Glasögonorm!

Följde med mamma till optikern idag för att hjälpa till att hitta nya glasögon. Hittade ett par till mamma och sju till mig : ) Var bara tvungen att boka en tid för att få köpa några utav dem! Nu längtar jag till februari...


Blå

Många brukar fråga vilka skador som förekommer inom Crossfit (många har uppfattningen av att det är vanligt) Jag brukar svara att de skador som uppstått med mig i de flesta fall är uteslutande mitt eget fel. Det gäller att ta ansvar för sin träning och sin egna teknik. Igår körde jag mer på vilja än rätt teknik och därför är jag rejält blåmärkt idag : ( Orkar man inte 10 kg i varje hand så ska man inte slänga upp dem på axeln i allafall... Man lär sig så länge man lever!


Söndagsmys med tjejerna och Filip

Idag stod söndagsfika på schemat hemma hos Maries föräldrar i Kärra. Marie har gjort en ganska omfattande operation på sitt knä och är nu minst sagt handikappad. Hon har flyttat in på hotell Hansson tills hon kan gå och ta hand om sig själv igen. Så vi andra passade på att också bli lite bortskämda av mamma Hansson när tillfället fanns
: ) Fick träffa Filip igen och underbara unge bjöd på många skratt idag!

Nu blir det av till Kungälv för att möta upp pappa som blivit ett år äldre. Lite thaimat kommer att sitta riktigt fint nu. Ha en fortsatt go söndag där ute!


Lördagslunk

Det bästa med lördagar som denna är att den får världen att snurra lite långsammare. Man kan avnjuta sin frukost i lugnare tempo med den man tycker om och strunta i att duka av för att istället återgå till sängen. Ligger fortfarande här och läser bloggar och letar inspiration för lite allt möjligt.

Veckorna är så intensiva att jag ibland inte hinner med mig själv. Vill ha mer tid att bara få vara och umgås med vänner istället för att lägga all energi på att få vardagen att gå runt. Då blir det lätt så att jag måste använda helgen till att återhämta mig mentalt.

En tredje vecka på jobbet är iallafall gjord och igår hade vi planeringsdag hela dagen lång som avslutades med liten After work. Har haft otroligt tur med arbetskamrater måste jag säga! Vilket härligt gäng vi är slog det mig flera gånger igår. Men med detta kommer också att vi är ett gäng med krav på varann att det uppdrag vi fått ska göras på bästa sätt. Jag kämpar på med att ta steget in i tolkens värld och att utsätta mig för sånt som för mig personligen är jobbigt. Jag visste att det skulle riva upp känslor som är sedan långt tillbaka bearbetade men ändå så starkt förankrade inom mig. Vill helst bara släppa allt och låta språket flöda men av någon anledning blir det inte så.

Så jag peppar mig med citat, drar till Göta och tränar skiten ur mig innan jag ska tillbringa kvällen med min kreativitet och Bettan (min symaskin).


Fredagsord


Crossfitragg!

Träffade en sån himla snygg kille i boxen idag! Vältränad, trevlig och precis min smak. Körde alla mina raggningsrepliker och fick med honom hem. Nu står han och gör kvällsmat i mitt kök, vilken lycka!

Jaa, Mikael har börjar köra Crossfit! : D


Frysen full

Efter en hel dag av långkok och pajbakning finns det nu 15 matlådor i frysen. Vi klarar nämligen inte att få vardagen att gå runt med både jobb, träning och matlagning så det har blivit allt för många ägg-middagar det sista. Men nu ska vi klara oss veckan ut i allafall och jag känner att jag samlat lite vuxenpoäng idag med min goda framförhållning. Att garderoben dessutom är full med nytvättade kläder och golven skiner få mig att tycka att det har varit värt att tillägna hela sin söndag åt detta. En ny arbetsvecka kan starta!


Handstand push up

Idag var Reebok Crossfit Team på besök i boxen för att fira vårt samarbete med dem. Tränade bland annat på att stå på händer och göra armhävningar, så himla kul! Teamet var underbart härliga människor som verkligen vet hur man peppar folk till att tro att man kan göra vad som helst! (som jag som får för mig att jag kan böja på armarna när jag är upp och nerpå...) Lärde mig massvis i alla fall och längtar till nästa pass!


Freeeedag!

Äntligen fredag! : ) Men det är helt klart stor skillnad när man tycker det är roligt att gå till jobbet, förut kunde jag längta ihjäl mig till fredag redan på måndag medan det nu är mer som ett skönt konstaterande att det är just fredag igen. Gillar att ha ett roligt jobb, livet blir liksom så mycket enklare då.

Idag ska dock veckans favoritdag ägnas åt att just jobba, städa och tvätta. Det är nämligen total kaos hemma efter att vi båda var iväg förra helgen. Så det blir en lugn "kom i kapp helg" med matlagning för kommande vecka och förberedelser. Något träningspass, en sväng ner på loppisen och så ska symaskinen fram! : ) Kommer bli en bra helg.


