Lat lördag

Idag bjuds det på snöblandat regn i Enskede. Det betyder att vi laddar upp med filmer, pannkakslunch och en massa lata timmar i soffan. Idag finns det ingen mening med att gå ut! Hoppas ni får en lika slapp lördag som vi.


Barnkalas på Manilla

Det syns vad vi jobbar med när det vankas personalfest. Rena rama barnkalaset, det var dock ett kalas som innehöll det mesta man behöver...

ett festfixat Eken

god mat!

Ett fin gäng kollegor...

...på bästa humör!

och med lekar som "svälj en hel matsked kanel" och "hitta Cicci"

 

Tack för igår, nästa gång kör vi all in!

 

 


Fredagsord.

img_0368 (MMS)

Fredagsord.


Pussas

img_4427 (MMS)

Minns inte när det regnade sist. Men vad gör det? Jag ska till stan och träffa Mikael. Vi ska fika och pussas. Riktigt lyckad kombination!


.

img_6237 (MMS)

Jag gillar onsdagar. Det är liksom då det faller över till att snart bli helg. Dessutom är onsdag en ganska lugn dag på jobbet. Jag har möte på morgonen så kan få dricka extra mycket kaffe, sen är vi alltid ute på eftermiddagen. Tar långa promenader, undersöker hur årstider ändras och bara umgås med barnen. Det är då det är okej att jobba med ungar : ) Idag ska jag inte träna utan har "ledigt" och ska passa på att försöka klippa mig och lämna lite blod till Stockholms stad. Kanske strosa lite på stan och fira att det är onsdag!


In i dimman!

img_4627 (MMS)

Ses på andra sidan : ) (senare tillägg: så skön träning för kropp och knopp! Kom runt hela vägen i plogen helt själv idag för fösta gången! Lycklig tjej : D)


Underbara söndag

img_9475 (MMS)

Idag har vi haft en helt underbar söndag! Efter frukost drog jag iväg och körde ett Crosstrainingpass på SATS som gav mig en fribiljett att frossa på brunchen vi satte i oss efteråt på Casinot. Sen strosade vi runt på stan, jag köpte en skitsnygg vårjacka på Carlings och Mikael en gubbkeps som han funderat på länge (han är numera världens sötaste fast han egentligen vill vara cool). Fortfarande proppmätta promenerade vi hem förbi slottet, genom gamla stan och söder i solsken. Nu ligger vi och slappar på soffan och ser tillbaka på en dag som haft allt en söndag bör innehålla.


Släkten Rangfeldt

img_7695 (MMS)

I kväll har vi haft hela tjocka släkten Rangfeldt på middag. Klurade ett tag på hur vi skulle få plats med alla 9 i vår lilla etta men hittade ett stort bord på vinden som vi helt enkelt placerade mitt i lägenheten. Lite tända ljus på det så var det klart. Vem säger att man inte kan ha gäster när man bor litet? Det är bara lite fantasi och vilja som krävs. Blev en jättemysig kväll tillsammans.


Idag

img_6951 (MMS)

Idag saknar jag er mer än vanligt. Idag är jag lite vilsen utan er. Idag känns beslutet att återvända hem så rätt.


Äntligen! : D

img_5225 (MMS)

Äntligen är jag förlovad på riktigt! : D


Var är du?

img_6136 (MMS)

Söker efter mitt efterlängtade paket på posten som aldrig tycks komma. Det ligger kvar på sorteringen i Härnösand och anar nog inte hur långsam den är. Det har nu gått tre veckor och jag känner mig så ringlös!


Säkra vårtecken!

img_1187 (MMS)

Idag beger jag mig till jobbet med ett leende på läpparna! : ) Det är strålande sol, spås bli 15 grader och mina nya Converse får komma ut för första gången. Det kan inte betyda annat än VÅR! Det är dessutom studiedag och vi ska ha Fångarna på fritids på jobbet och jag är riktigt taggad inför min station. Det hela avslutas med en ev. AW i kväll. Det kommer att bli en bra torsdag!


Svettigt värre

Idag har jag provat på något nytt! Det måste ju vara meningen med livet, att prova på nya saker, lära sig och tänja på sina egna gränser. Jag kom med på mitt HOT MOJO pass på SATS idag : )  I ett litet rum med 38 graders värme tvingade jag min kropp till en timmas yoga (det var faktiskt inte jätteavancerat). Jag lärde mig att jag visst överlever i värme, kroppen anpassar sig snabbt. Först var det lite kvavt, sen härligt och sist bekvämt. Har också insett att även jag kan svettas. Är ju ganska skonad från detta i vanliga fall. Blir självklart svettig om det är varm eller jag rör på mig men oftast i ganska liten mängd. Men när jag fick mitt underben upptryckt i ansiktet så var det täckt med små svettpärlor. Jag var så facinerad att jag nästan glömde av att släppa tillbaka benet igen. Som sagt, man bör lära sig något nytt varje dag även fast det kan vara något så simpelt om svett...

