Teknik och loppisfynd.

Hösten har kommit på riktigt, de klarblå dagarna är över och ersatt med regn, rusk och Simone. Känns som vi kommit in i ett mellanläge på jobbet. Semesterns utvilade ansikten och tålamodsfyllda medarbetare är ett minne blott. Det är längesedan sista semestern och relativt långt kvar till nästa.

Men mitt i allt detta fick jag lite miljöombyte när jag tillbringade början av veckan på en praktikuppstart på ett teknikföretag. Det var jag och sånt här i två dagar: 
Inte riktigt min avdelning kanske men efter två hela dagar tror jag att datanörd kan komma upp på CV:t! Kan det mesta om komponenter, kretskort och kortslutning numera! Men om jag ska vara ärlig så var det allt skönt att vara tillbaka på kontoret idag utan all teknik. Miljöombyte i all ära men jag tar trötta medarbetare varje dag om jag måste välja. 

Hann med ett loppibesök på Erikshjälpen som låg på vägen till praktiken och hittade den här! Lite dyr kanske men hade inte hjärta att lämna kvar den. Funderar på om bilden går att måla över med porslinfärg och var den ska hänga i mitt nya kök : ) 

Eller ska jag behålla bilden tro..?! 


Liten lya till salu!Vill du se den i sin helhet, klickar du in på Hemnet.se och söker på Backa. 

Bud tas emot i kommentarsfältet här på bloggen direkt! : ) 

Aj!

Ett aj! min arm men samtidigt ett steg närmre Filipinerna. Hepatit A & B biter numera inte på oss! Dock informerade sköterskan att jag är snart så gammal att det är dags att ta om stelkramp och poliosprutan, tack för den! Var dessutom tvungen att bjuda herr Rangfeldt på en glass efteråt då han blev så ledsen över sticket...


Fredagsord
Väntar och väntar...

Efter att ha klickat på min mail för 98:e gången idag i förhoppning att få se mäklarens bilder av vår lägenhet ger jag upp och bjuder istället på en bild av min nya fina mössa som Sofia sytt! 

Visst är den fin!? : ) 

Kika in här för att se Sofias mössor! 

https://www.facebook.com/mooiidesignKonferensSå här glad blir man när man får åka iväg på konferens över natten. Tillbringa lite mer tid än vanligt med sitt fina arbetslag. Att konferensen låg på ett hotell några hållplatser från min riktiga säng och att själva innehållet var sådär betyder väl ingenting när det är vin till middagen och obegränsat med mjukglass. Inte så mycket klokare men lite tröttare är vi tillbaka på jobbet igen. Trevlig onsdag! 

Städa

Hela helgen har gått åt att städa och röja undan hemma inför fotograferingen på onsdag. Blir lite smått förvånad hur fint det kan bli om man bara anstränger sig lite. Hur hemmablind får man vara egentligen? Lägenheten blir redo för flytt och är trevligare än på flera år. Tankeställare till nästa ställe, skrubba toagolvet med tandborste oftare. Det blir så himla rent...
Onödiga saker är borta, tavlor har kommit upp och gardiner bytts. Inte mitt kök längre...?! 


Jag & Julia

Vaknade upp till en kall fredag och med resa till Vänersborg framför mig. Konstaterar att mina kläder jag lagt fram kanske är lite tunna och mitt i all stress tar jag på mig dem ändå och drar på ett par strumpor på mina bara ben. Väl i Vänersborg är det svinkallt så strumpor åker längre upp och jag kommer fram till mötet med AF och ser ut som Julia Robert i Pretty Woman. Deltagaren tittar skeptiskt på mig innan vi stiger in. Rätt klädval - nja. 


Fredagsord
Mäklare - check!Så var mäklarfirma och mäklare vald till vår lilla lya i Blå Staden. Är en hel djungel att hitta någon bra men efter besöket här i kväll känns allt rätt. Lagom mycket i arvode, inget påträngande säljsnack utan en trevlig tjej helt enkelt. Kanske låter som en konstig prioritering när man ska sälja men jag är extremt känslig när det kommer till personkemi och här kändes det bara bra. 

Fotografering i början av nästa vecka och sen ligger den ute i slutet. Kul när det går undan lite! Nu väntas en helg med städ och skrubb! 


Tillbaka

Jag fungerar inte utan min träning! Sover dåligt, ältar saker, drömmer konstigt, äter skräp, får ont i magen, hanterar inte stress och blir på otroligt dåligt humör... 

Listan kan göras lång men ändå var det så svårt att komma tillbaka efter min långa förkylning. Jag liksom drog på det och kände efter alldeles för länge. 

Men i dag efter jobbet fann jag och Göta varandra igen och det med besked. Inte bara gick jag dit och körde utan presterade riktigt bra. Är stolt över mig själv idag efter att 35 kg stänger bara flugit upp! 

Nu går jag och lägger mig med den där härliga trött-i-hela-kroppen-känslan som jag saknat så! 
Sänder också en liten tanke till fina vänner som vill träna men inte kan. Det kommer tjejer, vila så är ni snart där! 


Fullt upp!

Helgen kom och gick med en väldig hastighet och startade med en slitsam fredag. Visade sig att både buda på lägenhet, sköta mitt jobb, ragga ny mäklare till försäljning av min egna lya, stå, andas och föda mig själv blev för mycket. Fullkomligt rasade ner i soffan efter vi varit i väg och skrivit kontrakt och tog mig aldrig upp igen. 

