En liten del av Göteborg

img_4530 (MMS)

Är så lycklig för att jag fått med mig en liten del av Göteborg med sig hem till Stockholm. Rebecka följde med i resväskan! Nu ligger vi och slappar ute på Långholmen i solen som jag längtat och saknat. Äntligen! Ikväll blir det Nyfiken gul =)


Spontan-dricka-sig-lite-berusad-fest

img_3257 (MMS)

Mikael fixade spontan-dricka-sig-lite-berusad-fest hos oss igår kväll med Säfflegänget. Mycket trevlig initiativ! Vi skulle egentligen gått ut men blev hemma hela kvällen och slocknade totalt så fort gästerna gått. Tar på krafterna att båda åka tåg och dricka sangria.


Sol på Björkö

img_5234 (MMS)

Ligger ute på Björkö hos bror och solar mig. Eller solar och solar, har jag massvis med kläder på mig gör att det blåser. Men jag är lycklig ändå för solen värmer gott i ansiktet och jag får efter tre regniga semesterveckor lite sommarkänslor =D


Heldag på stan och Tranquilo

Igår mötte jag upp med Jenny från Stockholm som är här nere på bästkusten på semester för en dag på stan. Hon ville gå i lite mer små unika affärer så jag drog runt på henne i Haga och varenda liten bakgata jag känner till för lite shopping. Jag hittade inte tt dugg men är inte ledsen för det. Eftrsom sommaren lyser med sin frånvaro så är jag mest sugen på att hålla i pengarna och hellre köpa mig något fint när höstkläderna kommer. Vi lunchade och hade det allmänt trevligt innan Jenny tog tåget hem igen till Falkenberg.

Då var det bara att åka hem och byta kläder för en middag på Tranquilo med Sofia och Rebecka. Fina, fina människor vad jag tycker om er! God mat och stans bästa Mojitos gör inte saken sämre. Tack för en trevlig kväll!


Kafe Paradiset

I söndags var det bara att sätta klockan efter en natt på stan med Marie för att åka ut till Vallda och besöka mina fina före detta arbetskamrater Birgitta och Linda (med familj). Birgitta jobbar alltså på Kannebäcksskolan men en av hennes drömmar är att ha ett eget litet kafe. Så därför tillbringar hon några veckor på sommaren ute i Paradiset (som området heter) där hon uppfyller sin dröm och driver ett underbart litet sommarkafe.

Birgitta är en väldigt speciell person för mig. När jag jobbade på fritisdhemmet Delfinen på Kannebäck så var hon ansvarig för avdelningen och jag fullkomligt älskade hennes arbetssätt. Hon lärde mig så otroligt mycket och är nog den person inom skolvärlden som gjort störts intryck på mig. När jag sedan flyttade till Manillaskolan har jag gjort mitt bästa för att föra med mig denna kunskap dit.

Att träffa henne är alltid lika roligt! Hon är lagon virrig som alltid men utstrålar ett sådant lugn och positiv energi. På något sätt får hon mig alltid att känna att jag kan göra precis vad jag vill här i livet. Förstår aldrig riktigt hur hon får till det där varje gång... =)









Jag fikade två gånger för det var så attans gott!


En tanke

img_1217 (MMS)

En tanke till mitt fina Norge där ingenting är sig likt... Tänker på hur det griper sig tag i oss så otroligt starkt för att det är så nära. Man pratar om hur obegripligt och hemskt händelsen är. Men samtidigt får det mig att tänka att detta händer ute i världen hela tiden. Men då byter man kanal eller bläddrar över till serierna istället. Är det någon skillnad egentligen? Människor som människor, eller? Antagligen inte. I varje fall borde det inte få hända.


Marie

img_2885 (MMS)

Gör Göteborg osäker med Marie! =D


Upp på fjället...


Har precis kommit hem efter en 2,5 timmes vandring med Mona uppe på fjället här i Eikefjoren (igen). Vi gick upp samma väg som sist och sen över hela fjället och ner på andra sidan. Den utsikt och de vyer man ser där uppe går inte att beskriva med ord, förstår inte hur de som bor här inte tappar hakan varje gång de går utanför huset. Så i stället för ord kommer här lite bilder från dagen...




















 


Shopping!










Allt jag hittade var väldigt fint men längtar extra mycket till att få använda min hatt till hösten =)


Ut på tur



Det var lite brant



Halva berget gjort





Framme!



Mona skriver ner i boken att vi varit där







De godaste blåbären jag någonsin ätit!





Hopp!

Härlig tur upp på berget men det var darrigt i knäna på väg ner...






