Sista sommaren

Jag minns den här kvällen. Det är sommar och jag var berusad efter en Stockholmsnatt på vift. Jag har just klivit av tunnelbanan tidig morgon och promenerar hem i soluppgång när jag får för mig att plocka grannes rosor. Jag minns att jag var genuint lycklig. 

Nu sitter jag här nästan tre år senare och tänker att den här sommaren är min sista innan allt drar igång, innan livet förändras. Sen kommer höst fylld med läkarbesök, hormonsprutor och om det går bra ett annat lyckligt liv. 

Jag tänker ta vara på den här sommaren och åter igen vara berusad på livet och plocka grannens rosor i soluppgång. En gång till innan allt förändras.

Mamma


I dag fyller världens finaste mamma år! Hon som närmast ser ut som jag och har givit mig stora delar av min personlighet. Hon som alltid, alltid finns där vare sig det handlar om loppisrundor, renoveringshjälp eller när jag behöver stöd i livet. 

Vilken tur jag har som har just dig som mamma. Puss och kram på din dag! 

Fredagsord




Ett nytt kapitel

November förra året fick vi svaret på frågan varför vi två aldrig har blivit tre. Det är nog en fråga som många runt om oss velat ställa men inte vågat. Jag och Mikael har varit ett par i många år och då man närmade sig 30 och sedan även några år över det så har jag kännt människors funderingar bränna. Varför kommer det inget barn?

Efter en tid började även jag fundera och vi vände oss till en klinik som gav oss svaret att det inte går. Bara sådär rakt upp och ner samtidigt som ett häfte räcktes över med texten: En liten bok om IVF. 

Där var svaret och hela världen vändes på ett ögonblick upp och ner. Efter att vi  kom ut från mottagningen började tårarna rulla och slutade aldrig riktigt komma. Jag grät över vår oförmåga varje dag i en vecka. Konstant så fort hjärnan kom i kapp så grät jag. 

Sen en dag grät jag lite mindre och mindre och idag kan jag prata om det med de omkring mig som vet men har fortfarande svårt att berätta för någon första gången.

Mitt i allt detta står Mikael med mig. Han står stadigt och finns alltid där på allra bästa sätt. Han tror det kommer att gå bra och att vi kommer att lyckas även fast de sagt att det inte går. 

I morgon har det gått lite över 6 månader sedan den där dagen i november och ett nytt kapitel startar då vi kliver in på Sahlgrenska Universitetssjukhus avdelning Reproduktionsmedicin. 

Vilken resa det kommer att bli och kanske i i slutet av det här äventyret blir vi två istället tre. 



Afternoon tea hos Dorsia

Idag firade vi den här fina vännen som gömmer sig bakom champangeglasen. Marie fick en Afternoon tea på Dorsia i födelsedagspresent i mars. Att få ihop 5 vänners schema är inte alltid lätt så nästan 1 1/2 månad senare fick vi skåla och mumsa i oss massvis med godsaker. Maffigt ställe som helt klart ska besökas igen men för en drink på takterassen! 
Grattis i efterskott Marie! 






Firad!

Firad i dagarna två för min 32:a födelsedag! Två dagar med massvis av sång, grattis sms och gratulationer.Med tidig frukost på stan och present från älsklingen (övernattning hos http://www.saltosill.se i sommar!) 
Söta Vagnhallen bjöd på 100 burpees och massa thrusters. Tack för det! Massa god mat på Pinchos som avslutades med den här efterrätten. Blommor som väntade på mig när jag kom hem från svärföräldrarna. 
Igår kom finaste vännerna på födelsedagsmiddag. Förrätt med bubbel, pulledpork med guacamole, syltad lök och egna tortillabröd till varmrätt och mandelkaka med grädde och jordgubbar till efterrätt. 



Att fylla år är helt ok! 

Fredagsord




Födelsedag!

Idag fyller jag år! Jag älskar födelsedagar och tar mig genom dem med ett leende på läpparna och pirr i magen. Ofta vaknar jag upp dagen efter och är lite besviken över att jag måste vänta ett helt år till nästa års firande. 

