Fredagsord


Upp med händerna!

Sedan flytten jobbar jag ju nu på en helt vanlig skola med hörande barn (till skillnad från tidigare). Men då teckenspråket har dykt upp som ett behov försöker jag nu sprida det på min nya arbetsplats. Blir helt lycklig av hur nyfikna och villiga att lära sig folk är! Inte minst barnen som tycker det är jättespännande : ) Medarbetare kommer fram dagligen och fråga hur man tecknar olika saker och springer sedan genast iväg för att testa det på någon (och briljera). Det kan vara för att det är nytt och för att sommaruppehållet känns färskt så att man fortfarande har ork att intressera sig. Men jag bryr mig inte utan känner bara en viss stolthet över mina arbetskamrater som försöker. Det är faktiskt till stor skillnad från andra arbetsplatser jag haft genom åren där teckenspråk borde varit en självklarhet. Veckans tecken har varit "fin" och det har används flitigt på skolgården! : )


Loppis!

En av de riktigt bra sakerna med att flytta hem är de grymma loppisfynden man gör! Hejdå dyra antikaffärer i Stockholm. Hej äkta loppis hos Smyrnakyrkan! Här shoppas det varje helg och nu längtar jag tills jag kan få lite ordning så att man kan ta hem folk igen... (oändliga målar-om-blir-aldrig-färdiga-röra!)


Matvecka med Lisas

Denna vecka har vi tagit alla våra recept till veckans middagar från Lisas Godbitar för att få lite ny inspiration.(http://lisasgodbitar.wordpress.com/) Idag bjöds det på ost och skinkpaj med kantareller. Jag använde kasseler och aningen för mycket svamp men det blev jättegod ändå! Tack Lisa för receptet : )

http://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/05/17/kantarell-skinkpaj/


Sofia & Daniel

Igår gifte sig Sofia och Daniel så idag är de herr och fru Albinsson : ) Tack min fina vän för att jag fick vara med på din stora dag och dela era skratt, tårar och nu fina minnen. Stort grattis till er båda!
 
<3
 

Dagen innan...

Fredagen är kommen! Veckan har rusat fram (tack och lov) och helgen är här. Nu sitter jag här i soffan efter jobb, träning, färgning av hår, vaxning både här och där, pedikyr och manikyr. Allt jag behöver är en god natts sömn sen är jag helt redo att se Sofia och Daniel bli man och hustru : ) Kan inte ens föreställa mig hur det känns för den blivande bruden just nu. Ses i morgon min vän!


Fredagsord


Middag och klänningsbekymmer

Blev lite spontaninbjuden på middag hos fina Tess idag, älskar när det händer och att jag numera faktiskt kan säga ja till inbjudan! Var jättemysigt med god mat och livliga diskussioner om allt från ammning, barnafödsel till lägenhetsköp och lån.
 
 
Annars bara vardagen rusar fram. Till helgen ska vi gå på bröllop och jag känner att jag inte hunnit ladda så mycket än. Har haft stora problem med mitt klädval då jag ganska tidigt köpte en klänning som nu inte kan användas på grund av alla blåmärken och skrapsår som Crossfiten ger mig : ) Jag ser helt enkelt inte klok ut från knäna och ner och då det är omöjligt att hitta något fint nu i ett mellating av rea och höstkläder så sitter jag i knipa. Idag köpte jag dessutom ett dyrt läppstift som skulle hotta till ett av mina klänningsalternativ och jag såg ut som en häxa när jag väl kom hem och prova det. Skit! Men det löser sig och jag har bestämt mig att i morgon efter träningen så är det bröllopsmood all in så att allt känns rätt när jag vaknar på lördagmorgon!
 
Problem, problem...

Jippi! : )

Idag fick Mikael ett jobb, ett riktigt bra jobb på Katrinelundsgymnasiet! Känns så härligt att saker och ting börjar falla på plats och jag är så glad för Mikaels skull. Nu kan Göteborgslivet äntligen börja på riktigt då vi har två inkomster igen och allt som det ger möjligheter till. Tänk bara vilka loppisfynd jag kan börja göra nu... : )
 
Heja dig gubben!

Hela helgen i ett

Började med en helt underbar (men kort för mig och Mikael) kräftskiva med gänget
Kvällen bestod av många ägg, tonårsmusik och härliga skratt!
Lördagen första del spenderades på loppis i jakt efter rekvisita inför dagens aktivitet...
Vi drog igång vår lilla "mini renovering" här hemma. Nu är det dessutom totalt kaos : )
Kvällen avslutades med lite Stefan Andersson på stan. Härlig stämma!
Och idag fick vi användning för loppisfyndet när Hanna tog fin fina förlovningsbilder på oss två. De kommer så småningom när hon pillat färdigt med dem : )
 
Efter det käkade vi lunch på stan och gick på kafferep hos Anton och Anna i deras helt underbara lägenhet i Linné innan vi nu landat i soffan. Varför går helgerna så snabbt förbi..? : (

Fredagsord

Fredagsorden är tillbaka!


