Värmland

Oj, vad dagarna rinner iväg! Vet inte ens vad jag gjort i veckan...(inlägg har jag ju iallafall inte skrivit) När jobb, middag och träning är färdigt så är det inte mycket över till annat på vardagarna så jag lever för helgerna! Just denna helgen började tidigt då vi begav oss till Värmland och Mikales barndomshem för att ta farväl av hans farmor Inga.

Jag har inte upplevt många bergravningar i mitt liv men det är som en magisk stund i livet. Att vi människor samlas tillsammas för att hedra och säga farväl till en person är något mycket fint. Jag är inte troende men jag älskar kyrkor och den frid som man alltid känner så fort man sätter foten över tröskeln och idag var inget undantag. Jag hade ju inte träffat Inga mer än två gånger i mitt liv och det var ju av naturliga skäl många människor närvarande som jag inte kände men jag blev så berörd av det som spelades upp runt omkring mig. Bara ljudet av andra människor som gråter, orgeln som spelade och de ytterst små men så fantastiskt fina gester som visades mellan personerna i denna familj fick mina tårar att rinna... Det var otroligt fint att få vara med och det fick mig att tänka på människorna jag har omkring mig i mitt liv som jag är så glad över att de är mina och som jag älskar. Just mor och farföräldrar är så speciella personer. De har alltid och för evigt funnits där i ens liv och deras betydelse är så stor. Jag tänkte på mina egna och vilken tacksamhet och respekt jag hyser för dem. En fin tanke denna dag


Lördag i ensamhet

Igår var det lördag och Mikael skulle ut med grabbarna. Jag funderade på att dra igång någonting men till sist blev det bara jag och min lördag och jag tror det behövdes! Först tog jag en promenad ut på Djurgården och Rosendalsträdgårdarna som är en liten undangömd oas, helt underbart fint ställe! I lurarna hade jag historien om Nelson Mandela (SR appen men dokumentärer är min nya favorit) och jag njöt av min egna tid. Sen åkte jag hem och lagade tre rätters till mig själv (förrätten bestod av potatisskruvar och efterrätten av Ben & Jerry) och laddade ner några gamla filmer. Tankarna om "va fan gör jag här så långt hemifrån" kom smygandes men passerade ganska snart. Jag somnade gott efter allt och har nu klarat mig igenom min första lördag hemma i Stockholm helt själv =)

 

 

 

Rosendals trädgårdar


Vit fredag





Vad hände här då?

Idag snöade det i Stockholm. Vid lunch hade jag den här utsikten från matbordet, kändes lagom konstigt... Vad hände med den fina hösten? Helgen blir väldigt lugn, det behöver verkligen jag!

Trevlig fredag på er.

Lunch i tysnad önskas!

När jag berättar för folk att jag jobbar med döva barn brukar den första kommentaren alltid vara "Oj, va tyst det måste vara hos er då..." I wish! På min fina arbetsplats är det en helt galen ljudnivå stundtals. Jag kände redan från början att jag är så myckte tröttare på detta jobbet och sen kommer huvudvärken smygandes var och varannan dag. Nu på senare tid har jag även märkt att jag reagerar jättestarkt på höga ljud utanför jobbet. Drog ganska snabbt igång en dialog (eller ofta monolog) om att vi bör jobba på detta och att jag ville att skolan skulle köpa ett par individuellt utformade öronproppar till mig. Men då fick jag svaret att det är en pedagogisk fråga att lära barnen att vara tysta. Fint sagt! Den personen har nog aldrig tvingats lyssna på ett dövt barn leka med bllar...

Idag på lunchen orkade mitt lilla huvud inte mer och medans min arbetskamrat tog av sig sin hörapparat (funderade på om jag skulle skära av mig öronen, då är jag ju i allafall en i klubben) så låste jag in mig i vårt klassrum, satte i mina äckliga engångsproppar och åt min lunch i total tystnad. Mycket skönt!

