Trolltunga tur & retur

Tidigt söndag morgon packade vi bilen och åkte mot Odda i Hadanger och Trolltunga. Bilturen var lång och svår för någon som bara åker i storstaden men efter 10 timmar nådde vi fram till campingen. Där och då fick vi veta att nästan hela berget låg i snö och att temperaturen låg på ca 3 grader. 

Dagen efter stod kl på 06.00 för att komma iväg så tidigt som möjligt och efter 4 timmar stod vi på toppen av Trolltunga. Då hade vi vandrat i berg, snö, slask, lera och forsvatten. Vi hade klättrat rakt upp, glidit ner i snö och vandrat långa sträckor på platt mark. Den 1,1 mil långa vandringen upp var gjord och det kändes i kroppen. Då var det bara att byta till torra kläder, äta lite mat och ställa sig i kö för att kunna fotografera sig ute på den berömda tungan. Vi tog ett enda ute på berget och flera andra riktigt fina bilder runt om på toppen. 

Efter ca en timma var det dags att vandra ner igen. De första 7 km gick bra och kändes lätta. Sen började en våldsam vandring ner som avslutades med ett 1 km lång stup. Jag bad för mitt liv mer än en gång den sista timmen. Väl nere på darriga ben var vi bra stolta över vår vandring men trötta som aldrig förr! 

8 h upp och ner (plus en timme på toppen) var vi mer än nöjda över. Nervös fotografering! : ) Med hjärtat i halsgropen hela tiden. Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback