Mjukglass och Timbuktu

img_8392 (MMS)

Livar upp vardagen med en mjukglass och lite Timbuktu på Gröna Lund. Får se hur mycket regn Stockholm behagar släppa på oss denna afton...


!

img_3634 (MMS)

Och jag har ju till och med 27 st fler. Idag är en ny dag!


Tårar och förtvivlan

Idag har jag haft en riktigt hemsk dag. Det har varit många tårar och sårade känslor och den där bilden som jag la upp här igår fick jag verkligen slängt tillbaka i ansiktet. Tänk vad livet kan svänga och inte alls bli som man tänkt sig. Som tur är har jag världens finaste människor i mitt liv som stöttar och säger alla de rätta orden. Jag fick även möjligheten att avsluta denna hemska dag på ett fint sätt. Jag blev utbjuden av mitt underbara arbetslag på afrikansk resturang där jag fick äta med händerna och prata om fina, roliga saker som fick mig att skratta. Nu lägger jag denna dag bakom mig i och med detta inlägg. I morgon är en ny dag och den kan knappast bli som idag...

Kram på er där ute!

: D

img_8212 (MMS)

: D En riktigt bra...!


Häxan och Loreen

img_6500 (MMS)

Jag och Elin leker "nu klär vi ut oss och skräms" men ack så söta vi blev. En liten häxa och en Loreen : )


Från hem till hem

Så sitter man här på tåget till Göteborg som så många gånger förr. Men denna gången är det annorlunda. Jag åker inte hem för att åka hem, för att träffa kompisar och hälsa på familj utan för att ta steget närmre vår flytt. I morgon ska jag på en arbetsintervju som jag hoppas mycket på. Kanske mest för att jag vill verkligen ha ett jobb och kunna andas utan ångest. Men också för att komma ett steg närmre Göteborg. Situationen är dock ironisk då jag för två år sedan grinade för alla som orkade lyssna för att jag skulle bli tvungen att flytta till Stockholm. Det skulle bli hemskt och jag skulle aldrig trivas. Nu har åren gått och jag älskar mitt andra hem. Så nu sitter jag här och grinar för att jag ska lämna det. Förstår om folk inte kommer att orka med mig under denna period som komma skall, för mer velig person än mig är svår att hitta. Men jag vet att detta är rätt val även om jag har svårt att släppa taget. Så önska mig lycka till på vägen tillbaka till Göteborg.


YASURAGI

Så har vi tillbringat ett dygn på Yasuragi Hasseludden. Det var det bästa stället jag varit på någonsin! Kommer aldrig med tillräckligt bra ord beskriva hur det var så jag tror jag hoppar det och bara uppmanar alla att åka dit och uppleva himmelriket själva. Kommer att bära denna upplevelse med mig länge och njuta av minnerna. Tack för världens bästa present! : )

 


Lyckliga oss

img_1624 (MMS)

Härliga fredag! Hade lite tid över när barnen var på idrott. Satte mig ute och bara njöt. Vi måste vara den mest lyckligt lottade skolan som får vara här på Djurgården denna tid!


Fredagsord

img_4135 (MMS)

Fredagsord


Efter en lång dag...

img_2694 (MMS)

-Ingen fika på vardagar nu då! Går riktigt bra för oss som ser : ) Men dagen har varit lång och goda nyheter, solen, våren/sommaren och värmen sa åt mig att ta en latte och ett vaniljhjärta.


I'm a fox

img_0727 (MMS)

Min stora hjälte är Mikael som envist inte lät mig åka hem efter jobbet idag. Jag ringde och gnällde över att jag varken ville eller orkade träna. Det finaste du gjort var att tvinga mig till lite Crossfit. Älskar dig för det! <3


Yasuragi Hasseludden

Mikaels födelsedagspresent till mig var något utöver det vanliga! : ) Vi ska övernatta på Yasuragi Hasseludden och gå på deras spaavdelning. Har hört massvis om detta stället och vill åka nu på en gång, men jag vet en som längtar ännu mer; Mikael. Där fick du till det älskling! : )

(bild:google.se)

http://www.yasuragi.se/




29 år

img_0307 (MMS)

Har haft en helt UNDERBAR födelsedag! Blev firad på jobbet av de två finaste arbetskamraterna man kan ha innan jag slutade tidigt och promenerade in till stan. Där mötte jag upp Mikael som kom med den finaste blomsterbuketten (alla mina favoriter!). Vi gick vidare till Skeppsholmen där vi picknickade på sushi, bubbel, jordgubbar och chokladbakelser i solen. Sen fick jag en fin, fin present i form av en övernattning på Hasseluddens spa : ) Har även bestämt att min födelsedagspresent till mig själv är en piercing i ren "snart 30 års kris" anda. Det ni : )