(det sista var ju dock en liten lögn, har ni testat att äta knäckebröd med öronproppar? Det är som att andra världskriget utspelar sig i huvudet. Då fick propparna åka ut)

Barnen hatar mig snart i allafall för det är ju ingen som vill leka med surkärringen som bara går runt och ber alla vara tysta hela tiden. Jag förstår dem...

Surkärringen på Manilla

 

Efter lunch tog vi en promenad med de små liven och jag njöt av att min inte så tysta arbetsplats ligger så oroligt vackert!

 

Djurgården

 

 


Ladies Night!

I lördags laddade jag hela dagen för LADIES NIGHT! Hade nästan inga förväntningar på själva showen men såg verkligen fram emot kvällen med Kina och hennes tjejkompisar. Det hela började på en grekisk restaurang på Söder innan vi begav oss mot Globen där följde en och en halv timme med konstanta applåder, busvisslingar och kvinnoskrik (från mig) Det var en helt underbar show och jag skulle se den igen idag om jag kunde. Måste säga att även Måns Möller som jag inte var så väldigt förtjust i står nu även han högt på min lista =) Tänker inte försöka beskriva hur det var utan jag tycket att alla som har möjlighet ska gå dit och titta. Nästa år blir det helt klart med mina flickor!! Kvällen blev faktiskt ganska lugn och jag var inne på efterfesten en kort stund men begav mig sen hem. De behövs nog en rejäl förfest för att hålla igång som tanterna gjorde...

Alla mina bilder finns i Kinas kamera då jag gick hemifrån med en egen kamera med varken laddat batteri eller minneskort...

I går gick jag och Mikael en långpromenad genom Stockholm i ett härligt höstväder. Vi kikade in på Chokladfestivalen i Nordiska Museet som var lite överskattat och dyrt innan vi traskade hem och åt middag. Helt underbar söndag!


Härlig fredag i Stockholm

Igår var en riktigt bra dag! På jobbet var det fullt upp från morgon till slut och slut var precis vad jag var när vi släppte av de sista till taxin. Men då var det bara att leta reda på lite ny energi för först väntade en liten AW med Michaela som jag gick tolklinjen med (som var här på en weekend med sina tjejekompisar). Det var trevligt och ett härligt gäng som provade diverse drinkar på Vampires Lounge. Inredningen följde namnet och vi satt på en liten soffa med horn bredvid en kista och över våra huvuden hängde små fladdermöss. Drinklistan var imponerande med allt från Frozendrinkar till härliga glassdrinkar med daim och chokladsås...




Sen drog jag och Mikael vidare på Söder för att gå på spelning med fina flickor från jobbet. Skulle äta middag ihop och lyssna på Familjen. Jag hade ingen aning om vad Familjen var för något men om någon frågar om jag vill hänga med på något en fredagskväll nu för tiden så tackar jag inte nej. Det kan ju inte bli mer än skit och oftast blir det kanon. Sen att Familjen bestod av en enda kille från skåne som stod och skråla falskt till elektro musik är ju en annan sak =) Vi stannade 4 låtar sen gick vi hemåt i natten. Underbar kväll! Tack Sofie för att du tar med mig på nya konstiga saker!!


Ikväll blir det Ladies Night med Kina och hennes vänner, något som jag också tackade jag till bara sådär för längesedan när vi precis lärt känna varann och det är jag otroligt glad för idag!


10 sanningar

En utmaning från Cilla http://cillasaxplock.blogspot.com Här kommer 10 sanningar om mig...

1, Har nyss upptäckt att jag har lika bra koordination som en full elefant. Det ska ju inte vara så svårt för en fulltnormalbegåvad vuxen människa att ta ett steg till höger och två till vänster men det kan inte jag.

2, Jag är otoligt beroende av mat och sömn, skulle önska att hela befolkningen gick och la sig kl 21.00 för då är jag trött. Och får jag inte mat blir jag odräglig.

