Långfredag med Malin & Oskar

Långhelgen inleddes på finaste sätt med besök från Uppsala. Oskar och Malin lämnade lilla Emil i Värmland och tog sig hit till ett soligt Göteborg för en dag på stan. Vi fikade, promenerande, gick på museum, åt lunch och shoppade hela dagen lång. Sen bar det iväg hem för en tre rätters innan vi stupade i säng alla fyra. Allt är så lätt med Malin och Oskar, vi är otroligt lika och att hänga ihop är alltid lika roligt. Det enda som inte är roligt är avståndet oss emellan vilket gör att det är alldeles för länge mellan gångerna! Nästa plan är att få ihop något till sommaren!


Fredagsord


Svischar långsamt

Onsdagsmorgonen svischar förbi utanför fönstret. Eller svischar kanske är att ta i när det kommer till Västtrafik. 1h 17 min från Backa till Mölndal. Jaja, det känns att man är i Göteborg och det är väl bara att passa på och njuta av tiden. Sätter på mig mina praktikglasögon och scannar stan på lämpliga arbetsgivare.

Behöver du en praktikant?


Paleo - halvvägs!

Dagarna går och Paleo finns numera i vår vardag. För Mikael går det bra men jag kämpar lite mer stundtals. Det går så väldigt upp och ner. Vissa dagar tänker jag inte alls på det medan andra dagar känns svårare att få ihop. Det är jobbigast när jag måste äta ute av olika anledningar eller när jag inte planerat min mat på ett bra sätt. När jag varit ute och ätit upplever jag att många restauranger väljer att bara plocka bort det jag inte kan äta istället för att byta ut det mot annat vilket gör att det ibland blir lite tråkigt.

Jag känner mig inte mer mätt eller pigg som jag hört att fler pratat om som en positiv effekt av kosten, utan mer tvärt om. Några av mina arbetskamrater upplever mig något mer stressad, negativ och med kortare tålamod vilket inte alls är bra men jag vet inte om det är Paleolivsstilen som gör det eller om jag bara varit nere i en svacka.

Jag har dock inget som helst sockersug i kroppen. Kan gå förbi det mesta och har inga problem att sitta med när kollegor mumsar i sig fredagsfika och påskgodis. Jag tar en apelsin och är ganska nöjd med livet ändå.

I helgen är det påsk och jag har bestämt mig för att det är okej att ta ett glas vin eller två och kanske någon ostbit. Nästa helg åker Mikael till Stockholm och i och med det så kommer nog den strikta Paleotiden att vara över. Funderar på vad det första är jag ska äta..?! : )


3 vackra och en prins

Har jag inte världens tur när jag får komma på frukost till Marie som också äter Paleo vilket gör att jag möttes av ett bord fyllt med godsaker som allt var anpassat till just min mage! Det var morotsbröd, scones, kanel och kardemummamuffins, pannkakor med äppleringar, fröknäckebröd med avokado, smoothie och kaffe med (mandel)mjölk. Helt underbart!! 

Hela kalaset avslutades med att tjejerna fick vara smakpanel till två efterrätter som planerat göra till påsk. Säkrast är att fråga Tess som inte alls äter Paleo vad som smakade mest onyttigt. Min frusna cheesecake med hallon fick lite högre poäng än brownien som man kunde ana var utav den sockerfattiga sorten (Tess kan man lita på...!)


Allt var kanske utan socker på bordet men sötast av alla idag var lille Filip, gängets lilla prins!

 

Alla saker som bjöds på idag kan man hitta hos Marie på;

www.happinessinmykitchen.blogspot.se

Förrutom den frusna cheesecaken hittar ni här och brownien som ni hittar här!

Trevlig Paleo!

 

 


Lördag med systrar, romer och mörker

Gårdagen tillbringades med systrarna Frejd och deras mamma. Hannah och Anna-Karin var i stan över helgen och då passade jag på att hänga med dem under dagen. Vi gick på Stadsmuseet och såg deras nya utställning om romer och åt lunch på Tranquilo. Var trevligt och lagom kulturellt sådär en lördag i mars. Fick brottas med mina egna fördomar och lära mig att romer över lag nog har tjockare trumhinnor än oss för musiken höll på att ge mig en hörselnedsättning. Jag saknar systrarna Frejd ibland, de tillhör en mycket trevlig epok i mitt liv. Kanske kan få Hannah att flytta hit och ha en " salta-gänget återträff" Får nog bli så...


