Valborg

Valborg firades med grillat och goda vänner, som sig bör!

Tack för ikväll fina vänner men speciellt till Therés, Filip och Jimmy som stod för kalaset!

Bilderna är stulna från Marie som vanligt...


Symaskinen & Jag

Jag fick en symaskin av min mamma i julklapp som bara stått där och påmint mig om att min skapande ådra inte blivit underhållen. Men som tur vad döptes Filip förra helgen och det fick mig att sätta igång. För fösta gången i mitt liv gjorde jag någonting helt själv från start till slut som jag själv tyckte var fint (fick lite stöd i slutet men tar ändå helt åt mig äran!). Var faktiskt mäktigt stolt över mig själv då jag har en del katastrofprojekt bakom mig från tiden då jag lånade mammas maskin i tonåren. Har inte visat några bilder då jag är så pass djärv och tror att jag ska lyckas även en andra gång. I helgen fyller Olle 1 år och maskinen går åter igen varm på Olshammarsgatan!


Fredagsord


Vänner

I helgen som var fick lilleman officiellt sitt namn; Filip Dennis Steven. Fina Marie var gudmor och efter dopet åkte vi hem till hennes helt underbara lägenhet inne i stan och hade tjejkväll. Vi åt gott, drack lagom och skapade med säkerhet världens mest smaklösa playlist till Barcelona. Flera gånger under kvällen kom det över mig att jag har helt fantastiska människor runt om mig i livet! Vänner...


Längesedan

Var ett tag sedan jag var här och det är inte alls mitt fel utan blogg.se som vägrar ge med sig. Helgen har passerat och det var fin! Resumé kommer...

Idag är jag bakis. Sitter i soffan i pyjamas och dricker pulverkaffe i hopp om att mitt huvud ska återhämta sig. Jag är ju inte bakis på riktigt då det är tisdag men i morse gick jag upp 04.20 för att åka ut till en praktikplats med lite andra arbetstider än vad jag är van vid (vad gör man inte för sina deltagare). Har inget emot att gå upp tidigt men 04.20 är lite väl även för mig. Usch, blir helt groggy av att vända på dygnet så. Som tur är så dröjer en tid till nästa gång och då funderar jag på att lotta med arbetskollegorna för att slippa åka.

Nu väntar jag på Mikael och hoppas att han ska pigga upp mig lite. Klockan är ju bara 14.30 så halva dagen återstår, kan vara det som är fördelen med att gå upp mitt i natten...


Fredagsord


Sprayas till 22

Har nog inte riktigt förstått att jag snart ska få möjligheten att åka iväg med några av mina favoritmänniskor till en helt grym plats!

Den 23:e maj precis efter min 30 års dag drar jag och tjejerna till Barcelona. Det blir perfekt då jag har en liten mini ålderskris över att snart inte vara 20 någonting längre och då sitter ju en weekend ganska bra som botemedel. Har även tänkt att skämma bort mig själv lite inför min stora dag så att när den väl kommer så kanske jag blir 30 men ser inte ut att vara en dag över 22 😉 Första steget blev att Marie fixade lite professionell brun utan sol till oss så vi ser riktigt fräscha ut!


Bästa lördagen

Igår var en helt underbar dag! Lång och god paleofrukost, några timmar med symaskinen och sen en helkväll på stan.

Hade bokat bord på Pinchos som är en av våra favoriter. Beställde 8 små tapas och allt var som en välsignelse för gommen. Går man dessutom på Paleo så är något så enkelt som vitlöksbröd en gåva från himlen! : ) Det är nog det bästa med att köra 80/20 att man vet vad som är värt att stoppa i munnen och att det då njuts till 100%

Då vi fått bord ganska tidigt så vi mötte upp Mikaels barndomsvän Peter på Magnus&Magnus för drinkar och plötsligt trillade Marie och ett helt födelsedagsgäng in. Så härligt spontant och när vi gick hem i natten (23.45 är natten för oss!) konstaterades det att vi måste bege oss ut mer. Vi har underskattar Göteborg och nu när våren står inför dörren ska staden undersökas!


Fredagsord


Känslomässig berg och dalbana

Denna veckan har varit upp, upp, upp och platt fall ner igen för att sedan plötsligt vända innan man hunnit reflektera över vad som hänt.

Idag grät jag på jobbet för första gången. Blir lätt för känslomässigt involverad i saker jag gör och när människor jag skapat en relation till far illa har jag så svårt att inte visa mina känslor. Att jag dessutom har en tendens att bli tårögd när det går bra gör att jag måste kämpa med min blödighet : )

Att komma med dåliga besked och vara den som talar om att det är platt fall är tufft. I morse kände jag bara för att dra täcket över huvudet och hoppas att ingen kommer märka om jag ligger kvar. Då är det tur att det löser sig ändå till slut och att jag har Göta att gå till och få ut lite känslor när arbetsdagen är slut.

