Härnösand

Hit ska jag! Sitter på tåget på väg till Härnösand för en veckas ass.kurs. Ser fram emot att få komma till Norrland, träffa lite nytt folk och komma bort från Manilla. Bara att få komma till ett ställe som lagar all min mat och att jag inte behöver diska på en vecka gör det hela nästan som Turkiet igen (minus värmen) Med mig i bagaget har jag även Gustaf, Kina och Petur från jobbet så det kan nog inte bli mycket bättre. Den enda som inte uppskattade den här lilla trippen är Mikael som blir ensam hemma en vecka igen (men sen är jag hemma till jul så då hinner du tröttna på mig!) Mot NORRLAND!

 


Tintin

Mikael ringde från Uppsala och frågade vad vi skulle göra idag och jag svara självklart att "jo, men jag måste städa, tvätta och träna..." När vi lagt på funderade jag på om det var saker jag verkligen behövde göra. Fy, vad tråkig jag kan låta ibland tänkte jag så jag kolla istället upp om det fanns biljetter kvar till den nya Tintinfilmen. Det fanns det och det var ju tur så slapp jag ha en sån prettosöndag. Filmen var jättebra tyckte jag och väl värd att se! Om ni ska göra det så gör det dock ej på Park på Östermalm, det kan hända att det är charmigt att de har sparat den gamla biosalongen men när man betalar 130:- för en film har man inte lust att sitta på barnkudde bara för att kunna se, sitta och hålla i colan för att det inte finns hållare och att en del av duken skymms av en trappa. Men utöver det var det myspys! =)


Bästa stunden

img_9287 (MMS)

Bästa stunden på hela veckan - Lördagsfrukost med Mikael. Men sen lämnar han mig för grabbkväll i Uppsala och jag måste fundera på vad jag gett mig in på i kväll...


Fel bror!

img_6403 (MMS)

Idag kom en elev på jobbet och frågade mig om jag var gravid. Han är inte ensam om att undra på det senaste. Inte för att jag tror att jag ser så gravid ut eller att det finns någon annan orsak för folk att misstänka detta. Nejdå, det är lillasyster Therese som såg gärna ville skrika ut sin glädje över att hon ska bli faster. Hon använde det ypperliga forumet Facebook till detta men missade att tillägga vem av bröderna Rangfeldt som ska välsigna henne med denna titel =). Tog en stund för folk att förstå att det var HENRIK som är den blivande pappan (och inte jag som är den blivande mamman) och fortfarande idag verkar det finnas en viss förvirring. Facebook är allt härligt underbart! =) Stort grattis till Sandra och Henrik som faktiskt ska ha ett litet barn!


Djurgården och fuskpasta

Gjorde världens bästa grej idag som jag borde tänkt på tidigare! Stannade kvar på jobbet och sprang min vanliga runda på Djurgården efter jobbet. Då hann jag inte bli trött och tappa gnistan för träning eller hungrig. Solen sken fortfarande på himlen och gav min massvis med energi. Sen är det ju bara helt underbart där ute, hösten visade sig från sin bästa sida och jag började fundera på om det inte var nästan (jag skrev nästan) i klass med springa barfota-i-turkite-en-solig-morgon... Djurgården kommer för evigt ha en speciell plats i mitt hjärta!

 

Bilden är lånad från Google men här springer jag helst!

 

Sen var jag hemma, färdigtränad till 17.30 och hade hela kvällen på mig att bara njuta! Gjorde en väldigt god rätt till middag som kommer att ätas igen just för att det var både gott och superenkelt! Köpte färska (men färdigrullade) köttbullar på Hemköp igår och de la jag råa i tomatsås som jag kryddade med allt möjligt och detta lät jag koka länge och åt med squash som jag hyvlat (till fuskpasta) Jättegott!

 


Pippimössa från Lykke Liten

img_6202 (MMS)

Måste bara visa min fina mössa som jag fått av min vän Sofia. Hon har med sin mamma startat ett litet företag som syr mössor (och lite annat) till barn. Jag beställde en "Pippimössa" som kom på posten innan jag drog till Turkiet. Idag är första dagen jag har den på mig och har fått så många komplimanger för min huvudbonad! Här kommer adressen, gå in och kolla!  http://lykkelitenmossan.blogspot.com/ Och tack kära Sofia för mössan! <3


Avslutning i Göteborg

Avslutade hela semestern med en helg i Göteborg. Det har varit lugna puckar dock, träffade pappa och Anneli igår och det var bara så otroligt skönt att gå göra det! Se att de har det bra och få sitta ner och prata lite. Idag gick jag upp i söndagsottan och begav mig till Haga där jag mötte upp Marie och Terre för en väldig mysig frukost. Vi pratade framtid och allt som hända ska (om det nu blir så, livet har ju en tendens att påverka planerna) Jag saknar mina tjejer så! Vill kunna sitta sådär minst en gång i veckan och bara tjöta. Inte vara sist att få redan på saker och inte behöva dra en resumé av mitt liv för att det var så längesedan sist. Men man kan inte få allt och den tiden kommer även den. Jag vet.

