Sanningen

Ibland när jag ska ge mig in i något nytt och är rädd för vad livet ska ge mig har jag svårt att ta till mig uppmuntran. "Det löser sig ska du se" och en dunk i ryggen från någon som säkert gör sitt bästa men inte har en jävla aning. 

När allt man vill är att få veta men istället tvingas invänta det som komma skall. Då är det så skönt att ha någon i ens närhet som faktiskt vet. Som tar sig tid att både lyssna och berätta. Berätta hela hennes sanning som gör att jag kan möta min lite mer beredd. 
Sant varje dag! 

12 dagar kvar!

Det är nedräkning på hög nivå här hemma. Bara 12 dagar kvar tills vi drar till New York. 

I vanliga fall så försöker man undvika de värsta turistfällorna men i just New York känns det som ett måste att få med allt det turistiga för att fått uppleva stan. 
The top of the Rock!
Ro båt i Central Park
Åka Staten Island Ferry och se...
Frihetsgudinnan 
The High Line
Rooservelt Island mini Linbana
Brooklyn Bridge
12 dagar kvar!! 

(Bilder tagna från Pintrest)

Al Pitcher

Har man inte sett den här komikern innan så bör man genast kolla upp när han är i stan nästa gång. Skrattat så jag fick ont i magen och tårarna sprutade. Så himla gott att få skratta riktigt, riktigt mycket ibland. 
Al Pitcher och hans turné Nääämen

Fredagsord
Street Friends

Kan man äta för många hamburgare? Inte om man frågar Mikael! 

Har man vilodag från Vagnhallen, vad passar då bättre än att strosa bort Street Friends foodtruck utanför Fiskekörkan. Solen sken och burgarana var billiga och goda! 

En klassisk med söt och vanliga pommes (extra plus för vitlöksdippen)


Spontan

Vi brukar kolla på ett program som heter "Svett och Etikett" med Kalle Zackari Wahlström på SVT. Ett roligt träningsprogram med den här lite smått tokiga karl. 
I senaste avsnittet skulle Kalle lära sig att surfa och pratade mycket om att han hade svårt att hitta den rätta inställningen. Man ska vara maximalt avslappnad på livet och vara expert på att ta dagen som den kommer. Kalle hade problem då han gillar att planera, analysera och göra listor. Beräkna hur lång tid saker tar och se om han kan förutspå framtiden. 

Jag är precis som Kalle. Mikael log lite och frågade om jag kände igen mig. För en kort sekund funderade jag på om jag borde söka upp Kalle och gifta mig med honom istället så kan vi leva ett perfekt inrutat och planerat liv. 

Men så tänkte jag att det kan vara bra att väga upp livet med lite Värmländskt "det ordnar sig" strunt och flummigt tänk. 

Efter tre små världskrig har jag även slutat visa Mikael alla mina uppstyrda och välplanerade planer för New York. Det ska visst vara spontant och "gå lite runt hur som helst". Tror han ja....

Slottskogen

Slottskogen är inte bara för små. Det är allt bra mysigt att promenera runt där även fast man är vuxen. 


Sen kan vi ju säga att utflykten var för Filip och att de här två på bilden inte njöt lite extra av en glass och kaffe i solen. 

Fredagsord
The Stock Yard

Idag efter ett riktigt tufft fredagspass på Vagnhallen drog vi på stan för en hamburgare. Då Butchers Market var stängt pga renovering så googlade jag lite på ett annat ställe jag hört talas om.
På gatan lite längre ner från Butchers ligger The Stock Yard som även de serverar riktigt goda hamburgare. Stuket är det samma och jag gillade dem extra mycket för att de var precis lagom stekta (lite rosa) med luftigt bröd och goda tillbehör. De pommes som serverades till var goda men Maries sötpotatispommes var snäppet vassare.
Maries lite nyttigare variant.
Blev så mätt att jag var tvungen att avlägsna vissa accessoarer.
 
Pluspoäng för lokalen som var liten men bra planerad så man inte behövde trängas med bra ljudnivå och ingen matos. Riktigt bra ställe med andra ord! 

