Sliten

Det är en sliten version av mig själv som tagit sig genom denna lördag. Har inte riktigt blivit bra efter att jag var hemma i veckan och att jobba torsdag-fredag var tungt.

Så i dag sov vi länge, tog en tur till stan när rastlösheten slog till. Åt golunch på Burgerson och avslutade lördagen med marängsviss och film.

Nu blir det sängen för att vakna upp frisk i morgon! Vi ska nämligen på två visningar...


Fredagsord


Burkar

Idag är hälsan mycket bättre och efter att ha googlat sönder mig på roliga saker att göra i Filippinerna så orkade jag göra lite mer praktiska saker på eftermiddagen. Som att fixa i ordning alla fina glasburkar som jag köpte på loppis i lördags. Nu är mitt skafferi organiserat och dessutom väldigt fint med de gamla Norge-burkarna. Sen kokade jag två liter plommonmarmelad på de plommon jag fick av Peter och mamma i helgen. När energin väl kom tillbaka så...


Sjuk!

Är sjuk och tycker himla synd om mig själv! Idag är ändå lite bättre än igår då jag var helt däckad. Finns inte så mycket att göra åt saken än att härda sig genom skiten. Har snart kollat genom två säsonger av Long Lost Family vilket är motsvarigheten till Spårlöst i England och mitt absoluta favoritprogram! Det är något med adoptioner och återförening som fängslar mig. Och så grinar jag mig hela programmen genom blödig som jag är.

Tillbaka till soffan och filten. Trevlig tisdag där ute gott folk!


Loppis & mer havsutsikt

Hade en loppisdejt med Therés idag på Ringön. Jag skulle inte handla något utan bara följa med som sällskap. Åkte hem med tre kassar fulla. Måtte vi hitta en ny lägenhet snart...

Fyndade flera gamla norska glasburkar som jag ska ha i vårt skafferi i stället för tråkiga öppnade påsar och paket. Riktigt nöjd!

En annan rolig grej är att fröknarna Hansson och Lind äntligen fått tummen ur och bokat in sig på Filippinerna med oss (rent tekniskt bokas biljetten i morgon men...) Hittade det mest fantastiska boende på Boracay som vi ska mötas upp på. Mer havsutsikt till mig! : )


Fredagsord


Göta & Tess!

Nu har jag skrutit på alla sociala medier som finns men hon imponerade i dag!

Tess på "bring a friend"-passet på Göta. Roligast är ju att få visa sina vänner vad det är man tjatar om hela tiden. Nästa vecka följer Lisa med. Jättekul! : )


Morgonstund

Första veckan tillbaka i verkligheten kom och gick. Längtan tillbaka till jobbet fanns inte riktigt där och jag kämpade lite med onda tankar om ekorrhjul som aldrig sluta snurra och vardag som äter upp mig.

Men så kom helgen och vi bara var. Ute på stan, i en park i solskenet och hemma i soffan. Välbehövligt!

Idag när jag vandrade till bussen slog det mig att det finns ögonblick i vardagen som är bra, det gäller bara att ta vara på dem. Tisdag bjöd på strålande morgonsol på väg upp. Dagget låg kvar i gräsmattan och glittrade som tusen små diamanter och det var friskt kyligt men inte kallt. Jag var inte sen till bussen och alla saker vad med i väskan (ibland händer det).

Fick starta med en otroligt go känsla och ska bannemig försöka ta med den hela dagen lång!


18/12 - 11/1

Ska försöka att inte uttråka med mitt tjat om Filippinerna men tyvärr är det enda som surrar i huvudet just nu!

I går bokades biljetterna från Göteborg - Cebu, Filippinerna mellan 18 december till 11 januari vilket gör att resan är definitiv och verklig.

Guidbok är införskaffad och Google går varmt här hemma. Slipar fortfarande på vår reserutt och inväntar Marie och Terre som ska möta upp oss någonstans på vägen. Bilden kommer från en ö vi planerar besöka som heter Malapascua och plötsligt känns hösten ganska ok..! : )


Fredagsord


Kulturkalas & skratt!

