Fredagsord


Med eller utan skinn

Jag må vara blåslagen (tar emot stången en aning ograciöst på nyckelbenen som ni kanske ser) och lite nerslagen för att jag inte orkar mer. Må hända att jag inte har skinn på tummarna men desto mer på näsan för varje pass som går : ) Känns skönt att vara tillbaka i boxen <3


Bjud på lite sol Göteborg!

Jag saknar Stockholm just nu! Mest saknade jag vädret och de varma färgerna. Jag trodde ändå att det var något av en myt att det regnar så mycket mer i Göteborg. Men efter en månad av blött så minns jag tillbaka på de kyliga med klarblå höstdagarna vi ofta välsignades med på andra sidan. Hur orkade jag förr? Eller var det för att man inte visste hur det kunde vara? Snälla solen kom till Göteborg!


Fler fynd...

Jag borde få loppisförbud nu! Jag liksom bara slinker in och plockar på mig saker som aldrig förr (eller som flera gånger förr...) Har en klar idé med allt jag köper men det gäller att det blir något av det också. Helgen får bli en hel pysselorgie för att avsluta några av mina projekt.

(Theres, det var superspontant idag men jag lovar att ringa nästa gång!!)


Frukost för hungriga

När jag vaknade idag var det inte lockande att åka iväg från sängen med min lilla baksmälla. Men då jag var inbjuden på sen frukost hos Tess var det bara att ge sig av. Väl där ångrade jag ingenting! : ) Där fanns allt för min kurrande mage och med det fina sällskapet var frukosten en given succé. Resterande timmarna av dagen har spenderats i soffan och det är precis vad jag behöver just nu. Snälla låt min söndag vara för evigt...


Schlagerdrottning för en kväll!

Igår var det schlagerafton för hela slanten. Var lagom bekväm med min peruk när jag tog bussen hem till Sandra och Ola men väl där kände jag mig klockren : ) Var en helt underbar kväll med mycket vin, så mycket schlager du bara orkade och oändligt många skratt. Så roligt att få se sina arbetskamrater släppa loss på dansgolvet och slippa prata om IUP och pedagogisk utveckling. Hoppas på en repris snart!


Fredagsord


LoreenCicci

På lördag är jag bjuden på maskerad-jippi-vi-har-flyttat-ihop-fest hos min nya arbetskamrat Ola. Först sa han att det var schlagertema och jag tänkte mig lite glitter och sen är väl det klart... Men så har det visat sig att folk mer och mer gått in på att vara en schlagerperson. Nu blev det plötsligt lite klurigare, speciellt då jag inte ens börjat fixa kläder. Har bestämt mig för att gå som Loreen i alla fall för det visar sig att jag har inget glittrigt och hon är ju skitcool. Så i morgon blir det att köpa lite svart hår och gräva djupt i garderoben... : )


Med körkort igen!

Efter över 2 år har även jag ett giltigt bevis på att jag får sitta bakom ratten (ett lite skelögd sådant). Tappade det en gång för länge sedan och sen kom Stockholm och livet mellan. Ska försöka mig på ett rekord med att behålla det i mina ägo denna gång. Har hela vägen till 2022 på mig men ingen tror väl på det...? : )


Där kom det...

Jag antar att jag fick som jag ville. Eller jag bad om lite tid att få vara och ville få vara ledig. Gick och la mig med halsont och vaknade sjuk. Så kan det gå om man tänker att "det river lite i halsen, det kan jag nog träna bort..." Jaja, jag kanske inte kan svälja ordentligt, hostar och bara kan sitta upp en stund innan jag blir för trött. Men jag hinner andas i lagom takt, dricka kaffe ur mina favoritmuggar och får kaneläpplen till frukost. Det funkar, för idag : )


Vardag i igen

Så var vi här igen. Det är måndag och vardagen kommer lite som en oväntad örfil. Att åka bort en helg är härligt men när man kommer hem är man liksom tre steg efter. Går med komihåg-lappar i fickor, väskor och mobil för att försöka få saker gjort som jagar mig. Vill vara ledig en vecka för att få komma ikapp i livet. Tur man har Mikael som tar sig tid att både handla, städa och heja på lagom mycket så att man kommer iväg till träningen. Men kan vi inte bara stanna upp ett tag? Ser att hösten knackar på dörren och vill ta vara på den här tiden innan allt det mörka kommer. Men jag hinner liksom inte...