Bilderna är stulna från Marie =)

 


Turkiets bästa!



















Skål! =D


Härlig tisdag!

Solen går ner över Side. Idag har det till allas lättnad varit sol men lite kallt. Har legat på stranden hela dagen och läst pocket. Kan livet vara såhär skönt..? Ikväll ska vi gå på restaurang istället för att äta buffén. Fiskrestaurang till råga på allt (gillar inte fisk så mycket) Men vad gör man inte för lilla mamma. Nu fördrink på balkongen. Trevlig tisdag! =)

 


Men vi äter lite mer då...

Idag har regnet fullkomligt ÖST ner nästan hela dagen. Då finns det inte mycket mer att göra än att äta och äta lite mer. Och det gör vi ska ni se! Även fast frukosten är rejäl så är det bråttom till lunch och till middag är man så hungrig så man börjar fundera på hur kroppen fungerar...? Där emellan är det fika, frukt och kanske en glass. Dessutom avslutas ju varje måltid med det stora dessertbordet. Som tur är så ser de turkiska bakverken betydligt godare ut än var de smakar. Har dock hittat en karamellpudding som gör mamma lycklig och som påminner om Norge. Kommer nog rulla hem härifrån. Idag unnade jag mig dessutom en liten liten skål pommes. De var himmelskt gott! =)

Hur ska jag klara av att föda mig själv när jag kommer hem?

Bilderna är lite kassa men det får ni leva med...

 


Bara ben!

Älskar att detta är allt jag behöver ha på mig ikväll! Värme <3

 


Med lätta steg

Tog en tidig joggingtur i morse innan frukost. Nu tänker säkert en del av er "jobbig hon är som inte bara kan koppla av på semestern" Men faktum är att just semestern är en helt självklar tid att träna på om man frågar mig.

Tisdag eftermiddag. Trött som fan och helt slut i huvudet efter en dag på jobbet. Skynda hem och försöka komma ut innan hungern och mörkret tar över mig och Stockholm. Hela kroppen skriker "lägg dig i soffan!" Men jag vet att jag måste. På tunnelbanan till Årstaviken är jag på väg av tre gånger men vinner sist över mina demoner. Oroar mig för att jag har för lite kläder på mig när jag känner den råa vinden och börjar den tunga rundan. Kämpar i uppförsbackarna och blir omsprungen igen och igen. Jobbet maler i huvudet på mig och jag har svårt att slappna av. Sista biten är för tung men väl framme måste jag ändå skynda mig upp och hem så jag inte blir förkyld. Väl hemma orkar jag inte fixa mat så kokar två ägg och trycker i mig en banan. Äntligen färdig!

Morgon i Turkiet. Vaknar utvilad runt 07.30 ligger och drar mig innan jag till sist drar på mig tunna kläder, grabbar tag i skorna och möter städerskan på väg ut. Hotellet ligger öde förutom ett fåtal morgonpigga. Solen har kommit en bit upp på himlen men det är fortfarande lite morgondis så optimalt för en löptur. Väl nere på stranden slänger jag av mig skorna och börja springa längs med vattnet barfota. Springer om en gubbe och ler så stort att han måste tro att jag är lite tokig. Jag och havet leker tafatt men ibland blir jag lite för kaxig och det ljumna vattnet stänker upp. Funderar över varför ingen har ring och frågat varför jag vill vara med i nya Baywatch (är ju helt klockren!) Solen värmer skönt i ryggen och jag springer med lätthet i 20 min innan det är dags att vända. Väl hemma känner jag mig pigg och helt klar i huvudet på tankar. Slår mig ner och blir serverad en omelett och yoghurt med färska frukter.

Som sagt, träna på semestern känns inte så dumt. Nu ligger jag och tar igen mig lite och idag tänker jag njuta extra av dessertbordet =)

 


ALL INKLUSIVE!

Första dagen på semestern har hittills varit härlig! Bra väder och jättefint hotell. Stället kryllar av tjocka tyskar och stämningen är på topp! (har fram tills nu bara sett två personer i min ålder) Dock får det här med all inklusive och alla val mig att tvingas reflektera. Behöver jag verkligen en pizzaslize MELLAN frukost och lunch och är det nödvändigt med vin innan kl 10 på morgonen? Folk här kör all in men jag tänker hålla mig till "gratis är inte alltid godast..."

Nej, nu väntar mamma på stranden!

 


Räkmacka och ett glas vin innan avgång! Nu...

img_4501 (MMS)

Räkmacka och ett glas vin innan avgång! Nu åker vi... =D


Fredag den 14 oktober

Började nästan fundera på om fredag den 14 oktober aldrig skulle komma. Oj, vad veckan har singlat sig fram! Men nu sitter jag på flyget på väg till mamma i Göteborg där vi senare ska ta oss vidare till en veckas semester i Side, Turkiet. Kan nog inte längta mer nu...


Squash

img_0627 (MMS)

Så här tuff är man efter en match squash om man heter Mikael & Cicci. Tänkte det var dags att hitta på något roligt och då var Mikaels förslag squash. Var måttligt road av idéen först men det var faktiskt riktigt roligt! Nybörjare båda två så det var inget flyt i spelet direkt men några gånger till så är det nog SM nästa.


Omsprungen men glad ändå!

img_3453 (MMS)

Gillar inte alls att springa när det är mörkt ute så det var jag vs Stockholmsmörkret idag efter jobbet. När jag var halvvägs runt Årstaviken och upp på Liljeholmsbron hade månen kommit fram och väl i mål så var det kolsvsvart. Mikael sa vid ett tillfälle att jag måste lära mig att öka tempot och det värsta som finns är ju att bli omsprungen. Jag är allt för lagom lunk och springer ofta i samma tempo. Idag sprang alla om mig, varenda kotte bara flög förbi samtidigt som jag kämpade på med min 6 km. Men det är helt ok! För mig är den största segern att jag tar mig ut och runt. Och tänk vad många människor jag gjort glada idag som fått möjlighet att springa om mig! =)


Tratt, tratt, trattisar! 

img_8069 (MMS)

I helgen ville jag gärna ut i de värmländska skogarna för att plocka svamp men det kom i skymundan för allt ätande, loppisfynd och samkväm som skedde. Men en liten söt tant dök mirakulöst upp och donerade en hel kasse som vi fick dela på. Det var MYCKET svamp att rensa och steka och jag var jättenöjd! Döm om min förvånad när Maria idag på jobbet gav mig ytterligare en pappkasse med fler trattkantareller. Jag är så otroligt tacksam för de människor som finns omkring mig (nu räcker det dock med svamp!) Nu är vi säkrade för hela vintern!


Vintern knackar på...

img_6039 (MMS)

Vad är det här? Var tvungen att titta på klockan när jag kom utanför huset idag på väg till jobbet. Är det fortfarande natt? Plötsligt knackar vintern på dörren. Tur att jag ska till värmen nästa vecka för jag känner mig inte redo för 5 månader av kyla och mörker.


Rangfeldska tårtan

img_5074 (MMS)

Grattis lillasyster Therese på födelsedagen! Tårta för hela slanten. Familjen Rangfeldts födelsedagstårta är något extra =)


Värmland

img_6455 (MMS)

Sitter i bilen på väg till Värmland där vi ska möta upp hela familjen Rangfeldt. Ska bli väldigt mysigt att komma iväg och bara få umgås med svärföräldrarna, syskon och alla respektive. I morgon vankas födelsedagsfirande och loppis, om vi har tur hinner vi även med en fika på Kafferepet i stan också som blivit tradition. Så mot Värmland!


Fröken Cicci

img_3343 (MMS)

Är vikarierande pedagog denna veckan. Roligt att prova på något annat (fast det till det mesta är som vanligt men med mer ansvar) Det bästa är att man har mycket mer tid över att faktiskt fundera på vad vi gjort eller ska göra (lärare har grymt mycket planeringstid...) Om inte utbildningen vore så lång kanske jag borde utbildat mig till pedagog, det skulle nog passa mig. Men nej, jag får nog fundera vidare på vad jag ska bli när jag blir stor istället...


Fina Terre

img_1582 (MMS)

Fick nyss ett meddelande av en av de sötaste personen på jorden som offrade tid och plats i den tunga resväskan för ett par nya vita Converse till mig! Terre har varit borta in the big USA där man inte behöver slösa så för ett par nya skor. Har ett par i slim versionen i skinn men de är så äckligt sletna att dessa ny är varmt välkomna! Tusen tack Terre! =D


Elinsug

img_5343 (MMS)

Fick ett plötsligt sug att träffa denna lilla damen. Min uppgift som faster sköter jag alldeles för dåligt och önskar vi sågs oftare... Saknar dig tjejen!


Witherspoon

img_5296 (MMS)

Det måste ju vara mig Lindex tänkte på när de frågade Reese Witherspoon om hon ville ställa upp som modell i höstkollektionen. Så fort jag ser henne så vill jag bara gå in och köpa de mesta. Jag är så lättlurad och tycker Reese är underbar (och Lindex då...)!


Bullkalas = intervall

img_4164 (MMS)

Träna mer än man äter var det va..? Efter bullkalas kommer intervallträning i Hammarbybacken =D


Bullkalas!

img_5269 (MMS)

Bullkalas! Har bakat bullar i alla dess former hela dagen och ska nu ha bullkalas för Stockholmsgänget. Hoppas folk är hungriga för det blev en del...


Cosmonova

img_0390 (MMS)

På Cosmonova med Mikael och lillebror Patrik. Blev helt snurrig av 3D och schyssade barnen som envisades med att tjöta hela filmen. Jag är verkligen en äkta liten tant inombords!