 

 


.

img_5359 (MMS)

Vilken tankeställare! Jag körde mina 4 % med min nya PT Paul idag och känslan efteråt var darrig och spyfärdig. Det hela gick mycket bra till en början och var olikt de andra PT pass jag kört med Eric. Paul har mer helhetstänk och var otroligt duktig på att läsa av min kropp och se vilka brister jag bär på. Det hela avslutades med lite Tabata Run vilket var orsaken till att mitt tidigare mellanmål nästa kom upp. 15 km/h på bandet i 20 sek, 10 sek vila x 8. Kände under tiden att det här klarar jag, inga problem. Väl inne i omklädningsrummet efteråt var känslan lite annorlunda. Men nu väl hemma i soffan med måndagstacos i magen är jag mycket nöjd med mina 4 % investering idag! Vad har ni tränat denna måndag?


Helg hela dagen lång

I fredags efter att jag stämplat ut från Manilla, tagit mig vanliga runda i joggingskorna så ställde kroppen och knoppen sig in på helg till 100%. Jag hade nämligen inga planer för denna helg förutom att träna två pass. Annars var det helt tomt. Så jag har sovit, andats långsamt och bara varit sedan dess. Igår körde jag lite tyngre lyft på gymet (stolt över mig själv) innan jag var med på ett Bodybalancepass. Bodybalance låter ju sådär långsamt, mjukt och avslappnande med attans vad jobbig vissa delar var! Jag var helt darrig efteråt och mycket nöjd då kroppen verkligen blev genomkörd. Idag har jag träningvärk som är utanv en annan värld så istället för att köra ett Crossfitpass som planerat så ska jag faktiskt åka och simma. I morgon kör jag nämligen ett PT pass med min nya personliga tränare Paul och jag vill inte komma helt mörbultad dit.

Till sist måste jag bara rekommendera det vi ätit i helgen. Detta recept på kyckling med wasabi och ingefära har jag velat testa ett tag och i fredags slog jag till, det kommer från Lisas Godbitar och var jättegott (fast kan bli bättre med lite övning)!


Och för att inte upprepa min miss från förra helgen med att föräta mig på godsaker och sen känna mig ur balans halva veckan så letade jag fram ett recept på eget godis och oj vad bra det blev! Söta saker bjöd på de här godbitarna som var precis vad jag behövde! Jag tog bara hälften av russinen och choklad med 75% kakohalt och de kommer helt klar att rullas igen här hemma.


Nu ska jag fortsätta att bara vara hela dagen lång. Trevlig söndag på er!

Fredagsord

img_8949 (MMS)

Fredagsord


Anställ mig!

img_2087 (MMS)

Sökte mitt första jobb i Göteborg i går så nu är bollen i rullning. Inget ont som för något gott med sig. Beslutet från Manilla gav mig en spark i baken och plötsligt var det där CV:t skrivet som bara känns omöjligt förut. Brukar tycka att det personliga brevet är pest när jag måste skryta om mig själv men kom på så himla massa grymt bra saker om mig själv att fritidsintressen och annat inte fick plats. Kanske Stockholm har gett mig lite skinn på näsan! Tog skolfotot också där jag ser sådär utomordentligt käck och trevlig ut så det här fixar sig. Kan ni inte bara se framför er hur jag sitter där med mitt enorma leende och svarar i mitt headset? : )


Optimist..?

img_7091 (MMS)

Ska skriva ut det här och sätta upp det på en plats så att jag ser det varje dag! Är en sån person som har otroligt svårt för att inte oroa mig. Jag vänder och vrider på allt och har väldigt svårt för att acceptera när andra människors beslut styr mitt liv. När jag inte kan få vara med och påverka eller bestämma själv. Fick ett svar från jobbet idag som inte var åt det hållet jag ville. Hade chansen att ta den enkla vägen utan magont och håravfall all over again. Men vem har sagt att den enkla vägen är den bästa? Optimist - javisst (det där sista var inte ärligt menat jag är alltid negativ när det går fel...)


Mjukaste soffan

img_9868 (MMS)

Bästa beslutet idag var när jag inte gick hem och lagade korvstroganoff efter en lååång (mentalt) dag på jobbet. Istället struntade i allt, köpte fika och slog mig ner i världens mjukaste soffa på bageriet i Enskede. Där njöt jag av solen,  andades och läste DN. Doften av nybakade vaniljbullar och tystnaden slog korvstroganoff med hästlängder...