Kärlek till boxen

Vet att jag vid ett tillfälle för inte så längesedan sa till mina vänner att jag aldrig längtar till Göta. Det stämmer faktiskt ganska bra, jag som person har aldrig varit den som tyckt att det är helt underbart att röra på mig. Jag förstår ju att jag antagligen har något typ av sug för att jag ändå lyckas ta mig dit flera gånger i veckan men känslan innan jag kommer dit är ofta:
 
- Mååååste jag?
 
Det är någonting som jag kämpar med varje dag och som jag är oerhört stolt över att jag kan behärska och ändå förstå vad som är bäst för mig.
 
MEN när jag väl kommer dit, sätter min fot i boxen och möts av det som filmer visar så är jag med till 100% och lite till. Då känner jag lycka över att jag hittat något som passar just mig så bra, som utmanar mig och får mig att bli starkare och starkare för varje gång!
 
Crossfit <3
 
 
 

Fredagsord


Frukt i massor!

Den tillfälliga depressionen varade bara över helgen och fram till morgonpasset kl 06:45 på måndag, sen tränade jag skiten ur kroppen. En ny vecka har rullat igång och vi fortsätter vår nya livsstil. Kokosmjölken är ett avslutat kapitel då jag blir spyfärdig bara jag känner doften. Det höll i en vecka och en dag så nu kör jag på fruktexplosion till frukost istället. Har nog aldrig ätit så mycket frukt som vi gör just nu. Frukost består av mixad banan, apelsin, jordgubbar, blåbär, kiwi och råa ägg, funkar toppen!

Vi utforskar även efterrätt och kakutbudet på Paleosidan, allt för att göra livet lite mer spännande. Mer om det senare...

Nu ska jag gå och lägga mig så jag kan prestera på topp i morgon. Har nämligen haft kvartsamtal med chefen och enligt honom ska jag ha mycket mer att ge och går runt och är lite försynt. Var tvungen att kolla mig själv bakom axeln när han sa det för att kolla så att det inte satt någon annan bakom mig. Jag, försynt. Ha! : ) Han är rolig han...


Helgdepp

Efter att ha tillbringat en jättemysig fredag med Rebecka och hennes fina lilla mage så vaknade jag på lördagsmorgonen med ett otroligt dåligt humör. Sedan dess har det suttit som berget! Känner mig barnsligt sur och grinig och vägrade till och med att prata med Mikael under lördagskvällen för att saker och ting inte blev som jag ville.

Är irriterad över att jag inte får äta vad jag vill, att det snöade i natt och att solen sen sken mig rakt i ögonen. Att jag inte varit ute och sprungit i helgen och för att jag blev tilldelad en kropp som för evigt måste tränas så jävla mycket. Att jag inte hade en femma till vagn när jag skulle handla och för att de hade slut på sesamfrön. För att jag inte kommer igång med alla mina syprojekt och för att vi aldrig tycks verka flytta. För att min paleokladdkaka smakade sådär och för att jag inte får en plats på morgonpasset i morgon. Att jag måste köra morgonpasset i morgon och att jag sedan förväntas gå till jobbet och vara trevlig.

Hur ska det här gå och vad har hänt med mig..?!


Fredagsord


Paleo - vecka 1

Tredje dagen av vår paleoutmaning har passerat och än så länge går det bra! Har varit lite dålig på att hitta bra mellanmål men har ändå klarat mig någorlunda. Svårast har det varit med kaffet, brukar ju ha mjölk i och försökte vänja mig med svart men efter två dagar och flera grimaser gav jag upp! Nu häller jag kokosmjölk i och det är okej. Inget sockersug alls under veckan och hoppas att det håller i sig! Var i och för sig och fikade igår efter att vi googlat fram ett rawfoodcafé i Vasastan. Delade på en supersmarrig chokladkaka som var helt växtbaserad utan socker, gluten eller mjölk. Till det fick jag en latte med mandelmjölk som smakade underbart! Tänk vad man kan få till det med lite nötter, dadlar och kakao...


CrockPot

Den här mackapären ska få oss att klara middagsgnisslet på ett bättre sätt. Vi har ibland lite svårt att hinna med oss själva med allt som ska göras och just att laga middag kan vissa dagar innebära 2 kokta ägg. Då blir det inga matlådor, svårt att äta rätt och ofta väldigt dyrt. Det här är alltså en CrockPot som är en eldriven långkoksgryta kan man säga. Man lägger i maten, sätter på knappen och går och lägger sig alternativt går till jobbet och när man sen vaknar eller kommer hem så är middagen klart. Den sparar all näring kvar i grytan och lagar maten långsamt vilket förhöjer smaken. Vi försöker fortfarande bekanta oss med varann och i natt kokade den en gulaschsoppa till oss i 8 timmar medan vi sov som förvisso blev god men jag vaknade runt 4.00 av att hela lägenheten luktade gulasch och kunde inte sova.

