Egen sallad

I inflyttningspresent för 1,5 år sedan fick jag en låda med frön att plantera på min nya balkong av Hannah och Lova. I fjol blev de inte användna då jag i all iver köpte alla plantor färdiga. Så i år öppnade jag lådan och planterade lite frön av de växter som inte kräver så mycket skötsel. 

Sallad stod det på en påse och vilken grej! Två veckor från frö till tallrik och gott var det! Så tack för middagssalladen Hannah och Lova!
Bebisfabrikens byråkrati

På Sahlgrenska kan man inte bara komma och bli gravid. Tror jag har skrivit på samtycke för alla mina fortplantningsorgan vid det här laget. Vad som får plockas ut och vad som ska tillbaka in samt vad sjukhuset får lov att behålla. 

Och om Mikael för någon sekund skulle tvivla under hela spektaklet kan jag nu även vifta med senaste intyget att han faktiskt ställer upp frivilligt och inte under tvång. Skulle det gå vägen säger det även att han är den skyldiga : ) 

Fira fredag!

Då jag var sliten igår hoppade jag träningen och hängde med den här fina istället. Burgare (självklart) nere vid kanalen där man kan ligga och njuta av solen. Har du inte besökt Rosenlund på det sista så kan jag varmt rekommendera det! Äntligen har Göteborg tagit vara på denna glömda pärla av stan. 
Fredagsord
Nedräkning

Tittar tillbaka på året som varit och hittade den här 
En lycklig mig som snart skulle gå på semester. Semestern som blev så underbar att jag levt på den hela året. Men nu börjar fjolårets känslor och sol i själen sina och batterierna behöver fyllas på igen. Hittills har sommardagarna lyst med sin frånvaro men nästa vecka spås fint väder och värme. Dock står min nedräkningsapp på 25 dagar och min sena semester känns så avlägsen.
Man vill ju skynda men så är sommaren så kort. 

Florø

Letar lite insiration på äventyr när vi ska åka till Florø i sommar. Vem vill ligga på latsidan när man kan uppleva sånt här?! 
Trolltunga 

För första gången ska jag och Mikael bila upp tillsammans och tanken är att stanna och uppleva Norge på vägen. 

Hoppas bara på fint väder så vi inte regnar bort på fjällen. Kan ni förstå att det här är vad som finns utanför husknuten hos mormor och morfar och tante Mona! 
Kinnaklova, Batalden och Blånipa, 


Nääs Fabriker & Slott

Midsommar firades in på Nääs Fabriker bara Mikael och jag. Så underbart härlig helg vi fick! Tror vi konstaterade det minst 5-6 gånger under midsommaraftonen att detta var bästa beslutet på länge! Idag åkte vi vidare till Nääs Slott på andra sidan sjön och åt ytterligare en midsommarlunch och gungade i trädgården. Lite blandade bilder från helgen. 


Blomman!

Idag var vi och hämtade vår nya familjemedlem Blomman! 

Den tappra röda som hållt i sig så länge fick åka till skroten och äntligen kan vi glida runt med lite stil. Loppisprojekt

Hittade en gammal bild på en byrå jag fyndade förra året. Den blev först gul och stod länge utan att riktigt bli färdig då det inte kändes rätt tills den en dag på ett infall målades svart och sedan pryddes med läder "knoppar" 

Älskar hur gamla saker kan få en ny chans...

Tapas och lite mer Crossfit

Helgen bestod av ytterligare lite mer Crossfit. I solsken satt vi hela dagen på Slottskogsvallen för att se tjejer och killar från hela Sverige slåss om första plats i Gothenburg Throwdown. Den gick inte till Terre men i min värld kunde den lika gärna gjort det Bra jobbat tjejen! 

Pokalen gick istället till Vagnhallen och Andrea som är vår stora vinnare. 
Andrea och Sophia. 

På kvällen var vi några från boxen som träffades upp på Tapas Baren i Majorna. Vilken underbar restaurang, kan verkligen rekommendera detta stället. Kommer helt klart bli fler besök i sommar. Kändes mer genuint med liknande tapas som jag ätit i Spaninen och inte så försvenskat som andra tapasbarer kan vara. 


