Välkommen kyla!

Snälla låt snön och kylan komma, jag saknar det så!


Julkalender


Tack Lova för att du letade fram den och skickade den hit till Stockholm!

Glöm ej!

img_0050 (MMS)

Nästa gång du kokar kola, glöm inte att olja pappret innan du häller ut den...


Julbak

Helgen har varit full med julbak och adventspyntande. Har ändrat om lite och fyllt mitt hem med en härlig julkänsla. Är inte riktigt färdig än men målet är att det ska bli klart till på torsdag då först Theres kommer innan de andra tjejerna trillar in till helgen. Det måste vara det näst bästa med att man får besök, att man fixar allt det där som bara legat och irriterat en. Har efter en liten dipp åter igen blivit förälskad i min lilla lägenhet på Nynäsvägen.


Glad midsommar!

img_3081 (MMS)

Glad midsommar!


Hela-året-om-fest!

img_5389 (MMS)

Sitter på tunnelbanan på väg till Sofie och en hela-året-om-fest. Vi ska alltså fira alla högtider på en och samma gång fast allra mest att Sofie ska bli Polis =D Hurra för det, glad påsk, god jul och trevlig midsommar!


Årets julklapp!

img_3323 (MMS)

Nu är det dags att börja tänka på julklappar. Här är världens bästa tips på saker ni kan köpa!  http://unicef.se/


Första smakbiten

img_7775 (MMS)

Pepparkakshuset är nu färdigt och väntar på att bli pyntat. Här sitter vi och mumsar på de som inte fick plats i kakburken =)


Jag och min lilla hyacint

img_0680 (MMS)

Jag och min lilla hyacint är på väg hem. Det är fredag, jag ska baka pepparkakshus med Mikael. Glöggen är köpt och Feliz Navidad spelas i hörlurarna. Härlig känsla! =)


I morgon börjar det...

I morgon ska vi ha adventsfest på fritids som jag ska vara med och ordna, på fredag ska jag och Mikael baka pepparkakshus och på söndag är vi bjudna på glöggkalas. Nu börjar det, god jul gott folk! =)

...

img_7450 (MMS)

.


Jag & spärraservice

img_5818 (MMS)

Hit ringer jag ofta, några gånger per år i alla fall. Hinner liksom inte slita ut mina kort som andra människor utan brukar hitta andra sätt att få ett nytt. I fredags råkade jag lämna det i kortläsaren på STADIUM i stan. När det senare ringde en tjej och frågade om jag heter Cecilia Ekberg och om jag glömt mitt kort tackade jag så mycket för samtalet men försäkrar om att det är inte jag. Blev lite fundersam dock när jag inte kunde betala för fikat på tåget... (hjärnsläpp). Har tyvärr alltid haft den här förmågan och jag tror mamma och pappa har tappat tron på att det ska "växa bort" med tiden När jag skulle åka och hämta mitt kort idag (ringde ju självklart tillbaka och försökte förklara att det var visst jag som glömt det iallafall...) så hittade de inte kortet. Aja, jag vet rutinen. Bästa med hela situationen var ju att utan kort kan man inte betala, det fick Mikael göra. En hel helg var det bara att peka och önska så fick man. Kanske klarar mig utan kort..?


Minimal klädsel

img_0452 (MMS)

Första dagen på VM är över och inför kvällen märks det att ungdomarna ska ut och festa. Vi gamlingar köpte en flaska vin, lagade lite god mat och ska titta på "Så mycket bättre" När lillasyster Therese kommer ut och visar sin fina outfit för kvällen tittar Mikael chockat på henne och utbrister "sätt på dig något över bh:n" varav Therese svara "det ska se ut såååå!" Såg mig själv just ett antal år framöver när vår framtida tonårsdotter ska ut på fest. När blev vi såhär gamla?