Födelsedag

img_4202 (MMS)

Jag tycker alla borde få ledigt på sin födelsedag så att man kan göra vad man vill. Jag hade sovit länge, kramas mycket, ätit jordgubbar och luktat på våren. Idag är en bra dag för just detta! : D


Nordritt

Idag var det äntligen dags för pappa att få sin julklapp som jag gav honom förra året, en ridtur på nordsvenskar. Det finns nämligen en liten hästgård i närheten av pappa som jag följt med Terre och ridit en gång för några år sedan och det tyckte jag skulle passa min lagom äventyrliga far. Så idag har jag, Mikael, pappa och Annelie skumpat runt på dessa helt underbara djur hela dagen.

 

Mikael med sin Benson (en aning nervös inför för debuten)

Pappa på Blixten

Hela gänget

Min polle Triol tuggandes på pinne (matvrak!)

Fika i skogen

Mikael " Lucky Luke" Rangfeldt

Tack Pia på Nordritt och alla som var med för en hejdundrans trevlig dag!


Sofia och flickorna

img_8287 (MMS)

Idag har jag och Rebecka varit ute hos Sofia och hennes två flickor och hälsat på. De har nyss flyttat tillbaka till Kärna och bygger nu sitt hus där ute. Lite avis var man när man såg hur fint de bodde. Men jag är nog en stadstjej så det hade kanske inte funkat : ) Men god mat och lite skitsnack med dessa två var precis lika trevligt som vanligt och vad jag behövde!


Presenter

img_9772 (MMS)

Nu har precis tjejerna gått hem efter en lunch här hos mig (eller mamma rättare sagt) Bjöd på Sandras köttfärs och västerbottenostpaj och kladdkaksmuffins till efterrätt. Och tillbaka fick jag presenter! : ) Jag fyller nämligen år på måndag och är nu välsignad med ytterligare några delar av min servis. Hade inte tänkt samla på tallriken och skålarna men när jag fick dem så var de så fina så nu får de stanna!


Gratulerar med dagen!

img_7844 (MMS)

Gratulerar med dagen Norge! Bilden visar min vackra mamma och moster som just i detta nu firar 17 mai i Eikefjorden Norge. Önskar jag var där!


Västtrafik

img_1498 (MMS)

24 minuter kvar till bussen kommer : ) Nu känns det att man är hemma i Götet igen!


Fri!

img_4718 (MMS)

Göteborg - here I come! ❤


14 maj


Idag är det teckenspråkets dag. Idag har vi firat ett helt underbart språk som är som inget annat. Ett språk som jag är så otroligt stolt över att få vara del av och använda. Som utmanar mig varje dag i viljan att bli bättre men som framför allt gör mig lycklig!

Happy teckenspråk <3

(bilden är lånad från lillasyster Tess och hennes vän Ida)

Bullar

img_0865 (MMS)

Vi gillar bullar väldigt mycket jag och Mikael. Han mer klassiska kanel och jag smörbullar på surdeg. Idag var bulle just vad Mikael behövde då han är väldigt efter-svensexa-trött. Så nu sitter vi på Söder invirade i filtar (på skuggsidan) på Cafe Bageriet och sätter i oss varsin valnötsbulle.


Mycket vill ha mer...

img_3503 (MMS)

Har varit irriterad ett tag. Irriterad på människor som har allt men ändå vill ha mer. Som sprider via sociala medier att vi bör ta hand om "våra egna" först innan vi hjälper andra. Människor som växt upp och aldrig fattas något men ändå inte har förmågan att dela med sig. Undrar hur det måste kännas inombords att aldrig vara god mot andra utan att ha en baktanke och alltid kräver att får tillbaka. Så jag satte på lite Jason Mraz, åkte till SATS och körde skiten ur mig på ett Crossfitpass. Log mot alla jag träffade på vägen och gav mina småslantar till en hemlös samtidigt som jag trängde ut dessa egoistiska människor ur mitt huvud. Började fundera på hur jag kan göra en liten, liten skillnad. Det räddade inte världen från svält och fattigdom men fick iallafall mig på mycket bättre humör! : ) Kan vi inte alla göra en god gärning för någon annan idag?