Dalande motivation

img_4821 (MMS)

Den goa "nu-kör-vi-5-pass-i-vecka-jippi-vad-taggad-jag-är-känslan" har dalat lite plötsligt. Frossade allt för mycket i helgen och fick för mig att jag hade fått bilringar som följd. Mikael försökte trösta och sa att det är nog bara ett litet cykeldäck (skulle det hjälpa..?) Ska låtsas att motivationen aldrig dalat och köra på som innan (utan frosseri fre-sön) PEPP!


Hot MOJO®

img_9322 (MMS)

Är du redo för vår hetaste utmaning någonsin? Hot MOJO® är ett förkoreograferat hotyoga-koncept som undervisas i 38-gradig värme. En Hot MOJO®-klass är effektiv, fysisk och lättillgänglig. Det kan enkelt beskrivas som en kommersiell form av yoga som passar dig som vill träna rörlighet, styrka och balans på ett nytt utmanande sätt Har precis bokat in mig och hoppas kunna få plats framöver. Det är bara 118 pers i kö...


Vårstädning och långpromenad

img_9600 (MMS)

Idag efter att vi vårstädat vårt dammiga hem tog vi en långpromenad på Söder. Först runt Årstaviken med fika i ryggsäcken som intogs på en brygga vid vattnet. Sedan vidare bland söndagsöppna affärer. Vi shoppade dock bara några mattidningar och en blomkorg på Röda korset som nu pryder vårt rena fönster. Nu har jag lagom söndagsångest när jag sitter uppkrypen i soffan. Låt det bli fredag snart : )


Uppsalahäng

img_9350 (MMS)

Igår tog vi tåget norrut och hängde i Uppsala med Malin, Oskar och världens charmigaste Emil. Det var evigheter sedan vi sågs så det var extra roligt att äntligen få tillbringa dagen tillsammans. Först gick vi till hotellet och åt brunch vilket även det var ett tag sedan och underbart gott! Sen promenerade vi bort till deras nya lägenhet som de köpt och herre vad sugen jag blev på att också kunna köpa något nytt och fräscht. Den var stor, luftig och ny! Men att flytta hem till Backa blir också bra.. : ) Det var en jättefin dag helt enkelt och extra mysigt att få hänga med Emil som hunnit bli 6 månader. Coola killen!


Vuxenpoäng

img_3839 (MMS)

Har helt förälskat mig i den nygamla servisen Mon Amie från Rörstrand. Funderar på om jag blivit så pass vuxen nu att jag känner mig redo för att börja samla porslin. Jag tror det för när jag ser den blåa blomman i bloggar och inredningstidningar så blir jag lite lycklig : )


Värmande paket

img_7131 (MMS)

En liten, liten vante kom i ett paket idag. Trodde först svärmor försökte pika mig (till min framtida enarmade bebis) tills jag förstod att det var till min IPhone : )


Fredagsord

img_4514 (MMS)

.


Den stora frågan...

Idag är det en vecka sedan jag frågade Mikael om han ville gifta sig med mig. Sedan dess har allt varit lite sockerrosa och lyckligt då han svarade JA! : )

Jag hade planerat för denna dag ganska länge och in i det minsta kan man säga (vilket inte är ovanligt för mig om man frågar mina vänner...) Det hela började på vår 5 års dag den 18 december förra året när vi satt under vår middag och pratade om åren som har gått, allt vi gjort och vart det lett oss. Då föddes tanken om att jag kände att jag gärna ville göra något med allt det jag känner för Mikael. Sen stannade det som enbart en tanke ett tag även fast jag luftade den med några personer i min närhet. När jag sedan insåg att det var skottår i år så var saken gjord. Det var nog bara meningen att det skulle hända.

Så den 29 februari får Mikael ett kuvert överlämnat till sig på jobbet med instruktionen om att han inte får öppna det innan han slutar. Väl kl 16 hittar han ett kort i kuvertet som beskriver lite hur jag känner för honom och med avslutningstexten:

"Idag är en väldigt speciell dag bara det att du inte vet om det än, för det är något jag skulle vilja fråga dig. Men frågan finns inte här utan när mitt hjärta. Följ ledtrådarna och hitta dit..!"

Där stod också att han skulle åka in till Hötorgshallarna och Systembolaget och fråga efter Henrik som jobbar där. Henrik i kassan överlämnade en champagneflaska med ytterligare ett kort där det fanns ledtrådar som ledde Mikael till en liten turkisk delibutik där han fick säga sitt namn och hämta ut ett paket med mat för kvällen. Med där fanns ett tredje kort där det stod skrivet att han skulle åka hem.