3, Jag gick media på gymnasiet och var efter en film med Julia Roberts fast besluten att jag skulle bli fotograf. Den fasen växte jag ur...

4, Jag gråter väldigt lätt. Om jag ser andra människor gråta så gråter jag. Skrattar jag för mycket så gråter jag. Värst är det när jag börjar gråta av skratt när jag ska berätta ett skämt och inte kan komma till poängen.

5, Jag är omänskligt kittlig. Ibland räcker det att Mikael tittar på mig så vrider jag mig av skratt.

6, Jag spenderar överdrivet mycket tid till att dagdrömma om att jag ska vinna på triss. Brukar sitta på bussen och räkna ut på mobilen om hur många månader av min vinst det skulle behövas för att betala av mina lån och hur mycket fickpengar jag behöver för min jorden runt resa.

7, Jag är verkligen mina föräldrars dotter. Både till utseende och till sätt har jag ärvt både det ena och det andra. För varje dag som går upptäcker jag bara mer och mer.

8, Innan jag flyttade hade jag planer på att öppna ett bäbis-konto ifall jag skulle vilja skaffa barn under tiden Mikael får CSN. Efter flytten använder jag pengarna till konstiga kurser och shopping. Vad hände? Stockholm hände...

9, Jag är väldigt rädd för ormar (som jag även det ärvt av min mamma). Om det är daggmaskar på gångbanan när det har regnat ute så drömmer jag mardrömmar om ormar på natten. Slår aldrig fel.

10, Jag har dålig musiksmak (har jag hört) =)



Igår på tåget till Stockholm

Sitter en än gång på tåget hem från Göteborg och funderar på varför jag gör detta, kommer jag att se tillbaka om 4 år och tycka att det var värt det? Jag vet att när jag åker hem så får jag träffa mina fina vänner och min familj men jag får också betala priset av att sitt här just nu och må skit.

 

Jag har som ni kanske redan sett ett antal fina tjejer i min närhet som betyder väldigt mycket för mig. Vi har nästan alla växt upp tillsammans och delar hela vår barndom med varann. Vi känner varan utan och innan och kan genom bara en blick eller på tonen av varandras röster veta hur den personen mår just nu. Genom åren har vi träffats mer eller mindre intensivt beroende på var man stått i livet. Och i somras gifte sig en av oss och vi var alla delaktiga på våra egna sätt för att göra denna dag helt fantastisk. Jag tror att det gjorde vår vänskap starkare och det kändes som vi kom varann lite närmre. Dagen efter bröllopet flyttade jag till Stockholm.

 

Jag vet att ni alltid kommer att finnas där för mig men just nu så känns ni så himla långt borta. Era liv rullar naturligtvis på som vanligt och det känns som jag missar alltihop. Ni är min trygghet och jag skulle behöva någon förutom Mikael som bara genom en blick kan se hur jag mår...

 

Tror att helgen blev lite för intensiv och allt jag ville var nog bara att få tid att prata med er, se er i ögonen och höra hur ni har det. I stället slängde vi i oss maten och sprang till Bergakungen där vi satte oss i en rad i mörkret i 2 timmar... =)

 

Jag vet inte om jag helt fullt uppskattade er när ni fanns så nära men nu saknar jag er varje dag!
Ta hand om varann!

Kram.

 


Oj, nu råkade jag shoppa igen...


...inte för att jag kan visa det här för Lindex hemsida suger. Stockholm är i alla fall himla farligt, det finns klädaffärer ÖVERALLT och det kliar i mina shoppingsugna fingar konstant. Varje gång jag kommer hem med något så säger jag att det var det sista på ett tag. Nu är det shoppingförbud och Mikael bara skrattar åt mig (jag försöker muta honom med något fint ibland så han inte ska säga åt mig att sluta...) Idag fick jag en fin liten spetskjol, nya lååånga stickade sockor och en söt liten mössa. Men det är jag värd! =)

Nu mina kära tjejer ses vi snart igen, jag saknar er som tusan här borta och jag längtar till på lördag!
Puss och kram på er!








