Längtar

img_5037 (MMS)

Nu räknar jag ner timmarna tills den här fina människan ska dyka upp här i Stockholm. Längtar massvis tills jag får träffa dig vännen, en liten del av hemma i den sötaste form! Vi har en underbar helg framför oss med Valborgsfirande i Uppsala plus mycket mer. Längtar var ordet...


Påsk



Många bullar blev det

Våren kom...

...och vi tog en tur till härliga Värmland.





Plump i vanlig ordning. Jag vann!!

Vi åkte hem till Stockholm och solade våra bleka kroppar...

...och min fula pigmentfläck kom tillbaka i HELA pannan. Hur får man bort det...?

Hos SATS och bävar.

img_9972 (MMS)

Sitter i lobbyn till SATS och bävar. Vad hände med mitt träningssug som jag drabbades av förra veckan? Eftersom jag inte rört en muskel på två dagar så fick jag ta det som var kvar på bokningslistan och det var spinning - blä! Men röra på sig bör man, annars dör man (vet att jag fått det där om bakfoten men måste ju intala mig själv att det är så..) Tunga steg mot omklädningsrummet...


Årets bolag

img_2227 (MMS)

SJ är ju fan för goa. Skyller på vintervädret för den usla tågtrafiken  men tåget fungerar ju inte en vårdag med 18+ heller... Fast i Karlstad.


Studieteknik

img_1301 (MMS)

Some Say Money Matters Most But My Brother Say Boobs Matters More Mikaels ramsa för att komma ihåg alla kraniannerver =D


Träning = lycka!

img_4675 (MMS)

4:e gången denna veckan så jag är sjukt nöjd med mig själv! Att träna måste ju vara bästa sättet att boosta sig själv till att må bättre!  Då omständigheterna gör att jag inte kan unna mig själv materiella ting eller dyra upplevelser just nu så får jag satsa på något som ingen kan ta ifrån mig. Träningen, vem säger att man inte kan springa sig glad =D


Vårsolen

img_1894 (MMS)

Suger in de sista varma solstrålarna för ikväll. Fan vad bra man mår av sol och värme, det är så lite som krävs. Den värmländska sorten är dessutom är extra skön...


Svergies Radio

img_4782 (MMS)

SR appen med dokumentärer is the shit! Har tagit mig genom 3 st bara idag. Lär mig massvis! Blandar lycka med lite spänning. Den här är mest sorglig...


Bullbak

img_1770 (MMS)

Har haft en fullspäckad dag som avslutades med det här! Det är till Värmlandstrippen i morgon. Ska bli jätteskönt att få komma upp till svärföräldrarna en stund och bara vara (och äta bullar..)


Löprunda

Jag är så tacksam för att jag har Mikael som drar men mig ut i skogen efter en lång dag på jobbet. Utan honom hade det blivit soffan istället. Väl i spåret var det tungt och gick långsamt men det gick!



Om man heter Cecilia Ekberg så är det här mycket bra jobbat! =)



Två trötta löpare...

Nu ska jag bara njuta av min påskledighet som jag sååå har längtat efter!

=D

img_0021 (MMS)

Fina Sofie! Tack för påskpresenten =D


Fika på hög nivå!

img_7158 (MMS)

Fika på hög nivå! Amerikanska pannkakor och kladdkaksmuffins! Nu väntar vi bara på Sofie, kom hit bruden. Vi är hungriga! =)


Belöning

img_3157 (MMS)

Efter en löptunda är keso med jordgubbar och banan bästa belöningen! Nu ska jag baka till besöket i morgon. Leilas kladdkaksmuffins =)


Hönor

img_1917 (MMS)

Måste gjort 30 st sådana hönor tillsammans med barnen idag. Är helt slut i knoppen nu känner jag. Hoppas inte jag behöver påskpyssla mer i år nu...


