2012 var året...

...han sa ja! <3
...vi fikade som aldrig förr...
...vi välkomnade Emelie, Olle och Filip till världen...
...vi älskade Stockholm...
...innan vi tog farväl och sa hej till Göteborg...
...jag sa upp mig flera gånger och gick på rekordmånga arbetsintervjuer...
...Mr Crossft kom in i mitt liv på riktigt...
...och allt liksom bara löste sig...
 
Gott nytt år! : )
 
 

Stockholm <3

Idag tog vi tåget till Stockholm för att avsluta 2012 med lite nyårsfirande i storstaden. Kom fram vid 12 och hann med en lunch på Blå porten på Djurgården innan vi strosade runt på Söder och äntligen fick fika med varsin surdegsbulle : ) Blev även en ny "att göra lista" fast i Göteborg såklart. Nu ligger vi och slappar i soffan i Sätra (hos Sandra, Olle, Henrik och Therese) och laddar inför nyårsfirandet i morgon.
 

Fredagsord


Gänget på Tuppen

I går kväll mötte vi upp Säfflegänget (Mikaels barndomsvänner och respektive) på Tuppen för lite mat. Ganska många var hemma över julen och det var riktigt trevligt att kunna ses sådär spontant. Flera av dem träffade vi regelbundet när vi bodde i Stockholm och när man ses som igår märker man hur mycket man saknar våra fikastunder och grillkvällar tillsammans!
 
 
Jag och Mikael hade ätt innan men beställde in en gigantisk potion marängsviss var : )

Säffle

Tog bilen upp till Säffle för lite mer julfirande á la Rangfeldt. Igår sken solen så vi åkte ut till Duse och grillade korv och bananer med choklad i ett härligt vinterland, bästa beslutet! : )
 
<3
 
 

Julafton

Igår var en dag fylld av härlig julstämning. Promenad i snöklätt Slätten, god mat och dryck, sällskapsspel, och fina klappar! Nu är juldagsfrukosten avklarad och Ronja Rövardotter rullar på Tv:n. Kan bli en riktigt skön dag det här också!


Julen har börjat!

Igår var jag och bror med familj hemma hos mamma på norsk julmat innan hon åker till Florø över jul och nyår. I Norge äter man saltad och torkat fårrevben som kokat i timmar tillsammans med rotmos, potatis och sky. Det kan låta märkligt för er men för mig som är uppvuxen med detta så är det himmelskt och så mycket jul som det kan bli. Mina två brorsdöttrar var med och livade upp middagen lite. Emelie kryper snabbare än blixten och pillar på allt men inte ska när man är 10 månader. Och Elin kämpar med att dela uppmärksamheten med sin lillasyster. Var helt svettig när de gick hem : )

Fick även en fin fin julklapp av mamma som jag önskat mig länge, nämligen en SYMASKIN! : ) Nu ska det bli systuga i Blå staden. Tror även mina biljetter till Mamma Mia i London var godkända för lilla mamma.

Nu sitter jag hos pappa och Annelie i stugan och väntar på första skinkmackan för denna jul...!


Hejdå ungar!

Idag gjorde jag min sista dag i skolans värld (iallafall för den här gången). Har ju väntat på den här dagen sedan ett tag tillbaka och känt att just barnomsorg kanske inte är det jag vill jobba med. Ändå blev det lite mer än 4 år i karusellen. Så när vi flyttade från Stockholm var jag så färdig med ungar som jag bara kunde bli. Men så dök Lillekärr upp och för att allt skulle lösa sig till det bästa så tog jag det. Idag lämnar jag dock skolan med känslan av att det är det absolut bästa beslutet. Barnen förtjänar någon som är där med både hjärta och själ och den personen är inte jag.

Dessa 4 år har ju inte varit ren pest och pina utan jag har fått vara med om mycket fint också. Men framförallt finns det små individer där ute som gjort stort intryck på mig och som jag alltid kommer bära med mig nu när fröken Cicci säger hejdå...


Fredagsord


Veckan innan

Dagarna går och det händer inte så mycket kul. Det är liksom en enda lång väntan på något : ) Har gått och blivit sjuk och har dessutom haft stor ångest över vad jag ska köpa i julklapp till mina fina föräldrar. Men mitt i allt detta så kom och gick en dag som är lite speciell. Igår var det 6 år sedan jag och Mikael blev tillsammans. Vi är lite dålig på att fira varandra utan brukar försöka hitta på något lite senare när julstressen lagt sig. Men igår såg jag honom lite djupare i ögonen och tänkte oj, vad fin han är!

Tack för att du finns i mitt liv och bara är den du är. Vad vore jag utan dig?


Fiksekrogen & Operan

Igår bjöd pappa och Annelie ut oss på julbord och julmusik på Operan. Det är en tradition som Annelie har med sin familj att äta gott på Fiskekrogen innan man promenerar bort till Operan och lyssnar på deras familjekonsert Jultraditon. Det var jättemysigt och otroligt god mat! Fler sillsorter än man kunde välja och massvis med små munsbitar som jag inte vet vad de innehöll men som smakade gudomligt. Så väldigt mätta och belåtna begav vi oss i ett disigt Göteborg ner till hamnen och julstämning kom i topp med operans barnkör och Backa Kulturskola som sjung tillsammans med resten av musikalartisterna. Förra året kunde vi inte följa med då vi bodde i Stockholm så jag tänkte en extra gång att det var härligt att vara hemma så att man fick vara med om detta. Tack pappa (och Annelie) för en helt underbar kväll!


