Ingen salsa!

Har gått hela dagen och dragit mig för salsan ikväll, det var samma ska förra veckan och jag vet inte varför... Kanske är själva grejen att man står och kramar okända män i en gammal källarlokal och inte riktigt kommer någonstans hur mycket man än trevar på med stegen (kan bero på att det typ inte finns så många män att träna med så hälften av tiden försöker man få till det ensam) Så jag åkte hem och la mig på sängen och vägrade åka fast Mikael i all välmening försökte tvinga mig. Visste att jag skulle få dåligt samvete om jag inte gick då jag redan har betalat för skiten (och är nog uppfostrad att om man påbörjar något så ska man avsluta det) Så jag ringde till mamma och sa att hon var tvungen att säga att det var okej att jag inte går dit mer utan heller borde gå på H&Ms rea och köpa något fint. Det sa hon att jag fick! =)

Jag är drottning i mitt eget liv! (som en mycket klok man sa till mig varje fredag i 4 års tid)

Rean var också skit, vilket jag borde förstått men jag hittade en jättefin sjal en annan affär.

I morgon är det fredag hela dagen - Jippi! (förrutom att jag stänger...)

Träningsnarkoman nästa!


Från och med idag är jag (lite oväntat) guldmedlem på SATS. Har ju provat på hela den där Friskis & Svettis grejen men gympa var inte riktigt min typ av potatis så jag kollade runt lite och tyvärr så måste jag lägga ut en hel förmögenhet för att hitta ett ställe som kan erbjuda mig det jag vill ha... Det måste finnas många danspass och möjlighet att kunna träna på flera anläggningar eftersom jag inte vet var jag kommer att bo framöver. Och Sats står där med öppna armar och bjuder på både Zumpa och Kinesis (..?) Jävlar va vältränad jag kommer att bli, så måste det ju vara eftersom jag betalar så mycket väl..?

Annars rullar allt på som vanligt, det var måndag i går och tisdag idag... Stickar som bara tusan eftersom det var fler som blev förtjusta i min nya mössa!





Helg - lite här och lite där...

Så har helgen kommit och gått. Just denna har jag tillbringat lite här och lite där. Tog tåget till Hannah och Eskilstuna direkt efter jobbet i fredags och hade en helkväll med hemmagjord pizza, vin och massa skitprat. Vi hade ett helt år att ta igen så det blev en del om livet i allmänhet och allt som hänt. Hannah och jag studerade till tolk tillsammans och nu gör hon ju det som jag egentligen också skulle gjort, nämligen tolkar. För min del känns det alltid lite sorgligt när vi pratar om hennes jobb. Då blir jag påminnd om hur det blev och var jag är idag. Men i fredags kom jag på mig själv med att tänka att det är okej. Jag gillar mitt jobb idag och är väldigt tacksam för att jag fick det. Kanske en liten vändning i livet...

Jag, Hannah och Lova den där sommaren som var helt galet rolig!

 

Dagen efter drog jag vidare för att möta upp Mikael hos Oskar och Malin i Uppsala. Jag och Malin hade bestämt oss för att ha stickjunta samtidigt som killarna skulle spela FM =) Vi stickade som bara den, åt god mat och tittade på "Lite sällskap", att hänga med Malin och Oskar är alltid lika kul!

 

 

Min mössa som jag stickade klart...

Uppsala är så mysigt. Om det inte låg så långt från Stockholm skulle jag lätt bo där!

 

Hoppas ni haft en trevlig helg!

 



Sticka sockor del 1



Igår var det änligen dags för min stickkurs på Garnverket som jag gått och väntat på. Det var verkligen jättetrevligt! Väldigt charmig liten affär på Kungsholmen där de hade dukat upp med massa garner och fika, så alla slog sig ner i en ring och tillsammas försökte vi lära oss att sticka sockor. Det var enbart damer som hade anmält sig och det var i blandade åldrar (ca 50% mammas ålder och 50% min ålder) Birgitta som hade kursen var en supermysig liten rund tant som var otroligt pedagogisk! Jag fick reda på att jag stickar som man gör i USA (typ lite åt fel håll...) och att jag gjorde helt rätt men resultatet blev tyvärr mossstickning då jag hela tiden glömde om jag hade stickat en avig eller rät maska (mossstickning är typ ett annat ord för fel...) Men sen skärpte jag mig och resultatet blev fin fint! Nu är det bara att sticka på så att halva sockan är färdig till nästa gång om två veckor då vi ska få lära oss att slutföra det hela.


