Fredagsord
Aldrig mera moppe!

Vilken dag vi haft! 

Bestämde oss för att utforska kusten lite då Split inte har de bästa badplatserna. Har hört så mycket om det Krostiska vattnet så tänkte att det måste finnas mer än stranden nere i stan. 

För att få ut mest möjliga av dagen så beslutade vi oss för att hyra moped. Jag hade lite dålig magkänsla då jag inte tycker om att ge mig ut i trafiken utomlands. Väl ut ur stan så hamnade vi på motorvägen vilket var väldigt otäckt men efter hand så gick vägen mer över till landsväg vilket var helt ok. Hittade tre olika fina stränder på vägen som vi hann stanna vid och bada, dricka kaffe och äta lunch. Målet var att ta oss till Brela vilket ska vara Kroatiens pärla. 

Mitt mellan två städer dör vår moped och vi står mitt ute i ingenstans utan vatten och i gassande sol. Efter att vi liftat till närmsta stad, väntat i 2 timmar på hjälp och sen vänt om och kört hem igen (var rädd att skrothögen skulle dö igen) blir vi nästan nerprjeade av en buss precis innan Split. Väl i stan och med vätska och mat i magen kan vi bara konstatera att vi hade en underbar förmiddag...
På en parkeringsplats i väntan på hjälp. 

På vägen såg vi dock många riktigt fina platser, tror Kroatien kommer att bli en favorit att återvända till. Fast utan moped : )
Äntligen värme!

Så har vi äntligen landat i värmen. Och attans vad varmt det är! Men vi klagar inte utan svettas och njuter. Split har de två första dagarna visat sig från sin bästa sida. Vi har upptäckt delar av gamla stan vilket är väldigt, väldigt mysig och vacker samt ätit otroligt mycket god mat. Mikael har stått för restaurangletandet och tagit över min förtjusning i att kolla upp ställen i förväg vilket har resulterat i två mycket lyckade middagar. Övrigt om Split hittills; det är varmt, slitet på vissa håll och otroligt vackert på andra, god mat men lite sådär strand/bad. Det finns café överallt men det är bara lurendrejeri för i finns bara sprit. Kaffet är bland det godaste jag druckit och glassen kommer inte långt efter. Snart planeras utflykt i den Kroatiska skärgården. 

Mellanlandning

Vi lämnade ett Norge i solsken och körde den 12 timmar resan hem igår. Det är ett helt fantastiskt land och jag är så glad att vi bilade runt och såg mer av naturen. Nästa år blir det västkusten och Predikstolen. 

Nu är vi bara hemma en dag för att tvätta och packa om igen för i morgon går vi upp innan ottan och tar flyget till KROATIEN! Fy vad jag längtar. Just nu ångrar jag bara att vi inte bokade en längre resa för jag är så less på regn. 

Så solen, här kommer vi! 

Store Batalden

I dag tog vi kustbåten ut till öarna för lite mer vandring. Målet var toppen på Stora Batalden som ligger utanför Florø. Vi gick helt fel och var så nära på att ge upp efter att ha missat stigen och istället friklättrat upp på sidan av berget. Men som en sista chansning klättrade vi lite till och nådde fram. Var riktigt tacksamma för att kunna gå den vanliga stigen ner igen efter en riktigt härlig utsikt! 


Trolltunga tur & retur

Tidigt söndag morgon packade vi bilen och åkte mot Odda i Hadanger och Trolltunga. Bilturen var lång och svår för någon som bara åker i storstaden men efter 10 timmar nådde vi fram till campingen. Där och då fick vi veta att nästan hela berget låg i snö och att temperaturen låg på ca 3 grader. 

Dagen efter stod kl på 06.00 för att komma iväg så tidigt som möjligt och efter 4 timmar stod vi på toppen av Trolltunga. Då hade vi vandrat i berg, snö, slask, lera och forsvatten. Vi hade klättrat rakt upp, glidit ner i snö och vandrat långa sträckor på platt mark. Den 1,1 mil långa vandringen upp var gjord och det kändes i kroppen. Då var det bara att byta till torra kläder, äta lite mat och ställa sig i kö för att kunna fotografera sig ute på den berömda tungan. Vi tog ett enda ute på berget och flera andra riktigt fina bilder runt om på toppen. 