Säffle

Att åka till Säffle betyder magpirrande loppisar, svärmors bullar i kökssoffan, spring i de värmländska skogarna, riktig god mat, för mycket ishockey, promenad längs ån och bara ett komplett lugn i själen. Jag älskar att komma hit!


Fredag med storm

Sitter i en busskur och väntar samtidigt som en storm från England viner runt mig. Äntligen, äntligen fredag igen! Idag blir det träning och sen möta upp Rebecka för en After Work. Om stormen från väst flyger sin väg blir det kanske även lite Kapten Röd på Liseberg.

Idag är jag "fredags fin" då jag blivit medlem i nagellackklubben. Den består än så länge av mig och ytterligare en tuff brud på 7 år. I den åldern betyder nagellack allt och jag har förstått att man kommer långt med lite glitter på fingrarna på Lillekärr... : )


Fredagsord


Run Cicci Run!

När man berättar att man tränar Crossfit ät det många som inte vet vad det är (av naturliga skäl då det är ganska nytt bland motionärerna)

Det är en kombination av styrke-och konditionsträning och bygger på funktionella övningar som utförs under hög intensitet och med konstant variation. Det är ett slags hybrid av tyngdlyftning, styrkelyft, gymnastik och sprinting och syftar till att skapa en så komplett och allsidig atlet som möjligt.

Exempel på övningar som utförs i crossfit är: Frivändningar, militärpressar, bänkpress, marklyft, armhävningar, handstående armhävningar, räckhävningar ("pullups" eller "chins") dopp ("dips"), uppmusklingar ("muscle-ups" - att dra sig upp i romerska ringar), knäböj, 400- och 800-metersintervaller, hopprep, rodd, lådhopp ("box-jump" - att hoppa upp på en låda)

Gårdagens WOD (work out of the day=dagens träning) var något som hette "Run Forrest Run" vilket bestod av
•400 m löpning
•10 st power clean (stång från vader i marklyft upp till stående med stången på bröstet i en vändning)
•10 armhävningar (där händerna lyfts från marken mellan varje)
Detta gjordes så många varv man orkade om igen, igen och igen i 20 min
: D Jag fullkomligt älskar det sättet att träna då det bara är att nöta tills jag är helt slut och det finns inget utrymme för att köra lite halvt. Igår hade jag en riktigt pissig dag fram tills jag åkte in och gjorde kvällens pass. Är glad att jag har min träning när tillvaron ibland inte är som man vill. Den hjälper mig att få ett mer positiv tänk och rensar skallen på ett skönt sätt.

Vill du hänga med och prova en gång?

Varje lördag är det öppet hus på Crossfit Göta och även du som icke medlem kan testa Crossfit för en timme!

Hör av dig om du är sugen så kör vi! : )


Röja, röja, röja...

Efter att ha haft hela sitt liv nerpackat i ett förråd i två år (med en hel del vändor av letande i lådorna) så var det inte ett så välorganiserat hem vi återvände till. Livet innan flytten hade stannat upp lite så när jag nu öppnade mina köksskåp hittade jag glas och skålar från tonårstiden och kläder i garderoben som man undrar om de någonsin varit moderna. Därför har vi vigt hela helgen åt att rensa, röja och börja om! I går gick vi genom varje låda i vårt förvar, hittade massvis med roligt och ännu mer skräp. På tisdag åker det mesta till återvinningen och det ska bli så skönt! Idag har jag vandrat runt på Ullared en hel dag för att hitta allt det där som vi inte fick med oss från Stockholm och som inte hittades i lådorna. Allt som behövs nu är en tripp till fina Värmland och bästa loppisen nästa vecka för att (hoppas, hoppas!) hitta några saknande fynd. Lite småfix framöver och sen är vi nog hemflyttade på riktigt!


