Müsli till ungarna!

img_6633 (MMS)

Müsli till ungarna!


Lever jag..?!

 

Trodde inte jag skulle komma därifrån levande. 45 min Cross Training och jag var nära att stryka med. Undrar om jag kan gå i morgon...


Kall vinterdag

img_1089 (MMS)

Solen går ner över Manillaskolan och Djurgården. - 10 grader och helt stilla...


Sköna Söndag

Idag sov vi farligt länge då vi kom hem sent från Marlena och Mikaels lilla glöggfest igår. Det var mycket trevligt och speciellt roligt och se hur det bodde då de faktiskt hyr en liten lägenhet som sitter ihop med ingen mindre än Linda Bengtzing. Marlena och Mikael har precis som vi nyss flyttat hit men lyckades väldigt fort hitta en lägenhet. När jag sedan hörde att det var Bengtzing som var hyresvärd så var jag mer än lite sotis. Jag har ju till och med en skiva med henne (vilket jag verkar vara ganska ensam om i min ålder) så det borde varit jag!

Tyvärr var hon inte hemma men här bor hon... =)

 

Idag är det ju söndag och det är en av mina favoritdag på veckan. Den ligger oftast helt öppen och det är tillåtet att slappa hur mycket som helst. Min började riktigt bra då min kära man fortsatte sin fina tradition med att bjuda mig på nybakta scones under helgerna.

 

 

Jag älskar dig extra mycket för detta! =)

 

Sen drog vi ut på stan och försökte få lite julstämning denna första advent. Vi hann med både julmarknad, skytningen på NK, en sväng till marsipanbåten och lite julklappsinköp innan vi åkte hem igen.

 

 

Förstod inte alls temat i år och det var verkligen inte så imponerande som alla försökt lura mig med.

 

 

Nu ska vi se på film och äta marsipan, trevlig söndag på er!


Affirmerat mig till ett boende


Idag på jobbet så sa Maria till mig att nu ska jag hjälpa dig att få den där lägenheten som du vill ha, jag har ett säkert tips. Oj, oj tänkte jag, hon sitter säkert inne med kontakter som hon inte avslöjat förut. Men nja, det var inte riktigt så. Hon sa att jag skulle gå hem och släcka alla lampor, tända ett ljus och affirmera mig till lägenheten. Allstå att jag i mina inre tankar skulle se mig själv som den personen som har fått lägenheten. Att den nu är min och att jag just i denna stund håller på att flytta in och inreder för fullt. Se framför mig att min hörnsoffa med divan står där bort vid fönstret och mitt köksbord under loftsängen. Så det är vad jag har gjort nu i 10 min. Det var otroligt behagligt men i bland lite utmanande att inte tänka OM eller NÄR jag får lägenheten utan att jag faktiskt redan HAR fått den...

Eftersom den är min nu då så får jag inte glömma tacka Maria i morgon för tipset! =)

Idag har det varit fullt upp från börjat till slut på jobbet. Känns som jag har tusen saker som jagar mig och samtidigt ska man vara mitt uppe i verksamheten med allt vad det innebär. Så jag tappar minnet gång på gång och går runt med en smygande känsla av "vad var det jag nu skulle komma ihåg..." Det resulterade i att jag hittade den här i min ficka idag när jag klev innanför dörren:

Jaha, så har man blivit med hörapparat (och någon annan har ju helt klart blivit av med sin...)

 

Vilken dag!




Lägenhet!

img_2461 (MMS)

Här har vi varit och tittat på världens mysigaste (och minsta) lägenhet idag. Nu måste ni alla hålla tummar och tår för att vi får den! Vet att man inte ska hoppas för mycket men det skiter jag i, jag hoppas, hoppas, hoppas i alla fall...


London!

 

Wiii! den 2 mars nästa år åker jag och mina fina flickor (minus gravida Lisa) till London för att se på Robyn!! Ska bli så kul att få åka iväg och fast jag inte lyssnar på Robyn så spelar det ingen roll! Ser minst lika mycket fram emot våran långweekend med Big Ben. Det var lite strul att få till det då jag åker från Stockholm och de andra från Göteborg men till sist efter många timmar inne på alla flygbolag i världen så har jag äntligen bokat mina biljetter. Jag åker på onsdagen och kommer fram sent på kvällen där jag tillbringar första natten själv på ett Hostel innan de andra landar tidigt dagen efter och vår Londontrip kan börja. Måste säga att jag blev lite förvånad över hur många av mina vänner som inte alls tyckte det där med den ensamma natten var en bra idé då jag kunde tappa bort mig själv i stora staden. Men jag tycker det ska bli riktigt kul med ett litet äventyr och jag kan faktiskt ta hand om mig själv! =)

 

 

Om ni undrar varför jag sitter och bloggar mitt på ljusa dan så är det för att jag är hemma idag också. Är fortfarande väldigt förkyld och sist jag kände mig såhär och struntade i det så resulterade det i lunginflammation förra året. Snön faller utanför och det är faktiskt riktigt mysigt att sitta här och titta ut med en kopp thé. Har dessutom precis kollat på en av mina favoriter från Disney, Spirit Of The Cimarron (älskar barnfilmer!)

