Trevlig Valborg!

img_1910 (MMS)

Första glaset rosé på bästa parkettplats vid forsränningen i Uppsala är uppkorkat! Trevlig Valborg gott folk.


Absolut överrens

img_7458 (MMS)

Absolut överrens - inte alls! Skit Mikael!


Svärmors helg

img_8067 (MMS)

Helgen har gått i svärmoderns tecken. Anneli kom hit i fredags med målet att stressa ut ett barnbarn : ) Under tiden har vi hunnit äta middag hemma hos Sandra och Henrik som bjöd på en enormt god paj, promenerat i Bergianska trädgårdarna (där plötsligt Victoria, Daniel och Estelle kom gåendes!!) och fått svärmor för oss själva igår på middag och övernattning. Idag efter lite träning och fikande kom Malin och Oskar och hämtade upp oss inför morgondagens valborgsfirande. Nu laddar vi med sällskapsspel och vin. Ses i morgon! P.s det kom ingen bebis D.s


Ett kap!

img_4212 (MMS)

Mikael har just masserat bort min nackspärr jag gått med hela dagen. Ibland underskattar jag min man något enormt. Jädrans vilket kap han är!


Fredagsord

img_6885 (MMS)

Fredagsord Bild: Pinterest


Blött i Kungsträdgården

img_8888 (MMS)

Varje dag efter jobbet har det varit en ljummen vårkänsla i stan när jag slutat jobba. Jag har inte hunnit njuta mycket av den då det varit ett träningspass inbokat varje dag. Igår var jag ledig efter jobbet och hade förberett Mikael på att jag inte ville åka hem. Jag ville sitta under de nyknoppade körsbärsblommorna i Kungsträdgården och äta glass i solen. Härlig plan om det inte var så att just denna torsdag bjöd på rikligt med regn : ( Det blir inte alltid som man tänkt sig men efter en lång dag på jobbet för oss båda satt en hamburgare på Texas också fint. Idag är det fredag och himlen är åter igen oskyldigt blå. Bild: Lånad Google


Yngelvakt sökes!

img_8325 (MMS)

Vi jobbar med temat årstider på jobbet och i det ingår att se hur grodor blir till. Förra veckan gick vi och hämtade en massa små ägg som vi nu vårdat fram till yngel. Barnen är helt galna i våra små husdjur och vi vuxna bara hoppas att de små liven ska överleva så att det inte blir en sorglig historia..Nu söker vi någon som kan sköta dem över långhelgen. Inga förkunskaper krävs! : )


Arlas små

img_3764 (MMS)

Dessa små sötnosarna har jag umgåtts med idag! Har varit på studiebesök på Arla mjölkgård med barnen och det var redigt spännande. Allt var precis som man trott, smutsigt, mycket bajs och hö överallt. Bonden var liten, gammal och senig och hans fru vad en meter längre och härligt robust. Kor är enorma djur och jag har rikligt med respekt för dem ,medan  kalvarna var bara supermysiga! Hoppas nu bara att alla på mitt yogapass uppskattar min härliga odör : )


2012 års tredje utmaning!

Tiden för min andra utmaning har inte gått ut än men den är ändå över. Någonting hände den här utmaningen som gjorde att varje gång jag tänkte på att jag måste träna så blev allt lite jobbigt. Jag tappade motivationen och den härliga känsla som hade hängt med från januari och februari. Köpte PT timmar i hopp om att tända gnistan igen men det blev bara värre när jag fick två träningupplägg som jag säkert väl behöver men som inte ger mig någon glädje. Det var då jag förstod att det var precis det jag saknade. Träningsglädje. Så för att kunna rädda hela situationen så har jag bestämt mig för att skita i sista veckan och börja på ny kula. Jag har ett mål på toppen av min lista som betyder allt dessa 6 veckor. Det är att ha ROLIGT. Alla måsten om att följa scheman och gå på pass som är bra för mig är borta. Jag ska bara göra sånt som jag tycker är roligt i träningsväg. Känns himla bra : )

  • HA ROLIGT!
  • Träna så många gånger som du tycker är roligt!
  • Gå på många av dina favoritpass!

 

Nu kör vi! : D


Söker...

img_5532 (MMS)

Ironiskt att när jag ska ringa och säga upp mitt abonnemang går inte det för jag har ingen mottagning...


: )

img_0026 (MMS)

Happy söndag allihop! : ) Bild: Pinterest


Längtar till nära.

img_1977 (MMS)

Har precis njutit av mycket god mat, vin och sällskap, många skratt och även några tårar. Satt och tänkte att när jag kommer hem så behöver detta inte vara så himla speciellt. Jag behöver inte suga musten ur varje besök med mina vänner och påminna mig själv om att njuta av varje sekund. För då kommer de att finnas där så nära! Nu trillar Terre och Marie vidare på äventyr och jag och Mikael promenerar hem. Tack för ikväll!


Rykten om fröknarna Haga

img_8686 (MMS)

Har hört rykten om att dessa två är i storstan. Eftersom jag helt misslyckades att ta mig ut igår för att kolla efter deras musikal gör jag nu ett nytt försök... : )


Fredagsord (på en lördag)

img_6427 (MMS)

Fredagsord (på en lördag)


95 ungar!

Unicef har just nu en kampanj som gör att du kan vaccinera 95 barn gratis om du bloggar om det!

 

Kom igen nu, det kostar dig ingenting!


Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.


Vem vill inte ge en sån här söt unge chansen? : )


GiftemålPå tisdagar kl 20.00 försöker jag sitta klistrad framför TV:n. Då går ett av mina favoritprogram som heter "Så levde de lyckliga" där man får möta tre par i varje program som har gift sig och vad som hände sen. Jag grinar till varje avsnitt och känner lika mycket att jag vill gifta mig nu som jag kommer inte våga! Älskar halvtöntig vardaglig TV : )

Choklad

img_9158 (MMS)

Extra fin choklad från Tyskland! Älskar presenter : D Tack Gülcan!


Ooops!

img_7592 (MMS)

Det här med att söka jobb verkar inte vara min grej. Två gånger har jag tabbat mig nu och skockat iväg fel ansökan till fel jobb. Det ena jobbet ville jag dessutom verkligen ha : ( Men det var nog inte meningen då. Nu släpper vi det och hoppas på att drömjobbet finns där ute fortfarande och att jag härmed kan lugna mig innan jag trycket på "sänd" : )


Mon Amie

I fredags fick jag och Mikael varsitt:I låg:Lycka : D Tack mamma!

Botten upp!

Helgen har kommit och gått och vilken helg det var! Tog tåget till Göteborg på fredagen och tro det eller ej med tåget tuffade i rätt takt hela vägen över landet och kom i tid. Fick dessutom en fin överraskning när det plingade till i mobilen och det visade sig att en gammal studiekamrat från tolklinjen (Michaela) satt på samma tåg. Vi borde verkligen ses snart hela gänget då det nu är så längesedan vi tog examen att folk har hunnit skaffa barn, tappat halva sin kroppsvikt och gift sig.

Åkte sen hem till mamma för lite mat och film i soffan och bara ta det lugnt för att vara utvilad inför lördagen. Då väntades en heldag med de finaste vännerna! Vi möttes upp på Brogyllen kl 10 för en frukost innan vi gick runt lite i affärer tills det var dags att checka in på Sportlife Exclusive för 1,5 timma i bubbelpoolen. Det var helt underbart trevligt att bara flyta omkring där med bubbel i glasen och snacka om allt och inget. Efter all avkoppling gick vi välbubblade och lite berusade ben ner på stan igen för en lunch i solen. Hem till Terre och Marie i Haga för mer vin, hemmagjord pizza, världens mest imponerande efterrätt och mer vin. Sen övergick mer vin till drinkar och till slut till shots av oidentifierad vätska som tog mig hela vägen ut på krogen. Jag dansade några varv på dansgolvet, förvånades över hur unga alla är som går på krogen numera och åkte sedan hem.

Bilderna är stulna från Marie rakt av


Vaknade lagom bakis, tog en sushilunch på stan med fina Hannah som var i Göteborg och åkte sen hem igen. Hua, vilken helg!

Morgondag!

Det finns en morgondag! Den kom plötsligt och får mig att må illa om jag befinner mig i stående position. Visar sig såhär i efterhand att jag fortfarande inte kan dricka shots och det finns ju en orsak till varför jag inte går på krogen. Men det var kul igår! Nu gäller det att sätta i sig så många rostmackor som möjligt för att bli människa igen.


Morgondagen..?

img_2239 (MMS)

Nu åker de röda läpparna på. Tankarna på allt som komma ska glöms och jag njuter av det bästa sällskapet som finns. Vi ska dricka shots, dansa som vi aldrig gjort förr och sjunga med i varje låt. Finns det en morgondag?


Mycket lojal!

img_2935 (MMS)

Alla frågar om jag ska åka hem och börja plugga igen men jag har envist sagt att nästa utbildning jag hoppar på ska va den rätta och jag har inte bråttom. Men så sitter man och söker jobb som man själv inte tror att man ska få och plötsligt har jag snubblat över en ettårig YH utbildning. Var bara att ringa mamma och be henne dyka ner i flyttlådornas kaos i Blå staden och leta upp mina gamla betyg och intyg. Ler när jag läser om mina gamla jobb, det har blivit en del genom åren. Nyttigt dock att jag idag blivit påmind om att jag är "mycket lojal" har ett "hedrande uppträdande" och ett "djupt engagemang" för mitt jobb : D Haha, vilken redig ung flicka jag varit!


