Hårt jobb

img_8529 (MMS)

Jobbar och står i =) Har lunchpasset idag igen och tar en paus i solen med fina Kina. Underbara väder stanna kvar!


Härliga onsdag!

Har haft en riktigt bra dag idag! Startade den med att åka en timme tidigare till jobbet och sprang ca 6 km på Djurgården med morgonsolen värmande i ansiktet. Var lite tungt i backarna men det hjälpte när jag fick en stor applåd av arbetslaget vid målgång =) Sen åkte vi och badade med ungarna på Kamprametsbadet (en utomhuspool på Gärdet) Det var varmt och skönt och förutom att Ali och Henrik kastade i mig precis när jag torkat (hämden kommer att vara ljuv!) så var utflykten toppen! Att bada med barnen är härligt men sliter på en (de ska ju alla överleva och komma med hem...) men så kan man ju inte klaga när man får sola och bada på arbetstid.

Sen var det lagom soft fram tills stägning innan jag fick hoppat in i duschen och fixat iordning mig för min date på stan. Har kanske inte berättat det men jag har börjat dejta. Idag var jag på min andra och det var mycket lyckat! =) Så min dag avslutades med en fika på Blå porten som är en härlig oas vid Grönan. Fin dag helt enkelt...


(kan ju tilläggas att jag dejtar inte killar utan Mikael och jag kilar fortfarande stadigt, jag är ute på andra typer av äventyr...)

Och nu så vill jag sjunga...

img_7601 (MMS)

För er som inte visste det så startade sommaren idag (enligt mig). Det var något jag bestämde igår och det innebär att nu ska saker hända och man måste njuta extra mycket av allt. Veckan bjuder på soligt väder och en väldans massa aktiviteter så vad kan passa bättre än att inviga sommaren 2011 med min favoritsommarsång..? Och nu så vill jag sjunga att sommaren är skön och träden är så fina och marken är så grön. Och lilla fågel flyger i boet ut och in och därför vill jag sjunga att sommaren är min. Och blommorna är vackra och höet luktar gott och solen är så solig och vattnet är så vått. Och lilla fågeln flyger i boet ut och in och därför vill jag sjunga att sommaren är min. Och jag vill också sjunga att fjärilar är bra och alla söta myggor dom vill jag också ha. Och jag är brun om bena precis som det ska va och därför vill jag sjunga att bruna ben är bra. Och jag har nya fräcknar och prickigt sommar skinn och därför vill jag sjunga att sommaren är min.   Text: Astrid Lindgren


Midsommar

En helt underbar midsommar, magisk!

 

 


Glad midsommar!

img_0146 (MMS)

Glad midsommar!


Leila

Bilder lånade från recept.nu


Ikväll så är hon äntligen tillbaka med nya program! Denna gången baka Leila i Frankrike och jag sitter bänkad framför Tv:n för mer fantastiskt bakerska finns inte.


Köket

img_9739 (MMS)

Hade köksskiftet på jobbet idag. Blev aningens stressigt att försöka fixa fram lasange till 50 pers på en timme drygt. Som tur var hade jag bra hjälp av Pétur på jobbet, en härlig prick! Maten blev en succé (till några av personalens förvåning) men det var svettigt där ett tag. Sen när man sett till att alla fått mat så är det bara disken kvar, fy för att diska efter 50 pers. Men som tur är så är Pétur från Göteborg så disken blev mindre tråkig när vi samtidigt kunde göra narr av den hemska stockholmsdialekten och skvallra om vem som jobbar kvar på Kannebäcksskolan. Nu är jag less på att stå vid spisen så det blir sill och potatis till middag. Smaskens med riktig pensionärsmat! =)


Fläderblom

img_4188 (MMS)

Min favoritsaft är fläderblom och just nu sprider sig denna ljuvliga blomma runt hela min arbetsplats. Så idag gick jag ut och plockade två hinkar fulla som räckte till fyra liter saft. Två liter till fritids och midsommarfesten på torsdag med barnen, en som present till en fin familj jag snart ska träffa och en liter att frysa in och ha i vinet i sommar! Om tre dagar får jag äntligen prova min första hemmagjorda saft! Här kommer receptet Linda! (Fast jag drog ner på sockret en del) http://sotasaker.com/fladervader/ En av mina favoritbloggar dessutom!


