Frukt vs baskilusker

img_5098 (MMS)

Hängig och snuvig idag hoppade jag träningen och köpte med massa frukt hem för en liten sallad. Prova lite nytt med färska fikon bara för att de är så fina. Tack och lov att jag inte äter enligt LCHF för kan inte leva utan frukt : ) Nu är det bara att friskna till för jag VÄGRAR bli sjuk. Går inte med på det, punkt slut.


Mamma

img_0969 (MMS)

Hade just ett härligt samtal med min mamma - jag saknar dig varje dag! ♥


Sommardricka och huvudvärk

img_4602 (MMS)

Drog som sagt till Kina i går och mötte upp ett gott technogäng : ) Några kända ansikten fanns så det blev riktigt trevligt. Vi bestämde oss för att blanda min favoritdrink för att få lite härlig känsla på lördagskvällen. Den är på rom och är något jag brukar blanda i stor karaffer och slurpa friskt på sommarkvällarna egentligen. Fick direkt flashback till Långholmen, promenader på ett ljummet Söder och grillkvällar på uteplatsen. Härligt! Nu har jag dock huvudvärk men det är bara att rycka upp sig då en fullspäckad söndag är på gång.


No dunka-dunka

img_3146 (MMS)

Lördagsfika på Vetekatten tidigare idag satt så fint! Ikväll blir det lite minifest. Anledningen till mini är för att vi bara går på förfesten. Kina på jobbet fyllde år i går och har förfest innan de ska bege sig på rave/techo/laser/dunka-dunka fest och där sätter inte jag min fot. Så det blir att hänga lite lagom och sen kanske vi tar ett glas på stan bara jag och Mikael eller så åker vi hem. Vi är så himla gamla nu för tiden förstår ni och vi har dessutom tvättid i morgon kl 09.00 ; )


Fredagsord

img_5878 (MMS)

.


Kräftor på fel sida

img_2141 (MMS)

Dessa fina (svindyra eftersom vi är på fel sida) tillsammans med lax, räkor, skagenröra, brie och vin är vår fredagsmys. Happy fredag gott folk!


Bra fäste

img_1771 (MMS)

TGIF! Veckan har gått ganska snabbt men det gör inte ankomsten av fredag mindre skönt. Arbetsdagen avslutades som vanligt på fredagar med en löprunda. Är så glad att jag kan springa fortfarande då det inte är så kallt ute. Nytt för denna veckan var mina broddar jag köpt som gör att jag kan springa avslappnat och inte behöver trippa på isen. Så nu är veckans fyra pass gjorda och jag tar äntligen HELG!


Snö!

Såhär kul har jag haft idag! : ) Ska det vara vinter så får det gärna vara det på riktigt, förra året varade kanske in i det längsta men jag tyckte det var härligt! Nu får det gärna komma lite mer snö så att jag och Mikael kan få komma ut på alla våra vinteraktiviteter vi har planerat. Så snöa på...


Vackra Stockholm!

img_7063 (MMS)

Tog på mig termobyxorna efter jobbet och tog vara på det sista ljus denna tisdag hade att erbjuda. Det blev en härlig promenad från Manilla in till stan. Undrar om jag någon gång framöver kommer att jobba i en vackrare miljö..? Stannade till på Strandvägen och tog denna bild på Stockholm och bara njöt av utsikten.


Enskede - ♥

img_5007 (MMS)

Fick besked idag att kontraktet blir förlängt. Enskede i mitt hjärta och ångest som flyger ut genom fönstret!


Skavsår!

img_2608 (MMS)

Idag har varit en sån sjukt slapp dag på jobbet. Skönt ibland men kan bli lite långtråkigt. Efter jobbet åkte jag till SATS och mötte upp Melihat för ett nytt pass som heter ViPR. Man gjorde olika explosiva rörelser med en 6 kg tung "stock" i tempo. Det var sådär... Kände att inte tekniken satt till 100% och att instruktören kunde förklarat mer. Men vi kör några gånger till och ser om det fastnar. I slutet var det magövningar och då kände jag mig lagom hardcore när jag fick hoppa över det då jag har ett stort skavsår ovanför rumpan (och inte kan sitta på svanskotan) eftersom jag gjorde 150 situp på golvet igår. Skam den som ger sig bara för att det bränner lite! : )


Dumplings

img_6954 (MMS)

Dagen har tillbringats på stan i Stockholms olika delar. Först åkte vi på loppis innan jag förstod att jag behöver nog inget (och allt jag ändå ville ha var så dyrt) sen drog vi till Söder och åt på Mormors dumplings. Har velat testa det ganska länge men det har inte blivit av, dumplings är ångkokta kinesiska degknyten med fyllning som doppas i soja och vinäger. Valde 4 olika smaker (med biff, kyckling och räkor), vissa var goda men några var lite för smaklösa. De sista gick inte ner då konsistensen växte lite i munnen mot slutet men som tur var har Mikael inte samma krav : ) Kan tänka mig att prova det igen då jag tror det är som sushi, det krävs några försök. Nu sitter vi och tar en kaffe samtidigt som snön faller utanför. Mys!