Flickornas fredagFredagen avslutades på bästa sätt! Med sol, värme och middag hos Lisa. Nästan alla flickorna var samlade för underbart god mat och rabarbermojitos. Vilken lycka! Vi satt in på natten och njöt av sommarens första sommarkväll. 

Fredagsord - på en söndag
Midsommar

Vi önskade en midsommar på hemmaplan i år. Att få njuta av hela helgen utan att behöva sitta flera timmar i bil. En liten stund bara Mikael och jag (efter att Terre och Marie bangat : ) 

Här är var vi kommer tillbringa midsommar; Nääs Fabriker 

Jag längtar! 
Oh, se vad de har! Ska vi slå till Mikael?! 

Bilder lånat från Nääs Fabrikers hemsida. 
CrossFit

Hela helgen har gått i riktig CrossFit anda. Igår hade vår gamla box CrossFit Göta en nationaldagstävling för deras medlemmar. Eftersom min fina starka vän Terre deltog så var det ju en självklarhet att åka dit och heja på henne.Så grymt stolt över dig, det gjorde du bra! 

Sen åkte jag och Marie hem och bakade massvis med bullar för att ta med på vårt egna 1-års jubileum på Vagnhallen idag. Detta firades med en teamtävling i boxen med Sveriges största hjärta. 

Mikael och Peter kom på 4:e plats med med lagnamnet Säffle - en kôpp kaffe. De krigade in i det sista!
Riktigt bra jobbat genom hela dagen hela vägen fram till final. 

Jag har en sån tur att ha dessa personer omkring mig som jag har på Vagnhallen. CrossFit har gett mig möjlighet att få träffa så mycket härliga människor.Och så mycket starka kvinnor på en och samma plats! De får mig vilja lyfta mer, hoppa, klättra och svinga högre.

Jag och Marie skötte markservicen med försäljningen i caféet och fotografering under dagen. Har inte lyft en vikt men är helt slut! : )


Fredagsord
Bebisfabriken Sahlgrenska

Tack för alla fina ord och heja-rop som ni tagit er tid att skriva i kommentarsfältet. Tror inte riktigt ni förstår hur mycket det betyder ❤️

Men innan jag startar min sommar med att vara lika småberusad på bubbel som jag var när jag skrev det där inlägget om sista sommaren. Så tänkte jag bara berätta hur det gick på vår stora dag på bebisfabriken Sahlgrenska förra veckan. 

Mötet med överläkare Gun och övrig personal var faktiskt väldigt trevligt. Var nervös innan och glömde ställa hälften av alla mina frågor när Gun gav oss den längsta föreläsningen om IVF som världen någonsin hört. Så mycket information där Mikael inte bara fick lära sig mer om kvinnokroppen på två timmar än han gjort under hela sitt liv men där han även var nära att svimma när Gun bara "för säkerhetsskull" informerade om ev. ingrepp på honom. Som tur var är Gun en trevlig prick med lagom torr humor så magkänslan efteråt var bra även om lite traumatisk för Mikael.

Vi fick även träffa en söt liten barnmorska som log så mycket att jag började svettas och glömde vad hon hette men jag gillade henne ändå. Hon informerade ännu lite mer och gav oss det magiska datumet samtidigt som hon lurade mig att provsticka mig själv med spruta i magen inför min kommande hormonbehandling (skicklig tant det där). 

Med allt det här så kan jag lugna er med att detta kommer inte att förvandlas till en ren IVF-blogg. Mina ev kroppsvätskor och förkortningar av olika typer av embryon är ingenting som jag kommer att skriva ut här. Lite för att skydda oss själva på vägen men också för att bloggar som de där är lite läskiga. 

Så nu tar jag och alla mina uthämtade hormoner och andra piller (snacka om frikort direkt) paus och njuter av sommaren innan livets största äventyr startar i september. 
Bland öl och pesto förvarar vi vår framtid! 
Mors dag!


Självklart att mamma ska firas med rosor, syrener och present. Nu var det ju faktiskt så att hon även fyllde år i veckan så då passar det bra att bjuda på något fint! 

Hon fick två alternativ av presenter då jag själv inte kunde välja. Men viktigast av allt var att båda två innehöll MIG! ; )