M & jag

Igår tog vi oss ytterligare en tur till stan. Så härligt när det myllrar av människor och man känner hur Göteborg lever upp under kalaset. Först lite fika och sen vidare för att lyssna på Stad up. Tyvärr är jag ju en person som kräver sin sömn så vi kunde inte stanna till slutet men kul att komma ut lite iaf!


Huvudstå

Att träna Crossfit är egentligen bara som att gå tillbaka till barndomen. Det gäller att hoppa så långt man kan, svinga sig högt uppe i stänger och göra lite kullerbyttor. Det visar sig att saker att man kan mer än man tror och vissa saker inte alls...


Melissa med mamma

I veckan startade kulturkalaset och de har faktiskt fått ihop ett riktigt bra schema i år med schyssta artister och annat. Så igår tog jag med mamma på Melissa Horn på Götaplatsen. Vi kom ganska tidigt och förstod snabbt att det skulle bli trångt så vi tog en promenad upp till uteserveringen i stället och slog oss ner där (bakom scenen) och satt och lyssnde lite lagom. Kvällen var helt underbar med sol och värme så det var riktigt skönt att bara sitta och småsnacka.
 
(ber om ursäkt för centreringen av text, jobbar på det... : ) )
 
Jag innan avfärd
Melissa på bekvämt avstånd...

Hemma igen...

Så var vi hemflyttade. Alla frågar hur det känns men jag känner nästan ingenting alls. Jag hade nog förväntat mig en massa känslor men det känns bara konstigt bekant och...ingenting. Allt satte fart med sån himla hastighet när vi väl kom Göteborg. Hann bara innanför dörren innan jag drog iväg på middag med tjejerna, sen var det storhandling, uppackning, möhippa för Sofia : ) och plötsligt var måndagen här och jag skulle börja jobba. 
 
Och det är det som jag gjort sedan dess. Försökt jobba in mig så gått det går på min nya arbetsplats Lillekärrskolan (vilket går ok, bättre och bättre för varje dag) och tränat. Körde ju mitt första crossfitpass för en vecka sedan. Är helt såld! : ) Crossfit Göta är verkligen ett simpelt ställe men stämningen, gemenskapen och tränarna är helt suveräna!
 
Det som jag inte alls hinner med är att bo in mig. Vill fixa och måla om här hemma men tiden finns inte. Ska nog lita på min kära man och låta honom göra det i veckan så att det kommer igång... Har i allafall redan hunnit med en tur på loppis och gjort lite fynd. Bilder kommer så framöver.
 
Så länge får ni glädjen att skåda mitt fina Crossfitgäng:
 
 
 
Dagens wod förra veckan
 
 
 

Ny - gammal blogg...

Har bestämt mig för att behålla min gamla adress då jag inte orkar föra över hela bloggen på en ny och inte vill förlora min historia i Stockholm. Så jag fortsätter här men håller på att försöka fixa till sidan lite så att den passar bättre till min nya start här i Göteborg. Men mellan nytt jobb, ny träningskurs, sömn och eviga matlådor för att orka med så finns det inte så mycklet tid över...
 
Lovar att försöka hinna klart till helgen och börja blogga som vanligt nästa vecka! Så fram tills dess får ni nöja er med en trasmatta... : )
 
Kram på er så länge!

Cicci & Cicci

Ny blogg kommer : )
Får abstinens om jag inte får skriva. Ska bara skapa en ny och försöka få över den gamla....

Stockholm i mitt hjärta

 
Sista dagen, sista kvällen, sista promenaden hand i hand runt i Enskede för denna gången. Pratar om allt vi gjort, allt vi är stolta över och allt som blev bra : ) Om gamla minnen och nya som ska komma. Känner hur tårarna bränner i ögonen och vill inte titta bort på Mikael för vet att han känner likadant. Vi ska flytta hem till något jättefint och efterlängtat men vi ska även flytta i från något väldigt kärt. Jag kommer att sakna tunnelbanan, Stockholmsfärgerna i gult, orange och rött, promenaderna på Söder som gör en lycklig och känslan av att jag kan göra vad jag vill.
 
Jag kommer inte sakna att bo i andra hand, att betala för mycket i hyra och att inte få träffa mina nära och kära när jag vill. För nu kan jag det, nu kommer vi hem! : )
 
Vad ska hända med cicciochstockholm? Jag har ju hittat mina 100 skäl att älska Stockholm, det är jag säker på. Kanske är detta sista inlägget jag gör och i så fall får jag tacka för att ni följt med oss ända hit! Lämna gärna en liten kråka så jag kan se vem ni är <3
 
Kram!
 
 

Hej, hejdå!

Idag har det varit lite hej, hejdå. På dagen åkte vi över till familjen Rangfeldt/Wallin för att träffa Olle och säga just hejdå. Lillkillen bjöd på några fina leende även fast han envisas med att bara le med halva munnen sådär lite lurigt : ) Spydde ner hela Mikael också, haha...
 
 
Sen åkte jag vidare för att träffa Kina för middag på stan. Lämna över saker jag glömt lämna till Manilla och snacka lite skit : )