Orange

Ser det här utom ett kök för mig? Blir så nervös när jag tänker på lägenhetsköp och allt man måste göra. Kan jag inte bara få hoppa över visning, bud och lånelöfte och flytta in direkt?!


Doktor glas

Igår åt vi middag på Doktor glas på Linné med Karl och Peter. Jag kan vara lite skeptisk till mat på Linnégatan då jag tycker att många av restaurangerna är lite överskattade. Det är ungefär samma mat på överallt (en burgare, en Cesarsallad, en köttbit och en fisk) som tillagas utan kärlek. Doktor glas var inget undantag när det gällde menyn förutom att kärleken fanns där. Att själva stället också var helt underbart inrett tillsammans med personalens trevliga bemötande gör att jag helt klart kommer gå dit igen. Nästa gång blir det nog deras söndagsstek men massvis av vänner.

Notera lamporna i taket gjorda av hattar...

...och vinglas.


Flickorna Björkö

Ikväll sitter vi barnvakt åt den här lilla tösen och hennes lillasyster ute på Björkö. Båda sover gott och jag hoppas att de ska göra det hela vägen till lagom tidigt i morgon. Nu säger vi godnatt!


Lunch i ensamhet

Var en sväng i Vänersborg i dag med jobbet och väl tillbaka i stan var det dags för lunch. Visste att det inte var någon inne på kontoret så bestämde mig för att inte åka in och äta utan passa på att luncha lite längre. Åkte till Järntorget i brist på idéer och passerade av en slump Göteborgs Lagerhus som ligger bakom Draken. Såg väldigt trevligt så steg in och frågade efter bord för en. Var helt fullt men fanns en plats i baren till mig. Maten var jättegod och det var härligt att sitta där alldeles själv men ändå totalt omringad av människor. Att det även var rabarberkräm till efterrätt som ingick i priset kändes helt ok : )


Fredagsord


Botaniska & jag

Har fikadate med mina väninnor idag. Dock ska vi inte ses för senare på kvällen och detta gav mig ett glapp mellan jobbet och fikan på 2 1/2 timma som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Var lite sliten i morse och då kändes glappet så jobbigt att jag funderade på att ställa in allt. Men det hade ju varit fruktansvärt tråkigt av mig så tog istället en promenad upp för Linné efter jobbet, köpte sallad, en ask jordgubbar och en filt, tog vagnen upp till Botaniska trädgården. Här sitter jag nu, luftar fötterna och njuter! Vattnet pålar i dammen bredvid, en and har redan varit på besök två gånger och jag funderar på om jag ska sova middag efter min sallad. Måste vara bästa beslutet idag!


Midsommar 2013

Midsommar ute i den värmländska sommarstugan...


Mot Värmland

Efter en lång och mycket intensiv planeringsdag på jobbet sitter vi nu på tåget upp mot Värmland. Ska tillbringa midsommar med hela familjen Rangfeldt ute i sommarstugan. Jag och Mikael bjöd in alla på en midsommarwod ute i skogen som de bestämt tackade nej till : ) Jag tror det blir skönt att köra lite burpees mellan all sill. Tränar man måste man dessutom bada och det hör väl midsommar till!


Fredagsord


Midsommarmat

Inför årets midsommar i Värmland har jag gjort två stycken sillsorter, Skärgård och Senap&Pepparrot. Tillsammans till det ska vi skölja ner hela kalaset med Mynta&Citron snaps : )

Jag är faktiskt inte alls förtjust i snaps men det är roligt att göra i alla fall och jag kunde inte motstå att prova.

Nu hoppas jag bara att det smakar!

(Länkar till recept hos Lisa så snart datorn kommer hem)


Brogyllen i solen

Träffade de här två efter jobbet idag för en fika på Brogyllen. Solen sken så skönt på uteserveringen att vi nästan glömde att vi satt mitt i stans största vägombyggnad. Efter en stund gick de två damerna på bio medan jag och Mikael shoppade på stan. Fick löneförhöjning igår så nu tyckte Mikael att jag kunde spendera lite på honom. Men lilla jag fick en ny iPhone så det är väl inte så synd om mig... ; )


Burgersson

Måste bara tipsa om vårt söndagshäng som vi hittade till när vi tagit oss hem från Vänersborg igår. Burgersson som ligger på Skanstorget var en riktig hit med deras genuina burgare. Smakade som hemmagjorda fast mycket godare! Själva stället var också skönt avslappnat och med en liten Stockholm/Söderkänsla ; )

Vi satt där länge och smaskade i oss godaste bakismaten på länge och lyckades även avsluta med en banan & choklad shake. Mmm..!


Andreas & Madeleine

Igår var vi bjudna på bröllopsfest för Andreas och Madde som gifte sig i januari alldeles i smyg. Andreas är gammal gymnasievän till Mikael och de har även varit sambos en kort period.

Hade inte jätte höga förväntningar då vårt sällskap för kvällen (Jonas & Annika) bestämt sig ganska sent inpå att de skulle gå på 50 års fest först och missa middagen. Vi visste då att det inte fanns några andra vi kände på festen och det kan ju bli lite sådär. Men det blev en riktigt toppenkväll då både Madde och Andreas familjer var väldigt lätta att hänga med. Vi hamnade dessutom bredvid människor som inte bara var väldigt trevliga och intressanta men som alla hade en sak gemensamt; att vi alla arbetar med samma språk fast inom olika områden.

Maten var god, talen lagom roliga och tårfyllda, och hela kvällen avslutades med en fyravånings smörgåstårta som satt fint runt 12 slaget.

Nu sitter vi och drömmer oss bort till vår stora dag. Ska springa iväg och köpa en triss sen så får vi se...


Glädjespridare!

Finaste mms man kan få på en fredag. Värmer mitt hjärta!


Fredagsord


Vi två

Har varit i Vänersborg i dag med jobbet och promenerade förbi Mikaels gamla lägenhet på väg till ett möte. Vilka minnen som dyker upp! : )

Bilden av när jag såg Mikael för fösta gången när han kliver ur en mörkblå Volvo på DHB sommarläger för döva/ hörselskadade barn. Han är solbränd med solblekt hår, har en gul och grön randig tröja på sig och är ung så ung. Glömmer aldrig den minnesbilden, antagligen föll jag redan då fast jag intalade mig själv ganska länge efteråt att så inte var fallet.

Sen när han plötsligt dyker upp i min lägenhet i Backa senare den vintern. Efter lite coachning från Carro skickade han helt enkelt ett sms och sa att han tänkte hälsa på och så var det med det. Han kom med innebandyklubba och sa ingenting, bjöd på snus och stal mitt hjärta åter igen.

Sedan dess har vi två. Inga tveksamheter fast livet har gått både upp, ner och åt helsike i mellanåt. Vi har funnits där för varann, haft skitkul tillsammans, följt varandras drömmar och utvecklats både som ett jag och vi.

Men det som är mest fantastiskt är att fast vi gjort så mycket tillsammans känns det som att så stor del av vad livet har att erbjuda fortfarande ligger framför oss.

Tänk att jag får dela det med dig!



Lugn helg

Helgen har varit lugn och härlig. Efter ett tufft pass på Göta igår satsade vi allt på park och brygghäng bara jag och Mikael lördag och söndag. Solen har lyst hela helgen fast vädret skulle bli lite sådär så det har blivit många fina stunder i värmen.


Fredagsord


Sommar i sinne

Jag tror sommaren har kommit. Inte för att vädergubben sagt det eller kalendern visar att vi befinner oss i en sommarmånad utan mer för att det känns så. Tiden sedan Barcelona har fyllts med sangria, god mat, fina vänner, picknick i parker, vin i kvällssol, lunchraster i solsken, träning i linne, grillat till middag och sköna stunder.

Denna vecka har jag inte tillbringat en enda kväll hemma utan ute på vift var eviga dag. Jag sover mindre och gör mer. Man skulle tro att sommaren skulle få mig att orka i all evighet men det gör den tyvärr inte. Så efter en vecka med hård träning, mycket vin och trevligt umgänge kom jag till fredag och gav upp. Ikväll är det jag, Ben och Jerry som ligger i soffan och latar oss...


Systrarna Frejd

Igår var en otroligt fullspäckad dag från morgon till kväll. Först jobba på Iris som just nu ger mig mer arbetsuppgifter än jag hinner utföra, iväg till Göta för ett tufft pass och personbästa i backsquat (wii!) för att sedan möta upp systrarna Frejd med pojkvän Erik för ett hejdundrands födelsedagsfirade i efterskott. De hade köpt massvis med god mat som vi intog på en filt i kvällssolen bakom Stora teatern och jag fullkomligt stortrivdes. Främst för att Hannah och Lova är skitroliga men också för att jag blev så fint uppvaktad. Alltid när vi ses så går tankarna (och samtalsämnet) tillbaka till den bästa sommaren. Då när vi gick under namnet Salta gänget och hängde varje dag. Sommaren som Lova minns i detalj men vi andra bara i fragment, då när vi var unga så unga, Mikael fortfarande hade hår, vi åkte till Säffle och härjade på Torgfesten och Lova ... på studsmattan. Nu bjuder jag på bilder från just den sommaren.


Härliga 1 juni

Vilken fin lördag! Väcktes av sms från Marie med frågan om vi inte skulle ta oss ut och bada. Eftersom vi var utbjudna till Lisa på eftermiddagen åkte vi ut till Härlanda tjärn och spenderade några timmar i vad som kändes som äkta sommarsol. Första doppet för i år var givet och var inte alls så kallt som jag föreställt mig.

Väl hemma hos Lisa bjöds det på underbart vällagad mat som vanligt. Förlängde Barcelonakänslan med supergod paella, sangria i massor och goda efterrätter. Satte ute till solen gott ner bakom trädkronorna och med en filt runtom mig riktigt njöt jag av kvällen. Låt sommaren fortsätta med samma känsla!