 

 

Nej, nu ska jag nog ta och sticka mig en halsduk. Det ser ut som det behövs när man går ut...

 

 


Du & Jag

img_3255 (MMS)

Du & Jag Tänk att jag följe med dig till Stockholm! Men så är du ju det finaste jag vet... Jag är så stolt över dig och det du gör. Jag vet att du kommer att klara det och när du väl gjort det så vill jag ha en lägenhet på Linné i Göteborg. =) Älskar dig!


Testar...

img_8975 (MMS)

Äntligen har jag fattat hur man mobilbloggar =)


Sjukstuga =(

Idag har det inte hänt mycket spännande på Blåsutgatan 7 kan jag intyga då jag varit hemma och varit sjuk hela dagen. Ett plus var ju att Mikael också kände sig lite hängig (ser dock inte ut att vara något större fel på honom...) så han låg kvar i sängen när jag vaknade i morse. Har tillbringat dagen med att snora, titta på film och letat julklappar. Beställde hem en rolig sak till min mamma som jag tror kommer att passa henne perfekt men kan tyvärr inte skriva vad då jag vet att hon tittar in här ibland. =) Det där med saker till sina föräldrar är klurigt då de har nästan allt men jag har nog faktiskt kommit på några bra saker i år. Har ju dessutom betsämt mig för att köpa färdigt alla i november så att jag ska slippa allt det där negativa med julklappsshopping. Så jäkla bra plan!

Inte i år!

 

Tvingade Mikael att titta på "Stekta gröna tomater" förut idag som jag bara älskar för det är en sån underbar fin film. Det var ju flera år sedan jag såg den första gången och jag tror att det var med Theres någon gång i tidiga tonåren. Om ni inte sett den så gör det, kult!

 

 

Nu ska jag kurera mig och se på lite mer film så jag blir frisk och kan följa med Kina till Casinot i morgon för att kolla på en himlans massa teckenspråkiga som spela poker (inkl. Mikael) Hoppas han vinner hela sikten!

 

Good luck baby!


Öronproppar och musli! =)

Trodde aldrig att jag skulle bli så glad för just ett par egna riktiga öronproppar! Har ju kämpat lite för detta på mitt jobb sedan jag började där om att jag tycker att ljudnivån är för hög. Jag sa tidigt att jag skulle vilja ha ett par individuellt utförmade proppar just till mig för att jag ska orka jobba alla timmar med dessa söta men ack så skrikiga barn. Det blev blankt nej uppifrån men efter lite forskade och argumenterande med min chef på fritids så sa han (med en minimal nickning) idag ja till att betala detta till mig. Äntligen! Jag ska njuta av mina 2500:- dyra men underbara proppar =)

 

Mitt nästa projekt på Manilla får bli sockret. Har ju jobbat där i några månader nu och hade som plan att göra just detta samtidigt som jag låg lite lågt och försökte hitta min plats i arbetslaget. Men nu är det dags att röra om lite i grytan och en sak som jag verkligen tror på är att skola + ungar + socker inte går ihop. Och på Manilla flödar det vita giftet. Men nu har jag fått tillstånd att gå ifrån tidigare en dag i veckan för att baka bröd och göra eget musli för att sen kunna bjuda de små liven på två sockerfria mellanmål i veckan. Hoppas det går hem, de är ju så kräsna...

 



Tack fina Birgitta för att jag får äran att för Delfinens musli och kompisbröd vidare!

 


Marie ♥

Så sitter man här efter en underbart härlig helg med min fina vän Marie. Jag har längat så tills någon av mina vänner skulle hitta hit så jag fick visa mitt Stockholm och äntligen så kom hon! Det var lite klurigt för en nyinflyttad göteborgare att hitta en annan men efter lite om och men så fann jag henne =) Vi åkte hem till mig och lagad middag stod självklart på bordet av min fina hemmaman och inom kort blandades den första mojiton. De va kanske inte så goda men de slank ner. Till slut drog vi ändå ut på stan och mot Golden Hits. Det blev ingen utgång dock utan mycket skratt och tunnelbanan hem igen...