HEJA SVERIGE!

img_9168 (MMS)

HEJA SVERIGE! Sitter mitt i hejarklacken, öronpropparna är isatta och jag hoppas kunna hålla matchen ut. Igår när Sverige spelade fick de ett samtal från Svt att det går inte att sända matchen på Svt Play om de inte sänker ljudnivån =D


Futsal VM

img_0717 (MMS)

Sitter på tåget på väg till Örebro. Där utspelar sig i helgen 2011 års VM i Futsal för döva. För er som inte vet vad Futsal är så är det typ som innefotboll fast med coolare namn och lite andra regler (tror jag iaf) =) Ska bli jättekul att få vara där och heja, är dock inte superintresserad av själva spelat men kul att träffa folk och komma bort. Så HEJA SVERIGE!


Skolsken och skratt

img_3072 (MMS)

Vaknade med samma humör som igår, vet inte riktigt vad som hänt mig. Men som tur var så har jag i mitt närmaste arbetslag två helt underbara personer som får mig att skratta. Hela dagen lång, flera gånger om. Kan säga mycket om Manilla men Gülcan & Maria är iallafall helt fantastiskt när de verkligen vill =D Dessutom var det äntligen sol idag när vi var ute på promenad. Vad jag saknat solsken!


Middag

img_6622 (MMS)

Gott och enkelt! Omelett med köttfärs och fetaost. Slängt på tomat, rädisor och rucola. Dagens middagstips!


Surpuppa utan inspiration

img_3516 (MMS)

Ser ni surpuppan, det är jag det! Fy är inne i en riktig november-det-är-aldrig-sol-jag-är-trött-orkar-ingenting-mood. Den lilla inspiration för träning, matlagning och att engagera mig på jobbet är som bortblåst. Något roligt måste hända snart annars lägger jag mig ner och ger upp (bra inställning är allt!)


Hälsa & Mat

img_1492 (MMS)

Igår tillbringade vi hela dagen på mässan ute i Älvsjö. Målet var hälsomässan som gått av stapeln där i helgen. Vi köpte en kombobiljett som gav oss inträde till alla fyra mässorna (vinter, båt, hälsa och mat) Vi hoppade vinter och båt och traskade för det mesta runt på mat och åt, åt, åt. Lyxig ost från Frankrike, blandat med marshmallows doppad i choklad och leverpastej. En salig blandning med andra ord. Tur var det att vi körde på kombo för Hälsomässan var en flopp. Mikael fick en gratis massage och jag fick äntligen tummen ur och är numera blodgivare, det var typ det. Plåstret i armvecket är det slutgiltiga beviset på att jag är lite tuffare än dig Mikael! =)


Lyxsöndag!

img_6057 (MMS)

Lyxfrukost! LCHF pannkakor (jättegoda) keso och mixade jordgubbar.


Nästan skilsmässa...

img_5124 (MMS)

Igår hade vi idrottsdag på jobbet och drog iväg med hela klanen för att åka skridskor. Jag var lite smått negativ (orka med en hel dag i kyla då alla skriker Cicci HJÄLP mig!) men det gick faktiskt riktigt bra. Jag ramlade inte en enda gång fast jag säkert såg ut som Bambi. Trött och sliten efter det var det bara att samla kraft för en match squash med Mikael. Det är vår andra gång och sist var jag helnöjd med SM som mål. Visan var lite annorlunda denna gången, insåg ganska snart att jag uppskattar inte alls racketsporter och är en ganska dålig förlorare. Efter att ha skrikit könsord efter min mycket älskade pojkvän och en gång skjutit bollen medvetet i bröstet på honom så tog vi beslutet att det kanske är bättre att Mikael hittar en ny squashpartner. Jag säger bara att skjuta sådana korta bollar som jag inte hinner fram till är inte snällt!


Ett barns tankar

img_4706 (MMS)

Träffade en grupp barn ute på utflykt på Djurgården när jag var ute med jobbet. Bland dem fanns en öppen och nyfiken liten kille som tyckte jag var en bra person att diskutera med. Han tittar lite skeptiskt på mig och frågar: -Är du barn? -Jag är ju vuxen, syns inte det..? -Jaha, din mamma och pappa finns inte mer? -Jo, det gör dom. -Men då är du ju fortfarande barn! Ungar är härliga ibland och tänker helt annorlunda med ack så rätt!


