Loppisrunda

Har varit lite tyst här några dagar men det är för att jag varit upptagen med att fynda. Har varit på loppisrunda i Värmland och tillbaka. Visar allt tokigt jag köpt någon dag framöver. Nu ska jag sova för att orka upp och träna innan en heldag på Lilla Brattön väntar men familjen Werdin.


Styrsö

Nu är vi hemma i Göteborg igen efter en härlig vecka på Gotland. Känns skönt efter 2 veckor på vift.

Igår var vädret lite sådär men man kan ju inte sitta hemma och uggla för det och då vi har lyxen att få låna mammas bil en vecka blev det utflykt. Satt på parkeringen och fundera på vart utflykten skulle bära av då det stod mellan Marstrand och Brännö. Vi hamnade till sist på Styrsö efter mycket om och men och lite velande och missade båttider. Men det var en fin liten ö att strosa runt på. Blev en lunch, ett dopp och en fika och sen var vi nöjda. Det krävs inte så mycket mer än så ibland!


Äntligen Gotland!

Jag fick som jag ville och de två sista dagarna har spenderats på stranden, total lycka! Äntligen levererade Gotland!

Så på Tofta strand har jag solat, badat, läst ut två böcker, ätit bullar och druckit kaffe hela dagarna långa. Underbart!


Vädret vs Cicci

Detta är vad mitt liv kretsar runt just nu känns det som. Man kan inte göra något åt vädret jag VET det men någon där upp driver gott med mig. Vart jag är åker så finns det fina vädret någon annanstans. Allt jag vill är bara att få känna riktig sommarkänsla för några dagar. Och det är precis vad hela Sverige har gjort hela min semester utan jag. Livet ÄR underbart men snälla låt solen skina på mig!


Fårö

Idag begav vi oss till Fårö över dagen, underbar liten ö!


Visby & Gertrud

Igår ville inte solen visa sig alls så vi tog en dag innanför murarna. Jag hade hittat en guidad tur som lät trevlig och just Visby är ju en stad med stark historia så det verkade passa bra. På Donners plats kl 13.30 väntade Gertrud på oss (och ca 35 st till). Hon är en klipsk liten dam på 83 år som jobbat som mellanstadielärarinna hela sitt liv och fullkomligt ÄLSKAR att tala inför folk. Hon meddelade glatt att turen tog ungefär två timmar men kunde lika gärna ta fyra. Vi hoppade av vid två och en halv och då hade vi bara sett en liten, liten del av byn. En riktigt liten karaktär den där Gertrud!

Sen stötte vi på en gamla bekant till svärmor som plötsligt bjöd med oss hem, visade sin enormt fina lägenhet mitt i stan, bjöd på stenar och sen gav oss ytterligare en guidad tur på platserna dit turister inte hittar.

Fullkomligt möra i kroppen åkte vi hem, åt tacos, drack öl och spelade spel...


Gotland nästa!

Igår skickade svärmor denna bild för att försäkra mig om att vädret är bra (jag har varit lite orolig). Om några minuter lyfter planet till en liten unik ö jag aldrig varit på förut. Jag hoppas på mycket sol, bad, grill och glass! Resten är bonus!


Terror 30 år!

Igår var det 30 års fest för Terre. Temat var High School och man kan säga att jag och Mikael körde all in. Härligt när man kom på plats och såg att alla andra var lite "lagom" utklädda... Men vi var nog finast ändå!


Norge

Norge är kärlek och minnen från när man var liten. Det är värme i själen och ösregn i dagar. Att få krama om mormor och morfar och få mat som man minns. Att få vandra i bergen, fiska i havet och lite smått chockas av hur vackert det är. Att få vara med mamma och Mona, dricka vin och läsa SE&HÖR.

4 dagar gick fort men vad trevligt det var! Tack tante Mona och John för att ni alltid ordnar och ställer så att vi få ha det så bra när vi kommer.

Norge, vi ses nästa år!


Fredagsord


Fiskelycka!

Precis kommit hem från en fisketur ute i Eikefjorden. Vi trotsade regn och dimma för lite fiskelycka. Det var Mikaels första tur på havet men det märks vem det är som har fiskareblod i kroppen. Dubbelt så många fick jag upp! : )


Den bästa!

Regnet bara öser ner i vanlig ordning men vad gör det när man har chokladpudding? Efter en lång löptur i ett evigt duggande satt den här riktigt fint! Smakar barndomsminnen...


Norge, här kommer vi!

Första riktiga semesterdagen är kommen. Nu bär det av till Norge och nya äventyr. Höga berg och djupa dalar här kommer vi!


Gyllene Tider

Firade in semesterstaren med en konsert på Ullevi med Gyllene Tider. Efter en liten uppladdning på Maries takterass med god mat och dryck drog vi ner på stan. Det var vi, hela Göteborg och en skön sommarkväll.