Väl hemma väntar en mycket, mycket nervös jag i en nedsläckt lägenhet som var fylld med tända ljus och rosblad. Hade tänkt ut en rad olika saker som jag ville säga i just detta ögonblick men när han väl tittade fram där i dörröppningen så föll allt och det blev lite mycket känslor och inga ord. Men lyckades till slut klämma fram vad jag ville och svaret kom snabbt och självklart! : )

I efterhand när vi lugnat oss lite och satt oss för att äta så var det lika spännande att höra Mikaels version om hur han upplevde det och vad som hänt som att erkänna hur jag gått till väga och alla de otaliga människor som hjälpt mig på vägen.

 

Funderade länge innan om jag verkligen ville fira och inte vänta på att Mikael skulle fråga mig men ångrar ingenting nu såhär i efterhand. Är mycket stolt över mig själv och så otroligt glad över hur lyckat det blev.

 

 

Puss på dig min fästman!


2012 års andra utmaning!

8 veckor har nu gått och här kommer en redovisning och uppföljning på min träningsutmaning. Här är min första utmaning där jag hade 4 delmål att ta mig genom.

Den första var att klara av att lyfta mig själv (göra chins) två gånger. Detta tog jag på mycket stort allvar då det varit som en liten dröm men jag gick rakt in i väggen. Detta är helt klart inte omöjligt men för mig var det tyvärr det på 8 veckor. Utmaningen kommer att stå kvar men jag satsar lite mer på att klara det efter årets slut som är mer realistiskt för mig.

Andra utmaningen var att träna 25 pass och det klarade jag med mycket god maginal fast jag var sjuk en vecka!

Tredje var att minska 3 cm i midjan och där går det lite segt. Minskar i vikt men någon cm är dock kvar...

Sista var att januari skulle vara sockerfri och det klarade jag nästan helt och lärde mig läxan att denna utmaningen är ingenting för mig. Blev konstig i huvudet och åt en hel chokladask.

Så resultatet blev 2 uppnådda av 4 (jag ger mig själv godkänt på sockerförbudet trots snedsteget med chokladasken) och är nöjd!

Nästa 8 veckor ska jag:

  • Träna 35 pass
  • Minska ner till mitt målmått i midjan
  • Få synliga muskler på armarna : )
  • Kunna lyfta mig själv

Tess och Jimmy

img_0535 (MMS)

Idag fick vi titta in hos Tess och Jimmy som köpt ett jättefint radhus i Torslanda. En liten pärla till hem för dem och jag kommer nog och sover över sen i sommar då det ligger bara några minuter från havet : ) Vi firade även Marie som fyller år på måndag och det var hon som stod för den goda lunchen. Att träffa tjejerna ger mig en sån härligt känsla som jag nu ska leva på fram till den 14 april då vi ses igen och ska bubbla. Bilden är snodd från Marie : )


Med ring!

img_7460 (MMS)

Nu är de beställda! Det är med spänning jag nu väntar tills det kommer ett paket till mig (och Mikael då...) på posten. Det sägs att mannen ska lägga två månadlöner på ringen men nu var det ju jag som friade så jag köpte en sån på bilden till mig själv och Mikael fick behålla den han fick vid frieriet. Känns rättvist! : )


Tapas och vänner

img_7832 (MMS)

Tror inte denna dag kunde slutat bättre. Det är när man träffar underbara vänner som man känner att man är hemma. Det är detta jag måste komma ihåg när jag sörjer att jag ska lämna Stockholm, allt det fina jag kommer hem till. Mötte upp Rebecka, Magnus, Anton, Anna och Peter för tapas på El Corazon. Härlig kväll!


Ring-huvudvärk

img_3515 (MMS)

Nu har vi landat i Göteborg som visar sig från sin allra vackraste sida. Blå himmel, solsken och vårkänslor. Vi strosar runt på stan och har nu hunnit gå in i inte minst 5 guldsmedsbutiker för att försöka få våra ringstorlekar. Eftersom jag hittat ringar på internet som inte går att glömma så måste försöka luska ur dem lite information. Men det här med förlovningsringar är som en helt ny värld med bredd, tyngd, storlekar och material som ger mig lite huvudvärk och damerna är snåla med hjälpen om man inte beställer. Så nu sitter vi på Brolyllen och äter semlor för att lugna nerverna lite (mina alltså)  Ikväll väntas middag på El Corazon med vänner. Härliga helg! <3


Fredagsord

img_7067 (MMS)

Fredagsord i lite annorlunda förpackning : )