Fredagsord


Stickat och fruset i veckan som gått

Veckan började bra och det kändes som dagarna bara flög fram. I tisdags träffade jag två människor som ligger mig mycket varmt om hjärtat på stan för en fika. Perioden på Kannebäck med Linda, Birgitta och resten av gänget var något av det mest intensiva jag haft i mitt yrkesliv. Många händelser och situationer som svetsade oss samman så när vi ses såhär två år senare så är allt som förr samtidigt som ett helt liv passerat. Det var riktigt härligt att se dem! : )

Igår var det tungt, kände mig frusen, trött och kämpade för att orka med på jobbet. Har ju kommit in i mina arbetsuppgifter helt ok men det är fortfarande en del kvar tills det flyter på perfekt och det tär. Sen är de ju så många (ca 80 inskrivna barn)! Det är "fröken hit" och Cicci dit" hela tiden och jämt. Ljudnivån är i taket mesta delen av dagen och man bara orkar inte... Väl hemma blev det soffan i ett apatiskt tillstånd. Missade träningen och var besviken men för trött för att agera.

Idag tog jag mig ändå dit och körde. Är ju så skönt efteråt så det finns inte. Och detta passet var jag för första gången på länge inte sämst! : ) Tyvärr var min lagkamrat det så blev lite halvt ändå (då vi körde intervaller och jag var tvungen att vänta på honom) Men man får vara glad för det lilla.

I morgon kommer dagen jag väntat på; FRDAG! Jag älskar fredagar. Då vet man att hur trött man är så är det snart slut äntligen stundar helgen. Så låt det bli fredag nu!


Förlovningsbilder

Nu har äntligen våra förlovningsbilderbilder kommit som vi tog med Hanna för några veckor sedan. Tanken att ta bilder väcktes när jag blev fotograferad tidigade i somras och det slog mig att jag är aldrig här i livet någon mer gång och när jag sitter där på ålderns höst kan det vara trevligt att minnas hur det var som nyförlovad... Vi hade
inga fina bilder på bara oss så det ändrade vi på en augusti i Botaniska : ) Bjuder på favoriterna...
 
 
Fotograf: Hanna Fredin
tanthanna.se
 
 
 
 
 
 
 
 

Ooey gooey brownie-söndag

Idag har vi fixat allt vi kan och hunnit en pyttebit på vägen (det går så långsamt...). Men som tur var fick vi en liten paus i röran då vi åkte till Theres och Jimmy för lunch (och fotboll). Marie stod för efterrätten och det var som vanligt när hon är i farten något utöver det vanliga. Tänk er seg brownie, täckt med marshmallows, kolasås och sist ett lager med chokladtryffel. Det var helt sjukt gott! När spänningen steg i fotbollen och vissa hade svårt att koncentrera sig på samtalsämnet drog jag och storhandlade lite så fick gjort lite ändå... : )


Lördag på Liseberg

Ursprungsplanen var att hålla helgen fri från aktiviteter så att vi åtminstone skulle komma ett steg fram i vårt lägenhetskaos (ni kan inte ana hur vi lever bland målarburkar och maskeringstejp). Den misslyckades helt när Jonas och Annika plötsligt skulle till Liseberg med ganska nyfödda Ebbe (som jag inte träffat) och Theres bjöd in på lunch i morgon. Jag vill så gärna bli färdig då det stressar mig en aning att bo där jag inte trivs men man kan inte säga nej till vänner man inte fått träffat som man vill på två år. Så vi ses, snussar ny bebis, äter lunch och ser på allt för långa fotbollsmatcher och lovar oss själva att nästa helg då är det andra bullar!