Sticka sockor del 2


Igår var det dags för fortsättning på min "Sticka sockor för nybörjare". Jag hade gjort min läxa och stickat fram till halva hälen och var nu redo att lära mig resten. Det var precis lika trevligt som förra gången och efter mycket svett och nästan några tårar så har jag nu en häl på min socka (det var sjukt svårt denna gången) Hur jag ska lyckas med nästa socka själv är för mig ett mysterium, kan hända att det bara blir en socka som jag i så fall tänker rama in och hänga på väggen... (så härmed ber jag om att inte få någon förfrågan om jag kan sticka sockor till någon av er för det kommer INTE att hända!)

Min halva socka.

 

Så har jag äntligen tagit mig till SATS för att prova på deras träning och efter två pass så kan jag bara sammanfatta det med att på SATS kör de inte med att repetera stegen. En gång räcker visst och sen kör de på. Kvar står en mycket förvirrad Cicci och vet knappt vad som är höger och vänster... Var på Afro Dance i måndags och är grymt besviken då de missat att kolla upp vad dans från Afrika verkligen går ut på och idag provade jag på Step och blev nästan helt bortdansad. Men jag ger mig inte, ska fan gå dit nästa vecka iallafall...

 

Annars går vi bara och räknar ner till helgen då vi ska åka till GÖTEBORG! Längtar så himla mycket! Måste dock tillägga att det har inte känns som en evighet från förra gången jag var hemma, tiden har rullat på och det var mer som "Oj, ska jag hem nu till helgen.." Det måste ju räknas som positivt...?!

 

Godnatt!


Med svägerskan

Helgen har bara rusat förbi och varit riktgt händelserik. Känns härligt att det händer saker för då är det ju som att man faktiskt har ett liv här och tanken på att jag ska bo här blir mindre jobbig utan istället riktigt rolig! I fredags skulle jag egentligen bara tagit det lugnt och tvättat. Men det tyckte min nyblivna svägerska Sandra var allt för tråkigt så jag åkte hem till henne efter jobbet och drack lite vin och tjötade om det mesta innan vi drog iväg till Huddinge centrum (av alla platser) och lyssnade på liveband. På vägen passerade vi Fittja där vi bytte buss och jag kände att jag verkligen vidgade mina vyer och var med om äventyr. Kvällen var väldigt trevlig och jag träffade massa härliga människor. Sandra är hur skön som helst, hoppas jag får tillfälle att hänga med henne mer framöver då hon lovade att hon skulle lära mig att kul (jag behöver visst det...)

 

Alla ser ju att Sandra kan det där med att ha roligt =)

 

 

Tänka att jag lyckades ta mig hem helt själv i stockholmsnatten!

 

 

Hemma!


I lördags var jag lagom bakis och slappade hela dagen och på kvällen drog jag och Mikael ut på stan för att träffa två av hans barndomsvänner med respektive. Till slut hittade vi ett ställe i Gamla stan och tog oss ett glas vin. När man träffas i sådana konstelationer blir det en väldigt speciell situation, Mikael och killarna har ju hur en hel barndom att grunda sig på men vi var ju väldigt olika som personer. Jag tycker att det är jätteroligt men det gäller att man verkligen hittar de där små sakerna som man har gemensamt och kan prata om. Som tur är så är prata en av mina starka sidor... =)

Idag var det full rulle här på morgonen då vi bjudit in Henrik och Sandra på brunch. Jag älskar att ha folk över, tycket det är superroligt när jag får laga mat och baka. Dock höll Henriks kök och bristen på utrustning på att knäcka mig där ett tag. Det är ju som att laga mat i ett husvagnskök på semestern. Men det hela gick bra till slut och var nog väldigt uppskattat. Efter det tog vi en promenad i Hammarby Sjöstad bland de fina husen.