Första mötet

Den 5 januari var det dags att för första gången få se vem det är som bökar runt där inne i magen. Vilken milstolpe och ett datum som vi längtat efter under lång tid! Det är ju så svårt att föreställa sig att den lilla klump på 14 mm som vi såg på IVF kliniken i vecka 7 nu skulle växt till sig till en liten person. Rutinultraljud är ju en stor sak i sig då det i första hand är en kontroll för få se om det är ett friskt barn som som man bär på och där man rent konkret räknar armar, ben och fingrar samt kollar alla viktiga delar och organ.Jag var nervös men också så förväntansfull.
 
Andra delen av detta underbara möte är ju att man också har möjlighet att se vilket kön det är på barnet. Jag har alltid varit säker på att jag velat veta så tidigt som möjligt och om jag ska vara ärlig så har jag inte heller riktigt hymlat med att jag önskar mig en liten flicka. För många har detta varit lite känsligt då det korrekta är att man önskar att barnet är friskt och att det sedan inte spelar någon roll. Men för mig är det en självklarhet att min största önskan är att det är friskt men jag hoppades ändå på en dotter. Kanske är det för att jag har en underbar relation till min mamma som jag själv är väldigt lik och att möjligheten till fler barn inte är en självklarhet, då tycker jag att det är ok att hoppas.
 
Så när bilden på skärmen dök upp såg vi en frisk och otroligt livlig liten bebis där detaljerna fick mig att häpna. Så mycket saker som vi fick möjlighet att se gjorde mig lite förvånad. Och att det faktiskt är en liten person med alla delar som just denna person ska ha.
 
Efter mycket mätande och en väldigt pedagogisk genomgång frågar barnmorskan om vi vill veta kön. Några minuter senare deklarerades det med säkerhet att det är en liten flicka vi ska få! Då rann det några glädjetårar för att jag är så himla lyckligt lottad som inte bara fått möjligheten att få vara med om detta men att hon faktiskt för tillfället är frisk och att det är en liten hon!
 
Men oroa er inte. Skulle det mot för modan komma ut en liten kille så löser vi det! : )
 
 
Liten klump i vecka 7
 
Vår lilla tjej i vecka 20

Kommentarer
Hanna säger:

Visst är det häftigt! Maj är vår månad (eller juni om dom inte är punktliga) ❤

Svar: Maj/Juni är vår månad! Det var på tiden : )
Cicci

2017-01-19 | 10:54:22
Linda(delfinen) säger:

Åh blir alldeles tårögd😊 Vilken lycka, så spännande tid framför er❣️🍼 Njut av allt💕
Massa kramar😊

Svar: Tack Linda! Vi njuter på som bara den : )
Cicci

2017-01-19 | 11:57:02
anna säger:

gratis till er. tänk bara på att man kan se hela ditt personnummer på bilden.

Svar: Hej Anna!
Tack så mycket för påminnelsen, jag har ändrat bilden.
Cicci

2017-01-21 | 19:25:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback