Höst i Säffle

Helgen har spenderats i Säffle med svärföräldrar, småsyskon och liten brorsson. Stan bjöd på höstmarknad vilket innebär småstånd längs gatorna, tivoli och kålsoppa (tradition). 

Att vara i Säffle är mysigt. Vi fikar och dricker extra mycket kaffe. Får god hemlagad mat och söta historier om när Mikael var liten. Som tex att han lärde sig att gå så tidigt att förståndet inte hängde med så han var tvungen att ha hjälm på sig då han gick in i allt ; )
Kommer ni ihåg de här?! Barndom i en liten sockerhög! 


Fredagsord
Handstående

Då gymnastiska övningar är en del av Crossfit och eftersom Vagnhallen är en helt grym box så har vi självklart gymnastik på schemat. Jag försöker gå en gång i veckan för att det är så mycket som jag behöver öva på. Stå på huvud, stå på händer, hjula, övningar i ringar och barr... Listan är lång! 

Idag tränade vi på handstående (att stå/gå på händer). Med hjälp av Mikael gick jag både framåt, bakåt och i sidled. Det är jätteroligt men svårt! Det gäller att orka hålla mage och rygg spänd så att man inte svankar ihop. Man får kämpa med hela kroppen och tanken vilket jag älskar! Att sen kunna göra det tillsammans med Mikael är extra kul. Idag höll vi till och med sams : )Sova + mat

Helgen har varit lugn. Jag har återhämtat mig efter en tuff vecka med jobb och träning genom mycket sömn och mängder av kolhydrater. Har alltså gottat mig med tidiga kvällar, sovmorgon och skräpmat. 

Var en snabbis i stan i lördags och njöt av en sista kväll på uteservering. Hejdå sommaren! Fredagsord
Min stolpe

Jag bär mitt jobb nära mitt hjärta och är stolt över det jag gör varje dag. Men att hjälpa andra kan ibland ta en liten del av mig och min energi. Jag måste vara försiktig och för att inte andras negativa tankar eller känslor ska fastna och åka med hem så har jag en stolpe. Den står en bit utanför Vagnhallen och påminner mig om att nu är arbetsdagen slut. När jag stegar förbi ska jobbet inte följa med in på träningspasset. Det går sådär ibland och krävs ständig övning men är stundtals mycket effektivt. 


Söndagsmys

Idag åkte vi in en liten tur till stan för att fira söndag tillsammans med Marie och Terre. Steg in på mitt favoritfik da Matteo som finns på flera platser i Göteborg. De två vid Magasingatan är allra bäst och där njöt vi av både pizza och stans bästa bullar. På innergården ligger da Matteo granne med en underbar blomsteraffär som heter Floramor & Krukatös. Önskar jag var rik och hade möjlighet att plocka med mig halva butiken hem! 

Fredagsord
Klackarna i taket!

I fredags gick jag på AW med några av tjejerna och ett gäng vänner till dem. Det har snart gått en vecka och jag har inte återhämtat mig än...

Vi startade med bubbel och vin i relaxavdelningen på Wellness Exclusive och fortsatte på Maries takterass. Det är kul att komma ut och träffa nytt folk och jag minnas att jag kände mig härligt lycklig när vi satt på takterassen med Göteborg nedanför oss, utspridda på filtar med gott i glasen, pizza och allsång med gitarr. Livet var underbart! 

Sen kom lakritsshoten och livet blev lite mindre underbart... 

Tror inte det är hälsosamt att bli så kalasfull i min ålder och att hela lördagen gick åt till att ligga i fosterställning gör att jag kan ha sagt:

- Jag ska aldrig dricka alkohol igen 

Här kommer några få bilder från när jag var ovetande lycklig 


Vilken kväll...


Fredagsord
Bästa starten!

I veckan körde vi premiär på morgonpasset på Vagnhallen och sen fortsatte jag den bästa starten på dagen i samma härliga känsla. 
Vad slår en start med de här människorna? 
Promenerade sedan i lugn och ro vidare till tåget för att åka till Vänersborg. Hann stanna upp, andas in morgonluft och njuta av solen. 
Kanske till och med hann in och prova lite saker på Lindex. Bara för skoj skull...
Sedan väntade en timme i lugn och ro med gofrukost och tidningsläsande. Vilken lyx! Varje arbetsdag borde starta såhär. 

Herr Karl-Johan

Åkte upp till pappa och Annelie i helgen och sov över. Jättemysigt att bara få vara ute i vad vi förut kallade stugan (innan pappa flyttade in i vårt sommarhus). Där uppe var hösten mer påtaglig och den känslan förstärkte vi genom att bege oss ut i skogen för att plocka svamp. 

Jag kan kantareller men utöver det är kunskapen inte stor. Som tur var Annelie med som kunde lära mig ett och annat. Kantareller hittade vi ynka 5 st men Karl-Johan var det desto mer uti skogarna. Nu ska jag bara hitta på något gott att göra med dem...