Gyllene Tider är ju nostalgi och ungdomstid så det var helt ok men Gessle lyckades inte fullt ut så nu tycker jag att det räcker med spelningar och nöjer mig med en och annan låt på Spotify.


Så kom den...

SEMESTER!


Häng i parken

Igår mötte jag upp mina fina vänner för lite häng i Slottsskogen. Så enkelt och helt underbart att fånga de sista strålarna sol med människor man tycker om. En annan liten solstråle är Filip som också gillar att hänga. Glad och förnöjd liten kille som ler med hela själen mest hela tiden! <3


Fredagsord


Längtan

Nu är hjärnan redan inställd på semester. Hur mycket jag än kämpar så går det inte riktigt ihop. Skulle köpa korv till 30 pers igår på jobbet och kom tillbaka från Hemköp med 120 korvar och 45 korvbröd...

Tålamodet är slut, kroppen skriker efter sovmorgon och jag längtar, längtar, längtar efter att få stämpla ut. Men här står jag nu och väntar på vagnen och enligt världen är det fortfarande hela torsdag kvar...


Nedräkning!

Tillbaka på hemmaplan efter en helt grym helg i Stockholm. Sitter på väg till jobbet och förstår inte riktigt vad som händer. En kortare ledighet med sol, bad, shorts och ett evigt skålande för sommaren har gjort att jag gått in i någon typ av semestertänk. Plågsamt att vakna i morse och inse att jag ska prestera en hel vecka till. Men nu är det nedräkning på väldigt hög nivå. På fredag smäller det!


Herr & Fru Thunholm

Efter en dag vid Sätrabadet igår bjöd Malena och Thuna in på middag till kvällen. Det är alltid lika trevligt att komma hem till dem på mat då de är de perfekta värdparet, man känner sig som hemma. Det blev massvis av grillat och ett helt gudomligt efterättsbord (som vanligt)

Vi träffade Malena och Mikael ofta när vi bodde i Stockholm och jag saknar dem mycket. Igår kändes allt precis som förr...


Rekordroligt arbetslag

Kommer nog inte få ett roligare arbetslag igen...


Farväl Manilla

I fredags var jag inbjuden på avskedsfest för Manillaskolan och fritidshemmet Eken ute på Djurgården. Sista lektionen i gamla Manilla är nu gjord och skolan är tömd och igenbommad för att lämnas för en ny framtid i Bromma.

Det var en väldigt märklig känsla att kliva på 69:an i stan och åka ut på Djurgården. På plats kändes det som tiden stått stilla och att det var som igår jag var där sist. Väldigt trevlig att träffa alla igen och det bästa folket var med och bjöd upp till kalas. Vi grillade, drack och skålade för den Manilla som varit.

Väl ute på stan senare på kvällen trillade vi runt på olika ställen innan vi hamnade på Kvarnen. Inte ett helt rumsrent ställe men med Manilla har det blivit tradition. Dansade till tidig morgon och åkte hem och borstade tänderna till soluppgången. Härlig känsla!


Stockholm i mitt hjärta

Tåget rullar in mot Stockholm Central och en varm känsla sprider sig i bröstet på mig som alltid när jag kommer hit.

En del av mitt hjärta kommer för alltid att finnas på denna plats. Melissa Horn spelar i lurarna, tittar på Mikael när han tecknar "Stockholm" och skiner upp i världens leende. Alla fina minnen som bara kommer när jag tänker på vår tid här. Av någon anledning finns inget tråkigt med utan bara en blandning av solsken, kardemummasnurror till fin utsikt, vänner, lycka och en stark kärlek till tunnelbanan...

Stockholm I'm back! : D


Konflikt med världen

Det här veckan måste gå till historien som veckan då jag kom i konflikt med världen. Vet inte vad som hänt med folk men vi tänker inte på samma sätt och varför envisas alla med att irritera mig? Långsinta, arga, inskränkta människor...

Var till och med lite rädd för att ringa Marie igår. Tänkte att nu ryker väl vi två ihop också men det gick fint även fast hon och Terre bokat en ny resa till Barcelona utan mig. Som jag sa, hur tänkte de där..?!

: )

Så nu bryter jag denna trend och flyr stan. Hoppas att Stockholm ska få mig att komma i balans med världen.


Fläderblom

Jag är riktigt förtjust i fläder! I fjol gjorde jag egen saft för första gången och det är ju superenkelt. Allt du behöver göra är att hitta en fläderbuske som du når upp till blommorna så du kan klippa loss ca 20 klasar (kan vara klurigt) koka upp 1 1/2 liter vatten med massvis av socker och en påse vinsyra. Blanda allt i en bunke med citronskivor och låt stå med plast över i 3-5 dagar i kylen. Vips har du saft!