Regniga söndag

img_3970 (MMS)

Vi gör ingenting, städar lite, diskar lite. Möblerar om och bor in oss. Ser på film och käkar pizza till middag. Underbar söndag! =)


Årets bikini

img_8803 (MMS)

Åkte till Farsta centrum idag med målet att hitta en bikini för säsongen. Att prova bikini är nog något av det värsta jag vet. Hur kommer det sig att de sätter in ljus i provhytten som medvetet får folk att se superfeta ut. Inget smicker här inte! Misstänker att de samarbetar med någon typ av bantningsföretag. Måste vara så... Men efter en massa timmar i alla affärer som fanns så hittade jag tillslut en som passade. Så nu träffar ni mig som randig på stranden i sommar!


Återträff med flickorna

img_8975 (MMS)

Hej gymet! Hej flickorna crossfit! Det var väldigt längesedan vi sågs men idag spöade de skiten ur mig! Fy, kan inte lyfta armarna... Nu hem och göra sig i ordning för kvällen! =)


Först på plats

img_5793 (MMS)

Uppe sjukt tidigt idag för att öppna på fritids. Men jag öppnar gärna så länge jag får gå hem först! Sitter nu och väntar in ungarna på ett småkyligt Djurgården. Men idag händer det grejer, längtar tills i kväll med skräckblandad förtjusning! Kan inte berätta mer utan ni får vänta och se...


Fynd!

img_7115 (MMS)

Var inne på H&M och fyndade denna jumpsuit i blommigt idag efter jobbet. Trodde aldrig jag skulle passa i en sån men vek upp byxbenen lite och såg inte alls ut som en 4-åring! Snacka om bekvämt  klädesplagg, blir nog sommarens favorit! =)


Ingen middag..?!

img_4941 (MMS)

När vi flyttade hit till Stockholm och Mikael började plugga blev det helt naturligt att han tog över de flesta sysslor här hemma. Han har mer tid och jag tycke det var bäst så =) Så varje dag när jag kommer hem från jobbet finns det mat på bordet och det är något jag vant mig vid ganska snabbt. När han dock inte här hemma så faller allt! Idag jobbar han till 21 och det fanns ingen middag... När detta händer gör jag alltid äggröra för det är det enda jag orkar. Idag fixade jag inte ens det, satt i soffan i över en timme och tänkte att jag borde göra äggröra för ingen annan kommer att göra det. Till sist var mitt sockerfall så lågt att jag äntligen fick tummer ur. Jag har nu förstått att jag har blivit sjukt beroende av min man och att vi nog kommer vara tillsammans för evigt då jag förlorat all förmåga att ta hand om mig själv.


Aquaria vattenmuseum

Händer inte så mycket just nu i livet, det kanske märks här... Men på jobbet är det full rulle hela tiden. Jag som inte jobbat där så länge uppskattar alla små utflykter som görs nu under sommarlovet. Innan hösten kommer har jag säkert helt gratis betat av det mesta museum och barnvänliga ställen som finns runt om i Stockholm. Idag var vi på Aquaria vattenmuseum på Djurgården. Kul tycker jag! =)

 

 


Superduperkära

img_1756 (MMS)

Riktigt superduperkära par på tunnelbanan tidigt på morgonen är det väl ingen som gillar? Blir för mycket smaskande, klämmande och duttinuttit för oss andra att tvingas ta in innan frukost. Sluta hångla!


Grillafton på jobbet


I kväll hade vi avslutning för personalen inför sommarlovet. Manillaskolan bjöd på grillat och vi hade 5 kamp, en väldigt mysig kväll med härliga kollegor! Tror mitt lag var sist för vi fastnade helt på skidorna (fyra pers på samma skidor) Spelade ingen roll att vi räknade och fick hjälp för när jag skulle lyfta på foten för att föra skidan framåt så stod den alltid som fastspikad i marken, snacka om osynkat lag! =)

Men så har alltså första dagen på sommarlovet gått och kan konstatera att det har varit en helskön dag! Tror att sommaren kommer att bli soft med mycket härlig tid med ungarna. Nu hoppas jag bara på fint väder för det gör mitt jobb så mycket lättare..!


Thaibåten

img_4715 (MMS)

På Thaibåten med fina Kina. Vilket skönt ställe! Sandstrand, solstolar, paraplydrinkar och vad som ser ut att vara riktigt schysst thaimat. Här blir det fler besök i sommar!


