Flytt!

Efter en veckas förberedelser gick flytten från liten lya till aningen större smidigt. Men och hjälpte till var mor, far och stor stark bror. 

Nu är det totalt kaos här och vi är helt utslaga. I morgon väntas flyttstäd, fy vad kul! : ) 


Fredagsord
Morgonpass och packlista

Sista veckan inför flytt och vårt sociala liv har åkt ner i flyttlådorna. Kör morgonpass hela veckan för att få tid att packa och städa på kvällarna. Träffar ingen utan äter, sover och tänker flytt hela dagarna långa (ja, jobbar lite också...) Men till helgen är det dags och sen väntar en ny start. 
Våra kvällsrutiner...
 
Åter igen måste jag bara säga att jag är så tacksam att jag har min träning. För en timma får jag en paus från allt och kan koncentrera mig på bara min kropp och mig själv. Helt underbart!

Ibland kan man dock fundera på om det är vettigt när man kommer till Göta kl 06.30 och ser det här:
Men fan vad skönt det var! 

 

Flytt & julbord

Helgen har nästintill bara bestått av sånt här...

...och en liten paus för det här...

Detta är en av våra coacher Dennis från Göta. Han är musiker och hade fixat biljetter till reducerat pris till julbord på Trädgårn. Vi var över 60 medlemmar som hoppat på erbjudandet så ett härligt gäng från Göta njöt av lagom gott julbord och försökte känna igen varandra utan träningskläder. Kämpade med att hitta bra samtalsämnen men slutade för det mesta att vi pratade person bästa och jämförde valkar och blåmärken. Lite typiskt Crossfit...

Lägenheten börjar eka tom när hyllor är nerplockade och skåp urtömda. Komstig men spännande känsla. Snart är det bara städningen kvar. Jippi..! 

ProvåkerVarit och lämnat bilen hos mamma nu på morgonen och provåker till jobbet från min nya adress. Vi flyttar längre ut men allt går lite fortare med expressbussarna som åker från Kärra. 

Min hållplats ligger i slutet av gatan och vad jag inte tänkt på är att den för det första är full och dessutom med människor som jag kanske känner. Mycket kommer att bli positivt med flytten från Backa men en sak jag kommer sakna är min anonymitet. Att kunna gå och handla riktigt sunkig (kanske pyjamas till och med), sminka mig på bussen eller ta en promenad utan att träffa ett enda välkänt ansike.

Självklart skulle jag inte dö om en gammal klasskamrat från mellanstadiet ser mig osminkad och med fett hår men ärligt talat känner jag mig inte jättebekväm i situationen (tycker inte om att träffa gamla mellanstadiekamrater alls...)

I Kärra är allt lite läskigt välkänt, det är där hela vår bardom utspelat sig och just därför vill en del av mina vänner inte flyttar tillbaka. Kärra är historia. Men jag gillar tryggheten, de 15 min till stan och det faktum att vår nya fina lya inte bränt hål i vårt bankkonto utan kommer med möjligheter att göra mycket annat roligt. Får nog bara vänja mig vid den där mellanstadiekamraten. 

Tittar runt på bussen och känner inte igen en kotte...

Fredagsord
Kan inte både äta kakan och...

Det var först idag när jag satte mig ner och bläddrade i två jultidningar jag hittat i flyttstöket som jag kom på att jag kommer helt missa julen i år. Detta är ju helt självvalt då jag var med och klickade hem en resa istället för att njuta av svensk jul. Tänkte nog att jag skulle hinna njuta av både och då vi har nästan hela december hemma. Men det var innan vi dessutom klickade hem en lägenhet. Jaha, där rök pepparkaksbak, julstök och glöggkväll...Goda nyheter!


Bästa nyheten såhär på lördagsmorgonen! Hoppet växer att vår resa går att genomföra som planerat! 

Fredagsord
Very good day on Malapascua today!

Några höjda ögonbryn i arbetslaget när jag berättade att vi inte har planer på att ställa in vår resa till Filippinerna. Folk måste undra om jag utsett mig själv till årets representant från Rädda barnen och ska ner och rädda världen. 

Riktigt så naiv är jag inte men förstår tankarna när man ser på nyheterna. Men faktum är att två av våra tre inplanerade resemål är oskadda och helt säkra att besöka. Och bilder som sprids via media är från en storstad i Filippinerna och inte ett turistmål. Det är ju tragiskt att det ska göra skillnad med Malapascua som är en av världens mest kända dykparadis är för många en mycket kär plats. Det gör att räddningsarbetet är redan i full gång. Insamlade pengar strömmar från hela världen till just denna lilla ö vilket gör att mat, vatten och mediciner är redan på plats. Så samtidigt som människor i Tacloban svälter och vandrar runt bland lik är virke för att bygga upp lokalinvånarnas hus på Malapascua redan igång en vecka efter tyfonen. 
Uppdatering på Facebook idag : )Självklart håller vi oss uppdaterade om hur läget utvecklar sig och skulle inte åka dit om vi är i vägen eller en börda på något sätt (ytterligare en mun att mätta i ett katastrofområde). Men enligt de jag pratat med kommer vi under vad som beräknas vara uppbyggnadsperioden och vi är varmt välkomna att hugga in i arbete.