Så har Kulturkalaset 2013 rullat igång. Det betyder halvtaskig mat i stånd och underhållning. Så efter jobb och träning blev det att använda magmusklerna lite ytterligare då det var Stad up på Kungstorget. Alla var skitroliga utom en tjej och då skämdes jag i hela 10 min, plågsamt! Så typiskt mig.

Hela grejen var även teckenspråkstolkat vilket var coolt då de var jätteduktiga! Men efter en stund ställde jag mig så att jag inte såg tolken för det blir inte riktigt samma sak på teckenspråk och jag kan inte låta bli att titta. När Özz härmar en smålänning faller det lite hur duktig man än är på att översätta.

Nu är det bums i säng för folk förväntar sig visst att jag ska infinna mig på jobbet i morgon...


Back to work

I dag startar det. Allvaret, rutinerna, vardagen. Semestern är över för denna gången och jag känner mig inte fullt ut redo men vem gör det..?!

Men mitt i alla negativa tankar om höst, regn och dagar som bara rullar på i ett evigt ekorrhjul finns en ljusglimt. Om 129 dagar (+ - då biljett ej är bokad) åker vi till sol, värme och sovmorgon.

129 dagar, då kommer jag Filippinerna!


Ångest, ångest, ångest!

Morgonpass och första dagen på jobbet efter 4 veckors semester... 😕


Fredagsord


2:a plats

Som ni kanske förstår så är vi ute efter en ny bostad. Blå Staden har ställt upp i vått och torrt men vi börjar växa ur vår lilla lägenhet med alla loppisfynd som gjorts genom åren och en lite större önskas i mitt barndomsområde Kärra.

Vi har varit på några visningar under våren men inget har varit värt att gå vidare på. Inte för än vi klev in på Lillekärr 124 och plötsligt befann oss i budkrig med 8 andra.

Det var en utdragen en som höll på i 1 1/2 dygn med långa pauser där den ena efter den andra föll tills det var vi och vår motståndare nr 7 kvar. Jisses vilken spänning det var i slutet och det var med ett krampaktig tag runt mobilen som vi satsade lite över vad vi tänkt oss och blev sedan blev rejält överbudade.

Det hela var över på en sekund men kändes ändå helt rätt. Visst ville vi verkligen, verkligen ha den men ibland är det inte värt det just där och då. Nu väntar vi på spänning efter nya objekt att ge oss på. Kom igen Kärra, flytta!


Första, andra, tredje, såld till...

Budar på lägenhet och kan omöjligt tänka på någonting annat. Svårt att ens äta eller formulera mina egna tankar. Försökte fördriva tiden genom att gå på stan men blev så stressad över hela grejen så var tvungen att åka hem. Måtte vi få den för jag är uppenbarligen inte gjord för det här och tanken på att behöva gå genom det igen lockar inte.

Dock säger känslan att vi inte kommer vilja skramla fram tillräckligt med slantar...Sommarlunk

Har kommit in i ett typ av sommarlunk fast det går i en snabbare takt än önskat. Dagar försvinner på badstränder och klippor, med böcker och en sol som kommer och går. Igår åt vi en brakmiddag på Pinchos och idag satt vi på Anton och Annas balkong in på natten och lyssnade på temalåtar. Det är något speciellt med dessa fina dagar.

Nästa vecka ligger framför oss som sista semesterveckan för i sommar. Vill hitta på saker i Göteborg men tar min hemstad för givet. Vad är dina smultronställen i stan?


Fredagsord - till Mikael


Lilla Brattön

I går tog vi båten ut till Lilla Brattön och hälsade på familjen Werdin som har sitt sommarställe ute på ön. Spenderade en väldigt mysig dag med Therés, Jimmy och lilla Filip som sedan avslutades med räkfrossa på restaurangen.