Fredagsord
PausDagarna bara rusar fram och går åt att trampa runt ekorrhjulet. Igår tog vi dock en paus, möttes upp på stan och smaskade i oss en rejäl fika. Något av det bästa med Mikael är att vi delar varandras last för goda bakelser och fikabröd. Så det blev både lyxmacka och självklart en semla. En stund för bara oss två i vardagen var härligt! 

Drömmen om vår

I morse när jag vandrade längs Drottningtorget för att ta spårvagnen vidare till jobbet så slår det mig att det är ljust ute. Längtan efter vår kommer över en som en stormvåg. Efter att få gå i skinnjacka, att gatorna sopas rena från grus, att gräset får ny färg och en och annan krokus tittar upp. Längtar till mer energi och fler glimtar av solen. 

Men egentligen lurar man sig själv. Kalendern visar fortfarande på februari och man ska inte tro...

...men drömma får man! 

I helgen var vi en tur till Säffle. Det bjöds på hemskt väder men trevligt sällskap. Tog inte en enda bild men mysigt var det. Träffa svärisarna och Malin och Oskar som också var i stan. Det har gått så långt att vi får träffas på halva vägen i Sverige för att ses. Tycker inte om avståndet oss emellan utan längtar ibland tillbaka till Stockholmstiden då det var så mycket lättare att ses. Men en middag på Tuppen och ett löfte om att ses senare i vår/sommar satt fint! 

Sen åkte vi tillbaka tidigt till Göteborg på söndag för att skruva på köket. Jag får säkerligen pris för årets flickvän som tvingar Mikael montera käk mitt i OS final i hockey. Men snart ställer vi till med inflyttningsfest och då måste det var färdigt! Fredagsord
Dålig start

Vilken dålig dag jag haft idag! Det mesta har jag försatt mig i själv och hela dagen rullade på i en negativ spiral.

Sista 45 minutrarna hade jag dock coachningssamtal med en utomstående person som hyrts in för att vi ska få en ännu bättre arbetsmiljö. Focus på positivt tänkande och förmågan att förstår att jag själv kan styra min situation. Nästan lite komiskt att det låg precis idag för min del. 

Jag tyckte samtalet gick bra och jag kunde tillsammans med min coach konstatera att jag är på en bra plats i livet just nu. Jag mår bra och det påverkar mitt jobb. MEN jag måste lära mig ta lite lättare på livet och inte fastna i negativa saker när de väl händer. Fick hemläxa som var lagom flummig men jag kör all in och tror på det här så får vi se om jag kommer ut som en lyckligare och mer harmonisk människa på andra sidan.  

Denna bild la jag upp på Instagram i morse:
Positivt tänk va det va?! : ) 


Kök

I helgen som har pappa varit här och hjälpt oss få upp köket. Rivningen gick bra fast köket satt som en smäck mellan väggarna. 
Det gamla köket i en enda röra precis innan det rensades ut och revs.
De tidigare väggarna har tydligen gått i en underbar brun nyans.

Efter det gick nästan allt som på räls tills vi upptäckte att avloppet och vattenrören inte alls satt där vi tänkt oss. Ritningen fick ändras om och en extra tur till IKEA för att köpa två små skåp istället för det stora vi har som inte längre får plats. 

Såhär ser det ut just nu. En vecka med pill och skruvande väntar oss då gångjärn, dörrar och inredning ska på plats. Bänkskiva måste också inhandlas och komma på plats innan vi kan använda köket. Under tiden diskas det här...
Vad hade vi varit utan mina föräldrar!? Oändligt tacksamma för all hjälp och förvånade av vår egen okunskap : ) Men någon gång måste vara den första! 
Nytt på väggen

En hel hög spnontanköp fick följa med mig hem igår. Det var som att allt bara stämde och jag gick in och plockade på mig saker lite här och där. Har länge klurat på olika tavlor som vi ska ha i vår nya lya och igår sprang jag på tre stycken. De går alla i den lekfulla stilen och är svart vita. 

Här är min favorit! Av en svensk ung konstnär. 

Nu hänger de alla uppe tillfälligt med washitejp och väntar på att få bli inramade. 


Fredagsord
Tisdagslyx!

I mellanåt pendlar jag till Trollhättan/Vänersborg för att jobba. Oftast brukar det innebära att ta 9 tåget från centralen. Då fuskar jag, skippar att åka in till kontoret innan och försöker använda denna extra tid på morgonen till något speciellt. Visst kunde jag tagit sovmorgon men en timme till ger inte så mycket egentligen utan jag tar hellre igen den tiden efter jobbet. 

