29-02-12


På väg upp

img_9708 (MMS)

Vanlig dag på jobbet...


6 kg träningsvärk

img_4346 (MMS)

Kan hända den bara väger ynka 6 kg men efter en timmes svingande är jag helt slut i varje muskel på överkroppen. Kan ViPR vara den nya favoriten efter en lite knagglig start? (efter Crossfit som slår allt!) Nu är det i alla fall helt klart GODNATT!


Förebild!

img_2322 (MMS)

Min arbetskollega Gülcan har gjort något fantastiskt. Hon hade en dröm om att bli spinninginstruktör då detta är något av hennes stora intressen i livet. Eftersom hon är döv så var det nog många som funderade på hur detta skulle gå till men hon tvekade aldrig. Jag har försökt att stötta henne så gott jag kan och sedan en tid tillbaka har hon uppfyllt sin dröm och leder nu pass på Friskis. Är så himla stolt över henne då jag vet hur hon kämpat så idag var jag bara tvungen att åka till Uppsala för att testa! Otroligt hur det har löst hela upplägget på ett sånt enkelt sätt så att alla (även ej teckenspråkiga) kan hänga med. Tack för idag vännen, du är en ren inspiration och påminner mig varje dag om att drömmar kan bli verklighet!


Riktig MMA supporter!

img_4587 (MMS)

Försöker mig på att vara en bra och stöttande MMA-flickvän. Känns sådär att heja på någon till att eventuellt få stryk (jag vet baby, det är bara du som delar ut stryk!) Må han skicka ett "jag lever! sms" snart!


Fredagsord

img_8240 (MMS)

Fredagsord


Tjejkväll hos Sofie

Åkte hem till Sofie efter jobbet för en tjejkväll med två andra av hennes vänner. Visade sig att jag träffat dem båda förut på olika ställen så det var kul. Käkade tacos, fruktsallad, drack vin och bara snacka skit. Sofie är en av dem jag verkligen kommer att sakna när vi flyttar. Hon är en riktig pärla! : )


Vädergudarna luras

img_3897 (MMS)

Går ut en kort stund utan jacka och möts inte av bitande kyla utan istället en slags ljummen vind och fågelkvitter. Ser snön smälta och gräset tittar fram. Får för en sekund otroliga vårkänslor innan jag sansar mig och kommer på att det är februari. Om jag välkomnar våren kommer vädergudarna säkert ge mig en käftsmäll i mitten av mars. Försöker sansa mig...


Tidig debut!

img_4364 (MMS)

Hur är det möjligt samma dag som förlossningen skett och hur mycket vettigt och sant kan det finnas i den? Välkommen till vår hysteriska värld lilla kungabarn!


Hem

Så mycket tankar som far i huvudet, så mycket som händer. Idag har jag berättat på min arbetsplats om ett beslut som jag och Mikael tog för ett tag sedan. Ett beslut om att vårt äventyr här i Stockholm snart är över och att vi ska flytta hem igen. Har gått och sugit på den karamellen ganska länge men i och med att Mikael inte studerar längre (vilket var hela poängen med Stockholm) och att jag känner mig lite färdig med Manilla så kom tankarna om man skulle starta upp något nytt här eller om det kanske var dags att återvända...

Det är med stor sorg i hjärtat som jag kommer att lämna denna underbara stad. Men det är med lika delar glädje som jag kommer hem igen. Hem till min mamma, min pappa och mina vänner. Hem till en trygghet som jag valde bort men som jag sedan kom att värdesätta mer än någonting annat.

Stockholm har gjort att vi har växt som människor, att vi kommit varann närmre och vi har fått en känsla för vad som är viktigt i livet. Om jag skulle få välja så skulle jag ta hela staden med mig hem så jag kunde få båda delar men det går inte. Framöver vill även jag landa på något sätt i form av en bostad som är min, där jag trivs och kanske en tillökning så vi två blir en liten familj. Och hur mycket jag än trivs här så kan Stockholm inte erbjuda mig det. Hem är där familj och vänner är...

Så nu hoppas vi att denna våren och sommaren går låååångsamt och att vi får möjlighet att njuta av allt innan vi lämnar det för denna gången. Nu är bollen i rullning och helt plötsligt blev allt så verkligt...