8 mille

img_4089 (MMS)

Någon som har 8 miljoner över..? Gamla Enskede är som ett litet paradis i Stockholm men är det verkligen värt det? Sjuka siffror men att drömma är gratis! =P


Kvällsmys

Efter badet i dag gjorde vi middag som intogs ute i trädgården. Så underbart mysigt! En bra avslutning på en härlig dag med mitt ♥ (och jo Mikael, du är jättesöt på bilden)


Bada i Stockholm

img_3489 (MMS)

Efter en del virrande runt i Farsta hittade vi till sist hit. Vet inte riktigt vad det heter men vi kallar det Farstabadet. Plus för kiosk, dusch och gott om plats men stort minus för vattnet (grumligt, äckligt) Eftersom det bara ligger 10 min från oss med tunnelbanan kommer vi säkert återvända men jakten på Stockholms bästa badställe fortsätter... Betyg: 2/5


Studentfest

img_1877 (MMS)

Är på studentfest. Folk gråter, spyr, slåss och super som det vore deras sista natt i livet. Precis som förr i tiden, fan vad gammal jag är... =)


GRATTIS Therese på din stora dag!

img_5235 (MMS)

GRATTIS Therese på din stora dag!


Jag & Brian

img_8350 (MMS)

Är på Grönan med Brian Adams (han, jag och några till..) Premiär för mig här på tivolit. Spontan tanke är ju att varför har en stad med så många invånare byggt en sån liten nöjespark? Tacka vet jag Liseberg men man får ta det som erbjuds...=)


Alla hästar hemma..?

img_5899 (MMS)

Vissa studenter i Stockholm har nog inte alla hästar hemma. De har som tradition att åka runt hela stan och spruta öl på folk (och sig själva naturligtvis) Förstår inte själva grejen. Vem fan vill lukta öl och när tappade de huvudet så pass att de inte vet att öl ska drickas..? Att vaska champange handlar väl om att visa hur tät man är men öl..? 16:- på systemet, oj! När vi var på Skansen förra veckan med med jobbet så kom ett flak förbi när vi stod och väntade på bussen. Barnen rusar ju självklart fram för att titta och blir då nersprutade med alkohol. Blev så förbannad att jag missade att ta reg.nr på lastbilen. Studenterna blev nog också lite chockade då de fick en utskällning på teckenspråk av Gülcan. Inga MVG:n i den här staden...


Äntligen

img_0560 (MMS)

Ny frisyr! Äntligen fick mitt stackars hår sig ett litet lyft. Det var inte en dag för tidigt! Bilden är från igår då jag struntade i att jag jobbar med småbarn och gick med långklänning till Manilla =) Är helt underbart varmt i Stockholm just nu så det är extra skönt att jag tar fredag redan idag och firar lite student i morgon. Men ikväll vankas Brian Adams på Grönan. Härligt med sommar!


Lilla Emma



Vill också passa på att gratta Lisa, Magnus & Wilma till att de äntligen har blivit 4 i familjen. Inte bara för att de har fått en fin liten Emma utan för att Lisa har verkligen fått lida för att få denna lilla dam. Tänk vad kroppen kan säga ifrån ibland och inte alls accepterar den förändring som skedde. Men nu så är hon här så då får jag även hälsa Lisa välkommen tillbaka i gänget! =)

Långhelg!

Hej alla fina!

Kom på att jag lämnade er med ett deppigt inlägg om mitt kaotiska liv här i Stockholm och sen föll bloggen i glömska. Men det är ingen fara på taket! Jag drog till Göteborg för att ladda batterierna, fundera på vad som är viktigt här i livet och återkom till Stockholm i lördags som en ny människa (fast lite sjuk, suck!) Sen har jag försökt att mobilblogga men det har inte fungerat därför har det nu varit tyst här ett tag...

Men helgen har varit underbar som alltid! =) Först hemma i Götet där jag fick en dag med pappa, lite med mamma och en snabbis med tjejerna. Dessutom bestämde sig Mikael för att hänga med i sista minuten, dubbel lycka! ♥ Väl hemma i Stockholm igen har vi varit på stan och mött upp gamla vänner på ett glas i lördagskväll (med mig i feberdvala) och sen grillkväll igår med nästan hela Säfflegänget här i Enskede. Var otroligt trevligt så det får göras igen och igen i sommar tycker jag! Idag har jag hängt i Kungsträdgården med Sofie, Kina och Li där det varit proppfullt med folk. Det har ju inte bara varit världens finaste väder utan också "Smaka på Stockholm" som är som en stor matmässa utomhus. Käkade thai och firade Sverige i solen.

Det har varit full rulle med andra ord! Önskar det vore långhelg varje helg... =)

Har inte ett enda kort att visa från tiden som gått och människorna som varit med, fy vad tråkigt! Men bjuder på en av vad jag smaskar på nu medan jag bloggar

Är det sommar tro..? =)

Livets hemlighet; allting kommer att bli b...

img_2502 (MMS)

Livets hemlighet; allting kommer att bli bra... Tänk att jag glömde det igår. Tur att det är ny dag idag =)