Spelsöndag

img_2391 (MMS)

Varit på spelkväll med Kina och hennes gäng. Härliga människor med mycket skratt. Spelade som vanligt "Med andra ord" och jag tror jag tog rekordet med 6 brickor i ett svep. Nu hem och sova för att orka upp och köra fritids hela dagen i morgon. Det är visst påsklov, önskar jag vore ledig...


Invigning av kvarterets café

img_4766 (MMS)

Invigde kvarterets café idag med Mikael. Mysigare ställe får man nog leta efter! Ekologiska hembakta godsaker (som gräddas i bageriet i samma lokal), stamgästernas playlist i högtalarna och en skylt som uppmanar folk att ta hand om sina ungar. Det kan inte bli bättre! Fler besök kommer det helt klart att bli.


Lagom

img_9776 (MMS)

Vi tänkte va lite spontana och gå och göra något vi inte brukar. Kollade sidor efter spelningar runt om i Stockholm och hittad några som vi inte hade en aning om vad det var (men det är väl det som är tjusningen). Så nu har vi varit på ett gäng lustiga ställen men när det väl kom till kritan så var alla lite för udda, lite för fullsatt elle lite för folktomt. Så det slutade med ett glas på BaraVi och nu vid 23 är vi nu påväg hem. Lagom spontant =)


Sushi i solen

img_7274 (MMS)

Har precis varit i stan och tagit en sushi i solen med Sofie och Kina. Underbart väder och otroligt god sushi, måste vara stans bästa (Akki på Medborgarplatsen) Är så glad att jag har tjejerna, de är så fina!  Ikväll ska jag och Mikael vara spontana på liten budget. Undrar vad det kan bli...?


Vackra Stockholm

img_9909 (MMS)

Tog båten från Djurgården till Slussen idag efter jobbet. Slås av hur vackert Stockholm är! Vem trodde det..? Bara en sån sak att kunna ta båten hem från jobbet gör mig lycklig. Nu kan det få bli sommar för jag har en stad att utforska.


Manilla

img_0321 (MMS)

Ibland är inte mitt jobb så väldigt besvärligt. Här låg jag i solen idag och lyssnade på barnskratt och fick betalt =)


Födelsedagspresent

Pappa sa att jag skulle önska mig något till min födelsedag och jag önskade mig en helkväll med den här mannen

Äntligen ska jag få se och höra det som alla andra redan upplevt. Längtar till sommaren =)


Hockeykväll

Mikael har grabbarna hemma på hockeykväll här så jag har bosatt mig i köket där jag inviger ugnen. Var ju tvungen att sysselsätta mig med något och så passa på att bjuda på fika. Så härligt att kunna baka igen efter en lite ofrivillig paus. Dock blev jag inte helt nöjd med resultatet men det är ingen som klagar från Tv-soffan i allafall. Muffinsen fick ingen höjd och bröden var aningen ogräddade. Jag är väl lite ur balans men ge mig några månader i detta kök så är jag nog på banan igen. Just nu längtar jag bara tills jag är färdig på jobbet i morgon så jag kan ta helg. Har jobbat hela veckan med en härlig förkylning och aningens feber så lite sovmorgon kommer att sitta fint. Hoppas det härliga vädret håller i sig bara så blir det en toppen helg.

Kompisbröd

Kanel och kardemummamuffins

Pojkarna


IKEA

Idag drog jag med fina Kina till IKEA efter jobbet. Sista småsakerna som behövs för att lägenheten ska funka. För det är ju fint att man har en walk in closet om man kunde se när man kliver in men nu är lampor inköpa. Hittade dock mycket mer än vad plånboken godkände men det kommer väl. Fyller ju år snart så en önskelista kanske får skrivas snart =) Kollade över almanackan och det är några riktigt fina veckor som kommer. Får besök av både Marie och mamma och det är fest både här och där. Om jag nu bara kunde bli frisk så jag kan sätta igång med träningen på riktigt så är jag nöjd. Nej, nu ska jag bota min dunderförkylning med många timmars sömn, godnatt!