Så nu ska jag ut och njuta av min dag som redan startat över förväntan bra. Bjuder på en bild för bara några ynka år sedan...



Äntligen hemma!


Här satt vi på Landvetter för en vecka sedan, förväntanfulla med hela äventyret framför oss. 

Nu sitter vi hemma i soffan igen efter en vecka fullspäckad med upplevelser och nya minnen. Med 16 timmar resande i ryggen, en helt förstörd svanskota av all sittande och en kropp och knopp som kämpar för att hålla sig vaken efter tidsomställning så är jag ändå glad för att vara hemma. 

New York var allt jag förväntat mig och sett fram emot, det har varit en helt underbar resa. 

Men nu njuter jag av vår friska nordiska luft, av stillheten och det faktum att jag ska sova i min egna säng i natt. 

New York - dag 5

Idag hade vi en extra dag över till att bara hänga. Efter en rejäl frukost bestämde vi oss för att åka tillbaka till den plats vi uppskattat mest under veckan och det är The High Line. Då New York stundtals är väldigt intensivt kändes det bra att få lite lugn och ro. Gick förbi Billy's Bakery på vägen och köpte cheesecake för en liten picknick. 




Strosade runt i de delar vi inte hann med i måndags och satt länge och njöt av solen (och pinnglass) 
Då jag inte hittat så mycket att shoppa bestämde jag mig som sista utväg att kila in på H&M. Känns inte helt rätt när man åkt hela vägen till USA men de har en 4 våningsbutik på 5 Avenu som lockade. 


Gick in och plockade med mig några plagg lite spontant. Provar och alla sitter perfekt. H&M eller inte, skit samma! Så mu har jag shoppat svenskt i New York. 

P.s hittade lite på Forever 21 också så resan är räddad! D.s

New York - dag 4

Startade dagen med en rejäl amerikansk frukost på Clintonstreet Baking. Som att äta varm sockerkaka till frukost! 
Sen shoppade vi lite. Gick bättre idag, har köpt träningskläder och nya skor. 
Sen hann vi med Grand Central Station och NYC Library innan det var dags för...




New York från ovan. Nu har vi sett allt och lite till! 

I morgon är vår sista dag och den ligger lite öppen då vi fått med det mesta vi ville. Eller har vi glömt något? Tipsa oss! 

New York - dag 3

En heldag i Central Park stod på schemat idag. Vi startade med att köpa med oss massvis med färsk frukt, yoghurt, kaffe och nybakat bröd och åt frukostpicknick. Sen hyrde vi cykel för tanken var att ta oss runt i parken på lättast sätt då den är 3,4 km2 stor yta. Cykeln hade inga fungerande växlar och det visade sig att man får bara cykla i utkanten av parken, inte i där allt det fina är.

Så runt omkring här startar fenomenet vad som händer när man tar beslut som i efterhand inte alltid blir det bästa.

- Ska vi ta en tandemcykel? Ja, det gör vi! 

- Ska vi svänga av här? Absolut! 

- Det ser inte så långt ut på kartan, vi promenerar dit. Bra idé!  

Vi svor lite över vår förbannade tandemcykel som tvingade oss att samarbeta i 30 graders värme, vi åkte lite fel och promenerade alldeles för långt för en lunch. Men tur att dagen har många timmar vilket gör att i efterhand minns man bara de bra sakerna.

Sen avslutade vi kvällen med att leta upp en av takbarerna vi kollat upp. Går inte riktigt att beskriva med ord och bilderna gör den inte rättvisa. Kan säga att hakan föll några centermeter så j-vla cool var den. 
Skulle önska jag kunde adoptera den hem! 


New York - dag 2

Idag skulle vi shoppat men eftersom dollarn är jättehög just nu så är allt väldigt dyrt. Att modet här dessutom är osmickrande gör att det inte blivit mycket köpt. Men då jag gillar att leta upp kända genuina matställen så har det inte gått någon nöd på oss. Istället har vi ätit oss genom New Yorn och gått flera mil. 

I försöket att hitta något fint att köpa tog vi en avstickare för de här. Eileen's Special Cheesecake var helt klart special. Gott, gott, underbart! 


