Haiyan

Vaknade i morse av att världen börjar få information om hur tyfonen Haiyan blåst genom Filippinerna och lämnat en katastrof bakom sig. De pratar om bilder som liknar Tsunamin 2004 med människor som ligger döda på gatan och hela byar som är utplånade. Den information vi fått hittills är att tyfonen gått rakt genom mitten av den filippinska övärlden vilket gör att de mest drabbade platserna är precis vid vår reserutt. 

 Vi planerar att besöka de platser som är skrivit i rött och ön Malapascua har ännu inte lyckats nås men bilder uppifrån ser ut såhär:
Malapascua är en ö strax norr om ön Cebu och är mycket liten. Från norr till söder mäter ön strax över två kilometer och från väster till öster ca en kilometer vid det bredaste stället. Malapascua ligger ganska isolerat. Det finns till exempel inga bankomater, läkare eller sjukhus på ön. Bara strand, hav, palmer och en primitiv liten by. 

Jag och Mikael beslutade oss ganska tidigt att vad som än händer så ska vi inte ändra våra planer. Om tanken var att åka dit och njuta av deras fina ö innan tyfonen kom så tycker vi det är viktigt att åka dit även nu i efterhand och se vad vi kan hjälpa dem med istället för att välja en ö som drabbats mindre för att inte förstöra våra semesterbilder.


Funderar på vad jag som enskild person kan göra. En insamling kanske? Kläder och leksaker till barnen som man tar med ner...


Alla invånare och även vårt boende på Tepanee Beach Resort ser i allafall ut att ha klarat sig okej även fast det ligger ute på udden av ön. 

 38 dagar kvar och mina tankar finns hos alla de familjer som från början inte hade mycket men som nu inte har något kvar. 


 

Kommentarer
Cilla säger:

Ni gör så otroligt rätt Cicci! Säg till om jag kan bidra med något då ni ska åka ner, här finns saker att ge <3

2013-11-10 | 20:35:46
Bloggadress: http://www.cillasaxplock.blogspot.com
Terre säger:

Du är så klok! Glad att ha dig som en av de närmaste! <3

2013-11-10 | 21:24:06
Bloggadress: http://alltochingentingmestingenting.blogg.se
Carro Lager säger:

Underbara människa!!!
Inte många som tänkt som du/ni <3

Jag har massa kläder och leksaker om ni ska ta med er till barn!!!!
Hör av dig bara!! KRAM!

2013-11-17 | 16:41:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback