Fredagsord
28. Enkelhet

Jag drömmer om att gifta mig. Det är ju självklart en dröm som är ganska lätt att förverkliga. Jag har Mikael och han duger fint till giftemål : ) och egentligen är det nog bara att bestämma sig.

Jag skulle vilja att mitt bröllop var vackert och enkelt. I en lada på landet, med mycket grönska och blommor och med alla mina nära och kära. 

Kanske dags att slå till..?!

 
Bild som inspirerar mig. Ingen fluffklänning och pingvin- dress. Utan i all enkelthet...


27. Sömn

Jag älskar att sova och kräver lika mycket sömn som ett barn eller väldigt gammal tant. Allt under 8 timmar känns lite jobbigt. Nu har vi gått på långledigt och jag har sovit ut hela två dagar i rad  - helt underbart! 
I morgon är det dock tidigt upp för en dag/kväll/natt på Marstrands havshotell med Göta. Spa, god mat och en jävla massa Crossfit, det blir grejer det! : ) 


26. Ingenting - Nothing
25. Misstag

Känns som ett misstag att ta av sin skinnjacka på spårvagnen för att sedan slumra till lite, vakna och bli totalt starstrike utav att hon där i Cardigans sitter bredvid en, plötsligt inse att man ska av och glömma jackan på vagnen. 

Ett litet misstag och en fin jacka mindre...
Jag satt i sista vagnen. Hojta om du hittar den! 


24. Önskan

Dagen efter EU-valet är min önskan att vi inte ska hata varandra. Att vi inte ska bära på så mycket fördomar och rädslor för vad som är annorlunda för mig. Min önskan är också att folk som uppenbarligen bor i min närhet skulle läst lite längre ner på hemsidan och tänkt ett varv extra innan de kryssade för valrutan i går. 
Jag vet att Kärra är ett område till största del bosatt av svenskfödda personer och att invandrare ses som något negativt. Men svaret är inte att rösta på ett parti som står för främlingsfientlighet, homofobi och hat mot utsatta grupper. Tänk på all skit som kommer med på köpet. Okunskap, inskränkthet, kränkande beteende..
Är det här personer som ska representera Sverige? 

Jag flyttade från Backa då jag uppfattade området som något jag inte ville att mina ev. framtida barn skulle växa upp i. Dagar som dessa funderar jag på om jag valde rätt. Ska mina framtida barn istället gå på dagis med barn som måste växa upp i hem fullt av åsikter som dessa. Sorgligt och helt fel. 

23. Chic

Chic kanske var syftet när den här slank ner i shoppingbagen
Jag tänker mig Barcelona, het sommarkväll, jag och Mikael pimplar cava på La Xampanyeria...

22. I dag

Idag var det dags för pappa att casha in sin julklapp. I paketet som han fick på julafton låg nämligen en upplevelse med mig i vanlig ordning. I år var det en matlagningskurs med inriktigt grill på Swedish Taste. Det var en fyrarätters middag med extra krut på tillbehören som vi, ett gäng på 19 personer lagade tillsammans.

Det var bara att sätta på sig förklädet och hugga in på en syssla så jag ansvarade för att skala sparrisen, göra krutonger och bearnaisesås (vilket var klurigt) Samtidigt gällde det att mingla, dricka vin och få med sig vad de andra gjorde så att jag lärde mig något på vägen. 
Middagen bestod av:

Gazpacho soppa, grillade skaldjur med ramslök och krispigt bröd
Vit och grön sparris med parmesan, rostade solrosfrön och tryffelcreme

Fläskkarré sweet & sour samt lamm "jerk" rostad potatis med rosmarin med olika röror och såser 
Rabarber baba med consommé på rabarber, mynta och jordgubbar tillsammans med rostad jordgubbsglass och lakritsskumm 

Till detta serverades olika passade viner. Herre vad gott! Tack för en härlig kväll pappa! 

Fredagsord
21. Bra vibrationer

De här människorna ger mig bra vibrationer! 
De som alltid hejar på, uppmuntrar och puschar. De som hälsar glatt när man kommer eller uppmärksammar när man varit borta. Fina människor! 

20. Semester

Längtan efter semester är stor! Det börjar kännas i kropp och knopp att man behöver en paus. Man känner av att det är på gång men ack så lång tid kvar...

För att göra längtan ännu lite värre bokade vi in en resa förra veckan och toppde det hela med en spaweekend från Mikael på min födelsedag. 

Vi startar hela semestern med ett bröllop. Min bror och hans Carolin ska efter 10 år gifta sig. Hela släkten kommer hit från Norge och vi får några dagar tillsammans. Det ser jag verkligen fram emot. 

Några dagar senare åker vi till älskade Stocholm och njuter av allt från förr. Långholmen, goda vänner och surdegsbullar på Söder! 
Därifrån flyger vi till Barcelona och gör staden osäker i 3 dagar. Höjdpunkten på semestern tror jag! Ska bli underbart att få komma tillbaka till en av mina favoritstäder. Vi har hyrt en jättefin liten lägenhet och listan över to-do är redan lång! 
Sen landar vi hemma i några dagar innan vi tar tåget till Halmstad och hotell Tylösand. Där väntar spa, stand up, god mat och förhoppningsvis strandhäng. 
Resterande dagar ska tillbringas på hemmaplan vilket är ett önskemål efter fullplanerad semester i fjol. Då minns jag dagarna här hemma som bäst. 

Känns som att årets semester kommer att bli toppen! 


19. Stjärna

Dagens stjärna måste väl vara jag själv då det är min dag idag : ) 

Annars ger jag ganska många stjärnor till efterrätten jag bjöd på vid middagen idag. Chockladmjukglass med maräng, mjölkchokladbitar, chokladkaksmulor och jordgubbar. Vad så ivrig att få i mig den så missade chokladsåsen. 
Sällskapet var inte illa det heller! 


 

18. Nu

Nu är det någon som går och lägger sig som 30 åring och vaknar som något annat. Vi behöver inte prata om vad hon blir för det är lite känsligt det där med siffrorna. 

I morgon är det födelsedag hela dagen lång! 
(det var tider det, när hon fortfarande var ung och fräsch!)


17. Svårt

Ibland kan det vara svårt att prova något nytt. Som att tänka att den gamla byrån jag fyndade på loppis skulle passa i gult. Det är i och för sig inte så svårt men att sedan kolla på en karta med 25 olika gula och peka ut en som ser roligt ut, det kan vara svårt. 

Så när man sen kommer hem, målar och det knappt går att titta på den för att det liksom sticker i ögonen av väldens-gulaste-byrå-någonsin. Då blir det svårt. Och lite jobbigt. Till färgaffären i morgon igen...16. Städa

Städa är vad jag borde göra då det vankas födelsedag, gäster och kalas i veckan. Men det är roligare att sitta uppkrupen i soffan med Mikael och titta på Crossfit Games för att se vilka som får representera Europa i sommar. 
Kalaset blir väl extra roligt med dammråttor...?! 

15. Fira

Idag firar vi ett av de vackraste länderna i världen. Norge har bemärkelsedag och flaggorna vajar på stång som tradition den 17 mai. Bjuder i repris på de vackraste norskorna jag vet:


Gratulerar med dagen! 

14. Hemma

Hemma är fortfarande lite nytt. Hemma är under projekt och i rörelse. Allt har inte landat och saker flyttas runt. Men det börjar finna sig. Småpill och saker som aldrig blir klara skaver lite men mest av allt njuter vi av vår nya lya Mikael och jag.
Projekt som tog alldeles för lång tid och engagemang men som blev så bra. 9 pinnstolar omsorgsfullt målade med fantasi. 
Projekt som kanske aldrig kommer dit de ska...

Ett hem ska leva och förändras för att må bra! 

Fredagsord
13. Nytt

Satte nytt personbästa i front squat idag. Tog en stång med 57 kg på, la upp den under hakan på mina axlar och satte mig ner innan jag reste mig igen. Grymt stolt över mig själv för en sån enkel sak. 

Allt jag behövde var bara lite tid med mig själv och stången. Bara vi två utan massa andra. Då kom det bara. Nytt är härligt! 
Efteråt kan man ta sig tid att tänka; fan vad bra jag kan vara ibland! 


12. Rädsla

Jag gillar inte att gå till frisören. Kanske det är känslan av att förlora all kontroll. Rädslan över att det kan bli så fel och sen ska man stå ut med det. 
Var inte så tuff här kan jag säga...
Men desto stöddigare när det var färdigt! För och efterbild. Så himla nöjd trots 3 timmar i frisörstolen. Anna på Infinum (även Götatjej) gjorde ett riktigt bra jobb med min önskade mörka ombre! 

11. DryckRen-mat-utmaningen på Göta fortsätter. Den varar i 30 dagar där vi startade med en vecka glutenfritt för att veckan efter lägga på socker och koffeinfritt. Det hela har gått mycket smidigt då jag helat klart kan leva utan dessa tre under en period. Att gluten, socker och koffein (i stora mängder) inte är bra för kroppen är ingen nyhet för mig.

 

Den här veckan har vi gluten, socker och mejerifritt (kaffet kom tillbaka då det fanns fara för arbetslöshet, ovänskap och dödlighet bland vissa medlemmar) : )

 

Mejerifritt är klurigare för mig då det finns saker som jag uppskattar inom den kategorin. Som mjölk i mitt kaffe, fetaost i salladen och yoghurt till min tacos.

 

Men utmaningen är inte till för att införa förbud och tvinga sig själv att avstå. Utmaningen är till för att vi ska tänka och känna efter. Hur blir min kropp påverkad av vissa matvaror och vilken kvalitét är det på maten i våra affärer. Varje vecka får vi av vår headcoach Marcus ett dokument där fakta och forskning är presenterad inför varje matvara som ska undvikas. En del av det jag har lära mig och reflekterat över denna vecka är att:

 

Hos de flesta av oss har ju tex drycken mjölk inpräntad djupt i ryggraden sedan barnsben som något utav godo. Det anses av många som en naturlig och viktig del av vårt dagliga intag (speciellt till barn). Dagens mejeriprodukter är dock väldigt processerade. Pastörisering förändrar mjölkens mineraler och dödar de flesta toxiner.  Vilket gör att mjölken i hög grad tappar sitt ursprungliga näringsinnehåll. Efter pastörisering har komjölken gjort en förlust på mer än 60 procent av A, D, och E- vitaminer och mer än hälften av C-vitaminerna. Mejerierna och industrin är fullt medveten om den minskade halten av D-vitamin i kommersiell mjölk, så de berikar mjölken med detta vitamin i efterhand. Mjölk innehåller istället en hel del socker som gör att vi får ohälsosamma hormonella reaktioner. Mjölkprotein kan påverka vårt tarmsystem och göra oss uppsvällda och oroliga i magen samt irritera vårt immunförsvar.

 

Några av sakerna som drickande av mjölk (och regelbundet intag av andra mejeriprodukter) kan ge:

 

Acne, allergier, astma, luftvägsbesvär, bihåleinflammation, eksem, magkramper, utspänd buk, depression, diabetes och cancer.

 

Låter inte så sexigt...

 

Så kommer jag helt avstå mjölkprodukter framöver? Nej, det tror jag inte. Men jag kommer reflektera över vad jag stoppar i mig i större utsträckning och fundera på om det är värt det. Jag kommer nog också fortsätta läsa på för mitt förtroende för livsmedelsindustrin är riktigt rubbad och jag är inte den som gör något bara för att det alltid har varit så.

 

Två dagar in i min mejerifria vardag och allt känns ok! Känner mig lätt i kroppen men ställer mig fortfarande i kaffekön av ren vana på jobbet ibland... : )


10. Skratt

När vi var på Malapasua i Filippinerna bodde vi på en liten italiensk resort som heter Tepanee. Där bodde den här söta damen 
Hon har välsignats med ett utseende som bjöd på skratt varje dag. Tyvärr lite på hennes bekostnad och då hon ofta såg så bedrövad ut försökte vi hålla oss så gott vi kunde...

Har sparat bilden för en tråkig dag för är lika roligt varje gång : ) 

9. Söndag (egentligen Fredag)Dessa två godingar har jag tillbringat min söndag med. Mina två brorsdöttrar Elin och Emelie. Tre timmar på badhus i Borås och jag är så trött så att jag skulle kunna somna stående. Men kul var det och skrattat har vi! 

8. Ung

20 minuter försent bjuder jag på en bild från när vi var unga och färska.
Då när jag fortfarande gick på krogen, vi såg på melodifestivalen och Tess blev full. Innan barn, äktenskap och Mikael. 

Vart är vi och var har vi lagt Terre? Det var tider det. 

Eller var det? 

7. Sällskap

Steg ut från jobbet med lite lätt fredagshuvudvärk efter att kontaktat inte minst 28 företag idag i jakt på studiebesök till sommaren. Skulle egentligen åkt till Göta men kände att jag behövde lite luft så beslutade mig för en löptur istället. 

Så idag var det jag och skogen som tog sällskap. Det var skogen, jag, fågelkvitter, en grönska i alla dess nyknoppade nyanser och en härlig doft som bara våren bjuder på.

Bara vi två...
...ja, eller vi hade ju fler i sällskapet jag och skogen. Med på löpturen var även fröknarna: 

Total andnöd
Mjölksyra
Illamående
och 
Halsbränna

Påminn mig om att springa oftare och inte intala mig själv att min kondition är ok. Fredagsord
6. FokusMed ett annat fokus...

5. Magkänsla

Min magkänsla säger mig att allt kommer att bli bra. 

Den säger mig att stanna upp och njuta utav nuet och inte bara blicka framåt. Att det är ok att önska men ha tålamod på att önskan slår in. 

Livets hemlighet: allt kommer att bli bra

(världens bästa motto!) 4. Kläder

Vilken tur att jag var och shoppade lite nya vårkläder här om dagen så att jag har någonting att visa. 

Har ibland lite svårt att hitta min stil och försöker så gott jag kan tänka efter mer nu för tiden när jag handlar. 

Ursäkta för bilderna, jag är ingen naturell modell, fick ta typ 100 bilder för att få till de här tre... : ) 
Nya boyfriendjeans. Är helt förälskade i dem! Köpt hos Vila
Det skulle kunna gå för pyjamas för så sköna är de men det ska vara finbyxor. Känner mig vuxen i dem och tänker att de bör bäras med ett par snygga pumps. Blus i omlott och dragkedja i ryggen fick också följa med hem. Köpt hos Vila
Ny bikini! Tänkte att jag för gång skull inte skulle vara sist i år. Är jättenöjd och tycker den sitter riktigt fint! Köpt på Lindex

3. Glädje

Glädje är att resa! Att få upptäcka nya platser och känna att man lever.Jag är glad för möjligheten att vi kan och känner att nu var det ett tag sedan va?! Dags att boka! 

2. Språk


Vi är tvåspråkiga vår lilla familj. Jag och Mikael träffades genom en gemensam färdighet kan man säga. Medan jag pluggade till teckenspråkstolk och han med sitt teckenspråk från barnsben med sig i bagaget gjorde vi ett sommarläger ihop. 

Vi pratar teckenspråk mer ofta än sällan när vi är tillsammans bara han och jag. Det kan vara småsaker eller långa konversationer. Skämt om andra eller svordomar över någons beteende. När man står längre i från varandra än man orkar ropa eller när man behöver fråga om man ser fet ut i klänningen som man provar men inte vill dra blickar till sig : ) 

Det är som vårt egna hemliga språk som vi kan använda när vi vill. Att vi delar denna färdighet och allt som tillkommer är ytterligare en sak som gör att jag älskar honom så. 

Jag är också efter år av kämpande och osäkerhet stolt över mitt språk som jag behärskar. Jag använder det varje dag och det gör mig lycklig! 

1. Inspiration

Jag är en tjej som lägger ytterst lite pengar på mitt hår. Jag har långt brunt hår som jag aldrig underhåller och färgar hemma i mitt badrum. Där mellan misshandlar jag det ganska rejält och ansträngning för mig är när jag ibland kammar genom det innan jobbet.

Men nu har jag bestämt mig att för första gången i mitt liv besöka en riktig frisör (alltså inte en som klipper mina toppar på kortast billigaste sätt) bara för att testa. Där ska jag klippa mig fint och färga det på ett sätt som hårfärg från H&M inte kan åstadkomma (för säkert flera tusen) 


Inspirationsbilder från favoritsidan Pinterest. 

Kanske är det värt det? 

Fotoutmaning!

Har tappat takten lite. Inspiration och orken finns inte riktigt och det har ni säkert märkt här inne. Ni är en pytteliten skara personer som går in och läser så då är det väl ännu viktigare att jag underhåller er lite. 

Har valt att haka på en fotoutmaning som snurrar runt på Instagram. Tänkte använda den här för att komma igång lite. Det är egentligen för maj månad men jag kör 3/5-3/6 istället. 

Hoppas ni hänger med mig..!