Lördagsfrukost - ♥

img_2430 (MMS)

Lördagsfrukost - ♥


Fredagsord

img_5022 (MMS)

.


Faster Cicci

img_5601 (MMS)

Jag ska snart bli faster för andra gången i mitt liv. Det lilla livet kommer till världen den 1:a februari (planerat kjesarsnitt) Jag planerar en liten present och kollade idag med den blivande mamman om de har bestämt några namn. Det var några uppe på förslag och sen frågade hon mig vad jag tyckte : ) Jätte, jätte svårt! Speciellt med pojknamn (där de inte hade något förslag) Nu ska jag googla runt lite bara för att det är roligt...


Bästa tipset

img_9019 (MMS)

När jag flyttade hit frågade jag nästan alla människor jag träffade vad deras favoritställe är här i Stockholm. Någon av alla dessa personer namngav inte ett fik en plats eller park utan sa att hennes favoritgrej är att gå till Hötorget precis när alla frukt och blomsterstånd håller på att stänga. Då kan man fynda riktigt fina snittblommor för några kronor som sedan förgyller ens hem. I lördags lyckades vi vara på plats just när detta hände och jag köpte två buntar lila tulpaner och en med underbara ljusrosa rosor för 50:-. Tulpanerna är på sista versen men rosorna som står utplacerade i små vaser är fortfarande jättefina!


För gammal för döskalletröja?

img_7584 (MMS)

Ålderskrisen slog till med full kraft idag. Usch, för många småsaker som tillsammans gav mig ångest big time. Allt ifrån vad gör jag här och vad ska jag bli när jag blir stor? (hjälp jag är redan stor!) till att tre för många annonserade ut på Facebook just idag att de ska ha barn. Insikten om att jag bor i andra hand blev plötsligt så tydligt efter några månader av förnekande och till sist provade jag en döskalletröja på ungdomsavdelningen på H&M och insåg att jag var nog för gammal för den : ( Hur blev det såhär..?


Måndag

img_9519 (MMS)

Det är visst måndag hela dagen idag. Grå och kall dessutom. Ligger över elementet när jag skriver detta inlägg för att försöka få in lite värme i kroppen. Önskar jag var miljonär, en sån som inte behöver jobba och kan bosätta sig på härligare ställen under vinterhalvåret. Önska får man, det kostar inget...


Mikael 27 år

img_4298 (MMS)

Idag är det Mikaels födelsedag och det har vi firat med pompa och ståt! Dagen började med presenter (en klocka) och lyxfrukost; plättar, grädde och jordgubbar innan vi fick hit barndomsvännerna och bror med respektive på kakkalas. Det bjöds på alla Mikaels favoriter (halvmånar, den Rangfeldtska födelsedagstårtan och minisemlor) och massvis med kaffe som det ska när majoriteten av gästerna är från Värmland. När gästerna gått gick vi ner till vår mysiga kvarterskrog som vi haft planer på länge att besöka. Där åt vi lammlägg med vitlökspuré, drack gott och avslutade med efterrätt. En liten pärla här i Enskede. Vågar säga att jag har en nöjd födelsedagskille här bredvid mig i soffan!


Bortskänkes: Utrikesminister

img_5594 (MMS)

Jag är varken politiskt aktiv eller den som kör propaganda för det ena eller andra (förutom Unicef ibland...) Men när vi har en gangster i vår regering som tar semester när det verkligen gäller och inte "minns" när han blir utfrågad om han tjänat pengar på andras död och lidande. Då har man nått gränsen även för mig så idag har jag demonstrerat på Sergels torg för att Carl Bildt ska UT (tycker vi kan byta ut honom mot Johan Persson och Martin Schibbye redan idag)! Känner mig väldigt engagerad! =)


Springa med Birka

img_9431 (MMS)

Så härligt med lite sällskap på springturen. Sista kilometern peppade vi varann i mål! =) Det var behövligt i snöstormen.


