Sista kvällen med gänget!

 
Drinken är blandad, partykläderna på, oxfilén ligger på grillen och vaktas av Mikko. Det är sista kvällen med hela gänget på Manillaskolan (fritids) Festerna här är ökända för att hålla på till morgondagen och idag är inget undantag. Nu kör vi! : D

TODAY is a GOOD day!

 
Äntligen! : D
 
Äntligen kan jag sluta fundera på hur det ska bli i augusti. Äntligen slipper använda ordet arbetslös när jag refererar till mig själv. Äntligen slipper jag leta genom fler jobbannonser (få ångest) och skriva om mitt CV för hundraelfte gången.
 
Från och med den 6:e augusti 2012 är jag anställd på min gamla barndomsskola : D

En prinsessan Estelle till mig!

 
Denna fick jag av mina fina arbetskollegor idag för att jag ställde upp och tolkade när vi var på polismuseet igår. Gulliga er! <3 Det är en prinsessan Estelle-bakelse och var mycket god!

Finaste vänner och matpaket

Igår var jag i Göteborg över dagen för att fixa lite inför vår flytt och då fick jag möjligheten att träffa några av mina vänner för en kort stund. Så härligt! : ) Det bästa var att fina Jimmy hade fixat en matlåda till mig som satt så gott när tåget sen självklart stannade mitt ute i ingenstans. Det var en riktigt bra dag igår men jag suger lite på den karamellen för sist jag sa så så gick det åt pipsvängen...
 
Matlåda ála Jimmy Werdin

Fläderblomssaft

 
Första satsen med flädersaft är gjord! Två liter till att börja med och sen tänker jag att jag gör allt eftersom blommorna blommar. I år ska jag göra så att det räcker sommaren lång och så att jag kan få ge bort lite i present. För vem gillar inte flädersaft? : ) Hoppas solen kommer lagom till första glaset!

Midsommar 2012

Påväg ut
 
Finaste ongen!
 
Mat!
 
Nybadad
 
Inte lika djärv...
 
 
 
Glad midsommar!
 
 
 
Som vanligt var Sollenkroka helt underbart! Stockholms skärgård visade sig från sin vackraste sida så midsommarafton bjöd på allt som krävs för en helt fantastisk dag! Solsken, värme, bad, god mat i fina vänners sällskap, dans runt stången ock sju sorters blommor!
 
Hoppas ni alla haft en fin dag!

Mot Sollenkroka på darriga ben

img_5843 (MMS)

Hit går båten idag! Ska försöka ta mig ut till denna ö för lite midsommarfirande. Mikael är redan där då jag blev kanonsjuk igår efter jobbet. Så himla dålig timing då vi sedan länge planerat att åka ut till skärgården med Malin, Oskar och deras vänner. Men när jag vaknade idag efter en lång sovmorgon känner jag mig hyfsat ok fast otroligt sliten i kroppen. Jag tror det blir bra bara jag kommer mig ut och får sitta i en solstol en stund : ) Men först en timma på bussen...


Förvirring och trötthet

img_6658 (MMS)

Har gått upp omänskligt tidigt två dagar i rad vilket resulterade i att jag nu är så trött att jag inte kan tänka klart. Men slutade tidigt idag och passade på att möta upp Mikael efter jobbet. Kunde inte komma överens om vart vi skulle gå och kände att det hela började urarta när vi var inne på 3:e fiket fast vi egentligen var hungriga och behövde mat. Plötsligt bara ramlade vi in på ett ställe med solsken, lummig skön uteservering med utsikt över vattnet och ljudet av stan myllrande på avstånd. Mikael tog en hamburgare och jag en gris som servitören rekommenderat. Vad bra det kan bli ibland! Sen fikade vi såklart också! : ) Nu hem och SOVA!


Kom hem!

Jag gillar att vara själv ibland och kan uppskatta när Mikael ska iväg på någonting annat. Men idag har jag nästan som en sorg efter min media naranja och har svårt att hantera den. Känns som han åkt ifrån mig och inte kommer att komma tillbaka och jag är helt oförmögen att leva...


Mikael! Jag saknar dig, kom hem från jobbet!

På den tiden han stod vid min sida!

 


Oj, vad dramatisk man kan vara...