Så glad onsdag på er där ute!
Tsp-flickorna

Idag har jag och Rebecka varit ute och besökt Sofia i Staby för en lunch. De är så fina mina vänner från teckenspråkslinjen. Fast det ibland går lång tid mellan gångerna är det alltid som om vi sågs igår. Är så glad att de finns i mitt liv.


Lördagskväll i min ensamhet

Igår begav sig Mikael iväg för en helg i Stockholm med Jonas och MMA-gala och kvar blev jag i min ensamhet.

En ensamhet jag njuter ganska mycket av ska man väl tillägga! Tycker om att vara själv ibland men för att det inte skulle bli för mycket åkte jag till Marie på förmiddagen till ett bord fyllt med fler paleokakor än jag någonsin sett på en och samma gång. Fick även passa på att krama Filip lite extra mycket och han är så go lillkillen att man bara vill försöka smuggla med honom hem : )

Sen gick jag och fixade gomiddag till mig själv innan jag landade i soffan med ett glas vin och en riktig tjejfilm. Dagen och kvällen kunde inte bli bättre!


Tante Mona

Min mamma har en syster som är henne så lik. Jag har alltid fascinerats av deras relation och undrat över hur det skulle varit att ha en syster själv. Min moster en är underbart omtänksam person som jag gärna skulle vilja träffa oftare men då vi bor en bit i från varann brukar det inte bli mer än en eller två gång per år. Min önskan är att vi nästa år ska ta oss iväg på en resa tillsammans, Mona mamma och jag.

Idag fyller du år tante Mona och jag önskar dig en fin, fin födelsedag!


Flyt på Iris

Mitt jobb är helt klart en komplex historia. Det är människor, öden och livssituationer som styr och gör att det kan ibland vara helt utan struktur och fasta ramar. Att vara flexibel har fått en helt annan betydelse och jobbet i sig har varit en otrolig utmaning för mig där jag har stundtals känt mig lite vilsen.

Men så kommer veckor som denna. När man får besöka fantastiska och unika arbetsplatser, man möter människor som ser dövhet som en möjlighet istället för ett hinder. Man får samtala med någon som är modig nog att prova och som ger människor en chans i livet. All förberedelse, alla samtal och negativa besked bleknar när man plötsligt får ett ja!

Fick möjlighet att avsluta min fredag med att flera pusselbitar bara plötsligt föll på plats. Så just idag tycker jag att mitt jobb som coach på Iris Hadar är underbart. : ) Hoppas ni andra där ute har en lika fin dag som jag!


Fredagsord


Paleo - påskpaus

Man kan ju undra vad som hände med vår paleoutmaning under påsken. Vi visste ju att vi skulle få besök och att långfredagen skulle spenderas på stan. Fast det går fint att äta på stan när man följer Paleo så bestämde vi oss ändå för att det var okej att ta en liten paus och köpa något gott till fikat (Paleofika är lite klurigt). Det var bara det att väl på plats på Brogyllen hände något och alla spärrar revs. Så efter en frukost med fralla, yoghurt, mjölk i kaffet och bulle följde sedan en halv pizza (!) till lunch och ytterligare en fika innan hemgång...

Det var mycket diskussioner mig och Mikael emellan vad av det vi satt i oss som faktiskt varit gott och om det var värt det. Jag gick och la mig med både magknip, illamående och en tankeställare.

Dagen efter mådde jag relativt dåligt hela dagen som följ av min lilla frossa på fredagen och det var nog det som avgjorde saken. Jag har inte känt att jag fått så mycket utav min Paleokost hittills. Många pratar om alla dessa fördelar men jag kände det inte, förrän jag satte i mig en massa icke så nyttiga saker.

Just nu känns det klockrent att fortsätta efter den häftiga reaktionen som min kropp gav. Jag följer det nog inte strikt utan mer 80/20 med undantag på saker jag tycker är värt att stoppa i mig. Heja Paleo! : )


Påskhelgen

Påskhelgen är över för den här gången och jag är åter på jobbet med ett härligt lugn i kroppen. I och med att vi var hemma i helgen kändes den lång och jag försökte njuta av varje dag. Påskafton spenderades först på Göta där jag tog i tills jag nästan sprack, sen vidare hem till mamma och en kväll med underbart gott påskbord fyllt av havets läckerheter, efterrätt och film. Påskdagen hade jag köpt biljetter till derbyt på Ullevi till pappa i födelsedagspresent. Tyvärr blev han sjuk men Mikael njöt av matchen medan jag solade mig i vårsolen (helt underbart väder!) Igår hade jag löpningspremiär i spåret innan vi åkte in till stan och bara strosade hand i hand. Helgen kunde inte blivit bättre!