Happy semledagen!

img_9807 (MMS)

Här äts det semlor på löpande band! Idag fick vi med oss två i miniformat (de är bäst!) från Sergelbageriet och de satt riktigt fint! : ) Just nu är jag så fullproppad av planer och saker som måste göras att allt jag vill är att det ska bli nästa vecka och torsdag då jag ska få åka hem. Hem till familj, vänner och Göteborg!


Blöt idrottsdag

img_8981 (MMS)

När jag vaknade i morse och såg att det var 5 plus och regn kände jag inget jättesug att bege mig till jobbet. Idag har vi nämligen haft idrottsdag och jag skulle åka pulka med barnen. Såg framför mig hur vi tvingades stå ute i regn och slask en hel dag och kände att den där positiva andan som alltid tycks letas fram hos andra fröknar aldrig skulle komma till mig. Det gick ganska bra dock. Klädde på alla regnbyxor över overallerna så vi såg ut som stoppade korvar och sen var det bara att slänga sig ut för backen. Undrar hur många andra jobb det finns där man får åka pulka på arbetstid..? : )


AnnonsHitler!

img_9486 (MMS)

Vår fina hyresgäst som vi haft i 1,5 år har hittat sig en egen liten lya så nu ligger vår ute på Blocket för uthyrning igen. Känner mig som Hitler när jag sitter och sållar bland människor som är i desperat behov av en bostad. Känns skönt dock att vara på den här sidan av annonsen för en gång skull! Nu ska vi bara bestämma oss för en också...


Hemmabio!

img_3330 (MMS)

Hemmabio!


Inspiration

När jag ska varva ner gillar jag att bara surfa runt på sidor som inspirerar mig. Jag sparar små bilder för att plocka upp dem när jag behöver dem. Projekt som jag vill göra eller sånt som får mig att skratta eller tänka till. Det är många tankar som snurrar i huvudet just nu inför kommande tider...

Bilder lånade från blogg.se, m.pinterest.com och google.se

Träna snyggTur att man inte är på gymet för att ragga. Verkar vara så jobbigt att behöva sminka upp sig när man ändå ska bli svettig och sen se till att håret ligger rätt mellan varven. Nej, tacka vet jag att köra slut på sig själv så mycket att man knappt känner igen sig efteråt! : ) Riktigt lyckat pass idag med andra ord!

Fredagsmys

img_6085 (MMS)

.


Fredagsord

img_0565 (MMS)

.


Inget speciellt.

img_6957 (MMS)

Det händer inte så mycket här. Vi tränar en del Crossfit och MMA, jobbar ganska mycket och lagar en och annan experimentell middag på linser. Mer spännande än så blir det liksom inte en vecka som denna. Men vad gör det för i morgon är det fredag igen, jag får vara med Mikael och plötsligt blir man extra lycklig. Så låt fredag komma!


img_8664 (MMS)

Finaste alla ❤ dags hälsningen!


Mikael

img_3533 (MMS)

Puss!


Långfärdsskridskor

Förra året som var vår första vinter i Stockholm blev vi så förvånade över hur aktiva stockholmarna är på vinterhalvåret. Det promeneras, åker långfärdsskidskor, längdskidor och slalom i den härliga naturen som finns omkring oss. Väldigt stor skillad från västkusten där man ofta är inne på vintern. Vi bestämde oss för att i år ska vi också ge oss ut och inte bara beskåda utan också prova på. Tyvärr har det ju inte bjudits på så många tillfällen denna vintern men nu äntligen! Idag fick jag för första gången prova på att åka långfärdsskridskor som jag velat så länge. Hade kollat runt på jobbet och fått veta att Norrviken en bit från Sollentuna skulle vara bra. Vi tänkte vara ute i god tid (eftersom vi skulle hyra skridskor) men försov oss i morse och fick en liten seg start men det gick bra ändå. Stockholm bjöd dessutom på kanonväder med solsken och nollgradigt. Det var mycket, mycket svårare än jag trodde och man fick lite ont i fötterna men jag tog mig runt 3,5 km och var nog lyckligast på isen. Kaffepaus och medhavd matsäck var pricken över i:et. Riktigt härlig söndag!Systrarna Frejd

img_8312 (MMS)

Har tillbringat förmiddagen med systrarna Frejd. Var så himla längesedan hela salta gänget var tillsammans : ) så härligt att se er igen. Sen blev det gofika från Vetekatten hem, älskar lördagar!


Svärmor

img_6055 (MMS)

I kväll har vi varit och ätit middag med min fina svärmor. Hon är här över helgen för att få följa med Henrik och Sandra på ultraljud och då passade vi på. Åt gudomlig grekisk mat på söder och sitter nu och jäser hemma i soffan. Riktig trevlig avslutning på arbetsveckan!


Fredagsord

img_7367 (MMS)

Ett måste för mig att försöka följa...


Här bor jag!

img_4931 (MMS)

Igår åkte jag vilse när jag skulle hem. Efter snart 2 år i Stockholm! Jag visste nästa var jag var så det gick bra att åka tillbaka och hoppa på rätt tåg. Idag är jag mest stolt över att jag kom iväg till gymmet utan sällskap efter 9,5 timmar på jobbet. Tyckte jag kunde skymta lite muskler på tjejen som såg tillbaka på mig från spegeln. Blev lycklig när jag insåg att det var jag! : )  När man sen knappt kommer upp för trappan för att komma ifrån gymmet vet man att man gjort ett bra jobb! Och hem kom jag också med rätt tåg och allt. En lyckad dag då helt enkelt...


Vuxenpoäng

img_1708 (MMS)

Ligger här och funderar på framtiden. Vad vill jag bli när jag blir stor..? I mitt nästa jobb önskar jag mig i alla fall headset för det ser ju himla vuxet och viktigt ut. Så får det bli!


Liten på BB...nä, nu får ni gå!


Underbart!...men så kort! Mör och spatrött beger jag mig hem till Stockholm igen


In i dimman!

img_8642 (MMS)

I ångbastun alltså...


Vann spa

img_3700 (MMS)

Nu sitter jag och mamma i bilen på väg på Lysekil för en natt på Vann Spa som hon fick i julklapp av mig. Vet inte riktigt vad jag ser fram emot mest. Att bada, äta god middag eller frukostbuffén i morgon : )


Små till liten

img_4280 (MMS)

Eftersom det tar för ever att komma till Göteborg med tåg så sysselsätter jag mig med att sticka världens minsta sockor till en väldigt liten person : )


Va..?!

Hej! Detta är ett meddelande från SJ gällande din resa på tåg 77 för avresa 2012-02-03. Tåget är inställt delsträckan Storlien-Östersund och buss ersätter på sträckan. I Östersund sker byte till ordinarie tåg. Vi önskar en trevlig resa Mvh SJ AB

Storlien-Östersund, det är väl en väldig omväg från Stockholm till Göteborg..?
Blir alldeles nervös och åker in onödigt tidigt för att försöka komma på rätt tåg...


2012 års träningsutmaning

Hälften av tiden har gått för min första träningsutmaning. Ska inte avslöja helt hur det har gått men ett av målen var ju att hålla sig från socker den första månaden. Det började riktigt bra och fortsatte ok i ca 3 veckor. Visst gjorde jag några få små snedsteg men det var ändå godkänt. Sista veckan spårade jag dock helt ur... Jag har lärt mig världens läxa av det här och det är att det här med förbud inte alls passar mig. Det hela slutade med att jag satte i mig en hel chokladask med nougatpraliner som Mikael fått i födelsedagspresent. Grejen är att jag inte ens gillar nougat så jag åt runt om fyllningen och mådde sedan så illa att det var nära att de kom upp igen. Då förstod jag att det är nog bättre att det är ok att ta en vaniljbulle när man fikar på helgen eller en liten näve lösgodis ibland än att bli tokig i huvudet av att det är förbjudet. Så nu försöker jag hålla mig ifrån socker till vardags och helgerna får jag unna mig i lagom mängd : )


: D En tjej till!

img_4522 (MMS)

.


En ny

img_8984 (MMS)

Idag kommer en sån här till världen, ja, säkert fler än en men den här är speciell. För den är nämligen en liten Ekbergare. Detta är Elin när hon var nyfödd och idag nästan 5 år senare ska hon bli storasyster och jag faster igen : ) Lycka till Dan och Carolin!