Fredagsord
Längtan efter ingen disk


När novembermörkret nu har tagit över passar på att längta tillbaka till värme, sandstränder, sovmorgon varje dag och ingen disk...

Monster wod & Fuck Cancer

I lördags var det välgörenhetsevent på Vagnhallen. Vår coach Fredrik hade startat en insamling i förmån till bröstcancerfonden. För att få folk att skänka pengar rodde han och Fidde varsitt maraton (4,2 mil) på roddmaskin. Under tre timmar slet de medan pengarna rullade in. De kallade det för ROW for BOOBS (bröstcancer) 
För att heja på dem skulle vi träna under tiden och Sharam (coach nr 2) hade kommit på sin egen version av ett maraton fast med vikter. Så fort jag fick reda på vad vi skulle göra fick jag ångest. Sån ångest av rädsla som man får när man vet att det kommer att göra ont. 

Jag och Sandra som jag parade ihop mig med skulle tillsammans lyfta 42.195 kg. Hur då kan man undra? Jo, en jävla massa tunga lyft flera gånger om. Vi fick en timme på oss.

Var fjärde minut skulle det göras 10 burpees (ner på mage, upp igen och hopp). När jag ser bilden får jag lite smått panik såhär i efterhand. Det var det jävligaste jag någonsin gjort i mitt liv. Total kramp i hela kroppen, andnöd och mjölksyra. 
Så här ser mina lår ut nu. Var så trött i slutet så orkade inte fånga upp stången ordentligt. 

Men nu vet jag att jag kan! Jag orkar mycket och kan fanimig komma långt på ren vilja! 


Pinchos

Mötte upp Mikaels mamma och bror i fredags för en middag på stan. Det är höstlov denna veckan vilket de båda firade med en helg i Göteborg. Vi gick till Pinchos, en gammal goding för oss. Gick ofta dit och åt förr och jag måste passa på att slå ett slag för denna resturang. Då de numera är tre stycken i stan finns det ofta plats, personalen är trevlig, maten god och detta till ett bra pris. 

Vill man dessutom ha lite rolig inredning så är den på Linné något extra. Lite minus dock för den öppna planlösningen på köket då jag inte gillar matos i kläderna. Allt annat är plus! Fredagsord
Reko eko!

Både jag och Mikael gillar ekologiskt och satsar på det så ofta vi kan och har råd. Vi har ganska höga matkostnader i månaden och där är ju alla olika med vad de prioriterar men för oss är det viktigt. 

Det finns dock något som alla kan göra för att förändra livet för många. Ditt egna men också andra. 

På kaffeplantager används ett av världens farligaste bekämpningsmedel som varit förbjudet länge i både Europa och Sverige. Det skadar - och dödar - både djur, natur och människor. Om man väljer ekologiskt kaffe så gör man stor nytta för en liten kostnad. 

Vi provade det här i helgen och jag kan varmt rekommendera det!  
Reko! 


Helt slut!

Det är tungt på jobbet just nu. Ingenting jag kan gå in på självklart och visst löser vi det mitt lilla gäng och jag men oj vad det sliter. 

Därför kom jag hem i fredags efter veckans jobb och träning med en kropp som knappt bar mig. Kände att det var nödvändigt att trycka på stoppknappen och bara vila. Så det gjorde jag. 

Tillbringade hela lördagen i pyjamas. I soffan. Med filt. Det var det. 

Åt frukost en evighet, borstade tänderna vid lunch och gick bara upp när jag blev hungrig. Lät tända ljus brinna ner och tände nya igen. Så härligt och välbehövligt. Söndagen tillbringades också hemma men med lite mer fix och avslutades med middag hos mor. Underbar helg! 
Pankakslunch!


Fredagsord
Åldersnoja!

När jag skulle fylla 30 år så tyckte jag att det var alldeles för tidigt. Sen åkte jag till Barcelona med 5 av de bästa och drack mig härligt berusad vilket gjorde att jag kände att 30 var det nya 20. 

Häromdagen skulle jag vara med i en internetundersökning och var tvungen att klicka i min ålder. Då hamnade jag plötsligt i åldersgruppen 31-35 år. Herregud, 35 år är typ jättevuxna människor. Förstår inte vad som händer... 
Hur blev det såhär?! 


Bästa starten!

Det bästa med att stiga upp extra tidigt en måndag morgon för att bege sig till Vagnhallen på morgonpass är inte att chocka kroppen med uppvärmning kl 06.30. Det är inte att tvinga den att lyfta tungt och hoppa högt. 

Det är att få lov och gå ut genom dörren, se Göteborg vakna och veta att vi två är redan färdiga med varandra för idag! 
Bästa stunden! 


Hello Monkey

I lördags var Mikael iväg och jag hade lyckan att få dela kvällen med två fina vänner. 

Jag, Marie och Terre bokade bord på Hello Monkey för en smakupplevelse. Jag tyckte det mesta var jättegott men framförallt tycker jag det var väldigt trevligt att få äta vällagad och annorlunda mat. 

Hatar att gå på resturang och tänka "det här kunde jag lagat hemma" när maten kommer på bordet. I lördags var det allt från en sådan upplevelse. Kommer helt klart gå dit igen! 


Det bästa var nog ändå att vi fick gott om tid att bara umgås! Tack tjejer. 


Fredagsord - Theres


Finaste fredagsorden på länge! 

En sån dag...

Idag har det varit en Ben&Jerry-dag. Ganska pissig dag helt enkelt fylld med regn, åka vilse ute i ingenstans-Uddevalla, byta buss fem gånger för att komma hem, stress, press, frustration och en oändlig trötthet. 

Alla dagar kan inte vara bra. Men då kan man gå förbi ICA och upptäcka att det är extrapris på Ben&Jerry så du bara måste köpa två. Sen kanske du sätter i dig hela under tiden som du tittar på en lagom bra film. En sån som börjar dåligt men där en tår kommer rullandes i slutet då allt känns sådär lite lyckligt. 

Så nu kanske du har jätteont i magen för den innehåller en halv liter chokladglass. Men att det var värt det. För idag är en Ben&Jerry-dag. 

Lagom bra med lite feel good feeling...


Blivande 30-åringI början av nästa år fyller min stora kärlek hela 30 år. Planerna på vad man kan tänkas överraska honom med är i full gång : ) 

Själv önskar han sig något typ av Tv-spel, haha...

Fredagsord