Fredagsord


På egen hand

Idag åkte jag iväg på mitt fösta uppdrag på egen hand. Det var enkelt lätt och smidigt, avklarat på 30 min. Fick gå upp i ottan och åka långt med tåg men nu på väg hem igen är det ganska mysigt. Sitter här lagom dåsig och får dricka kaffe och läsa bloggar på arbetstid. Hoppas ni får en bra onsdag där ute!


28 vintrar

Idag blev mitt lilla lammkött hela 28 år!
: ) Han uppvaktades med sång, bakelse och presenten som får mig att framstå som årets flickvän! Biljetter till MMA gala med Jonas. I morgon går vi ut och firar med tapas på favoritrestaurangen. Grattis älskling!


LONDON!

Helgen har varit underbar men ack så intensiv. Det har varit shopping, Orxford street, skumpa, Mamma Mia, mer shopping, sightseeing London runt, Big ben (äntligen) och ett besök hemma hos Jaime Oliver : ) Tack mamma för allt, detta gör vi till en tradition!


Weekend med mamma

Här packas det och är det lite allmänt kaos då jag förbereder mig för att åka till London med mamma i morgon. Med julen i ryggen och första veckan på jobbet så har jag inte riktigt hunnit längta efter den här helgen som vi bokade i höstas men nu känner jag resfebern komma! Första prio är att shoppa, shoppa, shoppa och sen ska vi äta gott, se på Mamma Mia och dricka skumpa. Ett kort på mig och Big Ben är bokat också då jag inte fick till det sist jag var i London med tjejerna. Så en god natt sömn lite coachade och sen MOT LONDON! : )


Iris & jag

Ska ju kanske inte avslöja mig själv för mycket nu men det är i alla fall sjukt många vuxenpoäng på mitt nya jobb med eget kontor och visitkort. Känner mig allmänt viktig och saknar nu efter två dagar in på det nya jobbet varken att ha rastvakt eller städa lego efter små människor. Äntligen! : )


Ny vecka, nytt jobb, nya möjligheter!

Av en slump så hittade jag den här skylten när vi städade förrådet i fredags. Den fick jag i examenspresent när jag avslutade mina studier till tolk 2008. Den har varit ute i arbetslivet ytterst få gånger och det har alltså nu gått över 4 år sedan jag fick den. I morgon öppnar jag en ny dörr på min yrkesväg då jag ska arbeta med något som jag faktiskt är utbildad till. Tolkning ingår i mina arbetsuppgifter till viss del och fast jag bestämt för längesedan att jag inte vill arbeta som tolk så tycker jag det ska bli spännande. Det är lite mer på mina villkor och i mindre sammanhang och kanske kan det vara precis vad jag behöver. Att jag även ska få jobba på en arbetsplats med vuxna människor öppnar upp för något jag längtat väldigt mycket till. Jag ska få ha kjol, opraktiska skor och fina blusar! : ) Måndag den 7 januari 2013 kan nu komma!


aj, aj, AJ!

Nu är det officiellt; jul och nyårs uppehållet från träningen var för lång...

Vad beror träningsvärk på?

När musklerna inte är vana vid belastningen de utsätts för, som hos otränade eller idrottsmän efter längre uppehåll från fysisk aktivitet.

Jag var tvungen att googla hur man lindrar träningsvärk för det här är det sjukaste jag varit med om. Det är över HELA kroppen och jag kan inte gå längre. Ska ju börja jobba på ett nytt jobb i morgon och de kommer ångra sig när de ser mig... : )

Nu blir det att leta upp en bastu eller tvinga mig genom en plågsam massage av Mikael. Men först lite bio, det kanske också hjälper?! Lärdom, sluta aldrig träna!


Fredagsord


Crossfit 2013

Igår var det dags för årets första pass och det var någon som var både nervös och fylld med ångest. Sist jag satte min fot i boxen var säkert 3 veckor sedan och det är alltid jobbigt att komma tillbaka. Men det gick fint fast jag kände av pausen i kroppen. Idag känns det allt annat än fint då jag rör mig som en 90-åring : )

Har så mycket jag vill åstadkomma med min träning och är sjukt taggad. Har ju haft målet att kunna göra en chin ganska länge nu och med gårdagens pass i ryggen känner jag att vägen är lång att vandra. Men att ta mig ut till Almedal MINST 3 gånger i veckan och inte vara så feg på passen är mitt primära och viktigaste mål. Allt annat får komma när det kommer. Men please Gud, låt mig få magmuskler till sommaren..! ; )


Nyår 2012

Nyårsafton spenderades hemma hos Thuna och Malena och det var väldigt avslappnat men ack så trevligt med god mat, sällskapsspel och mycket bubbel! Det var en ganska lugn kväll vilket passar mig perfekt då jag tycker det är för mycket uppståndelse kring nyår. Kanske det bästa av allt var att kunna gå och lägga sig i en stor hotellsäng, vakna till frukost den 1 januari och att vi stannade på rummet hela nyårsdagen : ) Världens bästa idé att boka två nätter så att vi bara kunde titta på mängder av filer och äta godis i sängen. Nu är vi hemma igen och jag ska njuta av mina sista dagar på semestern ordentligt!