Snatch

Det svåraste lyftet i Crossfit för mig är en Snatch. Det måste gå snabbt, explosivt, nära kroppen. Bra startposition, hållning, upp med axlarna, ut med höften och LYFT stången över huvudet! Sjukt många saker att få till samtidigt. 

Här är min Snatchblick (fokus!)...
och så här snygg är jag under tiden...
Några lyft kändes bra idag och jag fick se på film att det går åt rätt håll. Då är det ok att man inte var så snygg under tiden...Rooftopbars NYC

Jag gillar inte att gå ut och festa, det är inte min grej och krogen har lite tappat sitt syfte efter 8 år i en relation med mannen med stor M. 

Men jag gillar att gå ut och ta en drink. Gärna en god och välblandad drink i en annolunda miljö. Så vad passar inte bättre än att besöka minst en takbar per dag i New York. För ska man ändå dricka den där goda drinken kan man mycket väl göra det med en utsikt! 

Så ett glas...
...med utsikt över Central Park
...från den högst belägna i New York
...en där man kan vila ögonen på Empire State Building 
...en lite mysigare i DownTown Manhattan
...och en i Brooklyn med staden framför sig. Dessutom med en pinnglass i. För vem vill inte pimpla pinnglass-bubbel?! 

(Bilderna är tagna från Instagram från öppna konton med #rooftopbarnyc)


Crossfit och Galenpanna

Nu kanske ni fick höga förväntningar på min helg som varit och trodde att jag varit med om spektakulära saker. 

Men ibland är det enkelhet som gör det. Vaknade upp i lördags och var ganska sliten. Hade tjuvkikat på lördagspasset men eftersom det verkade så väldigt jobbigt så hade jag avbokat mig kvällen innan. Men så gör man inte riktigt inom Crossfit och då det dåliga samvetet gnagde så hoppade vi i bilen och åkte till Vagnhallen ändå. 
Passet var tufft men jätteroligt! Vi körde team och jag parade ihop mig med en kille som komplementerade mig perfekt. Det inte jag kunde, det kunde han så vi kunde ta oss genom! 

Sen åkte vi hem till Tess och Jimmy för grill och spelkväll. Årets första grillade hamburgare satt fint innan vi drog igång lite Galenpanna. Svårt men roligt och lite knivigt när man sätter ett helg gäng tävlingsmänniskor runt samma bord. 
Ni ser ju hur jag vinner! 

Söndag var vi bara hemma och planerade vår New York resa. Härlig helg! 
Börjar bli många fik, restauranger och takbarer som ska hinnas med på 5 dagar i New York i maj : ) 


Tillbaka till fredag!


Tiden går så fort! Önskar mig tillbaka till fredag när man hade hela helgen framför sig. Jag hade ändå en toppenhelg, berättar mer om den i morgon...

Fredagsord
Vår!

Helgen sprang förbi och lämnade kvar en önskan om mer. Våren kom med känslor om att det börjar nalkas värme, ljus och möjlighet att njuta utomhus. 

Man kanske fortfarande behöver ha en halsduk men vårjackan räcker oftast gott och väl och i solen sitter första fikat på balkongen gott! 
Välkommen våren! 


Långfredag

Långfredagen blev jag bjuden på brunch hos Tess och Fille. Mycket gott på bordet och en livlig liten som underhöll oss under tiden. 
Sen drog jag iväg för ett påskpass på Vagnhallen. 45 min special med ett gott gäng. 

Sharam bjöd på korv efteråt. Stark som satan men god efter all löpning. 


Fredagsord
Maglia Enotica

Igår inledde jag påskfirandet med att möta upp två favoriter! Tyvärr fastnade bara en utav dem på bild, varför tog du inte kort på dig själv Sofia?! : )

Vi sågs på Maglia Enotica som är en lite underbar italiensk resturang i Majorna. Tre rätters som avnjöts i bästa sällskapet och med skratt, skvaller och samtal om hur livet inte alltid blir som man tänkt sig. En kväll jag lever på länge! 
Risotto, lamm och en sorbe som försvann snabbare än kameran kunde fånga.