Som tur var kom lördagen som var full med roliga saker vilket gjorde att jag kunde fokusera på annat för en stund. Först lunch med finaste Rebecka och Sofia plus barn. Alltid lika mysigt när vi ses! 


Minst i hänget <3

Sedan iväg till Tess som bjöd på fest då hon fyllt 30. Det var rakt in i dimman kan man säga. Drack så mycket så att till och med min iPhone blev full. Ni ser ju själva hur oskarp jag är...
Fasligt kul var det i allafall med god mat, dryck, dans och lek! 

Söndagen skulle bjuda på luftballongsfärd men det blev inställt på grund av ostabilt väder. Tur var väl det för mer sliten version av mig själv har jag aldrig upplevt. Ibland blir det inte som man tänkt sig men bra ändå... 


Lillekärr Södra & Vi

Efter alla visningar, sök på Hemnet och budgivningar står vi nu kvar med en underbar lagom liten 2:a i Kärra i våra ägor. 

Kontraktet skrevs på ikväll och känslan just nu är lättnad över att det är färdigt men lite också tomt. Vi har helgen på oss att andas innan karusellen med att sälja vår lägenhet igång. 

Sugen på en liten fin lya i Blå Staden någon? ; )

10 000:- hit eller dit..

Här budas det för fullt! Jag och Mikael är lite all over the place i Kärra. Kan idag vara dagen..?! 


Godnatt världen!


Åter till jobbet efter riktigt lugn helg men kroppen orkar inte riktigt med. Vågar inte träna för rädsla av att bli sjuk igen då hosta och halsont håller i sig. Vet inte om jag är sliten för att jag inte är helt kry eller för att jag inte tränar. Ond cirkel det där. 

Kan bara konstatera att Iris + Göta gör att livet funkar men utan träning är hjärnan mos och humöret sådär. 

Så helt slut strax efter 21 säger jag godnatt till Blå Staden och världen och ser fram emot en onsdag full med spänning. Sov sött! 

Beslutsångest!

Ska man våga eller vänta? Satsa allt på ett eller köra mer safe? 

Hetsar mäklare över hela Kärra till att sälja innan visning. Skickar mail med fjäsk och utpressning. Kommer bli portad snart...


FUCK CANCER

Idag var jag iväg och träffade tjejerna på stan. Först var det frukost på Brogyllen och sen vidare till Botaniska där Ung Cancer har sitt kontor. Idag hade de öppet för pärlträff så man kunde få komma dit och hjälpa till och pärla deras populära armband. Kändes bra att göra något så enkelt för en bra sak. 
Stiligaste killen som frukosdejt! 

Påväg till Botaniska med gudmor. 

FUCK CANCER

Köpte med mig ett till mig och Mikael också. 


Latlördag

Det bästa med att ligga inne hela dagen i pyjamas och titta på film är att det bara är lördag. Underbara helg med en ledig dag till...Uttråkad


Vaknade i måndags och kände mig lite rostig i halsen. Funderade en extra gång om jag verkligen skulle köra morgonpasset men tänkte att det går nog. Kände redan vid lunch att det var ingen bra idé. Fullt upp som vanligt och redan en man kort på jobbet körde jag på ändå. Men är skitdålig på att hålla ut när jag är sjuk så stannade hemma igår. Tyckte nog det räckte med en dag i soffan men alla andra tyckte två. Så nu är jag här, lite frisk, lite sjuk, uttråkad och lite sur för att jag måste vara hemma. 

Bara 10 timmar tills Mikael kommer hem och kan underhålla mig! 

Fredagsord
Balkong

Lägenhetsjakten fortsätter...

Igår var vi och titta på en lägenhet som borde varit en för oss men där magkänslan sa annat. När den sen sprang iväg i pris tog någon annan beslutet åt oss. 

Stora grejen med att hitta lägenhet har varit det där med uteplats. Det har egentligen varit enda kravet och blivit som en fixidé vi inte kunnat släppa. Men så plötsligt kom en lägenhet upp på Hemnet där magen istället sa hmm, det kan vara något. Den har dock ingen uteplats...

Men den växer i mitt hjärta varje gång jag ser den och nu googlas det på internet för insperation till en liten balkong istället. Kan det vara vår tur denna gång tro? 


Varför gör du på detta sättet?!

Jag skriver inlägg som bara försvinner, tror kanske Blogg.se skämta mig aprilo...

Har i allafall haft en superskön helg här hemma för mig själv. Mikael var iväg och jag tog vara på tiden och skämde bort mig själv med egen tid på Göta,  två rätters och ett glas vin. Gick och la mig pensionärsaktigt tidigt och vaknade sen därefter. Underbart! Sen kom han hem och då är det lika mysigt! 

Var även en sväng på stan i söndags. Var i akut behov av byxor och hade gjort min research väl så fick relativt smidigt med mig två par jeans hem. Rensade ut min garderob tills bara hälften av innehållet låg prydligt vikt kvar och hittade till och med några bortglömda fynd i klädberget. 
Höst, jag är redo! 

Så rullar ytterligare en vecka på. Det är Göta, lägenhetsvisningar, jobb, jobb och mer ont i halsen än vad jag har tid med. Tisdag nu kör vi!