Friskis & Svettis

Idag körde jag mitt första pass på Friskis och Svettis och jag trodde nästan att någon hade anmält mig till dolda kameran (varför händer detta alltid mig...?) Som instruktör kommer det en rysk kille i 40 års åldern med de tajtaste byxorna jag någonsin sett på en man (röda dessutom). Han visade stolt upp hela det instoppade paketet och började passet med att sätta på sig sina oranga solglasögon och körde sedan en hel rad discomoves till de 5 senaste shlagerfestivlasbidragen från Baltikum. Jag kunde inte hålla mig för skratt men blev förvånad av att ingen annan i salen rörde en min. Hela situationen var ju helt bisarr. Tantgympa/baltisk disco på Friskis & Svettis. Allt jag kunde tänka på var:             




Det bästa var när han gav instruktioner...
-Babuda be baga bedag tell hager (...till höger)
Sen började han svettas så det skvätte och körde så hårt så han dreglade, visste knappt var jag skulle ta vägen.

Vilken persolighet, tack Max, du gjorde min dag!



SHOPPING!

Idag träffade jag Kina från jobbet och vi drog iväg på en shoppingtur till Nacka Forum. Shit vilket köpcenter! Helt i min smak med det mesta som behövs. Där tillbringade vi några timmar och jag kom hem lycklig men mycket fattigare än innan...

 

Några av de saker jag fick med mig hem

 




 

 

En paus i soffan

(skulle egentligen haft med Kina men hon blev suddig)

 

Nu är jag helt slut! Tack Kina för en härlig dag!

 


Veckans fina

Inte långt därifrån vi bor ligger Hammarby Sjöstad. Här vill jag bo! Helt nybyggt område som påminner om Eriksberg i Göteborg (fast med 1000 gånger mer charm och lyx!) Vi tog en promenad längs vattnet och tittade in de sanslöst fina lägenheterna och jag drömde mig bort för en stund från min bostadslösa situation.

 

Bäst av allt var kanske att den här restaurangen låg mitt i paradiset... =)

(göteborg var namnet)


Salsa!

Vilken lång dag det har varit! Vi var på studiebesök med de små knottarna idag på förmiddagen. 4 timmar ute i regn och rusk för att få träffa polisen, brandkåren och en busschaufför...(!?) Attans vad kallt det var! Men eftersom alla brandmän/poliser alltid är så väldigt fina att titta på (hur kommer det sig? Är det ett krav på intagningen..?) så överlevde jag dagen. Sen var det introduktion för nyanställda i den myndighet som Manilla ingår i (väldigt seriöst!) och efter det dirket till salsan. Var så nära att bara skita i det och åka hem men jag vet att det gör mig glad och det är nog precis vad jag behövde efter en känslofylld och lite deppig vecka...

Det går sådär med dansen alltså. Lyckas inte riktigt få till den där halvsnurren eller det där sista steget. Men så finns det en man på kursen som är helt underbar (jag tror han är inhyrd). En superkort, lite knubbig medelålders man från sydamerika med de mjukaste händerna.

- Nej, vännen du måste titta mig djupt i ögonen och verkligen mena det! Och när jag tar på dig så ska du lite på mig. Jag vet var vi är påväg.

(kan tilläggas att jag inte är så lätt att föra, jag gillar visst att bestämma kan det verkligen stämma..?)

Stegen satt nästan helt perfekt! =)


Höst i Stockholm



Nu är det höst här i Stockholm för idag har vinden varit rå och regnet hängt i de tunga molnen. Jag gillar hösten om det är klarblå himmel och frisk luft. Får hoppas att det blir en sån höst i år...

Jag är fortfarande sjukt trött varje dag när jag kommer hem från jobbet och jag vet att det är för att jag inte har kommit igång med träningen än (varför är man så lat..?). Men i morgon är det jag som beger mig till Friskis & Svettis och kör prova på i två veckor. När jag såg Stockholms siluett i mörkret i söndags så trodde jag att mitt hjärta skulle gå sönder för att jag bor här och inte hemma där allt det fina finns. Så för att bota mitt hjärtesorg är det dags att ge sig ut igen och hitta på lite saker. Får se vad jag komma på =)

Idag bokade iallafall jag, Kina och Sofie på jobbet en resa hem den 3 december då vi ska gå på Jul på Liseberg. Ska bli toppenkul att få ta med tjejerna ut på en tur på stan!

Göteborg

I fredags på jobbet kom en liten tjej fram till mig och frågade varför jag var så himla glad just idag. Det var ju inte så konstigt att jag gick runt med ett leende på läpparna hela dagen eftersom jag skulle få åka hem!! =)

Jag flög till Göteborg och blev hämtad av finaste Terre som tog mig raka vägen hem till Lisa och Magnus i Sävedalen där det bjöds på den mest fantastiska tapasmiddagen jag varit med om på länge! Sangrian flödade och efteråt blev det tårta. Sen satt vi halva natten och spelade sällskapspel. Underbara vänner! Ni betyder så mycket för mig!






Lördag spenderades med min älskade mamma. Det var så härligt att bara vara hemma hos henne och ta det lugnt och prata om det mesta. Min fina mamma i Norge.


Sen kom söndagen och jag träffade upp Sofia och Rebecka för en brunch på Incontro som inte var fy skam kan jag säga! Kul att få träffa tjejerna igen och prata ikapp om allt som har hänt. Jag glömde självklart kameran men här kommer en bild på mina härliga vänner och mig på den tiden då vi fick ses varje dag. Två av de bästa åren i mitt liv!

 

Min helg var perfekt för att alla ni finns! Tack!




I morgon - Hem! ♥

Åhh, vad jag har längtat! I morgon är det äntligen dags för mig att få åka hem till älskade Göteborg med allt vad det innebär... Helgen är fullt planerad och det ska bli så härligt att träffa alla igen! Det två första veckorna här var väldigt jobbiga men nu känns det som man börjar vänja sig lite. Förutom att jag åkte tunnelbanan åt fel håll idag när jag skulle hem från salsan. Det märkte jag inte förän de ropade ut i högtalarna att vi stannat på endhållplatsen i Alvik. Jag bor inte i Akvik...

Men i helgen får jag åka spårvagn och det är jag expert på!



Nu ska jag sova så att det kan bli fredag snart!

Vilse i skogen...

Om man ska gå ut och springa i ett område som man inte har så mycket kännedom om finns det några saker man bör tänka på så att man inte behöver springa runt i skogen i en och en halv timme efter att man egentligen är klar med joggingturen.

1. Ladda alltid mobilen så att du kan ringa efter hjälp eller faktiskt kan använda GPS:en som finns i.

3.Ta inte en "genväg" utan håll dig till den upplysta vägen.

2. Ring inte Mikael i ren panik och grina, det skapar en viss oro.

3. Ta alltid hand om ditt egna tunnelbanekort när ni ger er ut så att när en kontrollant kommer på tvärbanan så slipper du gråta för honom också för att slippa böter.

4. Ta med egna nycklar och lär din kära sambo att alltid åka hem när man kommer ifrån varann så slipper du fråga främmande människor om du kan få låna deras mobil för att spåra honom.

Har lärt mig en hel del ikväll...

När det var som värst och jag befann mig mitt inne i Nackareservatet totalt vilse i skymningen så stannade jag upp och tog ett kort (haha, vet att jag är konstig)

Totalt, jätte vilse...


Alla dagar kan inte vara perfekta

Så här känner jag mig idag...

 

Jag vet att alla dagar kan inte vara perfekta men just idag hittar jag inte så många skäl till att älska Stockholm och hela denna attans flytt. Saker och ting verkar inte riktigt falla på plats utan problemen jagar oss hela tiden. Så fort något är löst så kommer det ett nytt. Idag fick jag reda på att min lön har försvunnit i posten. Den skickades på avi till Göteborg och sen skickade Lova vidare den hit men någonstans påvägen från Selma Lagerlöfs torg och Stockholm har den gått upp i rök. Bara sådana små trevliga saker... Nu måste jag ringa ett visst antal samtal i morgon för att se om någon kan hjälpa mig. Sen är det det där med lägenhetsletande, jag är så jävla trött på skiten! Söker hundra stycken i veckan men inget svar och dom som man faktiskt har en liten chans att få ligger alltid i stans ghetto. Visst, jag är inte kräsen men jag vill kunna åka tunnelbana hem själv på kvällarna. Men jag måste nog bara sluta lyssna på folk, var vi än hittar lägenhet finns det alltid någon som "aldrig skulle sätta sin fot där..." Skulle bara önska att jag kunde Stockholm så jag visste att Hässelbystrand är jättefint men Hässelbygård är skit. Hur fan ska jag kunna veta det? Men vem har sagt att livet är enkelt?