Istället ställdes klockan på tidigare än tidigast och ett morgonpass på Göta med axelträning blev valet. Efteråt fanns tid över så jag och Mikael åkte till ett fantastiskt litet italiensk fik på Tegnérsgatan vid Scandinavium. Där intogs en lyxig frukost med hög personlighet och goda delikatesser. När äggen stektes med salt och parmesan och doften av starkt kaffe spred sig ropades orderna ut på italienska och för en liten stund var jag tillbaka på vår lilla italienska resort på Malapascua, Filippinerna. Absolut inte sista gången jag besöker Fratelli Gridelli

En skruv lös

Helgen har varit lugn där vi förberett inför nästa helg då förhoppningsvis köket kommer på plats. Förutom att rita själva köket har allt annat gått väldigt smidigt. Att plocka ihop det själva på IKEA, hemlevererat och upp med det i lägenheten har gått snabbare än jag väntat mig. Igår kom mamma över och vi skruvade ihop skåp och lådor. Bara några svordomar och en låda var defekt men övrigt flöt det på fint. 


Sen var vi och hämtade en kökssoffa som mamma hittat på loppis i Kungälv. Ingen vacker syn men med ny färg, sittdyna och kuddar tror jag det ska bli bra! 


Tejp!

Washi tejp eller wasabi tejp, det vill säga papperstejp som man kan sätta på väggen utan att det bli märken har länge cirkulerat bland inredningssidor. Jag har en svart som jag hängt upp bilder med i Backa men då väggen inte var slät fungerade det sådär. 

Nu har jag en helt ny lya full med släta och tomma väggar som ska fyllas med liv och personlighet. Jag hänger en del på Pinterest bland mängder av inspiration och här är mina kommande projekt med dessa små rullar...


Älskar diamanten! 
Enkelt men fint! Vill gärna ha en sänggavel men något annorlunda. Får inte vara något permanent då jag tror vi kommer byta säng snart och vill kunna flytta sängen utan att lämna märken. 
Eller en storstad..?! 

Fredagsord
Banan!


Har träffat finaste lilla killen idag. Fick till och med en puss när vi skulle gå ❤️ 

(tjejerna var också med och Marie bjöd på god mat och efterrätt men ni märker ju vem som stod i centrum...)

Hej IKEA!

Efter fyra besök på IKEA är vårt nya kök nu äntligen färdigritat och plocklista utskriven. Herre vilket projekt det varit och än har vi ju inte ens fått hem det. Första gången vi var där fick vi en snabb men väldigt opedagogisk kille som hjälpte oss och någonstans mellan alla klick han gjorde blev måtten på väggarna fel. Ovetande om missen kämpade vi med att få in alla skåp och förstod inte alls varför det inte fick plats på ritningen. 
I söndags innan jag upptäckt att 30 cm försvunnit var jag redo att sälja hela lägenheten bara jag slapp skiten. 

Men nu är vi i hamn och till helgen kommer köket hem till oss i tusen delar. Vad jag längtar tills det är klart! 
Monday


Allt för mycket måsten hela veckan lång och förmodligen för lite tid för att hinna med dem. 23 dagar sedan det såg ut min måndag ut såhär: 
Hur gick det här till? 

Crossfit Halmstad Throwdown

I fredags packade vi väskorna och åkte ner till Hamlstad för att Mikael skulle vara med i sin första Crossfittävling. Lyxade till det lite och sov en natt på hotell för att kunna vakna utvilade på lördagen. 
Mikael hade genomgång tidigt så jag fick frossa i hotellfrukost i min ensamhet. Riktigt mysigt med bara mig själv. 
Mikael kämpade på riktigt bra och jag var skitnervös där jag satt uppe bland mina klubbkamrater på läktaren. Första delen gick bra men det är plågsamt att se någon vara så trött så att det gör ont. Andra delen var ett gäng tunga luft och Mikael la på riktigt mycket sista lyftet och fick inte upp den. Mitt hjärta sjönk och jag tänkte att nu är det över. Så 10 sekunder innan klockan ringer så lyfter han upp stången igen och fick den till slut över huvudet. Vid det laget var jag i upplösningatillstånd. 
Personbästa på 75 kg! 

Riktigt rolig upplevelse som jag dessutom fick dela med Marie och Terre som åkt ner för att heja! Hoppas på fler tävlingar framöver så länge jag inte behöver vara med : )