Drömma

Drömma får man och det är helt gratis! Jag drömmer mycket och har ofta väldigt kul under tiden. Just nu drömmer jag om mitt framtida bröllop som finns där framme någonstans. För någon dag kommer det att bli av även om jag inte vet när...


Men när dagen väl kommer så vet jag precis hur det ska vara. Även om jag kanske hinner jag ändra mig tusen gånger om.

Bilder: Pintrest

Brunch på Hagabadet

Idag har vi ätit gott! 
Spontan brunch på Hagabadet med fina vänner. God och fräsch mat men aningen dyrt kanske då buffén är ganska liten. Dock riktigt god bubbel och många små goda efterrätter. 

Sen kan det ju vara bra att komma ihåg att man kom till brunchen i bil när man bestämmer sig för att beställa in en flaska Prosecco att dela på...

Fredagsord
Kompromissa


Här hänger jag när jag inte tränar eller är hemma. För en dag sedan var det luftigt och bara mitt. Men vi blir snart fler så idag flyttade min kollega Mia in. 

Mia gillar att spara saker och hade fler pärmar än jag ägt under hela mitt liv. Det blev en dragkamp om "behöver du verkligen den där" och "men JO, den kanske kommer till nytta en dag"

Att kompromissa är svårt men underbart för då kan man stanna upp och le åt sig själv och hur man blivit. Mia fick rensat ut mycket och jag fick sortera hennes pärmar efter färg som gjorde kaoset en aningen lugnare...

Fröken fyrkantig och syster yster delar numera rum! 

En kamp om det glutenfria


Idag blev det våffla efter maten, festligt såhär på en onsdag. 

Kör glutenfritt just nu så de var gjorda på majsstärkelse vilket var minst lika gott. Tog det enklaste glutenfria receptet jag hittade men läste på lite när de redan låg i magen att majsstärkelse är inga bra grejer. Jaha, får hitta ett annat till nästa gång. 

Svårt det där med mat. Gluten är för mig bara bukfylla minus alla nyttigheter. Det finns gott om andra kolhydrater där man får mer bra med på köpet. Därför undviker jag det en period nu för att se hur det påverkar mig. Dock blir det klurigt när man blir sugen på våfflor. Tur att det händer väldigt sällan : ) 

DIY - byrå med läder

För någon vecka sedan köpte jag en björkbyrå på loppis. Den var ganska ful men jag gillade formen vilket gjorde att jag förstod att med lite ändringar så kunde den bli fin nog att få flytta in. 

Jag grundmålade byrån och målade sedan över den med matt svart lackfärg. 

Sen beställde jag hem en ljus läderrem från nätet och började tillverka mina nya "knoppar" 


Enkelt eller hur?! 

Jag blev jättenöjd med resultatet och startade genast att byta ut fler knoppar här hemma. Bild på slutresultatet av hallen med min nya byrå kommer. 


Coachen

Idag hade jag samtal med coachen. Han som alltid finns där. Stöttar, hjälper och puschar en framåt. Antingen rakt och tydligt eller lite vid sidan om när man själv tvivlar på att det kommer att gå. 
Jag träffar honom flera gånger i veckan och han är en lika stor självklarhet som andra saker i mitt liv. Men idag gick han ett extra steg som coach och vän. Han lyssnade och kom sedan med världens erbjudande om hjälp. 

Jag tänker ta erbjudandet och visa att det är väl investerat. Sen tänker jag ta en stund och vara tacksam för att jag har just honom som min coach. 

Fredagasord
Dipp och upp igen!

Efter en total dipp och träningsuppehåll är jag nu tillbaka på banan igen. Gjorde mitt första pass på nästa två veckor i måndags och gick därifrån med lyckliga steg.

Det visar sig att jag inte alls mår bra av att inte träna (speciellt inte psykiskt). Jag kunde inte heller på något sätt hitta någonting annat som jag tycker är lika roligt. Så efter 25 förslag på annan motion från Mikael gav jag upp och insåg att jag vet redan. Pausen gav mig i alla fall motivationen tillbaka och nu är det bara skönt att komma igång igen. 

För att ändå ta vara på de känslor som fanns så har jag bestämt mig för att bryta av mina Crossfit-pass med lite mer Bikramyoga. Så idag köpte jag ett 10-kort och kämpade mig genom ytterligare ett pass. Det var inte fullt så traumatiskt den här gången och 90 min kändes inte oändliga. Men vad tufft! 
Nu är jag helt totalt slut för idag och kommer sova gott inatt. Bästa känslan som finns! 


Fredagsord
Upp och ner

Jag hittar inte träningsglädjen igen. Allt känns lite upp och ner och jag vet inte riktigt hur jag ska fungera utan Crossfit. Det sa plötsligt bara stopp och nu vet jag varken ut eller in...
Har varit sjuk i veckan också. Fick någon Prag-bacill med mig hem som slog till ordentligt. Kom till jobbet idag och var tre dagar efter alla andra. Då känns det också helt upp och ner. 

Önskar vakna till en vanlig värld i morgon utan konstiga känslor för allt. 

Prag

Här är vår weekend i Prag! 
Vi har haft det fin fint under resan. Lite otur med förseningar (missade en dag av vår weekend) inget bagage när vi kom fram samt sjukdomar men humöret har för det mesta varit på topp ändå

Jättefint hotell med god frukost, fika i det härliga vädret och strosande i affärer. Såg den berömda klockan och tog oss över stadsbon vilket jag tror var det viktigaste turistandet. 

Shoppingen var lite väl "rysk" för vår smak men några saker kom ändå med hem i väskan. Nu är det några timmar kvar innan vi förhoppningsvis landar i Sverige. 

Fredagsord
Prag here we come!


Nu sitter lilla mamma och jag och laddar inför en weekend i Prag. Väckarklockan står på 04.30 i morgon för avfärd mot Landvetter. Prag here we come! 

Tappad lust

Träningen går segt och motivationen är som bortblåst, istället infinner sig en känsla av att inte duga. Det går så mycket i skov det där men just nu är det uppförsbacke. 

Det är inte så att jag inte går dit och tränar, jag klockar fortfarande in 5 gånger i veckan men glädjen finns inte. Måste jobba på självförtroendet och förstå att jag kan. Eller är det självkänslan kanske..?! Skit också! 
Trött på att höra om andras PB och snabba resultat. Ska bli skönt att få komma iväg till helgen och göra något annat. Kanske kommer suget tillbaka! 


Mathelg!

Helgen har gått ut på att umgås och äta (passar mig perfekt!). I lördags efter träning på Vagnhallen spontangästade vi Tess och Jimmy där vi blev bjudna på middag och massvis av efterrätt. Filip höll i underhållningen och många skratt blev det. Tyvärr glömde jag fotografera det lilla yrvädret

Igår bjöd vi hem Marie och Peter på brunch då det vankades skidor på TV. Blev ganska mycket mat och vi åt tills det nästan sprutade ur öronen på oss men gott var det! 
Äggröra, bacon, scones, lax, frukt och massvis med kaffe! 
Varför inte avsluta detta med våfflor?! 

Åt inte på hela dagen sen...