Familjen Högström Armijo


När man träffar någon som man blir kär i så brukar det komma med ett litet paket. Denna personens familj. För över tio år sedan så träffade jag en kille som har en underbar liten familj som med tiden blev som min egen. Det var familjen Högström Armijo. När kärleken sedan tog slut så skiljdes jag även ofrivilligt från min extrafamilj och vi sågs allt mer sällan. Jag hade ett särskilt nära förhållande till min fd. svärmor Iréne som jag höll väldigt kär och jag har tänkt mycket på henne genom åren. Igår tog jag tåget till Uppsala för att träffa dem igen : ) Det var som att tiden stått stilla när jag klev in i deras lägenhet där allt var som förr (förutom lillasyster Anna som inte är så liten längre...). Vi gick på stan, fikade och åt en lång underbart god middag innan jag åkte hem igen. Full av minnen och varm om hjärtat för dessa fina människor som jag saknat så!

SVERIGE

img_8645 (MMS)

NU KÖR VI! Heja Sverige!


Fredagsord

img_3685 (MMS)

Fredagsord


Potatisskalare

img_7059 (MMS)

Så var sommarlovet här! Det hela startade med en liten potatistävling på morgonkvisten. Det var nämligen en väldans massa potatis som skulle skalas till lunch och då ställde vi upp och skalade på tid för att göra det hela lite mer spännande. Mannen ut till höger är min chef och vi kan inte annat än att konstatera att han är säkert bättre på att vara just chef istället för att skala knölar : ) Jag kom på andra plats och skulle säkert bli en ypperlig hemmafru. Nu går ögonen i kors efter första heldagen på fritids så; godnatt!


Skolavslutning

img_2266 (MMS)

Vilken händelserik dag det har varit idag! Först skolavslutning med allt vad det innebär (examenstal, stolthet, tårar, den blomstertid nu kommer...) Sen tårtkalas med mina små och deras föräldrar. Och sist avsked av ett av de finaste arbetslag jag någonsin haft. Vi är fyra väldigt olika människor men de kommer helt klart att var och en ha en plats i mitt hjärta tillsammans med minnena från Manilla! Som tur är fick vi bästa avslutningspresenten av föräldrar och barn. En fika och därmed en återträff på valfritt café längre fram i höst : ) Sen drog jag iväg för att träffa Josefin och fotograferas och missade min avtackning i matsalen. Typiskt mig... : )


Kalas!

img_2795 (MMS)

Idag har jag och Mikael varit på kalas i Eskilstuna. Jag gillar kalas, det är något speciellt med kafferep!  Hannah som var födelsedagsbarn hade gjort sjukt många Cookie pops som är små kakbollar med olika överdrag och strössel. Åt så många så jag fick sockerchock och åkte definitivt hem sötare än jag kom! : ) Grattis igen Hannah!


Mig på print

img_8020 (MMS)

Josefin Bergqvist är en tjej jag skrivit om tidigare som förut jobbade på Manilla men nu är nyexad fotograf. Förra veckan skickade hon ut på Facebook och frågade om någon ville stå modell för hennes nästa projekt. Jag hojta till snabbt som attan och har nu blivit utvald att bli fotad : ) Josefin ska göra en serie som heter Portrait 2. Meningen är att hon skall porträttera mig i en ansiktbild och en helkroppsbild och dessa två ska gestalta vem jag är. Jag är så förväntansfull då jag länge velat få tillfälle att ta ett fint kort av mig själv. Jag tänkte kortet skulle visa mitt stockholmska jag så får jag det som ett minne av min tid här.


Banan på Gärdet

img_3674 (MMS)

Igår dumpade jag Mikael (eller var det tvärtom? EM...) för att möta upp en tjej jag önskar jag träffade oftare! Sofie bjöd in på grillning på Gärdet där vi skvallrade tills luften gick ur oss (hon jobbade på Manilla förut) drack vin och grillade bananer med choklad tills solen gick ner och vi blev till isbitar. Träffade även en av Sofies kompisar som precis som jag ska lämna Stockholm och flytta hem till Göteborg och fick tillfälle att diskutera tjusningen med just detta! : ) En mycket trevlig kväll!


Fredagsord

img_2281 (MMS)

Fredagsord


Blodomloppet

img_6608 (MMS)

Idag sprang jag mitt första lopp någonsin! Skolan bjöd på avgiften till Blodomloppet så då var det ju en självklarhet att ställa upp. 5 km är dessutom helt lagom längd för mig. Tog mig runt på precis 30 min och det är jag nöjd med. Var lite trångt bland alla 15.000 men gick bra och sen fick man ju picknick efteråt så då kan man ju inte vara annat än glad! : )


Uppfödare

Undrar om man kan sätta dit groduppfödare på CV:t..? Måste ju signalera en stark förmåga att ta ansvar! : ) Kämpade ju med allt jag hade för att det inte de små liven skulle dö (alltså de som jag inte själv tog livet av för att de blev så många...) Tada, färdigutvecklade grodor!