Riksidrottsmuseet

img_5202 (MMS)

Om jag tränar två gånger i veckan i 15 veckor på SATS får jag en vattenflaska. Det var helt klart bättre förr! : )


Jävla träningssug

img_0095 (MMS)

Har haft en sån djup svacka. Träningssuget finns inte där och jag vill inget hellre än att bara åka hem efter jobbet. Vilket jag också har gjort allt för många gånger det senaste. Har inte vetat hur jag ska hitta tillbaka till den härliga känslan som fick mig lova att träna 5 gånger i veckan. Stressat upp mig över onödiga saker och haft mer dåligt samvete än jag kunnat hantera. Men idag gick jag på mitt favoritpass med Paul på SATS. Hans upplägg på Crosstraining är av den bästa sorten som får kroppen att skrika. Helt plötsligt känns allt lite bättre igen... : ) Håller krampaktigt kvar i den känslan och hoppas att den finns kvar i morgon när jag ska upp 5.30 för att hinna springa innan jobbet.


Uppstoppade djur och jag

img_7940 (MMS)

Dessa har jag hängt med hela dagen idag. Det fanns även en del med päls på och det var inget tråkigt sällskap ska jag säga. Naturhistoriskamuseet är riktigt mysigt att vandra runt på. Det enda är väl att jag kommer tänka en och två gånger innan jag badar i sommar nu när jag sett vad som gömmer sig under vattenytan. Det är påsklov i Stockholm vilket betyder att jag jobbar på fritids hela veckan. Att få komma bort från Manilla idag var underbart! : ) I morgon ska jag plöja genom Sveriges idrottshistoria istället. Lär bli riktigt allmänbildad innan vecka är över!


Påminnelse

img_4154 (MMS)

Fick just en påminnelse om att vara lycklig och tacksam för det jag har. För det fina liv jag lever med alla de runt om mig som betyder så mycket. Ibland är tankarna längre fram och jag vill ha det jag tror jag saknar. Men då går jag miste om allt som finns just nu... : )


Värmländsk terapi

7 km i ren tystnad

Du och jag

Holgers

Finaste förlovningsmiddagen (med presenter!)

Ett av flera loppisfynd

 

Tack fina familjen Rangfeldt för några dagars terapi

 

 


Paus

Jag behöver en paus. Från jobbet, från ungarna. Från SATS och skivstången. Från Facebook och bloggar där folk väger sin mat och räknar kalorier. Från mina smutsiga fönster och överfulla tvättkorg. Jag behöver få vara med Mikael, sitta i kökssoffan och dricka kaffe i Värmland. Jag behöver få springa i skogen gå på stan och hålla handen. Äta hemgjorda chokladpraliner bara vara och inte tänka.

Jag loggar ut en stund och kommer tillbaka när jag orkar. Kram så länge!

Jobbfika

img_0000 (MMS)

Idag efter jobbet åkte jag och var en god medborgare och lämnade blod. Det är verkligen inte alls jobbigt eller hemskt utan jättemysigt med söta sjuksyrror, smörgåsar och trisslotter (dock utan vinst!). Sen mötte jag upp min arbetskamrat Maria och promenerade bort till Vetekatten för en fika. Hon är verkligen underbart fin Maria, vi är så olika men jag uppskattar  hennes sällskap och kloka ord mycket. Nu ska jag blanda ihop lite påskgodis till helgen!


Josefin Bergqvist

img_9144 (MMS)

Har precis varit på vernissage för en tjej som heter Josefin. Vi träffades för flera år sedan på ett läger för döva barn där vi jobbade ihop. För ett tag sedan korsades våra vägar igen på en gemensam väns middag. Hon har hunnit byta bana helt och är snart färdigutbildad fotograf. Hon är en liten förebild för mig just nu då hon jobbade på Manilla förut men sen vågade sluta och göra det hon verkligen vill. Det är modigt! : )


Hittad!

img_2336 (MMS)

Kan man bli gladare när en borttappad handske blir borthittad? Lycka!


Pyssla!

img_8067 (MMS)

Måndag morgon, det snöar ute och folk påstår att det är aprilväder men det påminner mer om november. Vårjackan hänger så fint där hemma men får nog vänta ett tag till. Tur att jag får lov att pyssla på jobbet. Vem blir inte lycklig av lite fingerfärg?