 


Stefan Andersson



I fredags på Marstrand med pappa, Anneli och Mr. Andersson


Morgonfrallor med keso och frö

I morse åkte jag till Terre på en underbar frukost med de allra finaste tjejerna samlade. Så Härligt att träffa alla igen (speciellt Lisa och lilla Emma). Jag hade bakat och här kommer receptet på frukostbullarna jag bjöd på (på begäran)


Till 12 frallor:

50 g jäst
5 dl kallt vatten
250 g keso
1/2 dl linfrö
1/2 dl solrosfrö
1 msk honung
1 tsk salt
3 dl dinkelflingor
Ca 10 dl vetemjöl

Pensling: Vatten

Garnering: Linfrö och sesamfrö

Smula ner jästen i vattnet (löses upp) och blanda ner alla ingredienser, mjöl och dinkelflingor sist. Knåda 5 min i maskin eller 10 för hand (degen ska vara lös och klibbig) Låt jäsa i 40 min.

Vik ihop degen 2-3 ggr för att få bort lite bubblor och dela sedan degen i 12 delar. Lägg dem på plåt och in i kylen i 8 timmar (över natten var perfekt)

Sätt ugnen på 250 grader, ta ut bröden ur kylen under tiden, pensla dem med vatten och häll på fröna. Sänk ugnen till 225 grader och grädda i 15 min tills de låter ihåliga när du knackar på undersidan. 

Mina fick gräddas mycket längre än receptet anger men blev supergoda!


Till Norge och regn...

Packar för en tur till älskade Norge på lördag. Regnkläder, stövlar, paraply och sydväst är nog att föredra om man kollar rapporten för vädret =). Men nu har jag skickat en beställning på solsken till tante Mona så det ordnar sig nog...


Sofia, Ingrid & Märta

Idag åkte jag och Rebecka ut till Lycke för att hälsa på Sofia och hennes flickor. Jag, Sofia och Rebecka studerade teckenspråkslinjen tillsammans. De två åren vi hade är en av den bästa tiden i mitt liv och när vi nu ses allt för sällan är det ändå alltid som att tiden stått still. Tack för en finfin eftermiddag och hoppas på tapas på stan när jag återkommer från Norge!


Livliga Ingrid pratade i ett och smaskade på supergoda cupcakes


Världskulturmuseet och tårtbuffè

Har haft en supermysig dag med fina Rebecka här i Göteborg. Vädret var sådär så vi åkte in till  Världskulturmuseet och strosade runt en stund innan vi promenerade ner på stan för en sen lunch. Världskulturmuseet är ett av mina favoriter men denna gången blev jag lite besviken då jag redan sett alla utställningar som fanns fast det var över ett år sedan jag var där sist. Men utställningen om resor får en att tråna efter att ge sig av...

 






Men när vi sen råkade springa på Steinbrenner & Nyberg på Södra vägen där de serverade deras sopp och tårt buffé så var dagen räddad!



Tårtan åt jag upp så fort så den hann jag inte fotografera =) Nu vidare hem för att möta upp Marie och ut och grilla vid havet.

Slutet på en dröm - Början på något nytt

Efter snart ett år av motgångar och prövningar tog vi i fredags beslutet att Mikael ska hoppa av sin utbildning på Naprapathögskolan. Det har varit en lång process som sakta har mognat fram men när beslutet väl var taget kändes det som det allra rätta.

I augusti förra året flyttade vi hit till Stockholm fulla med förväntningar, berusade av att vi verkligen vågade säga upp allt som var tryggt och välkänt för något annat. Mikaels dröm om att utbilda sig till naprapat hade blivit vår. Ganska snabbt hände saker som gjorde att vår tänkta äventyr blev lite svårare och inte riktigt som vi tänkt oss. CSN gjorde avslag på Mikaels ansökan om studiebidrag då han studerat en termin för några år sedan men inte tagit några poäng. Detta gjorde att de ansåg honom vara en kandidat till att lura dem på pengar. I och med avslaget så nekades han även det lån som skulle hjälpa honom att betala skolavgiften på 80.000:- (Naprapathögskolan är en privat skola och därmed avgiftbelagd). Vi gjorde upp en plan och räknade ut att det skulle lösa sig till jul samma år och fram tills dess skulle vi klara oss. Men tiden gick och den enorma press som las på Mikael att klara alla tentor för att ta de avgörande poängen blev till slut för mycket. Våren kom och vid det laget hade vi börjat om och på nytt flera gånger, alltid med hoppet om att det skulle lösa sig.