Inatt ska den fixa långkok på fläskkarré med ett recept från Lisa som jag bara hoppas inte luktar lika mycket men smakar lika gudomligt! Vi får se...! ; )


Paleo - 30 dagar

I morgon startar jag och Mikael ett försök till nytt tänk och kost i 30 dagar. Vi ska följa en livsstil som heter Paleo där tanken är att äta så ren mat som möjligt där man i korta drag utesluter mjölkprodukter, gluten och socker (och äter mycket annat gott istället!)

Ni kanske märker att jag undviker ordet "diet" då det klingar så illa i mina öron. Det får mig att tänka på bantning och det ställer jag inte upp på. Detta är mer ett sätt att ser hur jag kan må utan att äta sånt som inte alltid är så bra för kroppen. Jag har hört talas om livsstilen länge då den är väldigt vanlig inom Crossfit och flera personer på min klubb äter efter Paleo. Jag var enorm emot det i början men nu efter några månaders av mognad och ganska dålig livsstil med mycket socker känner jag mig redo att prova. Om jag ändå ska lägga så mycket tid och energi på min träning känner jag att det skulle vara skönt att få lite utdelning. Så jag ger det 30 dagar och det som funkar bra fortsätter jag med och det som känns som en för stor uppoffring tar jag tillbaka in i kosten igen.

Idag blev vi bjudna på Paleolunch hos Lisa och då allt var jättegott kändes det som att detta kommer att gå toppen! Pulledpork med ugnsbakade rotfrukter och en efterätt gjord på kokosmjölk.

Nu har jag ändå ätit både smågodis och chips för att verkligen grunda inför inför i morgon. Mår lagom illa så det kanske jag kan komma ihåg när sockersuget kommer smygandes... : )


Melodifestivalen

Jag har ju varit ett fan av melodifestivalen sedan jag var liten men de senaste åren har jag helt släppt jippot då det blev för för mycket med Sean banan och deltävlingar hit och dit. Men när nyheten släpptes idag på Facebook att mina gamla elever på Manillaskolan i Stockholm skulle vara med och teckna med Loreen var det ju en självklarhet att titta! Fina ungar vilket bra jobb ni gjorde! Och vilken känsla när man ser teckenspråket på bästa sändningstid i TV!

Men kan samtidigt säga att om bananlåten vinner så kan jag tänka mig att sälja mitt medborgarskap. Usch vad pinsamt! : )


Fredagsord


Elin 6 år!

Igår var vi på kalas igen fast denna gång till en lite yngre dam. Min brorsdotter Elin blir idag hela 6 år!

Jag är ju lite emot alla massproducerade plastleksaker och Barbiedocker som ser ut som prostituerade så när jag skulle köpa present kom jag på att jag läst en blogg där en tjej gav bort en maskeradväska. Jätterolig idé tyckte jag och dessutom verkligen något jag själv skulle gilla om jag var 6 år. Så letade i garderoben, gick på loppis, stan och fick till sist ihop en hel väska med roliga, lite glamorösa plagg och accessoarer som passar utmärkt om man vill klä ut sig.

Tror fröken Elin och faster var lika nöjda med presenten!


Först ut!

Igår var vi på kalas för Marie som är gäst ut i gänget att fylla 30 år. Egentligen är den stora dagen inte förrän på tisdag men igår bjöds det in till god mat, dryck och härligt sällskap! Kännes lite konstigt för det första hade vi ingen present med då vi sagt att vi ska lägga det på Barcelonaresan i stället och sen var födelsedagsbarnet så städad då hon fortfarande är lite handikappad från sin knäoperation. Inte som det brukar med andra ord! : ) Men ack så trevligt ändå och jag har en känsla av att hon kommer ta igen det den 23 maj...!


Okunskap

På tåget på väg till lagom liten stad på västkusten. Dricker kaffe och njuter av herr Winnerbäck i lurarna, solen som skiner och det faktum att det är fredag! Ska iväg och försöka övertyga ett gäng människor att man kan visst jobba fast man inte hör. Tänk vad världen är upp och ner när folk inte kan lista ut det själva. Men å andra sidan skulle ju inte jag ha ett jobb ifall alla var så pass begåvade på egen hand... : )


Fredagsord