2015

2015 är året då vi bestämde oss för att ha roligt. Vi skulle leva livet lite extra för att det som fanns framför oss var lite ovisst. Vi passade på helt enkelt.

När jag nu ser tillbaka på året så kan jag inte annat än att se att vi lyckades riktigt bra. Vad mycket roligt vi har gjort och vad vi har unnat oss! 

2015 var året då vi reste mer än någonsin (Prag med mamma, New York till Mikaels 30 års present, Utforskandet av mitt Norge och en spontanresa till Kroatien) Vi sov rekordmånga nätter på hotell men även premiärnätter i tält. 

Vi hade en toppensommar med så mycket spontanitet och små äventyr att jag blir alldeles varm i själen när jag tänker på det. Och detta med fina älskade människor som finns i vår närhet. 

När hösten kom var vi redo att ta oss an årets största utmaning; vårt första IVF försök. Det gick inte alls som vi ville på flera plan men vi tog oss genom det. På något sätt känns det nu som att det skulle vara omöjligt att trycka in en sån stor positiv händelse som en graviditet i 2015 också. 

Kanske var det menat och att första delen av året var så oerhört bra för att vi skulle orka med hösten. 

Året slutar på bästa sätt med att vi båda är friska och mår bra. Jag fick en lyckad Crossfittävling i ryggen (vilket jag njuter av varje gång jag tänker på det) samt avslutar åter på bästa sätt med nyår på Västkusten. 

2016, här kommer jag! Hela året ligger framför mig som ett tomt blad. Så det som inte kunde klämmas in i 2015 kan få komma nu... ; ) 


Tanum


I höstas hyrde jag och tjejerna en stuga i Tanum precis vid Grebbestad för en helg. Ganska snart bestämde jag och Marie efteråt att den skulle vara perfekt för nyår. Så hela vintern har jag gått och myst i tanken att nyårsplanerna redan var bokade. Nu har vi äntligen landat i huset och här krävs det inte mycket för att det ska bli bra. Med på resan är Mikael och Peter och i morgon väntar champangefrukost, badtunna och trerätters. Kommer att bli kanon! 

Mellandagar

Jul är över och de där supermysiga mellandagarna är här. De har spenderas med planer, fix och trix inför vår lilla nyårstripp, mellandagsrea (självklart) och en kortis till Värmland. 

Men mest så har den nog spenderats på Vagnhallen. Men wodar som Mikael knåpat ihop för att kroppen ska få jobba och röra på sig även fast allt annat har julledigt. Nu får man tid att hänga lite mer och göra det man tycker är roligt till skillnad från övrig tid på året då det lätt finns en vardagshet kring träningen. 

Jag känner mig stark och fylld med en gnutta självförtroende. Tror att den där luciatävlingen precis vad jag behövde. Ett bevis på att jag kanske inte är starkas men jag kan trots allt. God jul!

God jul till er! 

Julafton startade med en grön vinterpromenad med pappa ute på Slätten. Efter lite tomtegröt och nygjord skinkmacka begav vi oss hemåt lagom till Kalle. 

Sen firade vi jul hemma hos oss bara vi två. Så himla mysigt att få lov att vara hemma och styra med allt själv. Välja ut det bästa på julbordet och strunta i det andra. Skåla i champange och byta om till myskläder lagom till efterätten. 

Skönaste julen på länge! 


Hotell Post

Tidigare i december funderade vi lite på om vi skulle gå på julbord. Efter liten titt på nätet vad som fanns så slopade vi den idén och valde istället att boka in oss en natt på Post Hotellet i stan med stans bästa brunch. 

Efter vi rullat från restaurangen tog vi oss ett dopp på takterassen innan vi bäddade ner oss på hotellrummet för en filmkväll. Och i morgon vankas hotellfrukost innan sista veckan på jobbet rullar igång. 

Bästa beslutet på länge! 
Fredagsord
En dag i taget...

Det känns som om tiden står stilla. Som om klockan 14 nästa onsdag aldrig kommer att komma. Självklart är det inte så men när hela kroppen skriker efter ledighet så sniglar sig dagarna fram. Jag tror att luften gick ur mig lite efter helgens bravader och kvar finns en trött liten person som redan lagt av mentalt. 

Men i morgon är det fredag och jag har en riktigt go helg att se fram emot. Längtan till jul är dessutom lite extra stark i år då vi ska fira hemma bara jag och Mikael. I andras ögon ett litet märkligt val men i min värld är det perfekt. Jag gillar julen men jag gillar inte att flänga runt. Låta de få dyrbara dagarna gå åt att bara förflytta sig runt till alla mina olika familjer. Jag har en önskan om att också få ledigt och bara vara. Och i år tog vi oss friheten att tänka på oss själva (till en viss del iaf). Julafton och juldagen hemma i lugn och ro med den här fina. Jag är så redo nu. 

Lucia Battle 2,0

I helgen deltog jag i Vagnhallens årliga klubbmästerskap. Jag slet som ett djur tillsammans med min team-kamrat vilket resulterade i att vi tog hem 3:e platsen i beginnerklassen. Längesedan jag var så stolt över min egna prestation. Lite blandade bilder från dagen.Heja oss! 
Fredagsord
After glögg

Bilder från i fredags då vi hade lite after glögg. Vilka fina människor jag har i mitt liv!Tack för att ni kom! 

Julbak

Här kommer recepten på min och Maries julbak som efterfrågades. Kan rekommendera allt vi gjorde, blev himla gott! Klicka på länken under bilden. Samtliga recept kommer ifrån Arla.
Saffransbullar med mandelmassa
 
Saffranssnurror
 
Kolorna hittar ni här! Vi gjorde lakrits och polkagris. Fredagsord
Tidig julklapp

Jag gillar att ge julklappar till mig själv, de är oftast de bästa klapparna jag får. Första gången jag gjorde det så gav jag mig själv 6 st timmar med en personlig tränare och träffade någon som frågade mig om jag hört talas om Crossfit. 

Nu behöver ju inte alla julklappar vara så livsomväldande som kanske de årets klapp blev men ändå. 

I år gav jag mig och Mikael lite mer tid för annat och möjligheten att komma undan något väldigt tråkigt. Jag gav oss grovstäd i julklapp. I tisdags var det en tjej hemma hos oss som städade på alla de platser i min lägenhet som Gud glömt. 

Under badkaret, i tvättmaskinen, i ugnen, i ALLA mina köksskåp bland annat. Jag har aldrig sett min ugn så ren någonsin. All heder till Olga! (hon hette så) 

Nu kan jag bara dammsuga lite och damma hyllorna så har jag ett betydligt mer skinande hem än innan. Bästa julklappen ever! Har ni sett..?!