Efter ca en timma var det dags att vandra ner igen. De första 7 km gick bra och kändes lätta. Sen började en våldsam vandring ner som avslutades med ett 1 km lång stup. Jag bad för mitt liv mer än en gång den sista timmen. Väl nere på darriga ben var vi bra stolta över vår vandring men trötta som aldrig förr! 

8 h upp och ner (plus en timme på toppen) var vi mer än nöjda över. Nervös fotografering! : ) Med hjärtat i halsgropen hela tiden. Salt & Sill

Semestern är här! Vi checkade ut tidigt från jobbet och åkte ut till Klädesholmen för en övernattning på Salt & Sill. Nu har vi precis ätit en fantastisk middag och tagit en kvällspromenerad i runt ön. Det regnar lite smått men det gör ingenting, här är väldigt mysigt ändå.  I morgon vankas det morgondopp precis utanför dörren och frukostbuffé! 


Fredagsord
Ett år sedan...

Ett år går så fort. Man ser tillbaka och tänker, tiden kan väl inte gå så snabbt?! Men samtidigt har det hänt så mycket. Bloggen är fantastisk att ha för att gå tillbaka. 

För ett år sedanVar bästa sommaren och vi pimplade sangria i Barcelona

För två år sedan Hängde hela gänget med Gyllende Tider

För tre år sedanDöpte min bror sin yngsta flicka och vi passade på att ta en mamma-moster-dotter bild.

För fyra år sedanGick jag och Rebecka på museum och åt lunch i solen (sedan dess har två barn tillverkats!) 

Tänk vad tiden går! 


Semesterplaner

Helgen har tillbringas i sjuksängen vilket inte alls vad jag tänkt mig. Men det har i alla fall gett mig lite tid att planera upp semestern som är så nära nu. 

Tanken är att starta med buller och bång på fredag med en övernattning på Salt & Sill. Fick det av Mikael i födelsedagspresent och ser fram emot god mat och badstege utanför dörren
Därefter väntar en lång bilresa till Trolltunga i Norge där jag hoppas att vi ska kunna ta en sån här bild; Efter det äventyret väntar övernattning i Bergen och lite tid att utforska stadenInnan vi framme vid målet för resan, Florø och Eikefjord! Sen bär det hem igen och packa om väskorna för en vecka i värmen, som jag längtar! Split verkar ha det mesta, historia, sol, skärgård, god mat och fint vatten. 

Just nu ligger funderingarna på om vi tagit vatten över huvudet med projektet Trolltunga. Fjället är fullt med snö och vädret är kasst vilket kan göra den 8 timmar långa vandringen kan dra ut på tiden. Just nu ser det ut såhär;Så håller det här vädret i sig kanske vi byter dagar på vandringen. Sen är jag lite orolig om jag klarar av den långa körningen fram och tillbaka. Men jag har åkt dit hela mitt liv så någon gång måste man ju ta steget och göra det själv. 

Sen är det ju den där lilla detaljen att vi ska sova i tält. Haha...
Fredagsord
Kroatien

Spontanköpte visst just en semesterresa till Kroatien. Regn-och-rusk-ångesten försvann i ett nafs! 
Nu kan semestern komma! 

Serial

Jag må vara lite efter (den här har visst snackats om i hela världen) Men har du av någon anledning inte hört Serial, en podcast där en tjej som gräver i ett 15 års gammalt mord. Ladda ner den och lyssna! Spännande saker...


Stockholm!

I fredags tog vi ledigt och begav oss till Stockholm. Som en liten uppvärmning inför semestern. Vilken helg huvudstaden bjöd på! Helt underbart och nu har jag svårt att förstå att jag ska jobba i två veckor till. Men då får jag minnas det här...Sol och bad i innerstan.Crossfit på Nordic (detta är dock med stället i bakgrunden, ser ni flaggan?)Frukostar i världsklass! Intagna utomhus varma sommarmornar.Boule med syskonen Rangfeldt


Fredagsord