6 juni

img_2631 (MMS)

Nationaldagen fortsatte och blev en riktigt skön dag. Vandrade runt på Söder där det var en stor musikfestival med små band spelandes över hela stadsdelen. Fikade på Gilda på Nytorget som nog kommer att bli mitt nya favoritställe och hittade gator och torg som vi aldrig varit på. Sen lämnade Mikael av mig på SATS där jag körde Crossfit tills kladdkakan nästan kom upp igen (dock så jävla skönt att komma igång!). Nu har vi precis avslutat dagen med en lång promenad i sista kvällssolen så nu är jag lagom mör till Blodomloppet i morgon : )


Heja Sverige!

img_8855 (MMS)

Firar svenska flaggans dag med lyxfrukost! Sen väntar en heldag på stan i musikens tecken. Grattis alla svenskar! : )


Stolt

img_2558 (MMS)

Idag när jag satt och åt mellanmål för mig själv fick jag syn på ett självporträtt som en av mina elever gjort. När jag såg att denna lilla härliga 6-åring har ritat dit sina hörapparater på öronen blev jag lycklig och en liten tår kom. Jag tolkar det som att jag gjort min del av jobbet. Jag skickar iväg 7 små individer till första klass som har personlighet och självförtroende så att det räcker för en god start.   Vår lägenhet är uppsagd, vår hyresgäst i Göteborg är meddelad. Jag tror det är någon som börjar få lite flytta-hem-och-lämna mina-barn-feber! : )


Drömma

img_1905 (MMS)

Idag har inte mungiporna gått hela vägen upp. Ingen speciell orsak. Kan vara för att det är måndag, för att det är allt för kallt för att få kallas för sommar eller för att jag inte tränat på länge (och inte fann ork i dag heller). Funderar för mycket på framtiden och har en klump i magen. Visst kommer det lösa sig med allt men vägen dit är så tung ibland. Drömmer om ett bra jobb, om att få gifta mig : ) köpa lägenhet och kunna andas lätt. Men mitt i allt drömmande får man inte glömma det man har. Det må vara mycket som saknas just nu med ack vad mycket fint jag har i mitt liv! : D


Bröllopsfest!

img_9113 (MMS)

Förra helgen i strålande sol gifte sig Mikaels barndomsvän Mikael med sin Malena på Västkusten. Det var ett familjebröllop så igår ställde de till med fest för oss vänner. Vi fick se på bröllopsbilder, höra Mikael sjunga om sin kärlek (spelade in en låt på svensexan) dricka champagne och äta massvis med god mat. Det var en väldigt trevlig fest som varade in på natten så det är två trötta själar här hemma idag. Stort grattis till Mikael och Malena och tack för igår!


Frukost på String

img_4256 (MMS)

Efter lite sömn i natt och två timmar på tåget med en unge från helvetet (och med tillhörande lama föräldrar) så landade vi i Stockholm igen. Eftersom kl var runt 11 bestämde vi oss för en frukost på stan. Har hört mycket om String Cafe på Söder med frukostbuffé för 80:-. Det är ett ganska slitet, typiskt söderhak med immiga rutor och bakishungriga stockholmare. Mikael tyckte det var toppen men jag som är lite mer fisförnäm tyckte buffén hade en aning sommarkollokänsla med bambapankakor och vitt bröd. Men mätta och belåtna åker vi nu hem för att sova middag då det vankas bröllopsfest i kväll. Trevlig lördag!


FAME

img_2189 (MMS)

Har precis varit och tittat på FAME visukalen på länsteatern i Örebro. Det är en föreställning som bygger på filmen Fame och spelas både på svenska och teckenspråk parallellt. Mikaels lillasyster Therese har en roll i uppsättningen som dansare och det var både med gåshud, tårar och ett enormt leende jag såg föreställningen. Vissa av de teckenspråkiga sångerna var helt makalöst vackra att se. Helt fantastiskt hur de har löst det så att den var fullt tvåspråkig samtidigt. Inte lite stolt över vår lilla stjärna i familjen : D Grattis Tess till en helt grym prestation!


Fredagsord

img_2139 (MMS)

Fredagsord