När vi ändå gjort en avstickare passade vi på att leta upp Cafe Habana och äta grillad majs med chili och parmesan. 

Sen blev det takbar och drink med Empire State Building. 

New Yorks första skyskrapa från 1902 och lite italiensk glass. 



En lång promenad till The High Line som är ett gammal övergiven godsspår från förr. Det växte igen och återfanns på 90-talet när man beslutade sig för att  bevara den och göra om den till en park i stadskärnan. Som en liten unik lång park. Så lugn och vacker och väldigt typiskt New York. 

Det var vår dag det. Tur att den bestod av många timmar så mycket som vi ätit idag. För det avslutades med pizzaslice på Artichoke Pizza och någonstans under dagen av allt annat åt Mikael stans tyngsta macka...

God natt! 

New York - dag 1

Efter en riktigt, riktigt lång resa somnade vi direkt när vi kom fram till lägenheten igår. Sov jätteoroligt och vaknade redan vid 5 och kunde inte somna om. När det väl var dags att gå upp och ut och äta funderade jag på om jag någonsin varsit så hungrig förut. 

En riktig italiensk frukost satt fint! 
Vidare ner på södra Manhattan för att ta oss över Brooklyn Bridge. 


Brooklyn Bridge Park med Manhattan i bakgrunden.
Sen var det dags för Luke's Lobster vilket är en specialitet här i New York. Hummer i rostat korvbröd. Bland det godaste jag ätit! 

Över med färjan till Staten Island för att se frihetsgudinnan. Kittlade till lite i magen när jag såg henne första gången. Nu är vi verkligen här! 


Kvällen avslutades på Ottos Tacos. Genuin, vällagad och otroligt god mat. Det var vår första dag på södra Manhattan. I morgon vankas det shopping! 

NEW YORK!


Nu drar vi!! 

Ska försöka få till ett inlägg om dagen, annars hittar du oss även på Instagram : cecilia.ekberg

Fredagsord




Brev!


Lycka är när man får brev med uppmaningen att ha det bra på resan. 

Jag skulle visst ta det lugnt och njuta också, viktiga ord som jag tar med mig då jag lätt går upp i varv. 

Tack finaste Terre! <3

Ny liten vän!

Förra veckan slog det oss att vi inte kan åka till New York med varsin mobilkamera. Kändes lite fjuttigt och inte minst tråkigt då det oftast inte går att använda bilderna mer än i sociala medier. 

Jag kan ingenting om kameror så jag skickade och frågade den mest kamera-kunniga person jag känner, nämligen Hanna. Hon fotograferar alltid och även oss när vi förlovade oss för 3 år sedan.
Hannas verk.

 Fick massvis av nybörjartips och annat att tänka på. Väl i affären visste vi lite vad vi ville ha och blev sedan övertalade att ta med den här hem 
En kompakt systemkamera med helt underbara funktioner. Som att vi kan ta riktigt bra bilder som sedan överförs direkt till våra mobiler då den har wi-fi. Visste inte ens att det fanns...

Ser fram emot att blogga med riktigt fina bilder framöver! 

Här kan ni se mer av Hanna: www.tanthanna.se


Valborg

Tappade bort min mobil i veckan så här har det varit tyst. Hittade den som tur var i Maries baklucka så den var aldrig riktigt borta : ) 

I fredags klockade jag ut tidigt från jobbet och åkte till Säffle. Vi har gått långa promenader, varit på husvisning, fikat med fina vänner, varit på loppis och hört våren sjungas in vid Byälven. 
Här, i Säffles vackraste hus bodde Mikael när han var liten. Därför var vi tvungna att åka dit och titta när den nu låg ute till föräljning. Önskar den låg närmre Göteborg så kanske vi kunde blivit med en 11-rummare! 
Mikael i sitt gamla rum med 3 meters takhöjd och dubbla sekeldörrar ut i salongen. 
Att höra Värmlandsvisan i skymning medan Valborgsbrasan brann på andra sidan älven högtidligt så man fick rysningar. 

Loppis och fika i Långserud med Oskar, Malin och Peter. Jag hitta en gamal norsk deceliterkanna.