 

Nu ska surpuppan snart sova, godnatt på er!


De herrelösa hundarna...

Här kommer ditt inlägg Marie =)

Igår var jag iväg med Sandra och Henrik för att besöka Hundstallet som hade öppet hus för allmänheten. Där fanns hundar i alla storlekar och former som av olika orsaker inte hade ett ett hem och som gärna ville ha en ny matte eller husse. Jag trodde inte hundar blev omhändertagna i Sverige för vanvård men det verkar visst inte vara så ovanligt. Många av dem verkade ganska aggresiva och det förstår jag...

Så här söt kan man vara och ändå inte har någon som älskar en, hur är det möjligt!?

Ska jag skicka den på posten Marie..?

 

Idag pratade jag med mina fina tjejer när de var och fikade hos Terre. Shit vad jag saknar er!!

Fredag!


Sollenkroka ö

I helgen har jag bara försökt att bli frisk. Skulle egentligen åkt till Hannah i Eskilstuna i fredags efter jobbet men eftersom jag fortfarande hostar mig genom nätterna och var helt slut efter veckan på skolan så sköt vi upp det några helger. Lördag drog vi ut en ytterst kort stund till Manillaskolan och Hepathas familjedag innan det bar iväg till Sollenkroka ö, Malin och Oskar med vänner för en liten kräftskiva. Bussen tog en timma ut och sen kom Oskar och Zelda och hämtade oss med båten för att ta oss ut till ön. Det är helt sagolikt fint och med ett underbart lugn på denna plats. Tack Oskar och Malin för en fin stund ihop!

Zelda

Sollenkroka Ö

Promenad men Malin och Josefin

Kräftkalas

Kvällsmörker

Frukost

 

 


Veckans fina

Har upptäckt att Stockholm är otroligt vackert! Så jag tänkte ha ett stående inlägg som heter Veckans fina för att visa huvudstaden från den fina sidan =) Men denna veckan har jag jobbat och samtidigt varit dunderförkyld så det fina har lite flygit mig förbi. Det finns bara en sak i mitt liv just nu som är rent underbar!


Jag älskar dig!

Salsakurs!

Usch vad jobbigt det är att göra saker nya saker! Då måste man anstränga sig, kliva ut ur sin bekvämlighetszon och tänja på gränserna. Mina tankar när jag begav mig till Fridhemsplan för att gå på min första salsakurs. Men självklart var det jättekul och härligt att hitta på något själv, bara jag på äventyr i den stora staden!

När jag väl kom dit och såg alla andra smått nervösa människor så förstod jag att vi var alla i samma obekväma båt. Väl i en ring för att fördela de alldeles för få manliga deltagarna som hade anmält sig så var det som taget ur en parodi på "svensken som går på danskurs" Där fanns alla de självklara personerna med i denna lilla komedi. Han som tyckte det var onödigt att duscha och ta lite deo innan han kom. Han som helt klart kom för att hitta kärleken i sitt liv (som efter kursen frågade om vi skulle träffas igen bara han och jag och öva lite på öppethus...) Hon som redan kan salsa och såg ut som hon kom direkt från krogen. Killen som tror att man är en liten trasdocka som man kan kasta runt, runt bara för att han har fått i uppdrag att föra. Den något äldre damen som inte kan höger och vänster. Tönten som kändes som en död fisk och som bad om ursäkt för ALLT. Och de dominanta tjejen 35+ som skrek till varje stackars kille att "slappna av lite". Sen var det en där som inte kunde ett ord svenska, vet inte hur han tänkte...!?

Och så självklart jag då som hela tiden fokuserade på den tredje knappen på killarnas skjorta så jag inte skulle behöva tänka på att jag står och nästan kramar en okänd person.

Men jag hade kul och jag längtar redan till nästa torsdag. Typ, lite iallafall... =)

Är det här vår salsaweekend Terre..? =)