Pippi på jobbet

img_4114 (MMS)

Såg en helt underbar föreställning idag på jobbet! Tyst teater turnerar just nu med "Pippi" och idag kom de till Manilla. Det var inte bara barnen som skrattade kan jag lova =)


Utmaning!

img_7495 (MMS)

Förra veckan blev jag inspirerad av Cilla när jag läste att hon dragit igång med en träningsutmaning. Målet var att träna 4 ggr i veckan året ut (30 pass). Mitt mål har tidigare varit 3 ggr i veckan men det har varit lite sisådär på det sista så självklart hakar jag på Cillas utmaning! Har tänkt varva med 2 ggr Crossfit, en löprunda och en redig promenad. Började första veckan med att misslyckas så det får bli 5 pass denna veckan =S Nu kör vi, vem är med?


Helgen

Funkar inte att blogga från Göteborg om man heter Cicci och har 3, så här kommer hela helgen i de bilder jag har. Göteborg var underbart, som alltid!

En grådisig lördag träffade Rebecka för lunch. Hon lyste som vanligt upp min tillvaro och jag förstörde hela mitt Crossfitpass jag kört med en tårtbuffé på Steinbrenner & Nyberg =)

Tog en tur genom min barndom (en runda i Blå spåret, motionsslingan i Kärra) Här har det lekts med kottar, fuskat på gympan och hånglats i buskarna. Skälva löprundan var tuff som fan men gick bättre med de proffsiga löparbyxor min mamma köpt till mig!

Sen var det helkväll med tjejerna, jag tyckte jag var skitsnygg i ny blus och röda läppar!

Marie hade gjort gudomlig mat! (Terre hade tittat på...)

Veronica Maggio på Trädgårn och sen tillbaka till Marie & Terre för drinkar och musik från härliga tonåren.

Tess får lära sig vifta med brösten och Frida visar hur man verkligen festar...

Tvingade upp Marie på frukost idag innan avgång. Tack för en mysig stund!

Vilken tur att vi inte gick dit Tess föreslog för drinkar för det ser ut såhär idag (du måste nog komma ut på krogen mer gumman!)

 

Tack för allt tjejer!



Riktig aha-upplevelse

img_1310 (MMS)

Fick en riktig aha-upplevelse ikväll. Jag måste sluta planera framtiden. Måste sluta tänka på att jag borde skaffa barn, få upp min lön, byta jobb och att jag snart blir 30. Jag borde istället dricka mer vin, gå på fler konserter, skratta mer och inte tänka på imorgon. Nu blir det så!


Restid till New York

img_6360 (MMS)

Jag skulle kunnat varit i New York just nu. Har nämligen rest i ungefär 9 timmar idag och det är ungefär vad restiden till USA är. Tyvärr kom jag bara från Härnösand till Göteborg. Det var ju i och för sig vad jag ville så man ska väl inte klaga. Men när jag blundar så känner jag hur tåget fortfarande rullar. Så länge har jag tuffat runt idag. I morgon väntar dock en dag som jag tror kommer att bli en bra en...


Tack för denna gång

img_2647 (MMS)

Tackar Härnösand för denna gången och hoppas på att nästa gång jag kommer så kan jag få se dig i dagsljus. Norrland verkar härligt dock, skulle gärna återvända! Nu, mot Stockholm och kram&pusstid med Mikael i hela 1 1/2 timme och sen GÖTEBORG! =D


Ger killarna en omgång!

img_8410 (MMS)

Andra dagen på utbildningen och vi är knappas smartare men starkare! Hittade ett väl fungerande gym på området och bestämde oss för att köra lite Crossfitraining. Jag visade killarna hur det går till och sen körde vi slut på oss själva! Jag är bara supernöjd att jag klarade lika många varv som de! =) Efter det var det bastu på schemat men där är jag sjukt vek så gav upp efter 10 min. Nu dusch och slappa!


Mitt liv just nu!