Heldag med mig!

img_5193 (MMS)

I dag är Mikael är iväg på svensexa för Thuna som gifter sig om två veckor och jag gör stan på egen hand. Fick i och för sig sällskap till lunch då jag mötte upp Malin och Emil innan jag drog vidare för lite shopping. Nu tar jag och mina påsar en frappe och vilar benen. Att vara ensam ibland är något som jag lärt mig att uppskatta mycket sedan jag flyttade hit. Det har kanske kommit naturligt då jag inte har lika många vänner att ringa här men inget som blivit så ofta att det stört mig. Idag ska jag dock göra något som jag känner mig lite kluven till (och aldrig gjort förrut). Jag ska gå på bio själv : ) Sprang förbi SF på väg till fiket och av någon anledning klev jag in och köpte en biljett till en riktig Cicci film (Älska mig igen). Kände att det inte behövdes sällskap just idag och jag tror det är en styrka att kunna göra saker själv ibland. Dessutom behöver jag inte dela mitt biogodis med någon : )


Äntligen!

img_7888 (MMS)

Den vanliga löprundan var helt underbar idag! Våren har slagit ut i full blom på Djurgården och man kan inte bli annat än lycklig. Stannade faktiskt en stund mitt i skogen och drog in så mycket blomdoft jag bara orkade genom näsan och bara njöt innan det var dags att tvinga benen vidare. Älskar fredagar och speciellt de som luktar vår!


Fredagsord

img_4643 (MMS)

Fredagsord


Liten Rangfeldt

Igår var vi och hälsade på den nya lilla familjen Rangfeldt/Wallin. Deras än så länge namlösa lilla pojk kom till världen i söndags natt och han är underbart fin! Blev redigt avundsjuk men var jätteduktig och lämnade tillbaka honom innan vi åkte hem : )



Välkommen till världen!


Äventyr med Gülcan

img_6986 (MMS)

Idag är jag inte på jobbet utan ute på ett litet äventyr med Gülcan. Ska damma av min ej så välanvända yrkesroll och tolka lite. Hoppas vi är på rätt väg för just nu är det bara skog, skog och lite mer skog. Spännande! : )


<3

img_2569 (MMS)

Vissa vill man inte lämna kvar i flytten : (


Måndag

img_7042 (MMS)

Till busschauffören som åkte 2 min innan angiven tid! God morgon måndag.


Revisor

Man ska inte ångra val man gjort, inte tappa hoppet och grubbla över framtiden. Men idag ångrar jag, idag orkar jag inte vara positiv och idag ser framtiden skrutten ut! Allt det krävdes var ett klick in på arbetsförmedlingen.se. Varför blev jag inte civilekonom, revisor eller sjökapten? Teckenspråk, allvarligt? Välkommen ångest och håravfall!


Fika på favoriten

img_6917 (MMS)

Gårdagen var en riktigt soft dag för mig och Rebecka. Vi åt frukost lääänge, tog oss in till stan för en promenad ut på Djurgården och en fika på Rosendals trädgårdar (favoriten!). Sen blev det redigt kyligt så vi skyndade oss hem, gjorde god mat och hällde upp varsin glas med vin innan vi satte oss tillrätta i soffan. Allt med Rebecka är så avslappnat och det uppskattar jag så hos henne! Idag vaknade vi, gjorde oss i ordning och tog en joggingrunda runt Årstaviken innan hon tog tåget hem hem till Göteborg igen. Tack för en helt underbar helg min vän!


Beckis!

img_0015 (MMS)

Har just haft en härlig fredag med finaste Rebecka. Hon är i stan för att läsa kemi på universitetet och då får vi hänga hela helgen! Så efter jobbet idag väntade tapas på Kungsholmen, sen vidare ut för en drink på Underbara Bar innan vi landade i soffan med godis. Nu är det helt klart godnatt!


Fredagsord

img_1504 (MMS)

Fredagsord


: )

img_9782 (MMS)

Springer som en tok mot tunnelbanan för att hinna med. Inser att det är lönlöst, stannar och blir sur. Vänder huvudet mot anslagstavlan och ser den här. Tack för dagens första leende! : ) Happy fredag gott folk!


Vad har jag gjort?! : )

img_8117 (MMS)

Läskigt! Arbetslöshet here I come!


1:a maj



Från Skeppsholmen







Ny VÅR/SOMMAR lista



Vad hände med de där månaderna efter jul och hur kunde maj plötsligt infinna sig? Jag är innerligt lycklig över att du kommit sköna månad men nu får vi låta det gå långsamt!

Valborg

Äntligen vår!


Rast i solen

img_5924 (MMS)

NJUTER av att Stockholm bjuder på så härligt väder! Kaffe och frukt i solen mellan lektionerna. Önskar med allt jag äger och har att det håller över helgen. Får ju besök nämligen : )


Majar på Skeppsholmen

img_2232 (MMS)

Påväg ut till Skeppsholmen för att maja för första gången i mitt liv. När Mikael föreslog detta trodde jag han vill ut och demonstrera men i Säffle har man visst alltid picknick på 1:a maj och det är "att maja". Himla trevlig tradition som här med startat nu i vår familj.