Fredagsord
Egna tortillabröd

I perioder har jag skräck för tillsatser. Jag önskar äta så ren mat som möjligt och tror inte på uttrycket "men titta på oss som åt halvfabrikat hela barndomen, vi mår bra" Hmm, tror tillsatserna är kopplade till fler sjukdomar än vad vi själva förstår. 

Tortillabröd är en sån grej som jag är lite rädd för. De håller så länge i sina förpackningar och innehållsförteckningen är lång och konstig. Men jag äter dem ganska ofta då vi är förtjusta i tacos och burrito. Så jag testade att göra mina egna, superenkelt! 

4 1/2 dl mjöl
3 msk smör (ska testa olja nästa gång) 
1/2 tsk salt
1 1/2 dl kokande vatten 

Rulla till 8-10 bollar, kavla ut tunnt och stek på hög värme i torr panna. 

Jättegott! Paris

Mina två fina vänner ska åka på vårresa till Paris runt påsk. Marie frågade om jag hade några tips och det fick mig att titta tillbaka i arkiven med bilder för att se vad vi gjorde på vår första weekend ihop jag och Mikael för ca 5 år sedan.

Detta var innan bloggen fanns och även innan Instagram som annars brukar fånga bra ögonblicksbilder. 

Men jag minns att vi...
Fingrade på Eiffeltornet, helt magiskt! 
Och fast det var allra bäst när man såg den från håll så var utsikten uppifrån inte fy skam heller. Kom tidigt, det var kö! 

Jag minns att vi strosade runt i Paris olika kvarter. Åt croissanter och drack starkt kaffe.
En kväll åt vi 4 förrätter och drack vin på 4 olika restauranger. Vi gick på små franska ställen där vi inte förstod menyn. Drog fingret och hoppades på att vi inte fick sniglar : ) Bästa tipset, då får man lite av allt. Ska jag nog ta med mig och prova igen i New York. 

Åk inte i juli, det är fruktansvärt varmt (den har ni ju löst på en gång) och åk den där sightseeingbussen för överblick för stan är STOR! 


Bikram YogaI veckan fick Lisa den briljanta idén att vi skulle prova något nytt. Så idag var det fyra förväntansfulla tjejer som steg in på Bikram Yoga i stan.

Jag har testat yoga i värme förut när jag bodde i Stockholm och hade en väldig positiv bild av det. Använde ord som avslappnande och behagligt när jag beskrev det för tjejerna. 

Det som sedan väntade mig i det där 40 gradiga rummet i 90 minuter är ingenting jag kunnat förbereda mig för. Kan inte riktigt sätta ord på hur jobbigt det verkligen var. Höll på att mentalt ge upp någonstans i slutet då mer svett forsat ur min kropp än under en hel livstid. 

Men nu är det gjort och fast jag var i chock i säkert 20 min efteråt funderar jag på att prova igen. Nästa gång ska vi klättra! : ) 

Fredagsord
Nya grannar!

Vi har fått nya grannar. De verkar unga, renoverar jättetyst och spelar gitarr. 

Det är väldig lyhört i vårt hus så man hör nästintill allt hela tiden. På det sättet kommer man kanska nära sina grannar. De nya har jag inte träffat men musikaliska verkar de vara. Precis nu fick jag njuta av "sommaren är kort" genom väggen. Kanske ska försöka träffa dem lite under våren så kan vi ha vin-och-spela-gitarr-alla-sjunger-i-kör kvällar sen till sommaren. 

Bjuder på en bild när vi var de nya grannarna för ca ett år sedan. Vi renoverade inte tyst och bjöd aldrig på "sommaren är kort" Stackars våra grannar...

Shopping!

Om tre veckor åker jag och mamma till Prag för en weekend och om staden erbjuder så hoppas jag på lite nya vårkläder. Har lite insperationbilder för att hålla mig på rätt spår. Alla bilder är tagna från Pinterest
1. Lite längre kavaj 2. Snygg jumpsuit 3. Mönstrade finbyxor

4. Skinnjacka och kortkort 5. Boyfriendjeans 6. Är svag för lånkjolar

Fredagsord
Familjer på äventyr

På tisdagar går en dokumentärserie om fyra familjer som lämnat Sverige för att följa sina drömmar om att bo utomlands. De har sålt hus, möbler och sagt upp sina jobb för att...göra någonting annat.

Då jag sitter jag där hemma i soffan mitt i alla rutiner med en 8 timmars arbetsdag bakom mig (matlådor, kundmöten, kollektivtrafik och personalbrist) och avundas deras mod och äventyrslust. 

Ibland undrar jag om detta är allt? Ekorrhjulet som aldrig slutar snurra, där man längtar till nästa helg, nästa semester och sovmorgon. 

Men oj så läskigt att våga! 
Halmstad Throwdown

Förra helgen var vi iväg för att Mikael skulle tävla i Halmstad Throwdown (Crossfittävling). Var inte riktigt lika nervöst som första gången men minst lika spännande! Det gick bra och Mikael kom på plats 13 av 28 tävlande vilket han var nöjd med. Han kämpade på något otroligt i allafall och jag var lycklig att det inte var jag som sprang runt nere på golvet. 

Det var tre deltävlingar i olika klasser. Här kom Mikael tvåa i sitt heat och jag var helt hes efteråt av all påhejande! 
Själv kämpade jag på fast på mitt egna sätt : ) 

Jättekul att få komma iväg med alla boxkamrater och få kolla på Crossfit en hel helg. Dessutom bodde vi på hotell vilket nästan var det bästa av allt! 

Hallå!!?

Är ni kvar där ute?! Om ni inte är det så förstår jag er. Vilken lång paus med ingenting! 

Men nu är det 2015 och mitt sug att skriva igen kom smygandes tillbaka. Detta året kommer att bli händelserikt så det vore ju synd att inte få det dokumenterat på bloggen.

Just nu är mitt huvud bara fyllt med en sak och det är det här: 

Mikael fick en resa till NEW YORK i 30 års present från mig och familj! Han ville egenligen ha ett PS (Playstation) men vad har jag för nytta av det?! 

New York i maj kommer däremot väl till pass ; )