Sovrumsförvaring

I och med att flytt närmar sig så är jag nog Pinterest mest frekventa besökare. Där kan man verkligen hitta det mesta när det gäller inspiration om det mesta faktiskt. 

Funderingarna går i hur vi ska göra om vårt nya sovrum. Färg är färdigt men vad med förvaring? Jag tänker mig en delvis öppen förvaring med tyg som avdelare. Något i stil med de här...


Har måttat upp här hemma och det ska gå men bilderna får nog vara kvar som just inspiration då man aldrig riktigt vet vad som funkar förän man står i rummet. Men eftersom jag är hemma och sjuk igen så kan jag fortsätta söka vidare efter fler bilder...


En liten lya såld

Så var det klart! Vid månadsskiftet flyttar en ung tjej in i vad som inte längre är vår lilla lya i Blå Staden. Nu gäller det att rappa på för snart går flyttlasset! 


Haiyan

Vaknade i morse av att världen börjar få information om hur tyfonen Haiyan blåst genom Filippinerna och lämnat en katastrof bakom sig. De pratar om bilder som liknar Tsunamin 2004 med människor som ligger döda på gatan och hela byar som är utplånade. Den information vi fått hittills är att tyfonen gått rakt genom mitten av den filippinska övärlden vilket gör att de mest drabbade platserna är precis vid vår reserutt. 

 Vi planerar att besöka de platser som är skrivit i rött och ön Malapascua har ännu inte lyckats nås men bilder uppifrån ser ut såhär:
Malapascua är en ö strax norr om ön Cebu och är mycket liten. Från norr till söder mäter ön strax över två kilometer och från väster till öster ca en kilometer vid det bredaste stället. Malapascua ligger ganska isolerat. Det finns till exempel inga bankomater, läkare eller sjukhus på ön. Bara strand, hav, palmer och en primitiv liten by. 

Jag och Mikael beslutade oss ganska tidigt att vad som än händer så ska vi inte ändra våra planer. Om tanken var att åka dit och njuta av deras fina ö innan tyfonen kom så tycker vi det är viktigt att åka dit även nu i efterhand och se vad vi kan hjälpa dem med istället för att välja en ö som drabbats mindre för att inte förstöra våra semesterbilder.


Funderar på vad jag som enskild person kan göra. En insamling kanske? Kläder och leksaker till barnen som man tar med ner...


Alla invånare och även vårt boende på Tepanee Beach Resort ser i allafall ut att ha klarat sig okej även fast det ligger ute på udden av ön. 

 38 dagar kvar och mina tankar finns hos alla de familjer som från början inte hade mycket men som nu inte har något kvar. 


 

Avbrott

Inne på dag 4 i budgivning och det ser ut som att det är klart. Men jag väntar med att ropa hej innan alla papper är påskrivna, först då kan jag andas ut efter en veckas ansträngningar. 

Istället åker jag in till stan och träffar två vackra damer som jag håller kär. Hoppas att de kan få mig på andra tankar och vad slår en brunch på Post hotell och lite skvaller? 
Ses om en stund! 


Fredagsord
Budningskarusell

Saker blir sälla som man tänkt sig. Budgivningen som vi väntat på så länge utvecklade sig till en karusell med extra spontanvisningar, budgivare utan lånelöfte och bud som aldrig kommer. Jag nästan chockas av hur illa jag hanterar situationer där jag själv inte kan påverka och styra mitt öde. Sliten som få skiter jag i allt idag. Köpt mig en islatte och chokladbit och planerar att spendera kvällen på soffan med mig själv. Snart måste ju allt vara över...Välkomna på visning


Idag är det visning för vår lilla lya. Åter igen har gårdagen spenderats med att putsa vårt hem (och dölja skavankerna) Blir helt nojjig och har dammsugit mattan minst 15 gånger. Nu hoppas vi bara att det kommer mycket folk i ikväll och i morgon så att denna historia kan få ett slut. Spänningen är olidlig...

Lite häng!

Var lagom bakis igår efter drinkkvällen med tjejerna. Slappade hela förmiddagen och åkte sedan in till stan för en kväll som skulle visa sig bli helt perfekt. Hade kommit över två biljetter till Al Pitcher som är min absoluta favorit bland stans up så tog med mig Marie till Folkteatern. Innan möttes vi dock upp för en burgare på Burgerson som satt där den skulle. Så mätta och belåtna tränade vi sedan musklerna i 1 timma 20 min dubbelvikt i skratt! 
Efter showen var ju klockan bara barnet så Terre dök upp och vi styrde mot Björns bar. Detta är ett ställe jag velat gå till sedan innan vi flyttade till Stockholm så känns som att det var på tiden. Ett glas riktigt gott vin och en plocktallrik med två av de bästa. Åkte hem och la mig med ett leende på läpparna! GårdagenJello - urk! : ) Tack för igår tjejer! 

Hela gänget & jag

Ikväll vankas det drinkkväll med tjejerna. Reglerna är att alla kommer med en drink var som de bjuder på. Förra gången vi gjorde detta blev det galet gott och trevligt och ikväll har vi dessutom bjudit in två vänner till så hela nio drinkar ska intas. Här ligger ribban högt! Jag bjuder på Cava med en sorbetkula i och väntar på spänning vad de andra har med sig. Men innan korkarna flyger blir det hämtmat och återseende av barndomsvänner från förr. Happy fredag allihop! Fredagsord