Fredagsord


På språng!

Jag har fått nytt jobb! : ) Har inte direkt sökt efter något nytt men detta föll liksom bara ner (efter lite tips och uppmuntran, tack Carro!). Har inte känt att jag hittat rätt på Lillekärrskolan och mina arbetsuppgifter blev kanske inte riktigt som jag trodde när jag först tackade ja i somras. Så jag sökte detta och plötsligt hade jag sagt upp mig... Därför känns det extra spännande och ganska nervöst att jag nu åter igen ska ut och prova något nytt.

Så den 7 januari klivet jag in på Iris Hadar som jobbcoach för döva som behöver stöd och hjälp att få komma ut i arbetslivet. : )


I'm back!

I morse var det dags att försöka komma tillbaka till träningen igen. Vad passar då inte bättre än ett morgonpass? Kom dit och tittade på tavlan och tyckte dagens Wod på 3 saker såg okej ut. Det var innan jag såg att det stod "Warm up" ovanför och flyttade blicken lite åt sidan där de andra 18 övningarna för dagen stod... Men det gick fint, jag överlevde! : )

Så nu väntar en onsdag på jobbet och jag har en del saker att ta tag i som känns sådär men efteråt kommer det vara skönt så here we go!


: D

Idag är jag riktigt glad! Idag fick jag en möjlighet och jag tog den. Mot nya äventyr! : D

(kan inte riktigt berätta vad än men det kommer...)


Kära Västtrafik

Vi har ingått ett avtal du och jag. Jag ger dig pengar och du kör mig dit jag vill (ungefär). Men fast jag pungar ut flera hundra i bestämd ordning varje månad så känns det som du bara förpestar mitt liv. Idag när jag skulle iväg och träna tog du mig inte till Almedal utan lät mig sitta på Götabron tills jag missade min avtalade tid och fick därför vända hem igen. 1 1/2 timme av mitt liv åt skogen. I morgon tvingar du mig upp 30 minuter tidigare än vanligt för att det inte finns någon buss som åker när jag behöver. Älskar att sitta på jobbet 20 min innan jag stämplar in kl 06.00!

Tänker dessutom skylla chokladkakan jag tryckte i mig på dig för att jag blev så hungrig och sur.

Dra åt pipsvängen skit bolag!


Decemberlördag

Har fått bebismysa med finaste killen i världen idag. Blev alltså andra dejten med Filip och han visade tydligt att han uppskattade min famn : ) Nu bakas det för fullt då vi ska ha advetsfika nästa vecka och allt som vi redan bakat av någon anledning nästan tagit slut... Så nya saffransbullar från Leila och massa smörkola som packats in i små paket. Snart blir det nog en film och i morgon vankas Ullared om det inte blir snöstorm.
 

Tillfällen och möjligheter

Ibland händer saker när man minst anar det eller kanske när man som mest behöver det. Kan vara ödet eller bara tillfälligheter beroende på hur man ser det. Jag är en hejare på att planera mitt liv men just nu känner jag att om jag får möjligheten så ska jag nog bara ta det lite som det kommer. Ta vara på min tillfällighet och våga. Eller vad säger ni..? : )

Fredagsord


Pannkaksmiddag!

Har verkligen åkt ner i en riktig "vill-inte-träna-dipp" Vet att allt jag behöver göra är att ta mig dit men just nu vill jag bara inte. Så för att inte få så mycket skuldkänslor för min dåliga motivation avbokade jag alla veckans resterande pass och bestämde mig för att inte tänka mer på det. Nästa vecka är en ny vecka! Sen toppade jag det med något jag nästan aldrig brukar göra nämligen gick hem och stekte pannkakor till middag. Inga LCHF utan riktiga med grädde på! Ibland behöver man nog bara släppa loss lite : ) Nu är jag sjukt mätt och lite illamående. Haha!


Blir lite tårögd!

Har ni sett så fin..?! Blir lite tårögd av att någon som funnits i ens liv så länge nu har ett eget litet liv att ta hand om! : )


Klipp och klistra

Sitter här i skenet av min lilla gran som jag äntligen fått in, vilken julkänsla vi fick här i lägenheten! Glöggen är satt och jag myser i soffan samtidigt som jag försöker få färdigt mina julkort för i år. En bra tisdagskväll!


Filip

Igår den 2/12 2012 så kom äntligen Theres och Jimmys son Filip till världen. En söt liten krabat med mycket hår och sin pappas fötter : ) Varmt välkommen lilla du! <3


1 advent

Vilken helg vi haft! Julmarknad i Haga, jul på Liseberg, fika, mycket god mat, vin och trevligt sällskap. Tack för att ni kom!