Mojito, mmm...? =)

 

Lördag var det shopping på schemat och rutinerade som vi är så hittade vi båda ett par nya skor i första affären vi gick in i. Det var vi och hela Stockholm på stan så efteråt vilade vi innan det blev Tapas och drinkar på stan. Marie är ju som hon är så självklart drog hon vidare medans jag och Mikael åkte hem =) Som om hon var min enda dotter var jag väldigt orolig för om hon skulle klara av att ta sig hem själv i den stora staden men när jag vaknade vid halv fyra med ett ryck så låg hon där på soffan.

Nya skor!

Mina fina!

Vi ska gå igenom hela listan =) Minst två drinkar varje gång du är i stan.


Idag var det repris på Mikaels underbara helgfrukost med smoothie och nybakta scones innan vi mötte upp med Helena och tog en promenad ut på Djurgården.


Under helgen har vi bara kommit på mer och mer saker som vi ska göra nästa gång hon kommer så jag tror nog det får bli minst ett besöl i månaden...

Tack vännen för en fin helg!

Vår helg tillsammans! ♥

Här kommer vår helg Marie...

Mojito!

Golden Hits på fredag kväll!

Mikael har lovat att göra frukost på lördagsmorgonen  =)

En liten shoppingtur...

Besök hos Muffinsfabriken på Söder

Sen ska vi äta Tapas här. Ska vara underbart gott!

På söndag tar vi en promenad på Djurgården och...

...köper kanelbullar här på Rosendals Trädgårdar.

 

Jag längtar efter dig!


En bild säger mer än tusen ord...

... så här kommer min underbara lördag i bilder...



Flickorna hade planerat en överraskning till mig - Relaxavdelningen på Sportlife!



Vi bubblade...



...gjorde ansiktsmask...



...och bastade. Vinet flödade under tiden.



Finaste flickorna!



Efter lunch och lite shopping landade vi hos Marie för lite aktiv vilopaus.



Fika.



Sen plev det hemgjord pizza.



Vi med tillskott av Emmy.



Galenpanna.



Den klurade du på ett tag Marie... =)



Terre tog ett glas för mycket...



Och jag tyckte jag var skitsnygg i min nya klänning.



Sen fick vi besök av killarna.

Lördagen var en helt underbar dag! Jag njöt av varje minut vi spenaderade tillsammans och när jag sen åkte hem i natten var jag så rörd av allt ni hade planerat fixat och gjort att tårarna trillade samtidigt som jag hade ett stort leende på läpparna. Om jag får välja så ska varje helg i Göteborg vara såhär!

Jag älskar er!

Stora Staden Stockholm



Idag fastnade jag vid Sergelstorg och plötsligt slog det mig att jag bor här nu. Konstig tanke att få såhär 3 månader efter att vi faktiskt flyttat hit. Stockholm är stort och livligt och jag stod i flera minuter och bara beskådade det hela...

Höstlov

Nu är det höstlov och tempot trappas ner på jobbet. Jag ville verkligen inte gå dit idag då jag gillar skolan bäst och faktiskt inte känner att jag hittat min plats på fritids än. Men jag måste erkänna att dagen var hur lugn och skön som helst. Idag har vi promenerat, grillat korv ute i höstvädret, gjort lergubbar och spelat uno. Helt okej dag =) Ser redan fram emot i morgon då vi ska ha femkamp och baka. Det är skönt att få lite mer tid att bara hänga med arbetskollegerna och jag måste säga att killarna på min avdelning är störtsköna.

Idag har vi ätit middag på stan med alla syskonen Rangfeldt och mamma Annelie. De följde med från Säffle och gör stan osäker såhär på lovet. Vi fick äran att ha lillasyster Therese här som sovgäst så nu är vi tre i vår lilla lägenhet. Det är mysigt dock, men får låna nagellack och får tips på bra shoppingaffärer.

Nu ska jag snart sova, är hur trött som helst. Det blir så när det går för många dagar utan att jag tränar. Jag vet att jag behöver det men allt jag vill är bara att åka hem och lägga mig och käka godis (var kommer detta enorma sockersug ifrån..?) Men i morgon blir det SATS. Avslutar med en bild på mig när jag var ute och sprang på Djurgården förra veckan som en påminnelse om hur skönt det var när jag var färdig. Kanske får det mig att ta mig i kragen..?

Hmm, tänk att jag lyckades springa och ta kort samtidigt...

Ciao!