Sånt är livet...

img_3641 (MMS)

Kan inte hjälpa att undrar varför saker och ting blir som de blir? Det är så små saker som avgör och när man själv inte kan påverka känner man sig så maktlös inför livet. Tog en löprunda på Djurgården efter jobbet men tankarna snurrade bara runt, runt. Är det meningen att livet ska vara tufft i bland för att man ska uppskatta de små sakerna och inte ta något för givet? Ville skrika rakt ut att jag har fattat poängen nu, lärt mig läxan. Kan det inte bli lite bättre snart då..? Men när jag kom runt hörnet på Blockhusudden och såg solen spegla sig i vattnet tänkte jag att det kunde varit mycket värre. Nu är jag här jag är och det är bara att ta det man får. Deal with it!


Grattis mamma!

img_8360 (MMS)

Idag må det vara morsdag men det är även min mammas födelsedag! Och idag för 28 år sedan skulle jag varit född. Men jag ska ju alltid varit lite speciell så jag tittade ut en vecka för tidigt. Tur var väl det för nu fick min mamma en helt egen dag. Tycker det är jättetråkigt att jag inte får vara hemma just idag men på onsdag då kommer jag med paket och fika! Grattis på födelsedagen lilla mamma ♥


Godisremmar och småfniss

img_0068 (MMS)

Med godisremmar sitter vi nu här på bästa parkettplats och småfnissar åt ett helt smörgåsbord av Sveriges komiker. Bäst hittills har nog varit Özz och Eddie Murphys brorsa. Vilken skön tillställning!


Små fynd

img_6552 (MMS)

På loppis en kall lördag som denna hittade jag två fina saker. La hela 13:- för dem så dyrt var det inte. Tyvärr hittade vi inte de där riktiga fynden vi var ute efter. En jordglob står fortfarande på listan men Mikael har ätit 4 mazriner som han köpte av en tant så han är nöjd i alla fall =) Nu blir det hurmorfestival på Långholmen. Kan inte annat än att tycka att Stockholm är härligt en helg som denna. Finns ju oändligt med saker att göra i denna stad!


Godbiten

img_2522 (MMS)

Må onsdag-fredag gå med världens fart för tusan vad jag längtar till helgen! Då finns det bara en sak på agendan och det är Mikael. Kom på igår att vi har inte gjort något bara han och jag på över en månad. Härligt med besök och tripp till Göteborg men tacka vet jag egentid med mitt ♥


Kärlek i en liten kopp

Jag och mamma var på loppis i lördags och gjorde riktiga fynd! Har länge velat ha en liten tantservis med olika koppar som man kan duka med när man får besök. Gillar inte stora morderna kaffekoppar utan vill gärna att fikat ska serveras med lite charm. Så jag köpte två olika koppar och fat fast med samma typ av blomma på motivet. Är så sjukt nöjd och längtar tills jag kan få använda dem. Någon som är sugen på fika..?


Födelsedagshelg

Vilken helg. Tack allihop för att ni finns!


Trött, mätt och lycklig.

img_1000 (MMS)

Trött, mätt och lycklig. Det är känslan som finns när tåget rullar från Göteborgs tågstation. Har haft en helt tokigt fin helg med massa mat och tid ihop med mina. Som vanligt vill jag bara ha mer och tycker att jag inte hinner prata med alla riktigt så mycket så att jag blir nöjd. Men som tur är så kommer jag tillbaka snart. Den 1:a juni är det långledigt och då åker jag tillbaka. Nu till Stockholm och Mikael och det är minst lika bra! =)


Frukost/brunch

img_2946 (MMS)

Fy vilken trevlig söndag man kan ha! Frukost/brunch på Evas med Rebecka.


4 timmar av total avkoppling!

img_5589 (MMS)

4 timmar av total avkoppling! Det är fan inte illa att fylla år..! Nu är det supé på gång. Tack mamma för en helt underbar upplevelse!


21 maj 2011

img_5248 (MMS)

Paket på sängen, sång från lilla mamma och sen världens godaste födelsedagsfrukost med allt jag önskat mig. Ingen dålig start på min 28:e födelsedag =D


Middag med tjejerna & Maggio

img_4681 (MMS)

Har förskotts födelsedagsmiddag på Liseberg med Veronica Maggio som underhållning (och alla mina favoritflickor såklart) Har varit en intensiv men helt underbar dag hittills. Jag älskar min hemstad och allt som kommer därmed!