Fryyyser

img_2122 (MMS)

Här sitter vi, jag och mitt silverthé uppkurade i soffan helt ensamma. Har frusit hela dagen på jobbet idag och kände mig lite hängig när jag skulle till gymet. Då jag vet att jag lätt kommer upp i mina 3 pass så åkte jag hem. Mikael är iväg och jag njuter av att bara vara själv hemma. Nu ska jag nog ändå baka den första av Mikaels alla önskningar till hans födelsedag på söndag. Minisemlor nästa!


Påskbrasa i januari

img_6712 (MMS)

Ibland blir det bara för mycket! Finns så många energitjuvar där ute som själva mår dåligt och för över det på andra. Tycker verkligen inte om att vara arg men har spenderat allt för mycket tid på det på sista tiden. Som tur var jobbar jag med en mycket vis kvinna, hon läser mig som en bok och kom med ett tips om att jag skulle skriva ner alla mina tankar och elda upp dem (hon är från Indien, man gör visst så där...) Så här har det luntats för fullt idag! Riktigt härligt att få ut skiten! Nu luktar jag och lägenheten påskbrasa så lite vårkänslor fick man visst på köpet =)


Smisk av hopprepet

img_9569 (MMS)

Syns att Crossfit äntligen har kommit tillbaka för full i mitt liv igen. Långa armar på tröjan blir ett måste i morgon, hårda bud. =D Idag fick jag sällskap av Melihat från jobbet också, riktigt, riktigt uppskattat!


Jippi!

img_9129 (MMS)

Nytt år, nya möjligheter! Fick just en ny möjlighet förra veckan som jag knep snabbt som attan! Lite ändrade arbetsuppgifter som kommer att göra mig lycklig (förhoppningsvis). Ser för första gången på mycket länge fram emot att gå till jobbet i morgon =D


Psyket

img_7003 (MMS)

Den ser inte mycket ut för världen, inte är den flera meter hög. Ändå tvekade jag flera gånger när jag skulle upp jämnfota på mitt Crossfit pass idag. Testade även att göra en chin (lyfta mig själv) och jag bara hängde där som en lång korv. Rubbade inte mig själv en millimeter. Såg ju löjlig ut så gav upp snabbt, hoppade ner och låtsades som ingenting. De säger att det handlar om teknik men börjar tvivla. Psyket vs Cicci 1 - 0


Nick Brandt - Fotografiska

img_5939 (MMS)

Igår tog vi sovmorgon och långfrukost som sig bör en ledig dag. Sen gick vi lite vilse på Söder i jakt efter ett fik, hittade ett annat och kände genast igen oss. Det är det jag älskar med Stockholm att man kan vara vilse men alltid hittar rätt (eller nytt) på något sätt! Vi tog oss även en tur till Fotografiska som jag velat besöka länge. De har en utställning med Nick Brandt i svart vitt som är jättevacker. Dock var halva Stockholm där samtidigt då det är sista helgen utställningen visas så vi var tvungna att stå i kö i kylan och trängas lite men det var det värt.


Sockersug

img_1696 (MMS)

Satt och funderade på min sockerminskning som jag bestämt mig för att ha i januari som en resning från härliga december där sockret flödade. Känner att sockerförbud inte passar som ord då jag inte kollar mina livsmedel så noga där det gömmer sig mycket utan bara försöker undvika godis, kakor, glass och annat snask. Kände rent spontant att det har gått ganska bra fast jag hade en liten dipp igår när var ovanligt trött. Var nöjd där för en minut innan jag bestämde mig för att kolla hur lång tid det är kvar och insåg att det bara gått 4 dagar. Jaha, bara 26 kvar...


<3

img_8176 (MMS)

Med det går vi på HELG.


Kärlek

img_2529 (MMS)

Jag gillar verkligen när du gör det här! Speciellt när jag får ligga i soffan samtidigt =)


Vardagskul

img_9231 (MMS)

Det är inte bara kroppen som fått en utmaning! Titta mindre på TV, gör något kul istället. Cicci - Mikael i TP 1-1 (första omgången)


2012 års första utmaning!

Nu är min första utmaning för 2012 färdig! Såg att det var många andra som siktade på magrutor i år och jag vet att jag skrev det lite på skoj i ett annat inlägg. Men tror faktiskt inte jag underskattar mig själv när jag säger att det är lite för ambitiöst för mig just nu. Till mitt första delmål har jag istället 8 veckor på mig att:

  • klara av minst två chins (kunna lyfta mig själv)
  • träna minst 25 pass
  • minska 3 cm i midjan
  • första månaden ska dessutom vara sockerfri (med undantag för Mikaels födelsedag)

Nu kör vi! =)

 

P.s Vi hade det toppen på nyår men jag tog inte en enda bild så det blir inget inlägg om det... =( D.s