Samtidigt har vi försökt hitta oss till rätta i en helt ny stad med nytt jobb utan bostad och utan sitt sociala nät som stöd. Problemen hopar sig och nu vid början av sommaren började det synas mer och mer på Mikael att det är inte värt att fortsätta kämpa emot. Så med tanken att det viktigaste är att vi mår bra så tog drömmen slut.

Men när någonting tar slut så är det alltid början på något nytt. Jag flyttade hit med tanken att jag ska bara hålla ut i 4 år och sen får jag flytta hem igen. Men utan att jag har märkt det själv så har jag under året som gått och trots allt som hänt gått och blivit förtjust i Stockholm som min hemstad. Min första tanke när jag förstod att Mikael skulle sluta var att "Nej, då måste vi flytta hem" Ironiskt va? =) Jag är inte redo att flytta tillbaka och lämna allt som skulle bli. Livet hemma i Göteborg känns så förbestämt men här är jag fri. Det känns som att vi är ute på äventyr och jag kan göra vad jag vill. Så nu börjar vi på noll igen med en hög av erfarneheter och tusen gånger starkare än innan.

Vi ska bo kvar för ett år framöver (till att börja med) och bara njuta av livet, varann och Stockholm. Jag längar!



Vaxholm

I lördags tog vi båten ut i Stockholms skärgård, med picknick i ryggan och solsken i blick siktade vi in oss på en heldag på Vaxholm. Båten var full med turister (som vi då) så man fick inte njuta av utsikten så mycket om man ville sitta ner men det var trevligt ändå. Väl där åt vi mat, strosade runt och låg ute vid vattnet till sena kvällen innan vi tog bussen hem igen. Stockholms skärgård är vacker och väldigt annorlunda från vätskuset då det växer skog på nästan alla öar (istället från våra som är lite mer kala). Men det är synd att det är så dyrt att ta sig ut och runt bland öarna. Båtarna som kör runt ingår inte i SL-kortet och ut till Vaxholm kostar resan 150:- tur och retur och då var det en lite billigare utflykt. Men trevligt var det!


Utcheckad!

Drog till Långholmen direkt efter jobbet med Kina. Hann inte sätta oss ner innan vinflaskan korkades upp. Sen stannade vi i timmar, käkade mat, badade, lapade sol och umgicks med folk som kom och gick. Underbar start på semestern!


Tant Ali

img_7810 (MMS)

Jag har världens snyggaste kollegor! Kommer att sakna dig Ali, vem ska nu få mig att skratta varje dag..? Good luck därborta i Amerika!


Långholmen

img_6469 (MMS)

Det är en helt underbar känsla att ha möjligheten att träna på morgonen innan jobbet. Då kan jag med sjukt gott samvete möta upp Mikael och sova bort hela eftermiddagen/kvällen på en filt ute på Långholmen. Och i morgon är dagen som jag suktat så länge efter äntligen här! Då stämplar jag och Kina ut kl 14 och firar sedan in semester på ej bestämd plats. Saker som dock är bokade är långklänning, bubbel och god mat. Längtar! =D


Marlena & Thuna

img_0179 (MMS)

Har precis kommit hem från Thuna och Marlena som bjöd på grillkväll. Väldigt trevligt att ses igen och äntligen fick jag se deras nya lägenhet de köpt i Bromma. Jättefin liten 2:a i ett mycket mysigt område (vill ha!). Vi åt gott, drack gott och när man grillar med Marlena bjuds det som vanligt på marshmallows efter maten. Härlig kväll med andra ord såhär en onsdag.


Fredag kl 14.00

img_5531 (MMS)

På fredag eftermiddag kl 14.00 går jag på min allra första riktiga semester. Då kan jag göra vad jag vill, dricka vin varje dag, sova länge och förhoppningsvis sola massvis i fyra veckor =D Så köpte lite sommarlektyr idag, räknar ner dagarna och förbereder mig för SEMESTER!


Hannah

img_5274 (MMS)

Är i Eskilstuna och lyssna på min fina vän Hannah som sjunger för Ted Gärdestad. Gåshud, vilken röst du har!


Risk för regn!

img_7277 (MMS)

Igår hade vi grillkväll med jobbet. Jag tyckte idén var toppen men tanken på att sitta kvar på Manilla efter arbetstid lockade inte så jag bjöd hem alla till mig. 7 tappra dök upp för en trevlig kväll. Det var sagt att det skulle regna men det höll sig ända fram till jag hade dukat bordet och Mikael tänt grillen, då öppnade himlen sig och vi fick så vi teg. Efter mycket om och men (och med hjälp av Ali som blåste) blev det ändå en mycket lyckad middag. Fina arbetskamrater man har!


Regn men fredag! =D

img_5370 (MMS)

Det må regna men det är ändå fredag! =D