Nu tar jag mitt pick och pack och drar hem...

img_3441 (MMS)

Nu tar jag mitt pick och pack och drar hem till Göteborg över helgen. Tror det kommer att bli en grymt bra helg! Ska få träffa massvis med vänner (några som jag inte sett på evigheter) sussa ganska ny bäbis, få krama mina gamla elever, äta god mat, lyssna på konsert och inte minst, fira min födelsedag med en heldag på SPA. Kan det bli bättre? =)


17 mai

Hipp, hipp, HURRA för fina Norge idag!



Min mamma och tante Mona i varsin fin bunad

 

Mamma, vi har ju aldrig firat 17 mai tillsammans på riktigt. Nästa år åker vi till Florö och firar som riktiga norrmän! =)

 


Fyllehicka och MC-klubb

img_8104 (MMS)

Hannah har värsta fyllehickan. Men vad gör det när MC-klubb på söder hägrar...!


Lisas jordgubbar

img_3816 (MMS)

Tack för tipset Lisa! Supergoda och väldigt uppskattade. Jordgubbar doppad i vit choklad och kokos.


Skål för mig!

img_2835 (MMS)

Piffa till mig för en kväll på stan. Ett gäng tjejer som kommer hit och dricka vin för att teckenspråket firas idag. Jag ska mest dricka och skåla för mig själv för att jag gjorde det valet att lära mig detta fantastiska vackra språk för ungefär 7 år sedan. Skål för mig! = D


Städdag

Idag hade vi städdag i vår lilla förening. Det var inte så många ute men fick förklarat att de andra skulle nog få göra sitt ändå fast en annan dag =) Vi har nämligen en fin liten granne vid namnet Siv som håller reda på folk här i huset. Tror hon bott här sedan det byggdes typ. Eftrsom Mikael var tvungen att jobba så tog jag i som bara den för att visa vilka fina grannar kvarteret har fått. Sen fick jag en rundvandring i källaren så nu vet jag vad saker och ting finns så nu kan både grill och solsäsong börja. Och där bland allt bråte stod en stege som Sivan förklarade att de skulle slänga men då var jag snabb som tusan och haffade den. ÄLSKAR gamla grejer! Har redan sandpapprat och tvättat den och i morgon blir den vit och sen får den flytta in i vardagrsrummet!

Här har jag rensat ogräs, det var ingen kärringgöra det här inte...

En fin liten blåsa börjar nu växa fram. Det ska synas att man jobbat!

Är helt kär i mitt nya lilla hus här i Enskede. Tror det kommer bli en riktigt bra sommar!


Cicci <3 teckenspråk!

img_3392 (MMS)

Cicci <3 teckenspråk! I morgon den 14 maj är det 30 år sedan teckenspråket erkändes som ett språk här i Sverige. Det firar vi såklart och inte minst på min arbetsplats, Manillaskolan. Har varit fest hela dagen med manifestationståg genom Stockholm och sen båttur tillbaka till skolan. Nu väntas mer spex men först en kort vila på soffan så jag orkar med hela dagen.


Zumba

Somnade på soffan när jag kom hem idag fast jag hade lovat Mikael att jag skulle gå och träna (hans uppgift är att puffa mig) Hade bokat Zumba kl 19.30 och tvivlade själv på att jag faktiskt skulle ta mig dit. Men så plötsligt vaknade jag av en dokumentär på TV om "Världens fetaste barn" och tänkte att dit vill man ju inte komma så jag bytte snabbt om och fick springa hela vägen till Globen för att hinna. Hade låga förväntningar på passet då danspassen på SATS är sådär. Men jag hade faktiskt jätteroligt! Både för att passet var kul och för att jag är ju helt otroligt dålig på att röra mig till en bestämd takt. Brast ut i gapskratt åt mig själv vid flera tillfällen. Jag tänkte hela tiden att "vicka nu på rumpan och sväng med brösten" men såg nog mest ut som en galen höna. Det bästa är ju när alla plötsligt böjer sig ner och jag ser en ensam tok som står upp och jag undrar vad hon pysslar med innan jag inser att det är jag...

Bästa delen var nog Bollywooddansen där jag nästan gjorde som de andra och jag var så inne i hela indienstilen att jag nästan kände currydoften där för en stund. Kände mig asgrym och undvek medvetet spegeln för vet ju för väl att bilden av mig som gungar på höften inte är vacker. Men jag var toksvettig efteråt och det är väl hela poäng..!?

Precis såhär ser jag ut när jag är på Zumba...


Yes! Jag får behålla hörseln =) Äntligen h...

img_7080 (MMS)

Yes! Jag får behålla hörseln =) Äntligen har mina öronproppar kommit. Dessa ska helt klart invigas i morgon. Om jag bara förstår hur man får in dem i örat (har tryckt och dragit i 20 min nu...)


