Fredagsord
Arbetsplatsombud CeciliaSå var man nu utbildad i att leda mina medarbetare i fackliga frågor. Tror knappt på det själv men fick till och med ett intyg som jag ska rama in och hänga upp på kontoret. 

Fick lite ont i magen först när jag förstod vad jag gett mig in på (blivit lite motvilligt framröstad till) men allt eftersom dagen gick på min fackliga utbildning sträckte jag på ryggen och tänkte att det här kan bli kul - eller livsfarligt! Den som lever får se... 

Söndagarnas söndag!

Igår var en söndag jag bär med mig länge! Startade dagen med brunch och bad i alla dess former på Arken Spa med mamma. Gav det till henne i födelsedagspresent i maj men de stängde deras brunch över sommaren så vi har väntat på att den ska öppna igen. Brunchen var ok men spat var helt fantastiskt! Ska helt klart försöka boka in ett besök till innan jul. Spa över dagen var precis lagom så man hann med allt i lugn och ro. Så här har jag skrubbat, peelat, bubblat och fotbadat i timmar 
Efter Arken mötte jag upp Lisa och Marie på Enoteca Maglia i Majorna där Lisas bror jobbar som kock. Vilket ställe och vilken mat! Helt fantastiskt sätt att tillbringa sin söndagskväll på! 


Snodde bilden från Marie så fick med hennes huvudrätt. Själv åt jag risotto för första gången och hjälp vad gott! 

Svenska Växter

Har ni sett vad min kära svärmor hittat till mig?! Original planscher på Svenska Växter. De är helt otroligt fina och väldigt mycket större än vad jag trodde! Blir lycklig varje gång jag ser dem och vill flytta nu med en gång så jag kan få hänga upp den och titta på dem varje dag. Min favorit "Smultron" ska dock få pryda mitt lilla kök redan nu. Fredagsord
Min box & jag

Filitokig

Har åkt på Filisjukan!  

Googlar på allt jag hittar om Filippinerna, längtar nästa ihjäl mig och drömmer mig konstant bort till öarna vi planerat besöka. Instagram är lagom beroendeframkallande där jag kan få se vad som händer just där och nu! 

Har sparat den här bilden från förra veckan. Behöver bara blunda och så är det jag som ligger där... 

Idag är det bara: 93 dagar eller 3 månader eller 13 måndagar kvar. Beroende på hur man ser det...


Variation

Att jobba på Iris är minst sagt varierande. Man följer deltagarnas drömmar och mål vilket gör att man får en inblick i mängd olika arbetsplatser som man aldrig skulle fått besöka annars. 

Har varit med om allt i från musuppfödning som ska bli ormmat till att se vart all skräp i Göteborg tar vägen. Är med och tolkar och stöttar så att både deltagare och arbetsgivare känner sig trygga med varann. I dag gick jag upp okristligt tidigt för att se ut så här: 
Tror att det här med hårnät är min grej..! 


Crossfitsöndag

Ofta händer det att jag planerar in träning på söndagar men när det väl kommer till kritan vill jag hellre bara ligga i soffan. 

Idag tog jag och Mikael dock oss själva i kragen och åkte dit. Vi hade tur och en wod fanns på tavlan som man kunde köra om man ville, det är nämligen inte grupppass på söndagar. Men innan det bestämde vi oss för att köra lite styrka i form av backsquat (du läggen en stång på axlarna med tyngder och går ner på huk och upp igen).

Min styrkeutveckling går långsamt och jag har förstått att jag måste lägga i en växel för att komma framåt. Så idag vågade jag och tog BP (person bästa) och kom upp i hela 60 kg på stången. Det är inte så mycket i min box men jag var jättestolt över mig själv! Inte bara fick jag tuta i rekord-tutan jag fick även skriva i träningsboken att jag kan ta min egen vikt på axlarna! 

Sen körde vi en kort men tuff wod som fick benen att darra i minst en halvtimme efter passet : ) Bra söndag med andra ord! 

Avslutade det hela med en riktigt god Paleo-middag. Fläskfilé, ugnsbakade sötpotatisklyftor och sallad med fetaost! 


Två dagar i sträck!

Varför fotograferar man alltid maten som intas när det egentligen är mötet med fina personer runt om som är viktigt? Jag kommer från två dagars umgänge med underbara vänner och allt jag har av det är en bild på en tårta och en tallrik AW mat...

Ja, ja trevligt har det iallafall varit. I torsdags firade vi Tess som är sist in i gänget att fylla år. Nu är även hon 30 och underbar som oss andra! 

Av en slump var en AW redan inbokad sedan ett tag tillbaka så igår sågs vi igen, tog ett glas och skvallrade. Mycket trevligt! 
Ps. Har faktiskt försökt blogga flera gånger under veckan men blogg.se nya app är inget att hänga i granen! D.s 

Fredagsord
Nystart - Paleo

Semesterns matvanor sitter i och vägra släppa mig. Sockersuget kommer och går och jag stillar det med lite allt möjligt. Vet att jag borde komma igång igen med träningen ordentlig och få ordning på maten men stället äter ostbågar och skiter i allt

Men i söndags kom jag till en gräns och åkte och storhandlade åt det nyttiga hållet. Utan att fundera eller överanalysera för mycket bestämde jag mig för att hoppa på Paleo utmaningen igen. Har lite kortare mål på två veckor för att inte misslyckas och kör även en lightvariant med några undantag (mjölk i kaffe) 

Inne på dag två och det går bra men måste planera lite mer. Tårtkalas hos Tess på torsdag blir väl en prövning...


Fest!

Alla ingredienser för en riktigt bra fest fanns där. Underbar kväll, tack så mycket Lisa!


Lisa 30 år!

Idag fyller Lisa 30 år så är på väg på kalas. Det är fredag, solen skiner, jag har sovit middag efter jobbet och jag vet att det vankas god mat och dryck. Kan knappast bli bättre! Dock fick jag lämna Mikael hemma då han ligger sjuk så minus en pojkvän men mer gott till mig! ; )


Fredagsord


Brogyllen med fina

Igår mötte jag upp Theres, Marie och Filip för en fika efter jobbet (även Jimmy tittade in). Vi gick till Brogyllen vilket är ett ställe jag fullkomligt älskar. En sån enkel sak att göra som ger så mycket!

Dock tog jag inte ett enda kort på oss eller den vilda babyn men ett på fiket innan alla kom...


Åter på Göta

När jag är igång och tränar flera gånger i veckan längtar jag alltid efter mina lediga eftermiddagar. Riktigt njuter när jag kan få åka hem eller ta en fika på stan. Men efter en veckas frånvaro från Göta var suget riktigt stort att få komma tillbaka. Var trött på att se alla uppdateringar på andras träningsglädje och få lyssna på Mikael som kom hem och berättade om alla roliga saker de gjort i boxen.

Kan till min stora glädje konstatera att jag fungerar inte riktigt som människa om jag inte får röra på mig.

Så morgonpasset satt riktigt fint i morse, äntligen tillbaka! Så nu åker jag lagom mör och fullständigt avslappnad till jobbet. Skön känsla...

P.s kom hösten idag? D.s