Fina Kina, så glad att du finns!


Fixar och trixar

img_9214 (MMS)

Fixar och trixar här hemma i lägenheten. Jag älskar mina nya fönster och har lagt mycket energi på att framhäva dem. Alla mina favoritsaker står nu där samlade. I morgon tar jag med mig Kina till IKEA för de sista sakerna så att vi ska kunna komma i ordning =)


Hemma

img_8520 (MMS)

Så var denna helg slut och åter igen sitter jag på tåget mot Stockholm. Det är underbart att få komma hem till Göteborg med allt vad det innebär. Kom på mig själv att bli riktigt sentimental när jag tog bilen hem till lägenheten i går för att hämta saker. Jag svischade förbi platser som för mig är alla de minnen och känslor som förknippas med hemma Det slog mig att jag bor inte här längre. Precis som att det har tagit mig 7 månader att förstå det. Men där är min busshållplats som jag åkt från i 8 år, mitt hus och min lägenhet. Jag kände igen grannen och visste precis hur man skulle knycka till nyckeln för att få upp dörren. Jo, det är ju hemma. Men ändå inte. Fast denna gången kändes det okej. Det här är jag och en del av mig kommer ju alltid vara i Göteborg. Men jag har det bra i Stockholm och allt finns ju kvar den dagen jag väljer att återvända. Som en liten resa hemifrån. Jag tog bilen hem igen full med mina saker och med ett leende på läpparna.


Polis, polis...

img_3861 (MMS)

I Götet händer det grejer! Demonstration mitt i brunchen och Sveriges hela polisstyrka på plats. Skulle ju in på turistbyrån för Ulla på jobbet men det blev blankt nej från herr polis. Nu är det snart dags för tåg hem. Snyft...


Premiär

img_6198 (MMS)

Första grillningen för i år hos pappa och Annelie igår. Så himla trevligt att komma upp till Slätten, lugnet där uppe är total och så äntligen fick jag träffa pappa! Tack för ett jättetrevligt besök.


Grattis till oss!

img_3877 (MMS)

Upptäcker som sagt var positiva grejer varje dag. Jag älskar vår lägenhet! =)


Vilket kaos!

img_5396 (MMS)

Vilket kaos! Påväg till tåget idag dog plötsligt min mobil. Vet att jag är en aningen beroende av den men plötsligt var jag som bortkopplad från världen. Utan klocka (min armbandsklocka gick sönder i veckan) utan tågbiljett och utan pengar på kortet till mat (jag är en sån som utnyttjar telefonbanken för överföring mellan konton typ var dag) så blev allt plötsligt klurigt. När tåget sedan är 30 min försenat och jag inte kan ringa min stackars mamma för att tala om det blev jag tokig. Men som tur var satte lilla Iphonen igång igen efter lite våld från min sida så nu är jag åter igen på planeten jorden och vi har lärt oss en liten läxa. Låt inte allt hänga på att mobilen funkar...


Dag 30 – Ett sista ögonblick

img_1540 (MMS)

Tar ett ögonblick och ser tillbaka på mina 30 dagars inlägg och kan konstatera att det har varit ett roligt sätt att blogga på. Undrar om ni har uppskattat det..? Det har varit roligt att få möjlighet att få skriva lite mer personligt om mina närmsta och mig själv på ett sätt som jag säkert inte skulle gjort annars. Men det ska också bli kul att få återgå till mitt vanliga bloggande om livet i Stockholm.


Dag 29 – Mina ambitioner

img_4139 (MMS)

Mina ambitioner bär jag inom mig varje dag och de formas och ändras från en stund till en annan. För att jag aldrig ska förlora mig själv på vägen så vaknar jag upp till det här varje dag. Mina ambition är att veta att det finns ingenting jag inte kan göra.