Långpromenad

Gav mig ut på långpromenad idag när gymet inte lockade. Tänkte ta mig till vattnet och njuta av sommarvärmen men gick som vanligt vilse och när jag väl kom fram till vattnet var det dags att vända och promenaden blev verkligen lång. Men som tur var har jag min ledstjärna här i Stockholm. De tre vise männen fick en stjärna. Jag fick Globen. Förstå hur skönt det är att skymta denna stora vita sak mellan träden när man tror att man aldrig ska hitta hem.


Solsken & vattenkrig

img_3244 (MMS)

Kriget är igång! Vågar man gå till jobbet i morgon? =) På vintern när det är mörkt och kallt och man måste ut och rastvakta i november så är det inte alltid skitkul. Då kommer tankarna på om man ska göra ett karriärombyte. Men nu när solen skiner och det är 18 grader så gnäller man inte lika mycket. Just nu njuter jag av mitt jobb. Att kunna släppa allt för att ta en promenad i solen med dessa små individer. Då är det inte fy skam att jobba med ungar... Att jobba med Gülcan som insisterar på att hälla vatten på en när man ligger och tar det lugnt på fotbollsplan är en annan sak! =) Men hämnden är ljuv...


Mamma ♥





Helgen men mamma har varit helt underbar! Mamma är hemma, hon är Göteborg och den världen och plötsligt så fanns hon här hos mig i Stockholm, konstig känsla... =) Känns som vi varit runt hela stan på en helg, promenad ut på Djurgården och picknick i Rosendals Trädgårdar, tittat på konst i Gamla stan och glass på Söder. Mest av allt har vi bara umgåtts i massor ♥

Tack mamma för världens bästa dagar, längtar redan tills du kommer igen!

..och nu är hon här! Då hinner man inte bl...

img_6595 (MMS)

..och nu är hon här! Då hinner man inte blogga. Återkommer när min mammahelg tar slut.


Tankar

img_9045 (MMS)

Denna eviga press att försöka göra rätt för sig. Att lyssna på alla och anpassa sig till var människas åsikt. Inte kränka, inte utesluta och försöka göra ett bra jobb på ett ställe som ibland hålls tillbaka av sin tunga historia. Att vara hörande på dövskola har varit större utmaning än vad jag någonsin kunnat tänka mig. Men nu lyssnar jag på Gülcan och lägger skiten bakom mig. Idag ska jag fan inte ta med mig jobbet hem. Don't worry, be happy! (kan tilläggas att detta är inte ett kritiskt inlägg om min arbetsplats utan endast mina tankar kring att försöka vara delaktig i den. Vet att vissa läser mina inlägg baklänges ibland...)


Kämpar med Annie

img_4256 (MMS)

Fan vad jag kämpade på gymet idag. Körde en hel Annie, dubbelhopp med hopprepet och hela situps (från liggande till sittande utan att nudda golv eller knä). 150 st av varje i olika omgångar tog mig hela 37 min att genomföra. När jag läser det så undrar jag va fan jag pysslade med hela den tiden men dubbelhoppen tar sin lilla tid. Kommer jag inte hela vägen runt är de inte godkända och det är bara att börja om. Ser helt misshandlad ut i vanlig ordning men roligt var det!


Stora snöflingor faller ner över Stockholm...

img_2911 (MMS)

Stora snöflingor faller ner över Stockholm. Härmed lovar jag att sopsortera bättre för nu är klimatet påväg åt skogen. 20 grader förra veckan och snö idag. Stackars vitsippor som uti backarna står...


Mikael

Mikael kramas!


Godaste lunchen

img_4486 (MMS)

Världens godaste lunch i hop med Marie idag. Intogs på Blå porten som ska bli mitt stamställe i sommar. Halvdag på jobbet och softhäng med min tjej, det är inte illa för att vara en måndag...!


MMA

img_6007 (MMS)

Är årets flickvän och är och kolla på Mikael när han tävlar i MMA (Submission wrestling). Fy vad nervöst det är, vill helst bara att han inte ska bryta näsan...


Valborg

img_8900 (MMS)

Tack finaste Gülcan för en grym Valborg! Dagen har varit helt perfekt med forsränning, parkhäng, chill hos Oskar och sist grillkväll med Gülcan och folk. Nu är vi slitna och färdig valborgade påväg hem till Stockholm igen. Och till och med Marie fick jag med mig hem. Full jackpott! =D