Titta vad jag fick av min arbetskamrat ida...

img_4369 (MMS)

Titta vad jag fick av min arbetskamrat idag. Inlindat i en handduk låg ett surdegsbröd med mitt namn på =) Det kommer att bli smaskens till kvällsmat idag. Tack Minoo!


Dag 28 – Det här saknar jag

img_3444 (MMS)

Jag saknar mina fina vänner och våra dagar i London. Här är vi alla samlade förutom Lisa som är allergisk mot en viss liten Emma. Satt och funderade på när jag var hemma sist och kan inte komma ihåg när det var...! Så får det ju inte vara. Men har varit alldeles för dålig på att boka biljetter hem tidigt nu i vår så det har blivit för dyrt att åka. Men som  tur är så står Göteborg på schemat i helgen och jag läääängtar så! Trots att inte hela ligan är samlad så nöjer jag mig med det jag kan få. Hoppas på en brunch och mycket skvaller! =)


Dag 27 – Min favoritplats

img_0503 (MMS)

Min favorit plats är en liten ö i södra Thailand vid namn Koh Lipe. Den ligger i ett naturreservat och är paradiset på jorden. Jag och Mikael spenderade 14 dagar på denna pyttelilla ö januari 2009. Den tog bara 15 minuter att gå genom och förutom att den säkert har Asiens finaste stränder så är det ju bara en ö. Men stämningen som fanns på denna magiska plats går inte att beskriva. Kan än i dag minas smakerna, dofterna och känna värmen. Jag hoppas att jag någon gång i mitt liv får möjligheten att åka tillbaka..


Dag 26 – Mina rädslor

img_0227 (MMS)

Har en viss rädsla för att säga saker högt för då kan det hända. Så jag tänker inte printa ner mina värsta tankar för då vet man aldrig vad världen tar vägen. Men något som redan är ett faktum är ju att jag ärvt min rädsla för ormar av min kära mor. Det är ju inte så konstigt eftersom hon skrek högt och satte händerna framför ögonen så fort det dök upp någon (på bild, TV eller vad som) Så det var ju bara en tidsfråga innan jag skulle bli som henne. Det värsta är nog när det regnat ute och daggmaskarna kommer fram. Då är det svårt att ta sig fram och att jag kommer vakna kallsvettig den kommande natten är ett faktum. Tycker till och med ormen Kaa i Djungelboken är lite läskig...


Dag 25 – En första

img_4024 (MMS)

Just nu är det en första på allt. Första natten i den nya lägenheten, första middagen, första besöket... Känns så underbart att äntligen bo här och man hittar små positiva saker hela tiden. Har varit full rulle hela helgen så har inte hunnit njuta så mycket än men det kommer väl. I fredags var vi ute och firade Henriks 30 års dag med hela klanen Rangfeldt och i går fortsatte det med överraskningsfest i Gamla stan till samma födelsedagsbarn. Mycket trevlig kväll! Nu ska jag packa upp alla mina grejer i min första garderob jag någonsin haft som man kan gå in i. Får man kalla den en mini walk in closet...? =)


Nu flyttar vi!

img_4149 (MMS)

Eller jag flyttar rättare sagt. Mikael måste plugga så jag kämpar på här. När man tycker att man inte har så mycket gejer så är säkert sopsäckar ett bra sätt att packa på. När det visade sig att vi hade en hel massa saker helt plötsligt saknade jag vanliga flyttkartonger. Men nu är det pizza på gång och sen är det bara att fortsätta... =)


Dag 24 – Vad hade jag på mig i dag?

img_7409 (MMS)

Fredagar är en av mina slappisdagar på jobbet. Den är lång men det är lagom mycket att göra. Så då är klädseln efter det, syns tydligt att jag jobbar med ungar. Inget kortkort med blus direkt. Oversize jeans, vit tröja och svart jacka över det. Min svarta stickade halsduk är en favorit att gömma sig bakom en dag som denna. Trevlig helg!